• 9.374.963 stemmen

Furious 6 (2013)

Actie / Misdaad | 130 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Fast & Furious 6 / Fast and Furious 6 / Fast and the Furious VI / Furious VI

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans, Kantonees, Nederlands en Japans

Releasedatum: 23 mei 2013

Plot Furious 6

"All roads lead to this"

Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker), en de rest van het team hebben $100 miljoen overgehouden aan hun succesvolle overval in Rio de Janeiro. Ze zijn nog steeds voortvluchtig en wonen nu verspreid over de hele wereld. Hobbs (Dwayne Johnson) is een internationale criminele organisatie op het spoor onder leiding van Owen Shaw (Luke Evans). Wanneer Hobbs ontdekt dat Dom’s doodgewaande voormalige vriendin Letty (Michelle Rodriguez) de rechterhand is van Shaw, schakelt hij de hulp in van Dom en zijn team. Ze reizen af naar Europa om in de straten van Londen de strijd aan te gaan met deze meedogenloze criminelen.

avatar van T-man

T-man

Ik vind dit, samen met deel 5, de beste uit de serie. Het gaat allemaal gigantisch over the top, maar dat maakt het, voor mij althans, vermakelijk. Maar zelfs ik had op een gegeven moment zoiets van dít kan echt niet...een landingsbaan die wel langer lijkt dan de A2!

Aangenaam verrast dat vlak voor de aftiteling Mister Jason Statham het beeld in komt wandelen. Dat wordt een geweldig deel 7!

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Voorspelbaar scenario maar wel een paar zeer spectaculaire actiescenes. Deel 5 blijft het beste voor mij. In hoeverre heeft men de finale spectaculaire scène tijdens de nacht laten plaatsvinden om bepaalde "mislukte" special of visual effects te verdoezelen??? Want van dat vrachtvliegtuig zie je van buiten nauwelijks niets (zo donker is het) .

avatar van Spetie

Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > R.I.P.

Multimediaknaller schreef:

Helaas was dit voor mij een van de minste uit de lange reeks F & F en heb het ook niet meer gegeven dan een 2.5 en wel om het volgende. We zijn inmiddels meer dan 10 jaar verder en het snelle jongens imago van Dhr Diesel en Dhr Walker is inmiddels wel wat verbleekt. Ik weet het never change a winning team, maar soms....

Wel was het DTS-HD MA geluid voelbaar aanwezig en goed verdeeld over alle speakers. Hier is ook niets op aan te merken net zoals de race scene's maar voor de rest had ik er wel iets meer van verwacht.

F & F 7? Zou het niet doen

R.I.P Paul Walker! en F&F 7 niet doen?? denk dat je gelijk krijg.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Veel minder dan het vorige deel, deze 'Furious 6'. De 1e helft van de film is echt bijzonder matig. Vond er tot dan eigenlijk niks aan. Gelukkig herpakt het één en ander zich in de 2e helft van de film, met o.a. de bombastische scénes met de tank en het vliegtuig. Zeer vermakelijk. Al met al stelt het niet heel veel voor, ook de cast is weer eens op de automatische piloot bezig. Van Dwayne Johnson kan ik dat hebben (blijft een held), van o.a. Vin Diesel minder. Die gast valt echt bijna niet meer te verstaan. Ze zorgen gelukkig wel voor een paar beste beukscénes, die de pijn voor mij als kijker i.i.g. een beetje verzachtten.

avatar van Theunissen

Of er nu nog een "Fast & Furious" zal komen naar de tragische dood van hoofdrolspeler Paul Walker valt natuurlijk te bezien. Hij is zo te zien en te lezen wel heengegaan op een "Fast & Furious" wijze. Misschien kunnen ze nog een deel 7 maken uit eerbetoon aan hem. Voor de films vind ik best jammer want de laatste twee delen vond ik juist leuk en goed en het komt zelden voor dat een film reeks (al 6 delen) op den duur beter wordt i.p.v. slechter.

avatar van Nitraat

Nitraat

Theunissen schreef:

hij bestuurde de auto niet he

avatar van Theunissen

Nee dat klopt, maar hij is wel in een snelle auto gecrasht vandaar dat "Fast & Furious" wel van toepassing is. Helaas was het meer "Fast & (Vuur)ious" voor hem.

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

R.I.P Paul Walker! Zie na het einde van Fast and Furious 6 al de hele tijd uit naar Fast and Furious 7. Na de berichtgeving over de dood van Paul Walker zie ik nog wel steeds uit naar het 7e deel, die volgens de berichten gewoon door gaat, maar op een andere manier. Ik hoop dat het een mooi eerbetoon voor Walker wordt.

christian

Hij is dood gegaan door de hypes van deze serie films. Zo kun je er ook naar kijken.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Wat een onzin.

Iron Maiden schreef:

Wat een onzin.

Want met je mattie straatrace achtige capriolen uithalen, is inderdaad niet te vergelijken met zijn films

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Waar heb jij het nou over dan? Zijn vriend (Roger Rodas) zat achter het stuur van de carrera-gt en reed waarschijnlijk dus veel en veel te hard, maar meer ook niet. Dus deed hij dat expres omdat Paul Walker in de F&F zit?

Paul Walker -- How He Ended Up in Death Car | TMZ.com

JacoBaco schreef:

Paul Walker -- How He Ended Up in Death Car | TMZ.com

Ze hebben een snelle bak en willen lekker doorrijden, dat is nou de mentaliteit van deze 2 knullen. Maar goed er is geen link met F&F

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Oké, want andere acteurs met snelle auto's doen dit niet? Alleen de acteurs die in films spelen met snelle auto's rijden zo hard. Kom op zeg, wie wil er niet even flink gas geven met een porsch carrera gt?

Paul Walker stapte in omdat hij nog nooit in zo'n auto had gezeten. Naar mijn idee ging het puur om de prestaties van de auto.

Ook Jackass-ster Ryan Dunn kwam niet zo heel lang geleden om bij een auto ongeluk. Ook met een porsch trouwens. In het geval van Dunn... Hij had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en reed 200 kilometer per uur waar 90 was toegestaan. Is dit dan ook meteen een link met Jack Ass?

avatar van Theunissen

Het is in ieder geval geen goede reclame voor Porsche

avatar van Boeikens

Boeikens

De langste landingsbaan ter wereld

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Stoere gasten, snelle wagens en mooie vrouwen. Wel erg oppervlakkig allemaal. Het verhaal is dan ook matig net als het acteerwerk. En Vin Diesel is nog de slechtste acteur van het hele stel. Verder zit t vol met domme grappen die eerder hinderlijk dan leuk zijn. Maar als je je verstand op nul zet dan valt het nog wel mee. Er zitten een paar actiescenes in die best nog wel leuk zijn. En omdat ik michelle rodriguez zo'n stoer wijf vind rond ik het af naar boven en kom ik toch nog op 3 sterren

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wat een opgeblazen actiefilm is dit met die Fast & Furious-grappenmakers en hun onverantwoorde rijgedrag. Het was wederom weer erg lachwekkend, maar die laatste actiescene op die landingsbaan van om en nabij de 100 km in lengte duurde en duurde maar. Ongelooflijk ... Desondanks met mijn verstand niet op volle toeren draaiend, toch wel vermaakt met deze bullshit.

avatar van Macmanus

Macmanus

Zelfde laken een pak.

Natuurlijk sneu dat Paul Walker is overleden, maar 1 ding is wel duidelijk er is geen groots acteur heengegaan. Dat geld voor overigens voor de gehele bleke cast die hier te zien is. Geweldig ook hoe de makers Michelle Rodriguez op een zelfs voor soaps onwaarschijnlijke manier laten terug keren aan de slechteriken hun kant, en dat ze dan weer naadloos aansluit bij het stelletje non acteurs.

Het is een beetje jammer, want de familie word met elk deel groter waardoor de regisseur steeds meer onwaarschijnlijk matige acteurs mag optrommelen. Maar goed dat mag niet meer opvallen na 6 delen en je kijkt het dan ook vooral voor de actie. Dat is hier hilarisch over de top. Buiten de onuitputtelijk lange landingsbaan, was het vliegen uit de auto van Vin Diesel om zijn geliefde te redden ook eentje om in te lijsten! Het is daardoor nog steeds fouter dan fout en daardoor leuk. Maar wel te lang en net met iets teveel onkunde om het heel leuk te vinden. Wan is een echte regisseur, ben dan ook razend benieuwd of hij er wat van kan maken. Een ding is wel fijn, die Paul Walker kun je wel vervangen door een kartonnen doos niemand die het merkt! (too soon?)

2.5 sterren.

avatar van patrick17

patrick17

Wat meer respect voor de dode is hier wel op zijn plaats lijkt me.

Goede film. Bovenal veel actie en daar kijk je deze serie voor !!!

Ondanks dat sommige dingen ongeloofwaardig is of zijn is het heerlijk om naar te kijken.

Ik ben erg benieuwd naar het 7e deel.

3.5 *

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deel 7 zal worden geregisseerd door James Wan. Die bekend is van Saw en Insidious.

avatar van Rodger

Rodger

Weer een goeie film, ondanks dat er al 6 delen van zijn.

Goeie actie, mooie stunts, leuke muziek,.. En lekker vlot..

Vermakelijk dus,....

3,5

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Dikke pret. Niet zo goed als het toch wel èrg sterke vijfde deel, maar de twee grote scènes (met de tank en het vliegtuig) kijken heerlijk weg, en de lach en de one-liners van Tyrese Gibson blijven zeer vermakelijk. Gelukkig ook weer wat realistischer dan het vorige deel, getuige de manier waarop Vin Diesel in volle vlucht zijn liefje op de snelweg van een schijnbaar onafwendbare dood redt. En dan ook nog eens de sequence tijdens de eindcredits met niemand minder dan...…

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Wat een FANTA film. Ik merk dat ik echt ouder wordt. Vroeger vond ik dit 'kicken'. Nu val ik bijna in slaap. Wat een nep macho gedoe. De belachelijke actie scènes zijn wel grappig om te zien, maar zeer ongeloof waardig. Het blijft ironisch als je naar Paul Walker kijkt. Tragisch. Na deel 7 maar stoppen. Is mijn advies.

avatar van .Fee.

.Fee.

Het moment dat Dom Letty redde van haar val was ronduit belachelijk...
Matig verhaal, matig geacteerd, matig afgewerkt.

avatar van Davido

Davido

Kan er geen genoeg van krijgen!

Ben het wel met .FEE. eens dat die redding een beetje TE was.

Dit vond ik samen met Fast Five wel de beste. Alleen dat gebeuren met Vin Diesel die kon vliegen en dat die startbaan iets van 20Km was vond ik een beetje overdreven. Maar wel gewoon een goede film!!

avatar van LPereboom

LPereboom

Over the top actie, wat ik wel heel leuk vind alle films blijven leuk om te blijven zien! goeie actie scenes, auto scenes die ook altijd heel goed in orde zijn! maar de reeks mag wel eens stoppen... teveel is ook niet goed vind ik.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/misdaad/thriller film...

Spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteurs Vin Diesel, Paul Walker (=overleden) en

Dwayne Johnson spelen zeer goed...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Uitstekend camerawerk...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 5.1)...

Heerlijk genoten...

Ben benieuwd voor vervolg deel 7! (ondanks Paul overleden)...