• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Sean Penn, Adrien Brody en Jim Caviezel

Gesproken taal: Engels, Japans en Grieks

Releasedatum: 25 februari 1999

Plot The Thin Red Line

"Every man fights his own war."

De Tweede Wereldoorlog: de slag bij Guadalcanal zal een grote invloed hebben op de Japanse positie in het gebied. Een groep jonge soldaten wordt als steun naar de oorlogsmoeë Marine-eenheden gebracht. De gebeurtenissen in de oorlog zorgen er voor dat de soldaten een hechte band met elkaar ontwikkelen.

Pvt. Robert Witt

Cpl. Geoffrey Fife

Brig. Gen. David Quintard

2nd Lt. William Whyte

neo

Leto was een soldaat genaamd Whyte, had volgens mij geen tekst in de film.Mickey Rourke was er bijvoorbeeld trouwens ook nog uitgeknipt. Over het einde (kan best dat ik dit al eens eerder heb gezegd": als ze op het einde de vijand tegen komen, zegt deze in zijn eigen taal: ''Ik wil je niks aan doen''

neo

Lees dit ook eens door. Af en toe zal ik daar wel wat andere weetjes plaatsen.

avatar van Diesel

Ik verhoog mijn stem toch maar naar 5*

Ditmaal definitief.

avatar van ManicM

ManicM

Goeie surrealistische trip, deze film. De beelden waren adembenemend mooi en de hele film ging eigenlijk als een soort poetische waas door me heen. John Travolta bewees echter dat hij maar 1 scène nodig heeft om een slechte prestatie neer te zetten (de meest wisselvallig presterende acteur mijns inziens, in Face/Off & Pulp F. deed ie t namelijk stukken beter), en ik ergerde me aan die forse blonde knul die de hele film moeilijk om zich heen zit te kijken....

Verder een briljante film

avatar van JohnDoe

JohnDoe

De film viel me eerlijk gezegd een beetje tegen, ik had er meer van verwacht. Het sleepte zich een beetje voort, het hele verhaal had ruim een uur korter gekund.

avatar van kloeshki

kloeshki

idd, film viel tegen; veel te langdradig; heb hem in de cinema gezien 6 of 5 jaar gelede en dacht hem onlangs nog eens te zien op dvd, wel ik heb hem niet uitgekeke omwille van veel te langdradig en bij momenten dus saai; 3 sterrekes dus

Tha Flow

Inderdaad een erg saaie film maar allemaal wel erg mooi in beeld gebracht. Het is zo'n film dat wanneer hetzelfde gebeurde in iets minder tijd het nog wel aantrekkelijk is. Maar nu duurde het wat mij betreft allemaal net even te langs. Soms wel erg mooie scenes trouwens. Ik vond die hoofdrolspeler trouwens erg irritant.

neo

Jim Caviezel? Kwam het door zijn diepgaande gedachtekronkels in de voice overs of zijn ''brave'' houding tegen over flora en fauna?

Tha Flow schreef:

Inderdaad een erg saaie film. Maar nu duurde het wat mij betreft allemaal net even te langs.

Kwam er soms daarna een voetbalwedstrijd

Ik heb hier geen saaie momenten in kunnen ontdekken en de tweede ziening bracht me werkelijk in vervoering. Maar ja, ieder zijn meug.

Tha Flow

Misschien na tweede ziening leuker. Dat is meestal zo met goede films. Met de nadruk dan op goede want dat kon ik nog niet ontdekken deze keer. Maar filmisch zat het allemaal goed in elkaar en ook werd er sterk geacteerd. Maar het bleef me gewoon niet boeien. Kon er niks aan doen

neo schreef:

Ghehe nee. Ik vond het gewoon een beetje een lulletje, Ik weet ook niet precies waarom.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Over deze film hoor ik verschillende dingen. De ene vindt hem meer dan geweldig, anderen wensen dat ze het nooit gezien hebben.

Ik heb de cast "onderzocht" op imdb en het is best een goeie cast. Ik bedoel: Adrien Brody, Sean Penn, JC, George Clooney. John Cusack.

Ik vraag me dus toch af of dit wel een "klassieker" is of gewoon één van de zovele WOII films.

FisherKing

Als ik een 5 geef is het dus een klassieker.

Even serieus, er zijn hier een aantal mensen met een erg hoge waardering die hem dus echt een klassiekerstatus vinden hebben.

neo

IK heb de film nog nooit bij die status genoemd, maar bij deze dan!

FisherKing schreef:

Als ik een 5 geef is het dus een klassieker.

Da's dan vreemd. Een filmklassieker heeft weinig te maken met de mening van 1 individu. iets wordt pas een klassieker als het oud genoeg is en de tand des tijds, volgens vele cinefielen, overleefd.

Moderne Wouter...

avatar van Wouter

Heeft niks met mij te maken. Een klassieker is oud, een moderne klassieker wat minder oud. Zelfs daar vind ik deze film eigenlijk te jong voor, dat wel.

avatar van Wouter

Je noemt een mooi nieuw ding toch ook niet automatisch antiek?

FisherKing

Klassiekerstatus in de zin van "hij kan tot de klassiekers gaan behoren" in mijn persoonlijke ogen, weliswaar.

neo

Modern antiek, dat ken ik niet Maar jij vind het niet kunnen, ik vind van wel.

Ik vond het maar een zeikerige film

avatar van Freud

Freud

Ik vond het maar een zeikerige film

Leuk dat je dat met ons wou delen

No Problem

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

No Problem

Ik hoop dat Freud bedoelt waarom je zo'n gebrekkige reaktie op de film geeft..

avatar van jassonn

jassonn

Soms hoef je niet meer te zeggen..

Gewoon.

Bijvoorbeeld het Eerste halfuur vond ik absoluut niet interessant.

Van dat poëtisch geleuter, echt niets voor mij.

Toen kwam er eindelijk wat actie .. Maar dat duurde weer niet lang.

Gewoon niet mijn film

avatar van AHWA

AHWA

Ik ben 'm aan het kijken maar kom er moeilijk doorheen. Het tempo ligt erg laag en de shots zijn erg lang.

Hopelijk is het tweede gedeelte van de film wat beter en zit er meer vaart in.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

eerdekes schreef:

Bijvoorbeeld het Eerste halfuur vond ik absoluut niet interessant.

Van dat poëtisch geleuter, echt niets voor mij.

Gewoon niet mijn film

Eens wat anders dan ordinair geknal.

FisherKing

Idd. Dit is een filosofische, poëtische fillm die oorlog als onderwerp heeft. Zoals Bergman ze niet eens heeft kunnen maken. Probeersel in Skammen mislukt jammerlijk. Dan hebben we gelukkig nog Terrence Malick. Alleen voor de echte filmliefhebbers. Niet voor de Hollywoodgangbangers...

avatar van Jordy

Jordy

Hoe is de Nederlandse dvd trouwens? Zie dat ie op play enzo niet meer te bestellen is.