• 9.369.485 stemmen

Emanuelle e gli Ultimi Cannibali (1977)

Avontuur / Horror | 90 minuten

Genre: Avontuur / Horror

Alternatieve titels: Emanuelle and the Last Cannibals / Emmanuelle en de Kannibalen / Emanuelle en de Laatsten der Kannibalen / Emanuelle's Amazon Adventure / Trap Them and Kill Them

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Joe D'Amato

Met onder meer: Laura Gemser, Gabriele Tinti en Nieves Navarro

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 5 april 1979

Plot Emanuelle e gli Ultimi Cannibali

"That Emanuelle girl is back more erotic & exotic than ever."

Terwijl Emanuelle in het geheim onderzoek doet in een psychiatrisch ziekenhuis, ontdekt ze een meisje die opgevoed lijkt te zijn door een kannibalenstam uit de Amazonen. Hierdoor geintrigeerd reist Emanuelle met vrienden de Amazonen in, waar zij ontdekken dat deze kannibalen nog leven, en dat zij en haar vrienden niet bepaald welkome gasten zijn.

Professor Mark Lester

Maggie McKenzie

Donald McKenzie

Isabelle Wilkes

Mental Hospital Psychiatrist

Manolo (onvermeld)

avatar van EmDee

EmDee

Is dit echt avontuur/horror?

Dit is er m.i. gewoon één uit de rij softporno-Emanuelle films.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

HAHA sjit Sjan, heb jij die toegevoegd?? Ik d8 t zal stinnisen wel weer zijn.

avatar van ichi

ichi

Dit is meer dan porno, dit is pornohorror. Joe d'amato staat er bekend om elk genre met (soft)porno te doen laten versmelten. In de jaren negentig maakte hij welliswaar alleen maar HP, maar ach dat gun ik hem wel. Het werd hem blijkbaar wat teveel want hij is niet meer. Bij de komende Nacht van de Wansmaak gaan we van deze film iets zien...ik kan niet wachten(en dat meen ik serieus)

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Dit is een hele vermakelijke film! Een geweldig voorbeeld van Jaren zeventig exploitation Cheese! De soft-porno stelt niet veel voor en is vooral veel gekronkel en gefriemel en gore is erg goedkoop maar lekker smerig. En niet te vergeten een aap die een sigaret rookt terwijl ie naar badende dames kijkt!

avatar van ichi

ichi

Erg vermakelijk en hier en daar best ranzig.

mikey

Voor 6,99 kan je hem kopen bij de free record en hij is het waard. Hoe je er op komt om zo'n film te maken, lijkt me vrij simpel. A: je (Joe) hebt een legendarische softporno koningin (Gemser). B: de kannibalen domineren italo shock cinema. Niet zo moeilijk. Laura neemt haar geile crew (en een non) mee de jungle in op zoek naar inboorlingen die mensenvlees eten. Voor de dierenactivisten: geen dierenleed in deze film. Extreem slecht. 0,5 weinig gore en lelijke soft porno met grote bossen schaamhaar. Aan de andere kant heeft sam raimi wel wat geleend uit deze film voor zijn evil dead. misschien

Misschien beter dan extreem slecht 0,5->1,5

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Dit soort films werd eind jaren ’70 in Italië aan de lopende band gemaakt.

Deze onderscheid zich van de rest omdat hij zowel avonturenfilm als gore kannibalenfilm als softsexfilm wil zijn. Gli Ultimi Cannibali blinkt echter in geen van de 3 gebieden uit (vooral de sexscenes zijn zeer braaf en teleurstellend), maar toch is men geneigd om tot het einde te kijken al was het maar voor het lichaam van de wondermooie Laura Gemser.

Voor 6,99 kan je hem kopen bij de free record

Ik heb deze nog nooit gezien en ik ken de voorraad van frs inmiddels wel n beetje.

dutchtuga

ik zie net dat ze m wel leveren maar op het moment niet in voorraad hebben. ff afwachten dus..

dutchtuga schreef:

vraag het eens aan de balie (als je durft )

mikey schreef:

vraag het eens aan de balie (als je durft )

haha geen probleem hoor. Is mij niet vreemd;)

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Wat houdt het bloot hier allemaal in?

mikey

Soft porno (maar wel hele gekke)

avatar van Exploitation

Exploitation

Geniale exploitaion film van Joe D´ Amato, de sleaze master van italie! Ik hou wel van dit soort filmpjes, Cannibal Holocaust blijft toch de topper in dit genre. Maar dit is een zeer vermakelijke film, heb toevallig vandaag The Alcove gezien uit 1984 van Joe D´ Amato, leuke film!

avatar van Waku

Waku

Zinloze kruising tussen porno en horror.

Volgens mij wordt dat nu niet meer gemaakt.

Echt iets voor de jaren 70.

De film gaat overigens behoorlijk snel vervelen en blijft wel komisch door het treurige acteerwerk.

Paar biertjes op en hij is te behappen.

Vooral leuk met vrienden.

Maar neem de film uiteraard niet te serieus.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

mikey schreef:

Soft porno (maar wel hele gekke)

Martelingen en vernederingen e.d?

avatar van Halcyon

Halcyon

Een film die vooral de moeite waard is omwille van de kruising tussen soft-porno en harde horror. In geen van beide blinkt deze film uit, maar het is de combinatie die hem zo speciaal maakt.

Qua verhaal lijkt Emanuelle min of meer op Mountain of the Cannibal God, al spaart deze alle vetzakkerij op tot het einde. Wat deze film nog anders maakt dan de doorsnee kannibalenfilm, naast de softporno, is de afwezigheid van animal cruelty. Daarom wellicht iets toegankelijker maar tegelijk ook minder schokkend dan z'n genregenoten. Wat je wel te zien krijgt in Emanuelle is een wel heel bizarre scène die wat mij betreft pronto in de annalen van meest wansmakelijke cinema mag opgenomen worden: twee mooie vrouwen betasten al badend in een meertje mekaars lichaam, terwijl een chimpansee rustig een sigaretje rookt op de oever. Kan het nog gekker?

Zoals heel vaak krijgen we ook nu weer een hele goeie soundtrack te horen die er sporadisch in slaagt toch nog enige dreiging, die quasi onmogelijk wordt gemaakt gezien de pornografische inslag, mee te geven aan de film. Gelukkig zit er ook genoeg vaart in om de kijker langs de soms vervelende scènes te gidsen naar een bloederige finale die, hoewel beduidend minder goor dan bv. Cannibal Holocaust, toch nog potent genoeg is om de liefhebber te plezieren.

Zeker geen topper, maar gewoon een must see gezien de overdosis wansmaak.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Beetje saaie cannibalen film, maar wat is Laura Gemser ongelovelijk mooi zeg. Jemig, zij heeft pas een mooi lichaam.

avatar van Nephilim

Nephilim

Vermakelijke film Geen hoogvlieger maar wel tof als je van foute films houdt. Hij heeft me iig goed vermaakt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Best kut allemaal eigenlijk.

Het grootste gedeelte van de film is gewoon saai. Enorm saaie personages - behalve Emanuelle, weinig bloed, het is allemaal niet zo schokkend.

De film bevat wel mooie beelden van de natuur en de soundtrack is best sfeerverhogend. Emanuelle is erg leuk om naar te kijken, maar van acteren heeft ze geen kaas gegeten. De film was zonder ook maar een greintje gevoel nagesynchroniseerd, enorm slecht. Het is ook de eerste film die ik zag waarbij dag en nacht door elkaar heen speelde. Als je iemand zag rennen in het daglicht was het een seconde later - terwijl de persoon nog steeds aan het rennen was - weer nacht. Drie seconde later weer dag. Confusing!

Ook raar was de scene waarin iemand wordt aangevallen en geofferd door de kannibalen en de rest van de cast stond er bij en keek erna. Ze stonden nog net niet te lachen. Dit is toch wel een klein beetje troep helaas.

avatar van Malick

Malick

Kruising tussen kannibalen- en softpornofilms. Bij dit soort films mag je niet klagen over acteerwerk, dialogen of onlogische situatie waar de personages zich in verwikkelen. Maar dit ging me toch echt te ver. Op de meest onmogelijke tijden en plaatsen gaan de actrices uit de kleren voor een potje stomende seks. Het was voor mij de eerste film die ik zag waarbij dag en nacht door elkaar heen liep. Of waarbij personages doodleuk stonden toe te kijken hoe een vrouw werd geslacht. Het was nog net geen theekransje…

De nachronisatie was van een belabberde kwaliteit. Bij iedere zin stelde ik vraagtekens of dit werkelijk gezegd werd door de acteurs. Ik zal maar niets zeggen over de soundtrack en de montage van de film. Hoewel, toch een voorbeeld. Twee vrouwen die elkaar betasten in het water om vervolgens een aap bij de oever erbij te nemen die er rustig een sigaartje bij rookt. Was dat komische bedoeld?

De eerste en meteen laatste film van Joe D'Amato. Niet om aan te zien en dus tenenkrommend slecht op alle fronten.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Volgt het bekende kannibalenfilm-riedeltje met, zoals gezegd, een dosis aan softporn erbij.

Begint toch wel aardig en toverde een aanstekelijke lach op me gezicht. Jammer is dan dat er zo'n tragisch lang middenstuk aan te pas komt, en ook geen grande finale. Als ze nou die saaie middennoot hadden opgevuld met meer casualties zou dat het middenstuk en het einde, eigenlijk de hele film, ten goede doen.

Verder ook wat stomme fouten met switchen van dag naar nacht en andersom, maar ook dat is al benoemd zie ik net.

Voor de rest allemaal zoals gewoonlijk, te oud om visueel veel aan te beleven (maar alsnog verre van slecht voor die tijd), af en toe wat leuke of grappige gore, saaie dialogen die nergens over gaan, acteerwerk om te huilen, een paar crazy soundtracks.. en in dit geval een te grote dosis aan softporn..

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Emanuelle, de naam zegt het al. Het staat voor softporno.

Tegenwoordig kan je je kind zo ook beter maar niet meer noemen denk ik zo.

Men vond het toen werkelijk een schande en dan nu wordt het hier gecombineerd met kannibalisme.

Geweldige combinatie

Het is echter een film die niet echt bij je blijft, alhoewel de meeste films met kannibalen dat wel hebben. Ik had heus wel iets shockerenders verwacht maar dat viel wel mee. Voor de rest is de film ook best saai.

Nou een kleine 2,5 dan maar. Ik ben alleen bang dat dit cijfer niet blijft staan.

avatar van Boeikens

Boeikens

Niet slecht.

Zeker geen uitblinker maar de combinatie van soft-porn en gore kannibalenscènes maken de film, naast de bloedmooie Laura Gemser, zeker de moeite waar om eens te zien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Dit stelde niet erg veel voor, je ziet meer sex dan horror, nee, het was niet geweldig.

dutchtuga

Sfeervol en helemaal in de stijl van de jaren '70 kannibalenfilm, maar de mix van horror en erotiek werkt amper. Op beide vlakken stelt de film wat teleur. De muziek is overigens wel erg sterk.

avatar van LordHawHaw

LordHawHaw

geen goede film, in het genre van kannibalenfilms zijn er zeker betere

wat ik ook raar vond is dat dat 'inboorling' meisje blank en blond was, zij was toch van die kannibalenstam of niet? hoe kan ze dan blank zijn

dat er een chimpansee in de Braziliaanse jungle leeft zullen we er dan maar bij nemen, wat was me dat een rare scène.

avatar van Theunissen

Dit was toch verreweg de meest extreme Emanuelle die er ooit gemaakt is. Niet zo zeer vanwege het bloot maar vanwege het kannibalisme en de verkrachting op het einde (laatste 30 minuten) welke zeer bruut waren en ook bepaald niet smakelijk om te zien. Wat dat betreft is dit zeker een Erotiek / Horror film.

Het verhaal was opzicht best aardig en de uitvoering eigenlijk nog beter. De opening mocht er wezen met een aantal sfeervolle beelden van New York in de jaren 70 en ook de vingerscene van Laura Gemser bij een vrouw (die lijdt aan kannibalisme) die vastgebonden op een ziekenhuisbed ligt mocht er wezen. Er zit overigens best redelijk wat bloot in deze film, maar niet al het bloot is functioneel

De cast is natuurlijk niet hoogstaand, maar men deed het niet eens zo slecht. Zelfs de kannibalen deden het aardig en ze hebben natuurlijk genoten dat ze aan het blanke vrouwelijke schoon hebben mogen zitten. Onze eigen Laura Gemser was wederom een genot om naar te kijken en zeker op het einde toen ze volledig naakt uit het water kwam lopen (dat is min of meer de scene op de poster).

Omdat deze film eigenlijk alles biedt wat ik wel leuk vind om te zien (bloot en extreem geweld en dat laatste eigenlijk ook m.b.t. bloot), geef ik deze film een voldoende.

avatar van Herculaas

Herculaas

Typisch d'Amato-wanproduct, zo slecht en fout dat het weer leuk is. De apenscène is geweldig.