Genre: Thriller / Horror
Alternatieve titel: De Zomer van de Witte Haai
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Roy Scheider, Richard Dreyfuss en Robert Shaw
Releasedatum: 18 december 1975
Bekijk via Videoland
Plot Jaws
"The terrifying motion picture from the terrifying No. 1 best seller."
Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.
- Trailer (YouTube)
Chrissie
Cassidy
Estuary Victim
sash!
er zijn plannen om jaws 5 te starten ziehier stuk van script http://www.jawsmovie.com/bin/a...
Chr.s
Na mijn mening zwaar overschat, hij weet me geen moment te boeien. Misschien moet ik hem nog eens een kans geven.
Derek Vinyard
Was vroeger toen ik klein was 1 van me favoriete films, zit te twijfelen of ik 'm nu nog een keer wil zien of dat ik m'n goeie herinneringen liever zo kan bewaren.
Iemand hier ervaringen mee?
jackie
Iemand hier ervaringen mee?
Mij viel de film na jaren weer eens terug te zien, heel erg tegen.
moviemike
Deze blijft geweldig, vind ik.
Het valt me ook op dat deze film, bijna dertig jaar na datum, veel minder veroudert overkomt dan vele van zijn soortgenoten.
HammerHead
Hehehe, mooie beknopte samenvatting.
Ik denk dat deze film de tand des tijds wel heeft doorstaan. Als je naar special effects kijkt, kan het tegenwoordig allemaal een stuk beter natuurlijk. De spanningsopbouw en de onbehagelijke sfeer zijn ook voor nu nog steeds zeer goed te noemen.
Vergeet niet dat destijds hele volksstammen de zee niet meer indurfden na het zien van deze film, dus impact had ie wel.
Er was een paar maanden terug voor de oostkust van Australie toch nog een surfer letterlijk verslonden door een "great white". Voor de ogen van z'n vrienden nog wel, dus helemaal onrealistisch is het niet.
De duistere diepten van de oceaan zitten nu eenmaal vol met vreselijke geheimen.
dutchtuga
Jaws heeft de tand des tijds zeker doorstaan! Deze film is en blijft ontzettend spannend en memorabel. Klassieker!
T_fuckin_montana
Waarom moesten toen alle films die succesvol waren een sequel krijgen deze film is geweldig, maar de vervolgen zijn wel zo slecht.
Waarom moesten toen alle films die succesvol waren een sequel krijgen
Toen? Dat gebeurt nu nog 10x zo vaak.
sash!
Vervolgen slecht, "jaws 2" vond ik een zéér goed vervolg.
Maar inderdaad "jaws 3" en "jaws the revenge" waren slechte vervolgen.
sash!
Vervolgen slecht, "jaws 2" vond ik een zéér goed vervolg.
Maar inderdaad "jaws 3" en "jaws the revenge" waren slechte vervolgen.
jothi
Jaws is een hele goede film.
Maar ik denk niet echt voor gevoelige kijkers zoals mijn ma
Nieke
tam-tam tam-tam tam-tam... (kijk shark tale om hier mee te lachen...)
op de poster lijkt het wel of dat een Megalodon stijgt naar de oppervlakte. Ik herinner me niet dat de haai zooo groot was in de film (vorige week nog gezien).
Ik ben een slechte-dieren-film-fan, en deze komt na Jurassic Park in mijn favo lijstje!
Nieke
Moet je de Piranha-poster eens bekijken..!
Ik zie wat je wil zeggen...
T_fuckin_montana
Toen? Dat gebeurt nu nog 10x zo vaak.
Ik ken geen titanic deel 2 t/m 5 en ook geen dances with wolves deel 2 t/m 6, noch ken ik een Independence day 2, 3 & 4. wat ik probeer te zeggen is dat er best films zijn die je kunt vervolgen (indiana jones, mision impossible, enz enz.) maar toen werd er veel te veel vervolgd en ook nog eens heel slecht, oke jaws II was nog aan te zien maar de rest.
Frantic01
ik vind haaien films echt te gek !!!!
deze film is echt ssssuuuuuuuuuuupppppppppppeeeeeeeer goed!!!
Livie
Een spannende film en idem muziek. Je krijgt echt de kriebels van dat melodietje.
Jaws 2 kan er nog mee door, maar de rest is echt zo overbodig.
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Vond deze film net aan goed. ben benieuwd naar deel 2 en die ga ik morge kijken. ik hou ook wel van haaienfilms maar blijf dat ik shark attack 2 het beste vind! deze jaws geef ik een 3* hoop dat de volgende beter is
predator
- 1956 stemmen
De moeder aller beestenfilms. Erg sterk met goede muziek en mooie effecten. Steekt ver, ver boven alle na- en opvolgers uit.
Wordt helaas erg uitgemolken op tv. Jammer want het is een prima film, ook na een aantal keren kijken. Maar vijftig keer op tv is volgens mij nu wel voldoende.
R_D_C
Wat een lekkere film zeg en zeker voor zijn tijd als de computers nog niet bestonden:d
de haai ziet er bovendien veel beter uit dan de haaien in die jaws rip-offs.
Ik geef deze film het maximum:d:d:d:d:d:d
R_D_C
Ik heb zojuist gelezen dat ze een jaws 5 aan het uitbrengen zijn.
kan dat? na jaws 3 en jaws: the revenge?
De titel zal jaws: resurface of jaws: the return
JoeCabot
Ik heb zojuist gelezen dat ze een jaws 5 aan het uitbrengen zijn.
kan dat? na jaws 3 en jaws: the revenge?
De titel zal jaws: resurface of jaws: the return
Het schijnt ( of het scheen) dat ze ook een nieuwe police academy gaan maken. Wat ik daarmee wil zeggen: JA, dat kan... Denk ook dat de meesten de slechte vervolgen al lang vergeten zijn...
Tim Burton
het eerste deel is gewoon zenuwslopend. De vervolgen zijn gewoon te lachwekkend, zooooooooo slecht!!!

Jaws: The Revenge
1987

Jaws 3-D
1983

Jaws 2
1978

Steven Spielberg-klassiekers 'Jaws' en 'E.T.' zijn sinds deze week te zien op Netflix

Netflix verwijdert deze maand heel wat goed beoordeelde titels

In de ban van 'Tiger King': vier films over wilde roofdieren

The Silence of the Lambs

Taxi Driver
Film noir / Thriller, 1976

Good Will Hunting
Drama, 1997
gebaseerd op boekstrandvissenatlantic oceanbathingschipbreukshark attackpolice chiefferry boat sterven en dooddierlijke aanvallong island, new yorkdead childschepselskinny dippinghaaigreat white shark dead dogkiller sharkchild killed by animal fourth of julysevered leg fishing boatanimal horrorshark cage loose adaptationsuspensefulexcitedoptimistic