• 9.377.836 stemmen

Thriller / Horror | 124 minuten

Genre: Thriller / Horror

Alternatieve titel: De Zomer van de Witte Haai

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw

Releasedatum: 18 december 1975

Plot Jaws

"The terrifying motion picture from the terrifying No. 1 best seller."

Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.

avatar van amco

amco

En dat is altijd wel een stomme surfer die geen ervaring heeft.
Surfers zijn niet dom, surfers zijn cool. En de haaien denken gewoon dat het een schildpad is of een dode vis die hij kan gaan verorberen.

avatar van MWX

MWX

geniale film voor z'n tijd. vooral dat stukje met die haai langs die boot dat je de pnumatische pompen (excuses voor spelfouten:) ) ziet zitten en de haai blijft toch eng

avatar van BoordAppel

BoordAppel

geniale film voor z'n tijd

BoordAppel schreef:

Nog steeds hoor, weinig films die zo spannend zijn.

en waar de haai nog zo goed is nagemaakt als je eens kijkt naar shit als sharkattack en red water ammai men kan in 1975 een veel mooiere haai maken dan nu

BoordAppel schreef:

avatar van The Marshal

The Marshal

sash! schreef:

Helemaal mee eens! De haai uit Jaws is geen zwak punt van de film, maar juist een sterk punt. Kent er iemand een film met een betere haai?

avatar van Verbal

Verbal

Goede spanningsopbouw totdat je inderdaad de immense nephaai te zien krijgt. Het einde is dan ook iets minder maar laat je daar niet door misleiden. Voor een spannend avondje zeker geschikt. 3.5

Verbal schreef:

nephaai?????? amaai het wordt hoog tijd dat jij eens naar sharkattack gaat kijken, want volgens mij weet jij niet wat een nephaai is!!!!

avatar van limburg

limburg

sterke film. Hij is vooral eng omdat je eigenlijk lange tijd niks ziet. Minste stukje vindt ik juist het moment dat hij achter op de boot ligt.

Ik heb wel ooit ergens gelezen dat de haai eigenlijk veel meer in beeld zou moeten zijn. Maar door problemen met de mechanica van de haai werd hij veelal uit beeld gelaten. Dit is denk ik de film alleen maar ten goede gekomen.

avatar van steven36

steven36

Een kartonnen driehoek een nephaai en wat enge muziek. Na deze film is er overigens flink veel jacht gemaakt op deze prachtige roofdieren.

avatar van De GeuS

De GeuS

Spannende film met een beroemd instrumentaal deuntje; 3,5 ster....

avatar van Redlop

Redlop

steven36 schreef:

Een kartonnen driehoek...

Ik heb een beetje een kater dus het zal wel aan mij liggen, maareh...help me even met die kartonnen driehoek???

Bvd.

Redlop

O zo.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hahaha jezus, die kater is dan niet van de drank, of wel. Heb je weer uit een potje gesnoven jongen...

avatar van aegron

aegron

zo dat is was een erg leuke film!

Ik heb in een ver verleden ook eens een film gezien alla jaws, maar die leek vreselijk nep (de haai zweefde in het water). Deze film kwam echt over, met een boel schrikmomenten.

3,5 *

avatar van starbright boy

Typisch zo'n film waarvan het sfeertje zo wereldberoemd is dat ik niet eens meer wist of ik 'm vroeger wel of niet gezien had. Dat bleek dus van niet.

En hoewel ik er zelf ook een beetje van stond te kijken vond ik deze film heel erg leuk. Ontzettend geraffineerde film dit. De karakters van de mensen op het schip zijn alleen als zo slim tegensgesteld aan elkaar dat dat al voor extra spanning zorgt. Cliché en karikaturen natuurlijk. Maar in de context werkt het, met dank aan de acteurs, uitstekend. Williams muziek is terecht klassiek geworden.

Veel hedendaagse makers van dit soort vermakelijke onzin kunnen van Jaws leren.

avatar van Purmerend

Purmerend

Hoewel ik hem vroeger wel eens gezien had blijft ie top. De haai ziet er heel erg echt uit, en dat is in andere films met gevaarlijke dieren wel eens anders. 4*

En dan die 2 kinderen met die haaievin de mensen in zee wisten niet hoe snel ze het water uit moesten.

avatar van mary

mary

jaws 1,2,3,, ik geloof dat je wel 6 delen hebt!

maar deel 1 blijft(zoals bij zoveel films) de allerbeste.

Dat indringende muziekje alleen al! Geweldig

Erg goed trouwens van de makers om een film met 3 mannen op een bootje zo spannend te kunnen houden!

avatar van sharky

sharky

De ultime haaienfilm! Rustig oplopend en nog steeds zijn er mensen die niet mer de zee in durven te gaan na het zien van Jaws.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

voor zo'n oude film is dit geen slechte film

avatar van redjina

redjina

Deze film is en blijft goed

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

ben het daar helemaal mee eens.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Tu du du du du du du du du du HAP

avatar van mikey

mikey

megahaai verscheurt een dorp letterlijk en figuurlijk (economisch/politiek). de xtreme coole haai is niet meer te stoppen. het verhaal van de haaienvanger (shaw) over zijn oorlogstrauma kan heel goed kloppen, bekijk eens een tekening van h.c. westerman. die heeft hetzelfde meegemaakt! spielbergs beste.

avatar van stinissen

Wie o wie kan aan deze dvd komen liefst met Nederlandse subs.

www.proxis.be daar kan je hem nog krijgen voor 15,99EUR

avatar van Art

Art

sash! schreef:

www.proxis.be daar kan je hem nog krijgen voor 15,99EUR

En hij is ook voor hetzelfde bedrag verkrijgbaar bij www.proxis.nl

avatar van V

V

Ik heb deze film een paar maanden terug voor 11,99 (het prijsje zit er nog op) gekocht bij een boek/dvd/vhs zaakje. Geen idee hoe die heet, maar iedere stad heeft een vestiging volgens mij!!

[edit] en als ik me de naam herinner zal ik die uiteraard vermelden [edit]

avatar van FX

FX