Genre: Oorlog / Drama
Met onder meer: Sean Penn, Adrien Brody en Jim Caviezel
Gesproken taal: Engels, Japans en Grieks
Releasedatum: 25 februari 1999
Plot The Thin Red Line
"Every man fights his own war."
De Tweede Wereldoorlog: de slag bij Guadalcanal zal een grote invloed hebben op de Japanse positie in het gebied. Een groep jonge soldaten wordt als steun naar de oorlogsmoeë Marine-eenheden gebracht. De gebeurtenissen in de oorlog zorgen er voor dat de soldaten een hechte band met elkaar ontwikkelen.
Pvt. Robert Witt
Cpl. Geoffrey Fife
Brig. Gen. David Quintard
2nd Lt. William Whyte
neo
Leto was een soldaat genaamd Whyte, had volgens mij geen tekst in de film.Mickey Rourke was er bijvoorbeeld trouwens ook nog uitgeknipt. Over het einde (kan best dat ik dit al eens eerder heb gezegd": als ze op het einde de vijand tegen komen, zegt deze in zijn eigen taal: ''Ik wil je niks aan doen''
Diesel
Ook ik verhoog mijn stem (van 4,5*) naar 5*
Hou het toch maar op 4,5*
Ditmaal definitief.
ManicM
Goeie surrealistische trip, deze film. De beelden waren adembenemend mooi en de hele film ging eigenlijk als een soort poetische waas door me heen. John Travolta bewees echter dat hij maar 1 scène nodig heeft om een slechte prestatie neer te zetten (de meest wisselvallig presterende acteur mijns inziens, in Face/Off & Pulp F. deed ie t namelijk stukken beter), en ik ergerde me aan die forse blonde knul die de hele film moeilijk om zich heen zit te kijken....
Verder een briljante film
JohnDoe
De film viel me eerlijk gezegd een beetje tegen, ik had er meer van verwacht. Het sleepte zich een beetje voort, het hele verhaal had ruim een uur korter gekund.
kloeshki
idd, film viel tegen; veel te langdradig; heb hem in de cinema gezien 6 of 5 jaar gelede en dacht hem onlangs nog eens te zien op dvd, wel ik heb hem niet uitgekeke omwille van veel te langdradig en bij momenten dus saai; 3 sterrekes dus
Tha Flow
Inderdaad een erg saaie film maar allemaal wel erg mooi in beeld gebracht. Het is zo'n film dat wanneer hetzelfde gebeurde in iets minder tijd het nog wel aantrekkelijk is. Maar nu duurde het wat mij betreft allemaal net even te langs. Soms wel erg mooie scenes trouwens. Ik vond die hoofdrolspeler trouwens erg irritant.
neo
Jim Caviezel? Kwam het door zijn diepgaande gedachtekronkels in de voice overs of zijn ''brave'' houding tegen over flora en fauna?
FisherKing
Inderdaad een erg saaie film. Maar nu duurde het wat mij betreft allemaal net even te langs.
Kwam er soms daarna een voetbalwedstrijd
Ik heb hier geen saaie momenten in kunnen ontdekken en de tweede ziening bracht me werkelijk in vervoering. Maar ja, ieder zijn meug.
Tha Flow
Misschien na tweede ziening leuker. Dat is meestal zo met goede films. Met de nadruk dan op goede want dat kon ik nog niet ontdekken deze keer. Maar filmisch zat het allemaal goed in elkaar en ook werd er sterk geacteerd. Maar het bleef me gewoon niet boeien. Kon er niks aan doen
Tha Flow
Ghehe nee. Ik vond het gewoon een beetje een lulletje, Ik weet ook niet precies waarom.
Devastation HCT
Over deze film hoor ik verschillende dingen. De ene vindt hem meer dan geweldig, anderen wensen dat ze het nooit gezien hebben.
Ik heb de cast "onderzocht" op imdb en het is best een goeie cast. Ik bedoel: Adrien Brody, Sean Penn, JC, George Clooney. John Cusack.
Ik vraag me dus toch af of dit wel een "klassieker" is of gewoon één van de zovele WOII films.
FisherKing
Als ik een 5 geef is het dus een klassieker.
Even serieus, er zijn hier een aantal mensen met een erg hoge waardering die hem dus echt een klassiekerstatus vinden hebben.
neo
IK heb de film nog nooit bij die status genoemd, maar bij deze dan!
Als ik een 5 geef is het dus een klassieker.
Da's dan vreemd. Een filmklassieker heeft weinig te maken met de mening van 1 individu. iets wordt pas een klassieker als het oud genoeg is en de tand des tijds, volgens vele cinefielen, overleefd.
Heeft niks met mij te maken. Een klassieker is oud, een moderne klassieker wat minder oud. Zelfs daar vind ik deze film eigenlijk te jong voor, dat wel.
FisherKing
Klassiekerstatus in de zin van "hij kan tot de klassiekers gaan behoren" in mijn persoonlijke ogen, weliswaar.
neo
Modern antiek, dat ken ik niet
Maar jij vind het niet kunnen, ik vind van wel.
Freud
Ik vond het maar een zeikerige film
Leuk dat je dat met ons wou delen
U-96
- 2081 stemmen
No Problem
Ik hoop dat Freud bedoelt waarom je zo'n gebrekkige reaktie op de film geeft..
eerdekes
Gewoon.
Bijvoorbeeld het Eerste halfuur vond ik absoluut niet interessant.
Van dat poëtisch geleuter, echt niets voor mij.
Toen kwam er eindelijk wat actie .. Maar dat duurde weer niet lang.
Gewoon niet mijn film
AHWA
Ik ben 'm aan het kijken maar kom er moeilijk doorheen. Het tempo ligt erg laag en de shots zijn erg lang.
Hopelijk is het tweede gedeelte van de film wat beter en zit er meer vaart in.
ThaMovieVoter
Bijvoorbeeld het Eerste halfuur vond ik absoluut niet interessant.
Van dat poëtisch geleuter, echt niets voor mij.
Gewoon niet mijn film
Eens wat anders dan ordinair geknal.
FisherKing
Idd. Dit is een filosofische, poëtische fillm die oorlog als onderwerp heeft. Zoals Bergman ze niet eens heeft kunnen maken. Probeersel in Skammen mislukt jammerlijk. Dan hebben we gelukkig nog Terrence Malick. Alleen voor de echte filmliefhebbers. Niet voor de Hollywoodgangbangers...
Jordy
Hoe is de Nederlandse dvd trouwens? Zie dat ie op play enzo niet meer te bestellen is.

De drie best beoordeelde WOII-films in het aanbod van Disney+

De drie beste films met een hoofdrol voor Adrien Brody

Drie willekeurige aanraders die je vanaf vandaag alleen op Disney+ ziet

Vijf films met een indrukwekkende ensemblecast

Apocalypse Now

Marketa Lazarová
Drama / Romantiek, 1967

For All Mankind
Documentaire / Historisch, 1989
gebaseerd op boektweede wereldoorlogbattle assignmentinvasionmarine corpsons legerepischcommanderpacificpacific warriflegun battleoverlevingjungleinfantrysteel helmetsergeantpacific islandsoldaatstrijdvechtenguadalcanal pacific theateranti warawol japanese armyjaren 40philosophic conflictbattlefield traumashell shocked soldierww2philosophical depiction of war