• 9.374.414 stemmen

Furious 6 (2013)

Actie / Misdaad | 130 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Fast & Furious 6 / Fast and Furious 6 / Fast and the Furious VI / Furious VI

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans, Kantonees, Nederlands en Japans

Releasedatum: 23 mei 2013

Plot Furious 6

"All roads lead to this"

Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker), en de rest van het team hebben $100 miljoen overgehouden aan hun succesvolle overval in Rio de Janeiro. Ze zijn nog steeds voortvluchtig en wonen nu verspreid over de hele wereld. Hobbs (Dwayne Johnson) is een internationale criminele organisatie op het spoor onder leiding van Owen Shaw (Luke Evans). Wanneer Hobbs ontdekt dat Dom’s doodgewaande voormalige vriendin Letty (Michelle Rodriguez) de rechterhand is van Shaw, schakelt hij de hulp in van Dom en zijn team. Ze reizen af naar Europa om in de straten van Londen de strijd aan te gaan met deze meedogenloze criminelen.

In Film > Nieuws > The Fast and the Furious 6 (2013):

Dat er (in ieder geval één) nieuwe Fast and the Furious films komen staat vast. Dat Justin Lin opnieuw de regisseur zal zijn ook. Eerder kwam dan ook dit bericht uit:

Nieuwe richting voor Fast & Furious franchise - FilmTotaal filmnieuws

Vandaag een nieuw gerucht over de mogelijke komst van Jason Statham.

Jason Statham in Fast and Furious? - FilmTotaal filmnieuws

Dat zou toch fantastisch zijn?!

avatar van IcU

IcU

De essentie van F&F (namelijk het straat racen) is er helemaal uit. De eventuele komst van Statham bevestigd dit maar weer.

Ben geen groot liefhebber van de reeks, dus echt uitkijken naar een vervolg doe ik niet. Fast 5 vond ik wel een prima en zeer vermakelijke actie prent. De overige delen ben ik al vergeten.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Pfff, nog véél te lang dus!

Vin Diesel bevestigt Fast and Furious 7

Het zesde deel van de racefilmreeks Fast and Furious wordt in tweeën gesplitst. Vin Diesel zegt tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter dat het idee voor een tweeluik vol achtervolgingen en explosies bij het plannen van het zesde deel is ontstaan.

"Bij het overleg over de zesde film beseften we dat we niet genoeg tijd hadden voor het hele verhaal", zegt Diesel, die The Fast and the Furious 6 ook produceert. Justin Lin keert terug als regisseur en Chris Morgan schrijft de scenario's voor het zesde en zevende deel nu tegelijkertijd.

In The Fast and the Furious 6 zijn naast Diesel ook Dwayne 'The Rock' Johnson, Paul Walker en Michelle Rodriguez te zien. Diesel wil nog niet ingaan op de verhaallijnen van de twee films. Deel zes moet in 2013 in de bioscopen draaien. Wanneer het zevende deel in de bioscopen komt, is nog niet bekend.

(afbeelding)

Goed nieuws! Hele cast is dus weer aanwezig, inclusief Dwayne Johnson! Kijk hier nu al naar uit aangezien deze reeks in mijn ogen de beste actie laat zien. En ja Vin Diesel hoort gewoon thuis in deze films, kan niet wachten

Michelle Rodriguez

avatar van The Oceanic Six

Het zijn vermakelijke films, zeker met de huidige cast, dus prima. Originaliteit moet je toch niet in die reeks zoeken. Maar daarom kan het nog wel leuk zijn.

Naomi Watts

Michelle Rodriguez terug? Meest trieste herrijzingen ooit. Beetje het niveau van de terug keer van Dokter Simon in GTST .

avatar van The Oceanic Six

Kan toch een prequel zijn? Dan leeft ze gewoon nog. Als ze haar echt uit de dood laten verrijzen, dan is het wel erg matig ja.

Elineloves

Volgens mij was tijdens het einde van het laatste deel duidelijk te zien dat ze nog steeds leefde en dus niet overleden zou zijn, dat was de 'schok'. Ze moesten naar haar op zoek, ofzo.

Naomi Watts

Lijkt me niet aangezien ze in de Fast Five opeens footage hadden dat Letty nog leefde.

avatar van The Oceanic Six

Ja, da's ook weer zo ja. Wel matig, maar goed in vervolgfilms is zoiets niet nieuw.

Elineloves

Ik ben in ieder geval wel blij met haar terugkomst, kan voor mooie momenten zorgen. #Romantisch

avatar van The Oceanic Six

Je kijkt een Fast film voor de romantiek?

Kijk je ook horror voor de dialogen en komedies voor grof geweld?

Elineloves

Uiteraard! De diepgang hè, je weet zelf.

Nee, maar ik vond ze wel altijd een stoer koppel samen, en ben benieuwd naar het moment dat ze elkaar weer zien.

Rianneke_Dan schreef:

Vin Diesel bevestigt Fast and Furious 7

Diesel wil nog niet ingaan op de verhaallijnen van de twee films.

Haha, kan me niet voorstellen dat er uberhaupt een fatsoenlijke verhaallijn in zal zitten. Beetje autoracen, beetje explosies en achtervolgingen, friends becoming enemies-enemies becoming friends... Het zal allemaal wel weer meer van hetzelfde zijn....

Rianneke_Dan

Dat zal best, maar dat maakt het nog niet minder leuk natuurlijk

Hoop dat deze wel het bekijken waard is,..

avatar van JustMike

JustMike

vond fast five erg goed, dus wil wel een nieuwe

schram101

Ah, das balen. Hij zou er zeker bij passen.

Nee niet Rihanna

Naomi Watts

De film wordt nog daadwerkelijk cool. Carano, RiRi, nu Ronda Rousey nog . Gooi Miesha Tate er ook maar bij while you're at it.

Luke Evans bevestigd als schurk in Fast & Furious 6 - FilmTotaal filmnieuws

De film zal zich namelijk vooral concentreren op de strijd tussen de racecrew die we kennen uit de vorige films en een andere crew die concurreren om dezelfde klus. Evans zal de leider van die andere crew spelen.