- Home
Releasedatum: 14 mei 2015
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Mad Max: Fury Road
"The future belongs to the mad."
De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.
- IMDb (8,1 / 1196298)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Mad Max: Fury Road (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Capable
The Dag
brabusRUS
Wauw!
Eindelijk gezien. De vetste film die ik ooit in de bios heb gezien. We zijn in eerste instantie alleen naar Jurassic World (2015) gegaan, maar zagen dat deze 20 min later draaide en hebben deze er meteen achteraan geplakt.
De film kan je het beste omschrijven als 1 lange achtbaanrit. De film is gewoon 120 minuten lang actie. De vorige delen waren echt leuk, maar deze spant de kroon. Best goed in 3D. Mede door de kleurvolle film (in tegenstelling tot andere post-apocalyptische films) pakte 3D best goed uit.
In eerste instantie vond ik het een beetje jammer dat Mel Gibson er niet in zat, maar na het zien van Tom Hardy als Max kan ik alleen zeggen dat hij een mooie rol heeft neergezet.
De voertuigen, de personages waren fantastisch en creatief. Die gitarist op die voertuig was echt hilarisch.
Heb 'm samen met mijn vriendin gezien, die een beetje sceptisch was voordat ze deze film ging zien, maar ook zij kan niet wachten op deel 2, 3 en 4.
Ricolopez
Een film die minder kort had moeten zijn. Het tempo had hoger gemoeten en de rustmomenten hadden eruit gemoeten.
Daarnaast is het wel een prachtig plaatje geworden.
De eerste 10 minuten is echt genieten. De scene dat Immortan Joe wordt geintroduceerd en de scene met de zandstorm zijn gewoon van een erg hoog niveau.
Helaas zorgde de rustige scenes bij mij ervoor dat ik ging wennen aan de wereld van Mad Max, iets wat niet had gemoeten. Want op de sfeer en het visuele aspect na, is er weinig groots aan deze film.
Voor mij 4,5 voor het visuele en 2,5 voor de rest. Helaas niet meer dan een magere 3,5 ster.
Brabants
De stunts en actiescènes zijn spectaculair en het is een soort van non-stop rollercoaster met krankzinnige en vooral bloederige beelden. De groteske en brute antagonist Immortan Joe is een karikatuur op zich en ook Max en en Furiosa zijn sterk neergezet. Toch knaagt het bij mij bij de betekenis van deze non-stop road actie. Deze is zo generiek van aard, dat waneer je uitgebreid naar de wc gaat en terugkomt eigenlijk weinig gemist hebt. Niettemin is het een blockbuster van formaat, waar je zeker van zult genieten.
Vinokourov
Wauw! Dit is een erg leipe achtbaanrit door de woestijn met enorm veel mafketels en ruige actie. Ik vind de minieme aanpak wel geslaagd. Je blijft als kijker bespaard van een of ander suf verhaaltje met een poging tot diepgang. Dat verhaaltje is zelfs niet eens nodig, het gaat gewoon om actie en een roadtrip tegelijk in een desolate omgeving. Het design zag er op de wat neppe explosies na overigens voortreffelijk uit. Vooral die sepia-scenes sprongen er bovenuit.
tattoobob
Deze film walst wat mij betreft makkelijk over de vorige delen heen......erg knap.
Visueel een fantastische film om te zien....goede sfeer en omgeving,ook de personages en of characters zijn geweldig en verveeld nooit.
Junkie-xl heeft de soudtrack ook super afgeleverd en draagt echt zijn steentje bij aan deze film.
Het script is zoals het moet zijn voor een film in dit genre.....een simpel verhaal maar nergens word het oninteressant op het scherm integendeel zelfs.
Die gast op de gitaar..........geweldig

Acteerwerk helemaal niets op aan te merken........ik hoop dat er snel nog een deel aan komt
Leland Palmer
Wat een film. Na de trailer waren mijn verwachtingen van deze 'Mad Max: Fury Road' erg hoog - gelukkig lost de uiteindelijke film het makkelijk in allemaal. Heb erg genoten van deze stoffige achtbaanrit door de eindeloze woestijn. Heerlijk. Miller doet gelukkig geen poging om één of ander verhaaltje met diepgang te scheppen, maar heeft op z'n oude dag gewoon zin in actie en krankzinnigheid. En het is 'm gelukt!
Vanaf het begin tot het einde genieten van een post-acopalyptische wereld, vol met actie, verschrikkelijk vette personages en genoeg idiote en maffe taferelen die dit echt tot een machtig geheel maken. Regisseur Miller weet op z'n oude dag (ja die man is 70), de jonge geest in 'm naar boven te halen. Wat is het toch mooi als je dit als regisseur zijnde op zo'n leeftijd nog kan realiseren. Fantastisch. Laat 'm ook op die regiestoel zitten voor de volgende delen. Heb er nu al zin in. Die man weet precies wat-ie doet.
Want in deze prent slaat-ie zo'n beetje alle planken raak. Van de werkelijk machtig, maffe Gitarist (
) tot Immortan Joe; een bad-guy waar we het over weet ik veel hoeveel jaar nog over zullen hebben. Fantastisch. Vond de wisselwerking tussen Furiosa en Max (i.p.v. een hoofdrol voor Max alleen) ook erg goed werken. Waarom ook niet. Visueel imponerend, prachtig dat zand, de blauwe lucht, de verschillende filters en de ondersteunende score van Junkie XL. Eén van de beste actie-films sinds hele lange tijd. Meesterlijk.
Vreselijk opgeblazen film veel te bombastisch en waar hier nog gesproken word van heerlijk de drummende en gitaarspelende jongens) vond ik dat te lachwekkend voor woorden. Aan de cast lag het ook niet die was gewoon goed. Verder zouden minder van die freaks de film ook verbeteren en wat is dan Mad Max 2 (1981) eigenlijk een veel betere film. Ze hadden moeten laten zien hoe dorstig de mensen waren en hoe elke druppel eigenlijk puur goud was dat zelfde geld ook voor de brandstof . Ook miste de film het nodige sadisme, gore en drama en daarom hadden ze de film beter voor 16 jaar en ouder moeten schieten. Met pijn en moeite een voldoende ( Een zesje) dus 3*
Wat een feest. Dertig jaar na de laatste Mad Max-film levert regisseur George Miller een spektakel af dat zich qua aktie en pure adrenalinestoot kan meten met het beste deel van de originele trilogie, The Road Warrior. De film ziet er werkelijk oogverblindend mooi uit, met tot in de puntjes verzorgd production design en zeer spectaculair stuntwerk. Qua plot en personages stelt ook dit deel niet veel voor, maar de opwindende aktiescenes en het sfeervolle camerawerk maken heel veel goed. Zwakke punt is vreemd genoeg de rol van Tom Hardy, te ingetogen en te weinig intens. Als Max is hij hier verworden tot een soort bijrolspeler in zijn eigen film. De andere personages, vooral Charlize Theron en Nicholas Hoult, zijn een stuk interessanter. Maar goed, de film dendert lekker bombastisch door en alles wordt zo heerlijk vet in beeld gebracht dat je de minpuntjes op de koop toeneemt.
schram101
Doldwaze rollercoaster. Het is zoeken naar de rustmomentjes in dit vierde deel van de reeks. Vrijwel de gehele 120 minuten worden er achtervolgingen, actie en ander spektakel getoond en dat maakt dat de kijker gierend van de adrenaline de bioscoop uit loopt. Het spreekwoord overdaad schaadt gaat in het geval van Mad Max: Fury Road niet op. Sterker nog, het maakt de film tot een heerlijke zit.
Naast de actie, is er ook nog het visuele spektakel. Prachtig geschoten, schitterende kleuren, een cinematografisch hoogstandje. Geniaal dat Miller dit nog steeds kan.
Tom Hardy, ongetwijfeld de coolste acteur van dit moment, doet het (uiteraard) weer prima, al stelen Theron en Hoult misschien wel de show. Hoult als gekke War Boy en Theron als Furiosa, waar de coolness van af druipt. Ja, erg lekker!
Mutsaers78
Het lijkt erop dat je óf de film ronduit fantasisch vindt óf je bent er behoorlijk door teleurgesteld.
Ik behoor tot de laatste categorie: ik verwacht van Mad Max een sciencefiction avontuur met een goede sfeer en een prima verhaal; beiden misten compleet in deze film.
Voor een goede sfeer moeten bepaalde elementen kloppen. Ik noem er een paar op:
- schaarste van benzine lijkt er absoluut niet te zijn.
- water is schaars maar op het eind geven ze daar geen fluit om
- 2 uur lang oneliners zijn leuk bij films als The Expendables, niet bij Mad Max.
- voor een goede sfeer is een goed verhaal nodig. Ontbreekt het verhaal, dan is 2 uur lang naar hetzelfde kijken ontzettend saai.
Op het acteerwerk heb ik niet veel aanmerkingen.....dat was er namelijk amper. Een beetje stunts en wat stoer voor je uitkijken en dat was het wel.
Cinematografie was verder wel uitstekend. Het zag er gelikt uit.....maar net zoals bij alles wat er gelikt uitziet: het went snel. Na een half uur heb je die mooie beelden wel gezien. Verder was het geluid wel goed; juist door de afwezigheid ervan. Dat paste goed bij de film.
Maar goed, al met al vond ik het een film om snel te vergeten. Dit gaat geen klassieker worden zoals de Mad Max-films van 30 jaar terug wél zijn. Dit is een actiefilm zoals er al zo velen zijn: actie, actie, actie en nog eens actie. Maar niks meer dan dat.
JacoBaco
Ik kan mezelf wel vinden in je kritiek, dus begrijp me niet verkeerd! Mijn ergernis niveau ligt alleen wat lager dan het jouwe. Maar toch vind ik deze actiefilm wel afwijkend van de doorsnee actiefilm. Een actiefilm als Expendables 3 probeert krampachtig een verhaaltje te vertellen. Geen best verhaal, dan heb ik liever dat ze er 3 extra actiescènes instoppen. Als ik zou mogen kiezen, dan vind ik dat minder storend. Mad Max is krankzinnig leuk en deel 1 t/m 3 beperken zich een beetje tot 1 locatie, maar hier zie ik het echt als een hele wereld die zo is. Al die rare mensen, ik geloof die wereld. George Miller heeft echt een eigen universum gecreëerd wat voor mij geloofwaardig is en dan kunnen we het wel weer gaan hebben over die gast met die gitaar. Ik vind het allemaal helemaal niet zo extreem vergezocht. En ik kan geen film opnoemen (los van Mad Max 2 en 3 natuurlijk) vergelijkbaar met Mad Max: Fury Road. Neem een film als Run All Night (2015). Best leuk, maar dat is pas echt 13 in een dozijn.
John Milton
Natuurlijk is die ruimte er in het genre, maar deze film ambieert dat niet, dat is bewust en een duidelijke keuze van de filmmaker, die hij volgens mij ook toegelicht heeft in interviews (ik kan de bron zo even niet vinden).
Mad Max is meer bedoelt als een achtbaanrit, niet als een verhaal met diepgang. Als dat je smaak niet is, prima natuurlijk, maar het oogt wat vreemd de film hier op af te rekenen. Het is bedoeld als een spektakel, met soms behoorlijk absurde trekjes. En dat lijkt me prima gelukt.
"Once we got that I knew I wanted to do it almost as a silent movie."
Kondoro
Mad Max: Fury Road
Deze door en door actie film heeft mij tot aan mijn oren vermaakt met mooie stunts, vechtscene- en een ruw gebied. Van Mad Max moet je het zeker niet hebben van concept verandering want het enigste wat je zult tegen komen is: droogte, een vrachtwagen met een paar mooie vrouwen erop en een man en, een roedel die ze achtervolgt met een paar gekke dingen zoals: een baas die er niet uitziet, een rock wagen met gitarist en drummers en een overdreven gespierd persoon. Nee, Mad Max: Fury Road is niet zo uitzicht rijk en moet het eigenlijk maar van 1 uitzicht hebben.
De acteurs vond ik het allemaal niet slecht doen. Tom Hardy speelt een prima rol als Max en ik heb me eigen prima vermaakt met hem als hoofdrolspeler. Charlize Theron die in de film uiteraard kaal haar had ziet er in het echt nog lange niet verkeerd uit! Ik vond ook wel dat ze goed acteerde. Hugh Keays-Byrne was uiteraard ook gaaf als 'leider' en Nathan Jones was ook wel geinig!
Het verhaal van deze film was soms wat simpel maar niet echt vervelend O.I.D. en , ik kon hem goed volgen. Het concept was wat simpel en had weinig uitstraling kwa natuur. Maar volgens mij was de wereld vergaan toch? Ik heb nog nooit de voorgangers van Mad Max gezien dus, dat moet ik zeker binnenkort maar even doen! Prima film voor een avondje vermaak!
Basto
- 11944 berichten
Inhoudelijk juist ijzersterk! Immers, hoe kun je de uitzichtloosheid van het apocapolyptische bestaan beter neerzetten dan met een nutteloze vluchtpoging? Het op het eerste gezicht eenvoudige plot is juist perfectie in zijn eenvoud.
De fantasievolle en gedetailleerde uitwerking van de gemeenschap, de hyperactieve cameravoering, de fantastische actie en stuntswerk en de schitterende gestileerde look van de film maken dat ik niet anders kan dan vaststellen dat we hier te maken hebben met een baanbrekend cinematografisch meesterwerk!
Zal in de toekomst enkel aan status winnen. Met afstand beste in de reeks. Leent zich ook prima voor herzieningen. Juist dankzij het strakke plot.
Flat Eric
Pfoeh, ben bekaf na het bekijken van deze film.
Wat een actie en spektakel! En dat 2 uur lang. De wastelands woestenij en de voertuigcreaties zagen er geweldig uit en ondanks dat 2 uur voor een actieprent wel erg veel van het goede is heb ik me niet verveeld. Het zag er visueel gewoon echt prachtig uit.
De film had eigenlijk Mad Furiosa moeten heten want Mad " Tom Hardy" Max vond ik toch meer de sidekick van Theron die de film draagt.
Deze film staat wat mij betreft op zichzelf en mensen moeten het niet gaan vergelijken met de Mad Max van jaren terug. Ook goed, maar toch anders.
DVD-T
De trailers hebben met Mad Max: Fury Road gedaan wat geen enkele trailer in de afgelopen jaren gelukt is. Bijna niets van de film weg geven.
"It is by my hand that you will rise from the ashes of this world"
De motor start, de logo's komen in beeld, er wordt een aantal keren gas gegeven en stopt niet weer voor de film is afgelopen. Na een korte introductie die perfect valt in de stijl van The Road Warrior, maar een verder compleet andere ervaring is. De eerste twintig minuten wordt er gewerkt aan de nodige introductie. Niet zozeer van het verhaal, maar meer een korte intro van een aantal karakters. Verhaal of enig plot is nauwelijks aanwezig. Is dit niet nodig dan? Euhh, nee. Verhaal is namelijk volledig ondergeschikt aan de prachtige beelden, de in de details verzorgde sound-design, de geweldige muziek van JunkieXL (Brothers in Arms...... Kippenvel) en de fantastisch gechoreografeerde actie. En die actie is zeer fraai. Het overtreft de lat die is gezet binnen de franchise en doet menig andere actiefilms verbleken. Wat het zo fraai maakt is dat er niet tot weinig CGI gebruikt is. Daarnaast druipt het plezier er gewoon van af. Het was écht de juiste tijd om Fury Road te maken. Een tijd waarin we toch enigzins genoeg hebben van superhelden, volledige cgi actie scenes en sequels die steeds sneller op elkaar volgen.
Mad Max pepert dit weer volledig op en zal een groep film makers zeker inspireren om ook eens weer zoiets neer te zetten. Alle credits gaan dan ook naar Miller die jaren (en dan ook echt jaren) aan deze visie heeft gewerkt. Het is nu op zo'n hoog niveau beland dat dit zeker lastig gaat worden om zulke grootse actie scenes te overtreffen. Maar ook zeker de setting is weer verbluffend. Het desolate landschap komt erg goed over.
Hardy is een goede nieuwe Max en begint echt mijn favoriete acteur te worden. Hij doet het volledig op zijn manier en dat is een goede keuze geweest. Het was toch minder geweest als hij een Gibson impressie zou hebben gedaan. Theron geeft een powerhouse performance weg, daarnaast is ze ondanks haar geschoren hoofd nog steeds een prachtige verschijning. Hoult is haast onherkenbaar in zijn rol. Knap gedaan. En dan is er ook nog eens de andere MM oudgediende Keays-Byrne. Wat doet deze man het schitterend.
De muziek van JunkieXL is zeker nogmaals het vernoemen waard. Zijn contributie al aan de trailer was perfect en wat hij met de film doet is van een ongekend goed niveau. Het lijkt wel alsof de beelden op de muziek is gecomponeerd. Ook iets wat we al lange tijd niet hebben gezien. Hij heeft veel van zichzelf toegevoegd aan de muziek, maar ook zeker de "Bwaam Bwaam" tonen van de moderne blockbuster toegevoegd. Ben dan ook benieuwd wat hij met Batman vs. Superman gaat doen.
De "fever-dream" die Fury Road heet is een erg geslaagde film. Alles valt gewoon op zijn plek. It's the right movie at the right time. Dit hadden we nodig. Misschien blijven we steken in de tachtiger jaren. Maar het geeft ook zeker aan dat we weer naar dit soort projecten terug verlangen. FR doet wat de recente Jurassic World en Terminator Genisys niet gelukt is. Een franchise meer geven dan ooit.
De ervaring van Mad Max in de bios was er eentje voor mij die ik niet snel weer zal vergeten. Prachtig.
blurp194
Mooie beelden van dolle actie in de goudgele woestijn.
Daar blijft het dan ook een beetje bij, en ik kan toch niet anders vinden dat daar ten opzichte van zeker de eerste twee Max-films iets ontbreekt. De moraal en het karakter van Max zelf vooral, en net een tikkeltje diepgang in zijn wereld. Alsof van het originele idee alleen een paar plaatjes overgenomen zijn, en dat vervolgens weer opgeblazen is tot een complete film - maar zonder de inhoud echt te snappen of over te nemen.
Voelt daarmee toch wat onvolledig aan, en het kon me eigenlijk ook maar weinig boeien hoe het nou zou aflopen met Max en zijn dames. Maarja, die vent met die gitaar, dat verdient dan toch wel een puntje of wat. En zo zijn er nog wel een paar goeie vondsten, al is het dan voornamelijk visueel.
mikeypsp
Laat ik vooropstellen dat ik van het genre houd. Het kan me niet spectaculair genoeg zijn.
Maar dit... Om te beginnen met het verhaal. Ehm??? Juist geen enkel.
Het is niet duidelijk waar het over gaat, alleen een hoop racerij en actie in de woestijn.
Waarom? geen idee.
Slechtste film die ik in jaren gezien heb.
santaro
Waardeloze film, dit slaat helemaal nergens op. Beetje racen door de woestijn en dan nog zo een zouteloze acteur van een Tom hardy maakt deze film prullenbak materiaal zonde van mijn tijd. En dan willen ze nog een paar delen maken, nee daar dank ik voor.
Tomto
Mmmh mad max fury road wist niet precies wat ik hier van moest verwachten. Laten we erop houden dat het allemaal wat duidelijker kon, want vokr mij was het nogal een vage bedoeling, niet al te min vond ik het nog steeds het een gave film waar de special effect er goed uitzagen
AFCALS
Meh, het kon mij niet echt raken. Vroeg mijzelf ook een aantal keer af wat ik nou eigenlijk precies aan het kijken was. Later wordt het verhaal wel duidelijk en blijkt dat het verhaal eigenlijk vrij simpel is. Mijn broertje van 17 heeft een kwartiertje meegekeken en die was erg onder de indruk. Dus misschien ligt het gewoon aan de doelgroep. Er zit in ieder geval genoeg actie in.
MRDammann
Deze film is een aaneenschakeling van geweldige actiescènes. De eerste scène is eigenlijk een halfuur durende sequence vol met belachelijk goede stunts.
Maar vergis je niet, er zitten ook prachtige shots in. Die shots zijn broodnodig om deze film wat rust te geven. Fantastisch geregisseerd. Die rustpuntjes maken deze film tot een geweldige, ondanks de actie die geweldig is.
'Less is more', ook voor regisseur Miller. Dat laat hij sporadisch zien in sommige scénes, tussen de actie door. Er is dan weinig tekst, de woestenij spreekt voor zich. Mooi om dat te zien. Zou ik wel vaker terug willen zien in grote blockbusters.
Deze film is in vergelijking met de vorige films veel grootser. Met als hoogtepunt de gitarist. Wat ziet hij er geweldig. Het is volledig krankzinnig, maar dat hoort bij een echte Mad Max. Ook een hele fijne soundtrack van onze Junkie XL.
Kortom, een dijk van een film. Eindelijk een remake/reboot die echt goed gelukt is.
JeroenFR08
Nu ik hem 2x gezien heb kan ik een goeie beoordeling geven. Want na de 1e keer wist ik het echt niet.
Het is een best lekker filmpje. Weinig gebabbel, knoepertje veel actie, heerlijk vage personages en een verhaal dat totaal ondergeschikt is aan de beelden en dat maakt deze film wel een feest voor je ogen.
Toch kom ik tot de conclusie dat het niet allemaal bijster bijzonder is. Een 8,4 op imdb. Waarom. En hier lopen mensen met 5,0en rond te strooien. Omdat ik denl dat het een nostalgisch gevoel bij ze naar boven brengt ofzo. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het een prima film met haast geen minpunten. Heel degelijk. Maar toch zijn er mensen die er meer in zien. Prima.
Dan nog Tom Hardy zn rol. Had de film niet Furiosa: Fury Road kunnen heten. Of Mad Max and Furiosa, together on Fury Road. Want dat Max nou echt het hoofdpersonage was viel niet echt op. Niet zoals in de eerste twee delen met Gibson iig.
Oke, ja weinig green screen. Allemaal echte explosies en stunst. Een dikke blockbuster. Geef mij dan toch die andere maar. Dan doel ik op Fast & Furious 7. Ook een dikke actiefilm, maar naar mijn mening zoveel keer beter dan deze. Rare vergelijking misschien maar ik doe het toch.
Prima, heb me ook zeker vermaakt.
Maar bijna geen minpunten maakt nog geen topper.
PKlijnstra
Totaal zonder kennis van de voorgaande delen van Mad Max, ben ik deze film gaan aanschouwen. Film kent een prachtige setting, met evenals prachtige kostuums en wagens. Verhaallijn is dun, maar wel boordevol actie. Zo zijn de achtervolgingen in de film echt leuk om naar te kijken.
Hoewel hier menig mensen zijn die de cast geweldig vinden, moet ik aangeven dat ik de cast van Max (Tom Hardy) wat minder vind. Misschien komt dit doordat hij weinig verbaal aan het woord is. De cast van Furiosa (Charlize Theron) is daarentegen wel weer een goede geweest. 3.5*
Sergio Leone
Redelijk.
De originele reeks heb ik nooit gezien en die spreekt me ook niet echt aan. Na het zien van deze remake zal ik het origineel wel eens een kans geven. Fury Road is 2 uur lawaai van de bovenste plank. De makers zullen heus wel wat pretenties gehad hebben maar die maken ze alleszins qua over-the-top gehalte meer dan waar. Idiote zaken zoals die gitarist zijn dan ook thuis in dit soort film. Het gebrek aan verhaal valt me heus mee (de twee hoofdpersonages zitten nog met trauma's). Tevens had ieder extra plotelement de film slechter gemaakt.
Daarnaast vind ik de cast best verrassend. Zo'n Nicholas Hoult kan echt los gaan en zet een totaal ander rolletje neer dan ik van hem gewoon ben. Tom Hardy mompelt vooral, al is hij wel het soort acteur dat daarmee wegkomt.
George Miller gaat helemaal los qua stunts. Ook in de designs is veel tijd gekropen. Alles wat er met de haren bij gesleurd kon worden, is er bij gesleurd. Het tempo zit ook wel snor en de film weet min of meer de hele speelduur te boeien. De soundtrack is oké verder. Enkel met de CGI slaat Miller de plank serieus mis. Het geeft de film een lelijke digitale look, als een tekenboek ingekleurd met fluostiften. De zandstorm is (qua green screen- en niet qua kleurgebruik) het dieptepunt.
wendyvortex
Verrassende terugkeer van Mad Max na het debacle uit 1985 en we krijgen 2 uur flink actie, sneller en meer dan ooit tevoren. Hoog adrenaline-gehalte en de dames spelen hier ook een grote rol.
Qua verhaalontwikkeling hebben we hier niks te zoeken en de volgende keer blijft George Miller van die fast-motion-knop af! Die is alleen bedoeld voor slapstick!!!
Maar klagen doen we verder niet, kermis!!!
wibro
De vorige drie Mad Max films boeiden mij totaal niet. Deze kan er mee door, maar echt groots vind ik het allemaal niet. Dat het geen verhaal heeft O.K. dat wist je van tevoren. De Mad Max films blinken daar eenmaal niet in uit. Maar het is vooral het oerlelijke wereldje waarin het zich afspeelt die mij er van weerhouden deze film een hoge waardering te geven, hoewel - dat moet gezegd - de actiescènes best wel O.K. waren.
Richard_Voorhees
Tom Hardy heeft helaas niet de charismatische uitstraling van Mel Gibson en ik zal hem waarschijnlijk dan ook sneller vergeten zijn dan Charlize Theron. Zij weet namelijk wel een memorabel en overtuigend personage neer te zetten.
Hardy is mede door het script een beetje een vage Max geworden. Aan de ene kant een keiharde overlever, maar ook nog eens iemand die achtervolgd word door het verleden. De flashback scenes schieten inderdaad hun doel voorbij, want meer sympathie voor Hardy's personage brengt het niet teweeg. De eerste flashbacks vond ik overigens ook eerder creepy, maar dat was misschien ook een beetje de bedoeling van de makers.
Een film die vooral boeiend weet te blijven door de over-the-top actiescenes waarin de colonne van de meest over-the-top, vreemde voertuigen (en de figuren die ze besturen) in beweging komt.
Daarnaast is men verassend genoeg ook behoorlijk nietsontziend. Men ziet toch niet vaak dat een zwangere vrouw er on-screen aan gaat, zeker niet een zo'n Hollywood werkje als dit.
Vermakelijk, maar verder weet hij niet boven de kwaliteit van de originele trilogie uit te stijgen.
AGE-411
Haha, wat een onzinnige film.
Het verhaal alleen al. Het is voorspelbaar op elk vlak en is nergens speciaal:
Enkele paria’s ontvluchten een tiran op weg naar een plek van vroeger die echter niet meer blijkt te bestaan. Dan besluiten ze maar terug te keren om de tiran te val te brengen en vrede en voorspoed te brengen.
In praktijk komt dat neer op: Wat rondrijden in de woestijn met voertuigen die nergens op slaan. Af en toe komen er wel wat wagens bij van andere groepen, die gewoon zonder reden dagenlang gaan meerijden door de woestijn, in achtervolging van iemand die ze niet eens kennen en zonder reden willen doden.
Bovendien zit er zeer weinig diepgang in de personages. We komen echt niets te weten over Max. We zien enkele keren een klein meisje in een flash … maar daar blijft het bij. Idem voor Furiosa, Nux, en iedereen. Zeer oppervlakkig allemaal.
Onwaarschijnlijke actiescenes. Iedereen had na 5 minuten al dood moeten zijn. Hoe je een hele film kan kijken op iets dat fysiek haast niet mogelijk is?
Dertien-in-een-dozijnfilm die op geen enkel vlak de gemiddelde vrijdagavondpulp overstijgt. Het is gewoon meer van hetzelfde.
Sommige beelden zijn wel aardig. Als ze de stad in de rots naderen bijvoorbeeld.
Maar helaas kan ik daar allemaal geen punten voor geven door een overdreven gebruik van CGI.
Toch nog een punt voor de soundtrack, die niet meer dan aardig was.
1,0
dvdcrusher
lk ben nooit echt een grote fan geweest van de Mad Max films en dat geldt evenmin voor deze film met 2 uur lang smijt- en klopwerk. Het verhaal op zich is ook niet direct erg boeiend te noemen en sommige scenes in de film komen erg lullig over maar aangezien ik geen spoilers wil neerschrijven ga ik er geen voorbeelden van geven. Wat deze film echter speciaal maakt is het schitterende camerawerk. Wat ik zo bijzonder vond aan de CGI in de film San Andreas, dat geldt evenzeer voor het camerawerk en CGI in deze Mad Max film. Tom Hardy is echter geen Mel Gibson en Charlize Theron voldoet, ze doet precies wat ze moet doen zonder echt te schitteren. Dankzij het uitmuntende camerawerk en filmtechnieken nipt 4 sterren. Eigenlijk vind ik de score op moviemeter iets te geflatteerd voor deze film, wetende dat ik gemiddelde altijd een ster meer geef dan de doorsnee notering op MM

Furiosa: A Mad Max Saga

1981

Mad Max
1979

Geprezen 'Mad Max: Fury Road' met Tom Hardy komt eind december naar Netflix

Geprezen actiekraker 'Mad Max: Fury Road' is binnenkort weer te streamen op HBO Max: 'Een krankzinnige achtbaanrit'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Warner Bros. deelt veelbelovende trailer van 'Mad Max'-prequel 'Furiosa' met Chris Hemsworth en Anya Taylor-Joy

Interstellar

Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022

Gone Girl
Thriller, 2014
toekomstjachtpost-apocalyptischdystopieaustraliëreddenoverlevingop de vluchton the roadconvoypeak oil aggressivedark future furiousaudaciousawestruck