Genre: Biografie / Komedie
Bekijk via MUBI
Bekijk via CANAL+
Plot The Wolf of Wall Street
"Earn. Spend. Party."
Eind jaren 80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Wolf of Wall Street (BoekMeter)
- The Wolf of Wall Street (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Manny Riskin
Jean Jacques Saurel
Aunt Emma
MichaelMovie
haha ik kan me wel vinden in jou mening maar met Lost in Translation kan ik me heel goed inleven in de personages en die film staat op mijn nummer 1 omdat ik met geen andere film ooit zo'n zelfde gevoel had van medeleven had als met Lost in Translation. Eigenlijk een prachtige film ervaring voor mij en dit had ik met Wolf of Wall street niet. Niet dat ik dat met elke film moet hebben maar ik wilde even laten weten waarom Lost in Translation voor mij op nr 1 stond. En het eerste uur van Wolf of Wall street vind ik wel gaan maar erna verloor ik echt de intressen gewoon niet mijn smaak. Heb dit eerder met film gehad waaronder Lost in Translation. Ik keek hem in 2004 voor het eerst en keek hem niet eens af. Ik keek hem twee jaar laten en vond hem geweldig. Misschien moet ik Wolf of Wall street gewoon over twee jaar weer eens bekijken
En de vorige samenwerkingen met Scorsese en Dicaprio vond ik wel leuk zoals Aviator en Shutter Island. En wat ik soms ook heb met films is dat ik voor sommige echt in de stemming moet zijn. Maar 1 ding bij Wolf of Wallstreet dat stukje met op de borst slaan en geluiden erbij maken vond ik gewoon echt heel stom.
Bedankt om te reageren op mijn bericht.
Ik vond The Wolf of Wall Street de eerste keer in de bioscoop een goede film, maar niet om te zeggen enorm goed. Dat veranderde na de tweede kijkbeurt, toen ik de film zonder ondertiteling bekeek en op die manier goed kon luisteren naar de absurde dialogen.
Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde filmvoorkeur, maar ik vind het wel leuk om te horen dat je een 'uniek' gevoel kreeg bij de film Lost in Translation.
Misschien moet ik die film ook maar een tweede kijkbeurt gunnen
kevinverwijst
Bedankt om te reageren op mijn bericht.
Misschien moet ik die film ook maar een tweede kijkbeurt gunnen
haha 'uniek'
maar ik kon me gewoon goed identificeren met de twee hoofdpersonages en daardoor leef je echt mee en dat maakt het zo leuk
en het is ook gewoon een mooie film. Vind ik. ken verder ook niemand in mijn omgeving die hem leuk vond of langer keek dan 20 minuten. Maar ik wel
mikey
Ravio
Wat een top-acteur zo ondertussen! Geweldig genoten van deze film die alles heeft, van humor, tot actie en de nodige diepgang en natuurlijk veel vrouwelijk schoon
. De 3 uur zijn omgevlogen!!
Ziegler
Veel te lang en te weinig to the point. Niet afgekeken. Wat moet je geven voor en halve film?
lippenfritz
Echt een smerige kutfilm. En wat duurt ie lang! En waarom keek ik m af!?
HunterXHunter
Absolute top film! Vanaf het begin tot het eind heb ik gelachen en genoten. Het is een film gevuld met sex, drugs en misdaad, allemaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik heb zelden dat een film die zo lang duurt me van het begin tot het eind kan boeien maar deze film deed dat. De film pakt je en neemt je mee, hij begint goed en blijft goed. Absolute top film!
bass-9
Wat een enorme tegenvaller. Hij duurt veel en veel te lang. Het is drie uur hetzelfde met op de achtergrond de weg naar de top, de gekte en de val. Het enige mooie was de slotscene. Die klein bleef, en autenthiek. Verder is het domme, niets toevoegende seks, wat men waarschijnlijk erg boeit. Overmatig drugsgebruik. Een scène die tien minuten duurt dat onze Wolf op de grond ligt te trippen met zijn holmaatje. Nou, het was al duidelijk dat ze zich kapot snoven en slikten hoor. Totaal overbodig en zo vul je wel drie uur met vulgaire onzin. Hoe hij zijn werknemers opzweept, het doet me denken aan fascistische praktijken.
Oké, de werkelijkheid zit hier niet ver vanaf. Op zich al walgelijk genoeg. Maar dat dit, met name door pubers, die ik om me heen spreek en die ik erover hoor praten, als een geweldige film wordt gezien met als voorbeeld van hoe het wel moet, zegt alles. Overtrokken, uitgemolken, zijn doel voorbijgestreefd. Ik snap niets van de hoge rating. DiCaprio is een goede acteur, maar speelt vaak hetzelfde extreme type. En dat doet hij hier goed. Maar de moraal van de film, de uitwerking, bahbah.
NYSe
Ik denk dat de moraal een beetje langs je heen gegaan is: dit is toch nergens een verheerlijking van Belfort en zijn leven?
-LvB-
Ik snap ook niet dat mensen dat niet zien. Of is het de ergenis aan de pubers die er ook de verkeerde moraal eruit pikken. Die zijn hetzelfde als mensen met zeer rechtse ideeen die American History X "vet" vinden
NYSe
Je zou het misschien eerder kunnen vergelijken met die gangsta's die Tony Montana verafgoden...
Dynamovie
Goede film maar begrijp niet helemaal de vermelding van het genre 'komedie' hierbij.
Fortune
Haha, dit vind ik nou komedie.
Fortune
Vind het moraal anders maar redelijk dubbelzinnig. De moraal is voor mij eerder dat Belfast bestaat omdat er gewoon mensen zijn die blijven dromen over een gigantische bult geld en daarmee sluit de film af met al die mensen die geloven in dromen dat ze rijk gaan worden door naar het praatje te luisteren van Belfast.
Belfast zelf vind ik niet eens een verkeerde kerel. Hij stal vooral geld van rijke mensen die nog rijker wilden worden en die glorificatie van Belfast vind ik niet eens zo vreemd in de individualistische materialistische tijd waarin we leven. Hij heeft toch wel een tof leven (gehad) denk ik zo...
Nierika
Wat betreft diegene waarop je reageert: toon een film als The Wolf of Wall Street aan een verzameling pinksterchristenen, en na de eerste 5 minuten zit je met een lege zaal.
Wat moet je met zo'n volk?
Tis toch waar zeg...
-LvB-
Wat moet je met zo'n volk?
Tis toch waar zeg...
Ik noem de vergelijking omdat er misschien door sommige mensen de verkeerde moraal eruit gehaald wordt. Ik bedoel nergens dat WoW rechts of links is
Het is gewoon een satire op een rijk maar toch leeg leven van Belfort
Nierika
KK
Het is gewoon een satire op een rijk maar toch leeg leven van Belfort
Dergelijke mensen ontkennen de realiteit, leven in een afgeschermde wereld en zijn niet in staat een oordeel te vormen over films die handelen over thema's buiten hun opgetrokken muren zonder de veilige beslotenheid van de dogmatische leefwereld waarin ze zich afzonderen erin te consulteren.
Bah!
Jo1990
Zeer goede rise and fall film. Vind het
schandalig dat Di Caprio nog steeds geen Oscar heeft mogen ontvangen. Wat moet die man nog meer doen dan? Zet zn rollen altijd perfect meer. Genoten van deze film.
Tommy De Vito
Ja precies en dan zal je zien dat hij een Oscar pakt voor een film waar die minder acteert dan in deze film. Scorsese zijn beste film is ook niet The Departed (vind qua regie dat hij 10x meer een Oscar verdiende voor The Wolf of Wall Street).
Al Pacino krijgt een Oscar voor Scent of Woman, terwijl dit niet zijn beste acteerprestatie was. Kan nog wel 5 andere voorbeelden noemen van acteurs die het verdienden om één te winnen, maar voor een andere rol een Oscar kregen maar dat zou op een andere forum bespreken moeten worden. Al met al Academy Awards blijft een raar iets..
JeroenFR08
Hij verdiende het zoveel meer dan Ejiofor die maar een beetje sip kijkt de hele tijd in 12 years a slave. Denk alleen dat die film hollywood meer aansprak met dat nogal zoetsappige verhaaltje, dan deze iets meer taboerijke film. Maar dat denk ik.
Tommy De Vito
Ik meende dat Matthew M. ervandoor ging voor beste acteur in Dollars Byers Club. Maar goed, ben het uiteraard met je eens dat Di Caprio hem gewoon weg 'dik' had verdiend!
fritsje
Wat een gezeur toch over de "lange" speelduur van deze film!komt eerder door de extreem korte spanningsboog die veel mensen tegenwoordig hebben(opgevoed met korte snelle nerveuze clipjes).Deze film is gewoon geweldig en had nog wel een uur langer mogen duren !!!
Ste*
- 2092 berichten
Een film kan wel degelijk te lang zijn, dat heeft niets te maken met de mensen van tegenwoordig. Op een gegeven moment voegen scenes namelijk niets meer toe, of had er meer uitgekund voor een sterker geheel. Het is ook de taak van de makers om daar voor te waken.
SDG030
Een 'te lange film' is net als een goede of minder goede film voor iedereen verschillend. Wat jij te lang vindt, hoeft niet voor anderen te gelden. Dat is bij het commentaar op deze film ook goed zichtbaar. Persoonlijk vond ik de film niets te lang. Vloog voorbij.
Ziegler
Bij een lange film valt langdradigheid meer op. Bij een korte film heb je daar minder (lang) last van. Heel logisch eigenlijk.
Een langdradige film die kort is, is een meevaller.
Een langdradige film die lang is, is een tegenvaller.

Vitamine D en pannenkoekenbeslag: zo worden drugs in Hollywood-films nagemaakt

De filmparadox: waarom worden films steeds langer terwijl onze aandacht krimpt?

RakutenTV biedt een selectie gratis films met advertenties aan

'The Wolf of Wall Street' van Martin Scorsese gaat Netflix verlaten

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956
corruptiegebaseerd op boekdrugsverslavinganti herooplichterfraudewall streetrise and fallgebaseerd op een waargebeurd verhaalthrilleroplichtergeldstockbrokerwealthydrugscynicalstripping hedonismdecadencetauntingcorrupt shockingjaren 80sharemarket frauddesire for famefinancial marketfame-seekingblack monday cautionarythrilling hilariousaudaciouscallousdisrespectfuljoyfulsarcasticbased on real person