• 9.376.788 stemmen

Thriller / Horror | 124 minuten

Genre: Thriller / Horror

Alternatieve titel: De Zomer van de Witte Haai

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw

Releasedatum: 18 december 1975

Plot Jaws

"The terrifying motion picture from the terrifying No. 1 best seller."

Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.

avatar van Jordy

Jordy

Al jaren niet meer gezien, maar wat ik me er van herinner: goed gemaakt en spannende thriller. 3 en een halve ster.

avatar van You_bastard

You_bastard

Hier heb ik nog watervrees van overgehouden. De muziek als de haai er net aan kwam was ook briliant.

avatar van jackie

jackie

Goed gemaakt en spannend.

avatar van Hitch

Hitch

Met Raiders zijn beste.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Een klassieker! En die muziek is echt fantastisch. Een vrij enge film en spannend gefilmd. Had alleen geen opvolgers verdiend!

avatar van Yak

Yak

Had alleen geen opvolgers verdiend!

Ralfke, en alle andere dames en heren, dit roep ik uit tot de quote van het jaar!

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Heeft niets met verdienen te maken maar meer met mensen die een slaatje willen slaan uit ander mans succes.

avatar van cornelis

cornelis

Dus toch met verdienen......

avatar van Yak

Yak

Dat is nou precies wat ik wilde zeggen

avatar van jedymaster

jedymaster

spannende film

martinbroertjes

Spannende horrorfilm, vooral voor die tijd (1975). Nu zijn de horrorfilms veel spannender, maar "Jaws" is absoluut een klassieker. Erg goede muziek van John Williams (natuurlijk niet die gozer van die belspelletjes). 4 Sterren.

****

avatar van Ed

Ed

martinbroertjes schreef:

Nu zijn de horrorfilms veel spannender (...).

Wat een onzin!

avatar van Bucho

Bucho

Hitch schreef:

Met Raiders zijn beste.

Bedoel je niet met Raiders én Close Encounters zijn beste?

avatar van bramnoor

bramnoor

Een film uit "mijn tijd" De beste thriller na silence of the lambs.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Jaws is zeker een goede film maar ik vind hem niet echt een klassieker. Er is zeker veel spanning en de film is zeer goed gemaakt, maar hij kon mij toch niet blijven boeien en het einde was redelijk voorspelbaar. Maar al met al zeker een zeer vermakelijke en goede film. 3*

avatar van mister blonde

mister blonde

alleen de muziek al is klassiek. daar komt bij dat er zeker 4 scenes zijn die ook zo bestempeld kunnen worden.

avatar van Sjaak

Sjaak

Tatatatata....Leuk.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het melodietje van John Williams is inderdaad goud waard. Verder is Jaws een uitstekende en erg spannende film. De acteurs leveren uitstekend werk af en bepaalde scènes zijn echt zenuwslopend, waaronder de ijzersterke intro. Enkel het gedeelte met de drie mannen op de boot ging mij op een gegeven moment vervelen. Ik had niet echt veel met die personages. Gelukkig duikt de haai op een gegeven moment weer op en zorgt voor een klapper van een climax.

Ruim 3,5 sterren.

Sjaak schreef:

Tatatatata....Leuk.

Volgens mij ben je in de war met The A-team.

avatar van Jordy

Jordy

nee da's met 4 ta's

EmDee

Jordy, dan moet je de 12" versie eens luisteren.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

uit 1975! kun je nagaan.

klassieker, eng, sfeervol, 4 sterren

avatar van darkcity

darkcity

Door de films van tegenwoordig wordt deze film in een heel ander daglicht gezet, een beetje een negatief daglicht, de spanning wordt zo niet behouden en dat is jammer, nu worden er constant zulke films gemaakt (Deep Blue Sea) die in principe veel minder zijn maar door die films wordt deze dus minder, uiteindelijk heb je het allemaal gezien en is deze ook niet meer zo spannend, want vroeger was dit vast een erg enge film.

Toch vond ik de film wel vermakelijk en soms redelijk spannend maar als je de films van tegenwoordig ziet en dan Jaws is ie minder.

Toch wel een klassieker. ***

avatar van mister blonde

mister blonde

darkcity schreef:

door films van nu, verliest jaws aan spanning ;? beetje raar als je het mij vraagt, of begrijp ik je niet goed??

avatar van darkcity

darkcity

Ik heb Jaws dus gisteren voor het eerst gezien en vond het niet veel spanning, dat komt denk ik door films als Deep Blue Sea enzo, als je eerst teveel van dat soort films ziet en dan is Jaws gewoon een normale haaien film. vroeger had je namelijk maar heel weinig van dat soort films a la DBS en was Jaws dus de enige in z'n soort, dus spannend en origineel.

darkcity schreef:

Ik heb Jaws dus gisteren voor het eerst gezien en vond het niet veel spanning, dat komt denk ik door films als Deep Blue Sea enzo.

Dan zou je DBS omlaag moeten stemmen en niet deze film die al veel eerder gemaakt is.

avatar van Jos2

Jos2

dat komt denk ik door films als Deep Blue Sea enzo, als je eerst teveel van dat soort films ziet en dan is Jaws gewoon een normale haaien film..

????????????!

Door DBS wordt nogmeens d[uidelijk hoe goed Jaws is.....

Vond DBS alles behalve spannend.

Ed schreef:

Wat een onzin!

Sommige films even niet meegeteld.

Maar goed, toegegeven moet worden dat er nu veel meer special effects worden toegepast enzo (wat de kwaliteit van de films ook aardig kan verpesten, maar goed...).

avatar van Wouter

Jaws is mede zo goed omdat je juist heel weinig ziet.

Daar heb je gelijk in