• 9.385.098 stemmen

Thriller / Horror | 124 minuten

Genre: Thriller / Horror

Alternatieve titel: De Zomer van de Witte Haai

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw

Releasedatum: 18 december 1975

Plot Jaws

"The terrifying motion picture from the terrifying No. 1 best seller."

Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film zalige spannende muziek

avatar van zicht

zicht

Echte onvervalste horror klassieker natuurlijk,die iedere ''echte'' horror fanaat natuurlijk al lang en breed in huis heeft liggen,opende gelijk een nieuw soort van horror genre.de opvolgers(op deel 2 na dan)zijn m.i het bekijken en bezitten niet echt waard,en overbodige en commerciele( vul de kassa maar)aftreksels van deel 1.

avatar van juicydiva

juicydiva

Ik weet dat veel mensen deze mening niet met mij delen, maar ik vind jaws veel nepper dan deep blue sea.

Maar ondanks dat vind jaws toch wel een goeie film!

avatar van AGE-411

AGE-411

Deep blue sea:

- slecht verhaal (wauw! genetisch gemanipuleerde haaien ! )

- slechte acteurs

- geen spanning

- saaiheid

- overbodig, domme zever(de papegaai, de oven, die neger die snel wordt weggegrepen,...)

- haai die zo fake lijk

- ...

En ge kunt nu op uw kop gaan staan, de haai in Jaws lijkt veel echter dan het computer-bucht-dinges van Deep blue sea.

avatar van Haen

Haen

juicydiva schreef:

Maar ondanks dat vind jaws toch wel een goeie film!

hou ook ff rekening met het feit dat deep blue sea 24 jaar later is gemaakt

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Dat je hier een buttfilm als Deep Blue Sea uberhaupt mee durft vergelijken, dan heb je dus geen verstand van:

-script

-regie

Oftwel: film in zijn algemeenheid

avatar van horrorjp

horrorjp

leuke film, nu nog de zee in durven!

orbit schreef:

Oftwel: film in zijn algemeenheid

MUZIEK!!!

avatar van darkjaap

darkjaap

goede en spannende film wel is die haai best wel nep... maar dat bedierf mn kijkplezier zeker niet het is een vrij goeie film 3,5 *

Vind je hem nep?

Vind hem best wel goed gemaakt hoor.

• 1960 berichten

Zijn tanden buigen echt om als ie in het bootje bijt en zijn mondhoeken kloppen ook niet helemaal. Ziet er wel beter uit dan bijv. de animaties uit Deep blue sea.

avatar van Stephan

Stephan

't Was een wonder dat dat beest überhaupt nog bewoog. Een leuk dagboek van Carl Gotlieb erover gelezen. Spielberg heeft er ook vaak over gesproken. Animatronics en zout water gaan slecht samen.

JohnWilliams

Het zal inderdaad niet altijd even gemakkelijk geweest zijn.

avatar van Wouter

Inhoudelijk hun reddi g geweest. Uiteindelijk koos Speilberg om minder van de haai te laten zien dan gepland. En zo kwam hij op het idee van de barrels. Wakt heel erg goed werkt.

avatar van klute89

klute89

Een vermakelijke horrorfilm, en de special effects mogen er ook wezen. En het filmaffiche is ook echt klassiek en mooi! Ik ga nog maar even een baantje trekken in de zee 4*

avatar van baakien

baakien

Ik vond Jaws 1 een geweldige film, zeker de eerste keer dat ik de film zag en als reactie op een bericht hieronder kan ik simpel zeggen "als je gaat opletten wat er nep is dan is er altijd wat te vinden" maar volgens mij is dat niet de manier om een film te kijken.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

Ik zag laatst nog eens die eindscene en die is toch wel erg sterk. Realistisch ook, erg knap voor die tijd.

Doom

Jammer dat niemand in is durven te gaan op de vergelijking tussen Jaws en Deep Blue Sea. Persoonlijk vind ik Deep Blue Sea de betere film namelijk. Niet dat Deep Blue Sea natuurlijk zo geweldig is, maar dat is een film die tenminste nog een klein beetje vermaak biedt. Ook is de moord op het personage van Samuel L Jackson best stoer. Zo'n goede moord heb ik niet in Jaws kunnen vinden. Helaas.

AGE-411 schreef:

Deep blue sea:

- slecht verhaal (wauw! genetisch gemanipuleerde haaien ! )

- slechte acteurs

- geen spanning

- saaiheid

- haai die zo fake lijk

- ...

Grappig dat dit ook zo'n beetje al mijn kritiekpunten zijn bij de film Jaws. Best toeval. Behalve de haai natuurlijk, want deze ziet er wel degelijk goed uit in Jaws. Helaas kon Deep Blue Sea daar niet aan tippen.

avatar van Reinbo

Doom schreef:

Ik wil er best even op ingaan, maar Jaws vind ik veel beter omdat het naast een stoere haai (die van DBS is veel te digitaal) een geweldige avonturenfilm is, waar DBS de zoveelste laboratorium monster kloon is. Tel daarbij op de geweldige muziek, de prettige acteurs die top prestaties leveren en de opmerking "We need a bigger boat".

Het shot daarvoor is 100 keer beter dan alle moorden uit DBS bij elkaar. Het gaat bij Jaws dan ook totaal niet om de moorden, veel meer om de dreiging, de desorientatie en de kamaraderie. Maar als je Jaws als een haaienhorrorfilm puur sang wil zien a la Shark Attack 1,2,& 3 en DBS kan ik me je telleurstelling wel voorstellen....

Reinbo schreef:

[Het gaat bij Jaws dan ook totaal niet om de moorden, veel meer om de dreiging, de desorientatie en de kamaraderie.

Als de film deze elementen had bevat, dan was het inderdaad geweldig geweest. Maar helaas. Dus geef mij inderdaad dan maar een film ala Deep Blue Sea.

avatar van Reinbo

Als je die elementen niet in de film gezien hebt vraag ik me echt af wat je hebt zitten doen tijdens het kijken. Of heb je deel 4 gekeken?

avatar van The Last

The Last

Belachelijk zeg dat DPS met Jaws vergeleken wordt. Het enige dat je kunt vergelijken tussen beide films is dat ze allebei een haai als 'bad-guy' hebben, verder zie ik echt geen vergelijkingen tussen beide films.

Reinbo schreef:

Nee. Deel 4 nog niet eens gezien. Ik begin nu net aan deel 2. Ben benieuwd.

Doom schreef:

Nee. Deel 4 nog niet eens gezien. Ik begin nu net aan deel 2. Ben benieuwd.

Als ik jou was, zou ik ook echt stoppen na dat deel! 3 en 4 zuigen namelijk écht als de neten.

avatar van K@i

avatar van AGE-411

AGE-411

psycholamp schreef:

4 was toch beter dan 3.

Alleen het einde op 4 was echt beneden alles.

• 1960 berichten

Ik vond het in deel 4 toch ook wel heel erg ver gaan, dat die haai een val zet voor de zoon van de sherrif en meezwemt naar de Bahama's. Maar het is idd. wel leuker om naar te kijken dan deel 3.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > R.I.P.

avatar van megamuffin

megamuffin

Vreselijk dat roy scheider overleden is R.I.P. 1932-2008, en dat precies 30 jaar robert shaw ,, nu is alleen richard dreyfuss nog over van de '3' geweldige film overgens

avatar van maerk

maerk

Eigenlijk best wel opvallend dat Jaws niet in de top 250 staat! Verdient ie wel te staan, meesterlijke klassieker.