• 9.377.389 stemmen

Star Wars (1977)

Sciencefiction / Fantasy | 121 minuten / 125 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Speelduur: 121 minuten / 125 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Star Wars: Episode IV - A New Hope

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford

IMDb beoordeling: 8,6 (1.555.297)

Releasedatum: 9 februari 1978

Plot Star Wars

"A long time ago in a galaxy far, far away..."

Luke Skywalker werkt op het land bij z'n oom en tante op de planeet Tatooine. Als zij door Keizerlijke troepen worden vermoord, sluit Luke zich aan bij de groep rebellen die vecht tegen de tirannie van de Keizer en de slechte Darth Vader. Luke, Princess Leia, Han Solo en de andere rebellen doen een poging de Death Star, het nieuwe wapen van de Keizer, te vernietigen.

Luke Skywalker

Princess Leia Organa

Grand Moff Tarkin

Obi-Wan "Ben" Kenobi

Darth Vader (performer)

Darth Vader (stemrol) (onvermeld)

avatar van Johan311

Johan311

De eerste en de originele, nog steeds steengoed.

avatar van mr.shhh

mr.shhh

belg v.c.b.s schreef:

i love starwars zeker als ze er grappen gaat van maken kijk hier

gieren

Volgens mij zag ik een ster! hehehe super geestig filmpje!

avatar van mr.shhh

mr.shhh

pjutter schreef:

echt de allerminste van alle star wars films.

Het verhaal is erg simpel, zonder echt bijzondere dingen of personages..

Leia is vreselijk irritant en van Harrison Ford word ik ook misselijk. Dat is jammer anders had deze film een veel hoger cijfer gekregen. Omdat dit het 1ste deel is, en dus het origineelst , 4*

Hoe is dit de allerminste? heb je episode 1 al gezien???

• 1991 berichten

Inderdaad, die is toch zeker slechter. En als argument geef je verder dan Lea en Han Solo zo irritant zijn, die zitten niet minder in de twee hierop volgende delen..

avatar van Kevin13

Kevin13

dit is mijn favoriete sw film, maar in het begin was het toch wat saai

een hele tijd de irritante c-3po en daarbij nog eens het gepiep van die r2-d2 was ronduit frustrerend.

maar kom

het acteerwerk van luc vond ik toch wat minder dan dat van harrison ford, die zich echt inleefde in zijn rol

de special efects waren heel oud maar toch door die ouderdom komt het heel ordelijk over met de film.

want daar is bijna iedereen arm

alles tesamen maakt een mooie film en zeker een aanrader

Voor de fans (zonder leven): http://www.mcmorran.org/pages.php?page_id=15

Theatertje

Saaie film, die mij maar half wist te boeien. Toch ben ik bereid deze film 3 en een halve ster te geven, wetende wat voor een cultpositie deze film heeft ingenomen in zo'n korte tijd.

avatar van IcU

IcU

Haha, ik geloof er geen drol van

IcU schreef:

Haha, ik geloof er geen drol van

Ik ook niet. Alsof er een STAR WARS lijk zou bestaan, komaan zeg! Dit is schande en een belediging voor alle STAR WARS-fans!!!

avatar van Zavo

Zavo

Theatertje schreef:

Wat een onzin, als je het niks vindt, beoordeel het dan ook zodanig. Je stem verwoordt JOUW mening, niet die van anderen.

Theatertje

Je begrijpt me niet, en dusdanig maak je je woest zonder reden Ik oordeel op wereldlijk vlak, op vlak van filmgeschiedenis, op vlak van hoeveel waarde de film heeft in de historie van de film. Ik ben daartoe verplicht vanwege de Internationale Filmjury van de Jeugd van Vlaanderen, waar ik deel van uitmaak. Het is dan ook niet meer dan een gewoonte om een film de punten te geven die ik vind dat de film verdient op geschiedkundig vlak, en in woorden omschrijf wat ik van de film vond. Een echte beoordeler houdt punten en mening gescheiden. Een voorbeeldje lijkt me hier wel gepast: RETURN OF THE JEDI vond ik de beste film van de oorspronkelijke trilogie. Dit vertel ik in woorden als korte bespreking van de film. Toch geef ik de film maar 3 sterren, omdat ik weet dat STAR WARS een belangrijkere stap was in de filmgeschiedenis. Zo, ik hoop dat ik je wat meer kunnen uitleggen heb over mijn stemgedrag rond STAR WARS.

avatar van Zavo

Zavo

Theatertje schreef:

Dat zal wel, maar op deze site mag je gewoon je eigen mening geven hoor.

Dat een film invloedrijk was in de filmgeschiedenis, maakt de film overigens niet beter. Zeker niet als dat vooral een slechte invloed was.

avatar van Quido

Quido

Theatertje schreef:

Wat een belachelijke filmjury dan.

Quido schreef:

Wat een belachelijke filmjury dan.

Het is een manier van punten gevn, je went er na een tijde wel aan, hoor.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Theatertje schreef:

Het is een manier van punten gevn, je went er na een tijde wel aan, hoor.

Maar film kijken is en blijft ook een beleving. Een film kan dan toch nog wel zo goed in elkaar zitten of in de geschiedenis iets voor elkaar heeft kunnen krijgen, als hij niet pakkend is, hoe hoog geef je hem dan?

En wel heel veel films hebben niets voor elkaar gekregen, maar zijn puur als amusement bedoeld. Ik denk dat je jezelf beperkt als je voornamelijk kijkt naar de waarde in de filmhistorie. Ik denk dat je ook de film moet kunnen beoordelen op zichzelf.

avatar van jedymaster

jedymaster

heel erg grappig

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Theatertje schreef:

kom kom, aanstellerij is ook een vak..

het was best een leuk grapje.

Vooral The Force

avatar van film_kaza

film_kaza

thomzi50 schreef:

Voor de fans (zonder leven): http://www.mcmorran.org/pages.php?page_id=15

Ik ben geen echte fan van Star Wars maar ik vind dit soort dingen (of het nou bij Star Wars, Forrest Gump, Green Mile of Kingdom Hearts is) altijd ont-ering aan zoiets. Als je een fan van iets bent en je ziet daarvan een ont-erings filmpje of plaatje dan vinden de meesten dat niet leuk.

Ikzelf kan niet al te vrolijk reageren als iemand dat met Kingdom Hearts (enz.) doet. Bijvoorbeeld iemand die Ansem met paint bewerkt en met een bril+snor geeft. En dan vooral die gay plaatjes van personage's, die desnoods ook nog goed getekend zijn.

avatar van eminemgirl

eminemgirl

love this movie xD zag het toen ik 5 was voor het eerst, en tis nogsteeds cool

avatar van Musicer

Musicer

Zelfde mening als bij deel V.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Alleen al het openingsshot: klassiek. Daarbij Lord Darth Vader, Alec Guinnes, Harrison Ford en de muziek van Williams: een bijna perfecte film.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Echt een hele mooie film. Natuurlijk nog niet de special effects die we nu hebben maar toch heel goed voor die tijd geloof ik. Daarom vind ik de tegenwoordige Star Wars films leuker. Maar toch is dit qua verhaal en acteerprestaties een hele goeie film. Ook Harrison Ford is echt grappig.

3.5 sterren

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vind dit best een leuk Star Wars deel, ik vind het wel een beetje jammer dat Obi-Wan-Kenobie dood gaat maar verder was hij best cool! 3.5*

avatar van Minotaures

Minotaures

Toch wel een goeie deel. Niet het beste voor mij, maar zekers wel goed. Jammer dat de nieuwe reeks niet zo goed is als de ouwe reeks.

In ieder geval, elke keer als ik deze film kijk is "The Force" altijd met me.

avatar van Dirigent

Dirigent

Een goed Star Wars deel net iets minder als de eerste delen vond ik maar toch een goed Star Wars deel zoals ik al zei, Obi-Wan-Kenobi is ouder geworden maar toch nog altijd zoals hij was in de eerste delen vond ik, ook leuk om de zoon en dochter van Anaikin en Padme te zien

* * * *

avatar van Minotaures

Minotaures

Dirigent schreef:

* * * *

Obi-Wan is ook wijzer geworden, aangezien hij eerst altijd snel boos werdt en ongeduldig was, terwijl hij hier heel rustig en relaxed was.

avatar van Dirigent

Dirigent