Genre: Biografie / Komedie
Donderdag om 21:20 uur op Canal+ Action
Vanaf donderdag 29 januari in 2 bioscopen
Plot The Wolf of Wall Street
"Earn. Spend. Party."
Eind jaren 80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Wolf of Wall Street (BoekMeter)
- The Wolf of Wall Street (MusicMeter)
- Vanaf 1 maart op Netflix
Manny Riskin
Jean Jacques Saurel
Aunt Emma
Al DeNiro
Wat schrijven jullie veel tekst zeg. Waarom niet kort maar krachtig? Ik denk dat dan meer mensen de tijd nemen om het te lezen.
Wat was de ondertiteling in de bios trouwens weer ongelooflijk slecht.
Ramon K
Daar ben ik het zoals gezegd mee eens.
Maar wat dan overblijft is nog steeds een uiterst vermakelijke film.
Ik vind dit wel 1 van Scorsese's beste films. Qua structuur (rise/fall, voyeurisme, afkeuring) lijkt ie erg op Goodfellas en Casino (leuke 'zeepbel' trilogie), alleen heeft ie hier nog een dikke scheut zwarte humor aan toegvoegd. Daarom vind ik de film nog amusanter dan Goodfellas eigenlijk. Het is zo grotesk, en de personages en situaties zijn zo bizar... Heb sinds Pulp Fiction en The Big Lebowski niet meer zo hard om een film gelachen.
ghostman
Maar wat dan overblijft is nog steeds een uiterst vermakelijke film.
ghostman
Martin Scorsese heeft inderdaad eerder komedies ( bijtende satires ) gemaakt , denk aan After Hours (1985) en The King of Comedy (1983) , maar in dit geval lijkt het alsof twee ogenschijnlijk verschillende stijlen van Tarantino en Scorsese naar elkaar zijn toegegroeid . Alhoewel ik de laatste film of liever gezegd bijtende satire van Tarantino veel geslaagder vind , mede door scherpere dialogen en ' filmischere ' stijl .
Broner
Voor mij geldt zo'n beetje hetzelfde. Om The Hangover heb ik trouwens ook hard moeten lachen, maar dat was goedkoop buik-op-en-neer lachen. Bij The Wolf of Wallstreet was het lachen even intens, maar dan minder explosief en eerder opbouwend en verweven met een hele reeks aan andere emoties.
On the side: ben verliefd op Robbie Margot. Het spijt me Paulien Cornelisse, maar voortaan denk ik aan Robbie als ik 's avonds in bed lig.
Materny
Ja, dat kan je in januari wel vast stellen ja.
Spreek je over een jaar jongen
Bovenstaande uitspraak mag in het archief.
Ik vond het geregeld juist wel Hangover humor, en daar zit ik bij Scorsese niet zo op te wachten.
John Milton
Kort maar krachtig lees ik juist weer niet, tenzij ik de user goed ken. Wat moet je nou met tekstjes als 'goede film, aanrader'? je weet niet waar diegene die dat schreef van houdt, waarom hij dit goed vond etc. Korte blurps heeft niemand want aan, want je kunt er niet zoveel mee. Hoogstens denken 'kijk eens aan, deze totale onbekende schijnt hem om een of andere volslagen mysterieuze reden goed te vinden'. Een meer diepgaande recensie/review/analyse hoe je het ook wilt noemen ondervangt dat.
livingroom191
Dit is een van de beste films van de afgelopen jaren.
Het is een film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, wat zeer goed wordt vertaald op het doek.
De type karakters welke de acteurs spelen zijn zeer goed neergezet en de personages ontwikkelen zich in hoog tempo gedurende de film.
In eerste instantie lijkt 3 uur lang, maar toen de film reeds 2,5 uur had geduurd, verlangde ik eigenlijk alleen maar naar meer minuten speelfilm. Deze film boeit van begin tot einde.
Ik heb veel gelachen in deze film, al komen enkele zaken meerdere keren voor, dat moet je dan maar met een korreltje zout nemen en het is van ondergeschikt belang of alles nu waar is of niet. De film levert uiteindelijk alle antwoorden en geeft een goed beeld hoe het in die tijd er aan toe is gegaan.
Deze film levert 3 uur aan humor, verwarring en ongeloof maar vooral veel film plezier.
Deze film is het bewijs, dat een goed script en een goede regisseur, met een geweldige cast, je kan meenemen in een wereld waar we jaloers op zijn, totdat de film ten einde is gekomen, dan zijn de meningen verdeeld...
mwoeb.
Ik heb het zalig verklaren van Scorsese nooit echt begrepen. Zijn films zijn holler dan ze op het eerste zicht lijken maar weet dat vaak te verbergen door zijn gevoel voor pacing en verhalende stijl (gebruik/misbruik van de voice-over). Wie Casino gezien heeft weet dat The Wolf een herhaling van eerstgenoemde is, maar voor een jonger/dommer/hormonaler publiek. DiCaprio is Scorseses nieuwe DeNiro, alsof er geen andere acteur op deze aardkloot rondwandelt. Sowieso is acteren bijna gelijk aan prostitutie maar dat is nu even naast de kwestie. Ikzelf vind het beperkend voor een regisseur om steeds met dezelfde acteur te werken, zeker als het DiCaprio is. Beetje een slappe vaatdoek met weinig bereik.
Ridgemont
Bullshit.
Ik ga proberen niet al te offtopic te gaan, maar begrijp niet waarom sommigen meteen deze film tegen het licht houden met Goodfellas en Casino. Had TWOWS geregisseerd geweest door iemand anders, zou een groot deel heiligschennis spreken omdat het een Scorsese-poging is, en als de man het zelf nog eens doet kan hij niet meer tippen aan 'vroeger'. Vergelijking zijn zeker wel op zijn plaats, maar de jacht op 'beter/slechter' lijkt me na een visie ook wat bij het haar getrokken. Die typische drang naar een top en lijstjes toch.
Tussen Goodfellas en Casino zat 5 jaar, tussen die laatste en deze zit al 18jaar. Mij lijkt het best normaal dat de goesting terug naar bovenkwam om zoiets te draaien. En ik vind dat het zeer goed gedaan is, en eerder omarmd kan worden als een Goodfellas van 'onze' tijd. Ik vind Goodfellas een heel sterke film, misschien iets sterker dan deze, maar The Wolf is ondanks zijn iets té lange speelduur echt onderhoudend, grappig en boeiend genoeg.
De setting van aandelen en financiële zeepbel leunt ook iets dichter aan bij een materie waarmee ik ben opgegroeid. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik een of ander rich kid ben, maar de financiële markt die instort, de aandelencrash van Lernaut en Hauspie,... Berichtgevingen hierover stonden dichter bij mij dan de hele Italiaanse-maffia cultuur (die we toch vooral uit films kennen). Naast de setting zijn ook de personages niet te vergelijken met Casino, waardoor 'een herhaling' te sterk is uitgedrukt. Zo kan je eigenlijk de helft van de filmgeschiedenis op een hoop gooien. Ook het verwijt naar jonger/dommer/hormonaler publiek vind ik van de pot gerukt. Het is inderdaad flitsender, en zoals ik zelf al aangaf zullen veel 'jonge' mensen de film vooral cool vinden en de knipoog niet zien - maar dat is dan eerder jammer voor die kijker. Zelf vind ik het eerder respect dat Scorsese nog volop meekan en ook een heel frisse film kan afleveren, die in vele facetten huidige films overstijgt (Link met Hangover bijvoorbeeld kan ik begrijpen, alleen heb ik niet met die film kunnen lachen - met deze wel).
De opmerking over DiCaprio begrijp ik ook oprecht niet. Zelf had ik het eerst niet voor hem - al was dat eerder omdat mijn zus na Titanic weg van hem was en er vele posters in haar kamer hingen. Daarna heeft hij toch veel films echt gedragen. Denk ook dat zijn rollen onder Scorsese (The Departed, Shutter Island, nu TWOWS) zo uiteenlopend zijn dat je niet van beperking kan spreken, omdat ze in elke film naar iets nieuws worden uitgedaagd.
dualcia
Mijn eerste bioscoopfilm van 2014, mijn eerste film op mijn Pathé Unlimited kaart en mijn eerste film die ik in mijn eentje in de bioscoop ben gaan zien
En wát een film!
Een trip vol sex, drugs en geld: Zo kan deze film wel omschreven worden. Maar wel een uiterst vermakelijke trip. De film is grappig, echt grappig. En DiCaprio heeft hier een delivery waar je u tegen mag zeggen. Hij kan de film op alle gebieden dragen (zijn voice-over vond ik ook ontzettend sterk).
3 uur is lang, en dat is ook te merken. Er gebeurt constant een hele hoop, dus echte verveling slaat nooit toe, maar het is op een gegeven moment wel vermoeiend om deze trip te blijven volgen.
Alle acteurs doen het goed. DiCaprio mag absoluut geprezen worden, want ik vond hem echt heerlijk om naar te kijken, maar de rest van de cast geeft ook bijzonder goed het gekkenhuis weer wat deze film is.
*4 (Met grote kans op verhoging tot een *4.5
En oef, het mag gezegd worden: Leonardo DiCaprio is sexyer dan ooit.
Naomi Watts
Mee eens. Toegegeven het is een vakman hoor maar zijn invloed op hedendaagse cinema wordt schromelijk overschat. Waar mannen als Altman, Cassavetes etc. te weinig waardering krijgen voor hun importantie, is het bij Scorsese het omgekeerde het geval. Vermakelijk zijn ze films zeker, maar de 'diepte' in gaat ie nooit. Zijn cinema blijft straightforward.
Apster
Wow, wat een geweldig avondje bios. Scorcese levert op 71 jarige leeftijd nog eventjes een episch meesterwerkje af, dat zo in zijn top 5 past. Een typisch rise and fall verhaal zoals alleen hij dat kan brengen, met veel vaart, geweldige humor en heerlijke dialogen. Er zijn zo veel scenes om op te noemen die memorabel zijn. Over the top en nog verder, je moet het zien om het te geloven. DiCaprio levert een tour de force af, maar ook de bijrollen zijn geweldig van Hill en McConaughey, al is zijn rol helaas niet heel groot. Afgaande op de trailer verwachtte ik veel, en ik kreeg nog meer. Ik geef niet zo snel 5*, maar dit was waanzinnig.
yeyo
Grondig oneens met Naomi Watts en mwoeb..
Scorsese mag dan wel zelden filosofische of existentiële thema's aansnijden (alhoewel, Taxi Driver..), maar laat ons hopen dat inhoud ook wel op andere zaken betrekking mag hebben. Op cultureel vlak zijn het vaak heel rijke films: verwijzingen naar Scorsese's jeugd die een prachtig beeld scheppen van de lagere klasse in New York (ook enigszins in deze film aanwezig met Belfort's eerste vrouw) en het op een eigen manier verwerken van genreconventies (The Wolf of Wall Street bevat invloeden van zowel de klassieke screwball als slapstick komedie, maar dan creatief toegepast op een context waar je dat soort humor niet meteen zou verwachten).
Scorsese laatdunkend als een 'vakman' bestempelen is al helemaal absurd. Natuurlijk krijgen Altman en Cassavetes niet de aandacht die ze verdienen, maar de invloed van Scorsese kan moeilijk overschat worden. De flitsende regiestijl van Goodfellas (met eindeloze pans, tilts, freeze frames en de voice-over tot stijlmiddel verheven) was bij zijn release ongezien en is daarna haast een soort template geworden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over Taxi Driver, Raging Bull of Mean Streets..
Goodfella_88
fockingg goeie film, met een ijzersterke Dicaprio, Hill en McConaughey. Geweldige dialogen !
Naomi Watts
@ yeyo
Ik wil ook niet beweren dat hij geen enkele importantie heeft, want invloed heeft ie zeker maar niet in de mate zoals velen durven te beweren. Althans dat vind ik.
Al DeNiro
Margot Robbie en Paulien C. zijn wel twee uitersten zeg. De ene een lekker wijf met geile accent., de andere een manwijf met grote mond.
Hdde
Ontzettend benieuwd naar deze film. Volgende week een avondje bios in de planning. Dit wordt als het goed is maar liefst 3 uur lang genieten.
keukenzout
Ik vond de eerste helft echt leuk, we gingen om half 9 de zaal in. Om 22.30 precies begon ik me dood te vervelen. En toen duurde 'ie nog tot 23.45. Ik vond hem heel traag gaan, bleef een beetje hangen. Zijn neergang werd wel weer interessant maar haalde het niveau van het eerste gedeelte niet.
Oh en dat accent van The Dutchess... Tenenkrommend!
Al DeNiro
Maar dat is vaak zo, de 'rise' is altijd leuker om te zien. Kijk maar naar Goodfellas, Scarface, Blow. Daar moet ik laatste uur ook echt uitzitten, zonder echt te genieten (al is de shoot-out in Scarface natuurlijk geweldig).
Al DeNiro
Die NJ-accent is juist geil. Scarlett Johansson had het ook in Don Jon.
jokemeistah
Oké maar aan het eind van de film zullen ze toch twee kinderen moeten hebben? DiCaprio neemt één kind mee in zijn auto. Je bedoelt dus dat de ruzie aan het einde van de film een flashback is? Als je bekijkt dat de FBI hem al bijna te pakken had lijkt mij dat onwaarschijnlijk.
Ze hebben twee kids. Maar hun zoontje komt maar in 1 scene voor. (Ik snap dat het je niet opviel, is maar heel even)
chevy93
Ik bedoel maar...
Los daarvan zou ik niet weten waarom een regisseur niet goed zou kunnen zijn, omdat die niet de diepte in gaat? Is Alfred Hitchcock (om maar gelijk een van de grootste te noemen) opeens geen goede regisseur, omdat zijn film vooral ter vermaak zijn en niet om er een moraal o.i.d. uit te halen? Zijn de Leone-westerns opeens niet meer legendarisch, omdat het simpele avonturenfilms zijn?

RakutenTV biedt een selectie gratis films met advertenties aan

'The Wolf of Wall Street' van Martin Scorsese gaat Netflix verlaten

Netflix voegt voor het einde van de maand nog deze vijf goed beoordeelde films toe aan het aanbod

'The Wolf of Wall Street' is binnenkort te streamen via Netflix: 'Een nieuw meesterwerk van Martin Scorsese'

Intouchables

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956
corruptiegebaseerd op boekdrugsverslavinganti herooplichterfraudewall streetrise and fallgebaseerd op een waargebeurd verhaalthrilleroplichtergeldstockbrokerwealthydrugscynicalstripping hedonismdecadencetauntingcorrupt shockingjaren 80sharemarket frauddesire for famefinancial marketfame-seekingblack monday cautionarythrilling hilariousaudaciouscallousdisrespectfuljoyfulsarcasticbased on real person