• 159.515 films
 • 9.821 series
 • 29.130 seizoenen
 • 608.965 acteurs
 • 355.396 gebruikers
 • 8.902.246 stemmen
Avatar
 
banner banner

Buio Omega (1979)

Horror | 94 minuten
3,00 100 stemmen

Genre: Horror

Speelduur: 94 minuten

Alternatieve titels: Beyond the Darkness / The Final Darkness / Buried Alive / Blue Holocaust / In Quella Casa Buio Omega / In Quella Casa Buio Ωmega / Buio Ωmega

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Joe D'Amato

Met onder meer: Kieran Canter, Cinzia Monreale en Franca Stoppi

IMDb beoordeling: 6,2 (5.553)

Gesproken taal: Italiaans

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Buio Omega

"A fate worse than death!"

Na de dood van zijn vriendin Anna draait Frank volledig door. Zijn obsessie voor Anna neemt groteske vormen aan wanneer hij haar opgraaft en balsemt. Geholpen door zijn griezelige huishoudster Iris begint Frank vervolgens aan de lopende band mensen te vermoorden. De waanzin stijgt tot ongekende hoogten wanneer op een dag Anna's tweelingzus aan de deur verschijnt...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

 • 2311 berichten
 • 2135 stemmen

Het 'verhaal' is niet slecht en de muziek van Goblin zorgt voor een aparte sfeer. Toch weet deze film niet enorm te overtuigen. Iets dat volgens mij te wijten valt aan het slechte acteerwerk en de hoeveelheid plotgaten.


avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

 • 374 berichten
 • 330 stemmen

Zieke neukerds

2 sterren voor beelden van het mooie Italië


avatar van de grunt

de grunt

 • 4274 berichten
 • 1569 stemmen

Autopsie met een discodeuntje eronder. Ziek mannetje die Joe D'Amato. 2* voor het vrouwelijk schoon. Luguber werkje, maar verre van gedistingeerd.


avatar van RuudC

RuudC

 • 4636 berichten
 • 2529 stemmen

Ieder z'n ding natuurlijk, maar ik zie nou niet bepaald de sterke kanten van Buio Omega. Ik zou necrofilie nou ook niet snel een uitloper van horror willen noemen. Er vallen weliswaar enkele slachtoffers (een dame stikt al nadat haar keel voor vijf seconden dichtgeknepen is) en de gore is op die spaarzame momenten opvallend goed, maar verder is dit een nogal bizarre film. Het wordt zelfs erg ongemakkelijk wanneer Iris de trouwdatum bekend maakt aan haar familie. Verder tref je hier de gebruikelijke 1979-kwaaltjes aan: slecht acteerwerk, bejaard camerawerk en bijzonder weinig (geen) enge momenten. Het kasteel ziet er wel heel mooi uit overigens. Buio Omega is een vrij typische low-budget cultfilm uit de jaren zeventig. Hier en daar zijn de makers wel vernuftig, maar dit is alleen vermakelijk als je met een stel zatte en/of stonede maten op de bank zit.


avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21231 berichten
 • 4608 stemmen

Geweldige campagne van 88 Films op Indiegogo om een viertal (en misschien een extra titel, afhankelijk van hoeveel er wordt binnengehaald) Italiaanse meesterwerkjes te restoren. Voor 45 pond krijg je nu al 3 van de 4 titels (andere zijn: Nudo e Selvaggio (1985) , Rosso Sangue (1981) en Aenigma (1987) ). Als ze de 40K redden, dan krijg je ze alle 4! Win win

88 Films Italian Collection Restoration Project | Indiegogo

Een absolute no-brainer!


avatar van alexspyforever

alexspyforever

 • 20982 berichten
 • 2328 stemmen

Deze film begon eigenlijk wel veelbelovend, maar helaas kregen we geen Frankenstein maar een soort necrofilie thema. Er zijn inderdaad wel enkele gortige en zieke scènes en het vrouwelijk schoon dat bloot toont helaas meestal als ze al dood zijn is altijd mooi meegenomen. Hier had duidelijk wat meer in gezeten, maar een zwak script, een saaie stijve protagonist zeker tegenover zijn huishoudster en onlogische handelingen meisje laat zich verzorgen en duikt dan daarna met hem het bed in, meisje dat hij zoiet dansen gaat gewoon met hem mee na 5 woorden met hem te hebben gewisseld, er wordt niet eens gecontroleerd of de tweelingzus dood is, politieagent die vrij makkelijk bewijskan vinden maar toch te laat komt doen het uiteindelijk een beetje de das om.


avatar van shrink

shrink

 • 1940 berichten
 • 2193 stemmen

Die Joe' D'Amato is maar een rare regiseur. Ik ben namelijk wel liefhebber van sommige van zijn films. Vooral Caligula 2 vond ik een bizarre film.

In deze film zitten ook enkele bizarre momenten. De zin 'Voor ik doodga .. wil ik nog EEN keer met je vrijen' is toch te gek voor worden haha!

Toch is het ook niet helemaal een topper. Dat komt omdat de gore en de moorden niet in de voetstappen mogen staan als een Italiaanse topper als 'The Beyond'.

Over 'The Beyond' gesproken. Gaaf dat de dode vrouw in 'The Beyond' de blinde vrouw speelt.


avatar van Theunissen

Theunissen

 • 11251 berichten
 • 5297 stemmen

Vanwege de "De 70s challenge" heb ik gisteravond deze Italiaanse remake (het is een remake van de film "Il Terzo Occhio" uit 1966, met o.a. de bekende Italiaanse acteur Franco Nero) lowbudgetfilm (een Horror film) gekeken van de bekende regisseur Joe D'Amato en ik ben op deze film gekomen door "alexspyforever" die deze film noemde.

Geobsedeerd door de dood van zijn vriendin Anna (Cinzia Monreale), graaft haar vriend Francesco (Kieran Canter) haar lijk op om het te balsemen en op te zetten. Terwijl zijn obsessie steeds groteskere vormen begint aan te nemen vindt er een reeks gruwelijke moorden plaats.

Het is best een bizarre film om te zien en dat vooral vanwege de totaal verknipte steenrijke Francesco die o.a. een ijzige relatie heeft met zijn akelige huishoudster Iris (Franca Stoppi) en als hobby / beroep is hij preparateur van dode dieren en na de dood van zijn vriendin Anna, doet hij dat dus ook met haar. Nadat ze begraven is, graaft hij haar in de avond op en legt hij haar in zijn busje en rijdt hij naar zijn huis (onderweg krijgt hij een lekke band en dan stapt ook een liftster in zijn busje, die op een gegeven moment inslaap valt). Eenmaal thuis legt hij het volledig naakte lichaam van Anna op een voorbereidingstafel en snijdt haar dan open en haalt dan alle ingewanden (gooit hij in een emmer) en haar hart eruit en in dat laatste bijt hij zelfs. Daarna stopt hij een drain in haar en laat hij haar leeglopen.

De liftster (Lucia D'Elia) in het busje ontwaakt dan ook en als ze ziet wat Francesco doet, probeert ze in eerste instantie te vluchten en als dat niet lukt valt ze Francesco aan en verwondt ze hem in de hals met haar nagels. Francesco rekent dan met haar af door met een tang één voor één haar vingernagels uit te trekken, waarna hij haar verstikt. Om van het dode lichaam van de liftster af te komen, wordt deze door Iris volledig uitgekleed (je ziet dan ook het mollige naakte lichaam van Lucia D'Elia, die best flinke borsten had), waarna deze haar met een hakmes in stukken hakt (eerst het hoofd, daarna de armen en daarna de benen). Francesco heeft dan een bad met zuur gevuld en de afgehakte lichaamsdelen worden daarin gegooid, zodat deze oplossen (op een gegeven moment drijft dan ook de schedel van de liftster naar boven).


Francesco raakt daarna enigszins ontdaan en moet ook overgeven als hij Iris onsmakelijk ziet eten. Iris troost Francesco daarna en stopt haar hand in zijn broek en zegt dan:

"You're feeling better now, right ? Yes. My little Francesco is feeling better. Good Iris knows how to make him feel better."

Vlak nadat Anna in het ziekenhuis is overleden, troost hij haar ook en mag hij aan haar borst zuigen en zegt ze daarbij:

"Now you only have me, Francesco. You will always have your loyal Iris. Don't be afraid. I will never leave you. Little Francesco will be so happy with his Iris."

Tot zover wist de film best te vermaken, maar de laatste circa 40 minuten zijn wat flauw en daarin komen ook wat personages in voor die enigszins overbodig waren en vooral een jonge danssende vrouw (Simonetta Allodi) die hij na circa 80 minuten oppikt in een bar / discotheek en daarna mee naar zijn huis neemt. Daar neemt ze dan een bad (dan zie je ook Simonetta Allodi, die er best mocht wezen, volledig naakt) en wordt ze al snel het huis uitgestuurd als de zus, te weten Elena (een dubbelrol van Cinzia Monreale), van Anna langskomt die sprekend op Anna lijkt.

Verder zien we nog de nieuwsgierige begrafenisondernemer (omdat hij zag dat Francesco iets in het lichaam spoot van Anna toen deze in zijn begrafenisonderneming was opgebaard) Mr. Kale (Sam Modesto), die regelmatig stiekem in het huis van Francesco rond sneuvelt (hij vindt dan ook het lijk van Anna in een kast en maakt daar dan een foto van) en ook neemt Francesco nog een Jogster (Anna Cardini) mee naar zijn huis, die tijdens het joggen (iets wat Francesco ook doet) haar enkel verzwikt. In zijn huis verzorgt hij haar enkel (wikkelt er een verband omheen) en daarna duiken ze gelijk het bed in met elkaar, waarin ook het opgezette dode lichaam van Anna ligt. Dat ligt in eerste instantie onder een deken, maar als Francesco haar wilt zien tijdens het vrijen, trekt hij de deken wat omlaag. Als de jogster het dode lichaam van Anna dan ziet liggen, begint ze te schreeuwen en doodt Francesco haar door in de keel te bijten. Haar lichaam wordt dan in een verbrandingsoven in de kelder gestopt en het lijkt erop als de jogster dan nog niet dood is (je ziet het lichaam namelijk wat bewegen in de verbrandingsoven). Daarna komt ook de politie langs omdat de jogster al drie dagen vermist is, maar die kijken alleen even rond in het huis (in de kelder) en doen verder niets.

De ontknoping van het verhaal was best aardig en zelf wat verrassend en zeker als de zus van Anna aanbelt. Omdat ze sprekend op Anna lijkt ziet Francesco haar wel zitten, maar Iris niet (is o.a. jaloers en Francesco wilde ook met haar trouwen en alles aan haar geven m.u.v. het opgezette lichaam van Anna) en ze wilt haar ook doden als de zus het opgezette lichaam van Anna ziet en flauwvalt. Francesco verhindert dat, maar er ontstaat wel een gevecht tussen beiden, waarbij ze elkaar flink verwonden (zo bijt Francesco een stuk uit het gezicht van Iris en krabt Iris een oog bij Francesco eruit) en waarbij Francesco uiteindelijk Iris doodsteekt met een mes.

De nieuwsgierige begrafenisondernemer komt dan ook weer langs en ziet dan het dode lichaam van Iris liggen op de grond. Als hij daarna de kelder in gaat, ziet hij dat Francesco iets in de verbrandingsoven heeft gestopt, waarna Francesco bezwijkt aan zijn verwondingen. Omdat het lichaam in de verbrandingsoven al helemaal vergaan is, kan hij niet zien wie het was. Hij neemt daarna wel het opgezette lichaam van Anna mee en stopt het in zijn begrafenisonderneming in een doodskist. Als hij deze wilt dichtmaken, vliegt de kist open en blijkt het dus de zus van Anna te zien. Oftewel Francesco had het opgezette lichaam van Anna in de verbrandingsoven gestopt.
Daarna is de film ook gelijk afgelopen.

De cast is zeker niet hoogstaand en er wordt ook niet echt veel in gepraat. De cast is ook min of meer op één hand te tellen en daarbij draait het eigenlijk ook alleen maar om drie personages, namelijk Francesco, Anna (die in deze film meer dood dan levend is ) en huishoudster Iris. Hoewel het zeker geen onaardige Horror film is, is het misschien wel wat aan de flauwe kant en dat komt mede omdat het een lowbudgetproductie is en ook zit er totaal geen spanning in het verhaal. Wel zit er hier en daar wat smerigheid en naaktheid (vooral van dode vrouwen) in, waardoor de film wel nog weet te vermaken. Kortom leuk om eens gezien te hebben, maar meer helaas ook niet en ik denk ook dat ik deze film weer snel vergeten ben.


avatar van wibro

wibro

 • 11590 berichten
 • 4098 stemmen

Niet slecht. Toch wel helemaal in de stijl van Dario Argento zou ik zeggen. Soms wel wat te veel gore. Vooral die eet scène vond ik erg onsmakelijk. Spannend vond ik de film daarentegen wel. Valt er door mij verder nog meer te vermelden over deze film? Neen, dat heeft Theunissen al ruimschoots gedaan.

3,5*


avatar van Basto

Basto

 • 9754 berichten
 • 6737 stemmen

Ik was hier vooraf een beetje huiverig voor, maar het viel alleszins mee. Heerlijk bizar en sfeervol horrorwerkje. Die sfeer natuurlijk vooral dankzij de muziek van Goblin. Maar in vond het verder ook mooi geschoten en lekker bizar. Op naar de volgende D’amato!

Kleine 4*


avatar van joolstein

joolstein

 • 8977 berichten
 • 7419 stemmen

Verwrongen rijke taxidermist Frank Wyler is verloofd met Anna Volkl. Hoe komt zo'n mafkees aan zo'n leuke vriendin? Zijn oppas (Waarom heeft een volwassen man een oppas?!?) Iris vindt dit ook niet leuk, want ze is een enge bitch... en ze zou hem liever helemaal voor zichzelf hebben. Ze vindt het namelijk heerlijk om hem borstvoeding te geven. Tja dag Anna... want plotseling sterft ze aan een mysterieuze ziekte...Het is vooral te wijten aan het slechte script (opeens vertoonde Frank kannibalistische gedrag) in combinatie met chaotische beelden (de muziek stopt regelmatig zo maar opeens?) en vaak zijn het herhalende scenes. (Frank pikt meisje op, Frank vermoord meisje) Tja...ook niet gek, als de regisseur, pulp-prutser Joe D'Amato was, die hier niet veel anders doet dan hetzelfde stijltje wat hij ook gebruikt in zijn soft-erotische film, eroverheen gooien. Natuurlijk zien we enkele naakte mensen ook seks-dingen doen! Is dan alles kommer en kwel? Nee dit is waarschijnlijk één van de "betere" D'Amato-film en het is bloederig en smerig. Het enige wat het echt goed doet, is de gore, met een autopsiescène, vingernagels die worden getrokken, lichaamsdelen nemen een bad in zuur en een mensenhart wordt opgegeten. En ook de soundtrack van Goblin was geweldig!