Genre: Oorlog / Drama
Met onder meer: Sean Penn, Adrien Brody en Jim Caviezel
Gesproken taal: Engels, Japans en Grieks
Releasedatum: 25 februari 1999
Plot The Thin Red Line
"Every man fights his own war."
De Tweede Wereldoorlog: de slag bij Guadalcanal zal een grote invloed hebben op de Japanse positie in het gebied. Een groep jonge soldaten wordt als steun naar de oorlogsmoeë Marine-eenheden gebracht. De gebeurtenissen in de oorlog zorgen er voor dat de soldaten een hechte band met elkaar ontwikkelen.
Pvt. Robert Witt
Cpl. Geoffrey Fife
Brig. Gen. David Quintard
2nd Lt. William Whyte
Tukker87
Geweldige filosofische oorlogsfilm, die laat zien hoe gruwelijk oorlog is, zonder overmaat van fysieke gruwelijkheden te tonen. 4,5 ster.
Volledig mee eens. Ik heb de film nu twee keer gezien, maar het blijft voor mij toch een bijzonder meesterwerkje. Waarbij de lengte van de film mij niet stoort.
Ook 4,5 ster voor mij.
neo
is nog voor goedkoper te krijgen. bij veel zaakjes zelfs voor 13 euro.
FisherKing
Hans Zimmers muziek score is een van de meest briljante muziekscores, die ik ooit gehoord heb. Dat is ook zo toepasselijk hier bij de beelden.
Wat herziening soms kan opleveren. In mijn gedachten een poetisch oorlogsfilmpje ontvouwt zich als dramatisch meesterwerk.
Briljante rollen van Nick Nolte, Jim Cazeval, Sean Penn en Elias Koteas, zelden zo'n indringend spel gezien.
En dan de regie en de montage, Malick-achtig briljant. Fantastische natuurbeelden, gemeng in zo'n naturel verslag van een oorlog, hij brengt je midden in die oorlog, het zien en horen vergaat je. En door die poetische benadering creeert ie een ontzettend humaan beeld (of inhumaan). Mensen zijn kanonnenvoer.
Malick laat ook de natuur zien, een vogeltje dat is aangedaan door de beschietingen, dingo's (of soorten die erop lijken) die lijken aanvreten.
Waarom heb ik dit briljante werk vroeger nooit herkend. Nu wel, gelukkig. 5 Vette sterren
neo
Het zal de leeftijd zijn geweest dat je dat meesterwerk er de eerste keer niet in ontdekte
FisherKing
Ik zal de eerste keer wel een ander soort film verwacht hebben. Had jij em al meteen op 5* staan. ?
Nu heeft 't voor mij de grandeur die ook Bergman en Kurosawa kunnen brengen.
Diesel
Ook ik verhoog mijn stem (van 4,5*) naar 5*
Ongelofelijk dat deze film niet in de top 100 zit.
Nee eerst 4.5
neo
Probeer eens op loodvrij, zal de film denk ik beter bevallen diesel.
Jordy
Gaap. De film is mooi gefilmd, dat moet ik toegeven, maar verder was deze film totaal niet aan mij besteed. De film probeert de oorlog een beetje van een filosofische kant te benaderen, maar ik vond het niet erg boeiend. 2 sterren.
Grote flauwekul natuurlijk. Grote delen van de film kwamen me totaal niet bekend voor, vraag me af of ik de film destijds niet in de videotheek heb aangezet onder het werken, en daar m'n mening op heb gebaseerd.
Anyway, fascinerende film. Wat ik zo goed vind aan deze film: Ergens in het wereldje van deze film speelt zich een Grote Oorlogsfilm af. Boten, explosies, strategie, Grote Hollywoodnamen in leidinggevende rollen. En in die bijna cliché wereld wordt je als kijker samen met de onbekende soldaten gedropt. Het enige dat je kan doen is door het gras kruipen en af en toe wazig om je heen kijken, je afvragend waarom en hoe je daar toch terecht bent gekomen. Je ziet dus eigenlijk zo'n standaardoorlogsfilm door de ogen van een soldaat die er in meespeelt.
Een user op imdb vergeleek de film wat dat betreft met Pulp Fiction, waarover je hetzelfde kunt zeggen: Ergens in dat wereldje speelt zich een cliché gangsterfilm af, maar jij zit lekker op de achterbank bij twee huurmoordenaars die in die fictionele film een klusje moeten doen.
Ik vond net geen topper, vooral omdat ik het in het laatste uur (ongeveer) allemaal wel gezien had, maar zeker een erg bijzondere film.
Zo zie je maar weer, videotheekmedewerkers van ketens als Videoland moet je niet vertrouwen op hun advies.
SSeagal
Aardige oorlogsfilm met een totaal andere insteek dan Saving private ryan. Toch wist deze mij minder te boeien, echt slecht niet, echt super ook niet, er tussenin, dus **1/2
jassonn
Heb deze nu 2 sterren gegeven,maar aan alle goede comentaren hier te zien begin ik toch wat te twijfelen,zal hem binnenkort is huren (destijds op tv gezien).
Wat zitten er trouwens veel bekende acteurs in zeg,aan het plaatje te zien.
neo
Die namen zijn ook een beetje misleidend, een boel acteurs komen voor eventjes voorbij, maar goed als je kijkt naar de gehele cast: whoa!:)
eerdekes
Eindelijk gezien,
had er toch wel veel van verwacht maar kon de verwachtingen bij mij niet bereiken.
Deze film geeft de dichtende zijde van oorlog weer, en niet echt aan mij besteed.
Ik vond het wel leuk al die sterren te zien acteren, maar ik blijf nobel en het krijgt alsnog *** sterren
Robbie H.
In vergelijking met Saving Private Ryan die ongeveer tegelijkertijd uitkwam en ook op Canal+ in dezelfde periode verscheen, vind ik dit een verschrikkelijk slechte film. Slecht te volgen, vreemde camaraposities en een storend (langdradig) verhaal. Pluspunt is dat er af en toe nog wel leuke scenes in zitten. 2 sterren!
U-96
- 2081 stemmen
Ik vond hem vooral veel te lang... Dat films lang duren vind ik over het algemeen niet zo'n probleem, maar er gebeurde in deze film gewoon niet veel...
FisherKing
, maar er gebeurde in deze film gewoon niet veel...
Dan zou ik hem maar eens snel herzien, want er gebeurd hier een hele hoop.
salvatore
- 1937 berichten
Ik heb me niet echt met deze film vermaakt. Het begin was erg zwak en dan was er eindelijk een gevechtscene dan kwam er van dat drama doorheen, dat maakt het behoorlijk vervelend. Ze hadden de gevechtscenes en de drama wat beter moeten afwissellen. Een erg langdradige film terwijl ik drama in oorlog best kan waarderen. **,5 ster van mij
Freud
5 sterren, dat zegt genoeg denk ik. Misschien dat ik morgen wat meer bekomen ben om iets te zeggen over deze film, maar nu ben ik iets te overdonderd.
jOzh
Dit was echt zo'n film waar ik totaal niet 'in' kon komen, al die filosofische weerspiegelingen konden me totaal niet boeien. Heb de film na een half uur dan ook afgezet (en zal me dan ook wijselijk onthouden van het uitbrengen van een stem
Freud
Ik heb hem gisteren nog een keer gezien, en dit is echt wel een meesterwerk. Ik geef toe dat hij naar het einde toe wat lang aansleept (mocht dat stuk in die rivier op het einde er niet hadden in gezeten, dan had hij op één in mijn top tien gestaan denk ik) maar de muziek, de beelden, de personages, de acteurs, het scenario, de omgeving, het is allemaal zo prachtig dat ik me daar niets van KON aantrekken. Een aantal scenes uit deze film behoren tot de allerbeste die ik ooit heb gezien (als ze in het begin op een rijtje door dat hoge gras lopen, compleet fucked-up en gespannen rond kijkend, en er komt zo'n inboorling rustig van de andere kant lopen die even verbaasd opkijkt naar die soldaten, dat vond ik werkelijk fantastisch, en dat is nog maar het eerste voorbeeld dat me te binnen schiet.)
Het is wel nogal belachelijk dat George Clooney zo veel aandacht krijgt, hij heeft zo'n kleine rol, en ik snapte nog niet eens wat dat stuk uberhaupt in de film kwam doen... En wat hebben Billy Bob Thornton en Viggo Mortensen eigenlijk voor deze film gedaan, ik zag hun namen in de aftiteling staan bij het dankwoordje, maar ik heb hen in de film niet gezien? En Jared Leto, is dat dezelfde acteur als in Requiem for a dream, en welke soldaat was dat dan?
neo
Beiden zijn uit de film geknipt. Thorton had bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid voice overs ingesproken die het allemaal niet haalden.

De drie best beoordeelde WOII-films in het aanbod van Disney+

De drie beste films met een hoofdrol voor Adrien Brody

Drie willekeurige aanraders die je vanaf vandaag alleen op Disney+ ziet

Vijf films met een indrukwekkende ensemblecast

Apocalypse Now

Marketa Lazarová
Drama / Romantiek, 1967

For All Mankind
Documentaire / Historisch, 1989
gebaseerd op boektweede wereldoorlogbattle assignmentinvasionmarine corpsons legerepischcommanderpacificpacific warriflegun battleoverlevingjungleinfantrysteel helmetsergeantpacific islandsoldaatstrijdvechtenguadalcanal pacific theateranti warawol japanese armyjaren 40philosophic conflictbattlefield traumashell shocked soldierww2philosophical depiction of war