Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
SnakeDoc
Had zelfs nog wel wat meer van hem verwacht, vond zijn rolletje/bijdrage maar erg magertjes. Stallone en Van Damme, die zijn pas echt baas in deze film. Wat heeft Arnold nou laten zien? Arnold is wat mij betreft een complete ouwe lul geworden. Vond alleen het gedeelte dat hij de deur uit die Smart trekt wel cool.
Heb niks met van Damme en Stallone. Vind de niet al te grote aanwezigheid van Arnold juist de kracht van zijn uiteindelijke rol.
Schwarzenegger is voor mij meer jeugd sentiment dan al die andere gasten. Hij heeft daarom dan ook altijd net even een streepje bij me voor.
Montorsi
Eigenlijk vrijwel hetzelfde verhaal als deel 1.
Zeker wel leuke momenten, en de verzameling verlepte actiehelden bij elkaar stoppen blijft een leuk idee. Zo is de entree van Chuck Norris het absolute hoogtepunt van deze film.
Maar de minpunten zijn er niet minder op geworden. Het is een actiefilm, maar er is geen memorabele actiescene te zien. Veel lawaai en ontploffingen, maar alles wordt erg gewoontjes in beeld gebracht, en matig ge-edit zodat de indruk van de actiescenes vaak verloren gaan. Eigenlijk moet het wederom voor 90% uit de one-liners komen, en die vind ik ook in deel 2 niet zo bijzonder. Vaak genoeg dat een geforceerd cool bedoelde opmerking compleet doodvalt, vooral Statham had daar erg veel last van.
Ook dit deel had weer te kampen met een flinke dosis melodrama. Alleen al die scene waar dat jonge ventje vertelt over zijn Afghanistan-ervaringen.. (
), en zo'n scene dat die Chinese chick even bij een overpeinzende Stallone komt zitten in de late avond (
). Onbegrijpelijk wat zulke dingen in zulke films komen doen.
Ook wel vreemd is dat 2 van de leden van de groep huurlingen eigenlijk amper meer zijn dan edelfiguranten.
Verder vond ik de film (voor zover ik me dat nog kan herinneren) wat minder tempo hebben dan deel 1, maar was de toevoeging van Schwarzenegger en Norris zeker een pluspunt. Dat was Van Damme niet, kwam niet erg indrukwekkend over. Ook in dat slotgevecht niet.
FunkStarr
- 1922 berichten
Af en toe ben ik echt met stomheid geslagen over wat ik hier lees...
Naomi Watts
Ik denk dat Vin Diesel het iets meer verdient dan mensen als Terry Crews en Randy Couture, maar kan het mis hebben.
Randy Couture, een voormalig MMA kampioen. Als dat al geen kwalificatie is voor in een dergelijke film houdt het wel heel snel op. Hang mij maar in de feestverlichting.
Honey Blossom
Keiharde actie. Pretty Jason Statham, punches from Rocky, guns from The Terminator, but best yet: the flying kicks from Jean-Claude Van Damme! He still got it! Gewèldig!
Een film met testosteron tot over mn oren. Een genot voor mn ogen! De ietwat vrouwelijk minachting in de vorm van punchliners, zal het mannelijke publiek goed doen.
Rating: 3,5*
Niet dat ik een fan van Diesel ben, maar omdat iemand een MMA kampioen is verdient hij een rol in deze film? Een film als dit is normaal gesproken een feest van herkenning voor veel mensen omdat hun actiehelden uit de jaren 80 en 90 erin meespelen. Couture is wat dat betreft relatief onbekend en daarbij voegt zijn rol ook nog eens 0,0 toe aan deze film. Volgens mij heeft hij drie regels tekst gehad of zo.
bierbak
We zitten nog altijd in de filmwereld, niet in de vechtsportwereld. Een verleden in één of andere vechtsport is uiteraard een plus voor dit soort film, maar in de eerste plaats moet hij toch wel een beetje bekend zijn als acteur in het genre. Anders kan je zo Henk Grol en wie weet ik wie nog allemaal er ook ingooien. Op dat vlak is Vin Diesel idd véél passender dan een Couture, die wat mij betreft niet echt op zijn plaats zit hier. Maar goed, het is nu zo.
Edit: Wat rep_robert ook zegt.
Naomi Watts
Vind ik niet. Ik vind geloofwaardigheid heel belangrijk. In een actiefilm zie ik dan liever individuën die ook daadwerkelijk kundig zijn. Qua presence vind je in de MMA wereld en andere vechtsporten genoeg individuën die qua presence op zijn minst gelijkwaardig zijn aan "stoere" acteurs.
Naomi Watts
Dat zijn rol niets toevoegt heeft niet zoveel met hem te maken. Op Stallone en Statham na zijn bijna al de Expendables niet meer dan figuranten. Vooral in dit deel.
bierbak
Voor een stuk volg ik je wel Naomi, alleen is Expendables nu niet zomaar "een" actiefilm. Laat zo'n MMA figuur eerst wat geschiedenis maken in het genre zou ik zeggen (al is het recente geschiedenis), alvorens je hem in zo'n actie-ensemble laat meedoen. Een onrijpe peer gooi je toch ook niet in een vers fruitslaatje, al heeft ie duidelijk in zich wat nodig is om fruit te zijn (
intelligente vergelijking weer van me maar a la, je snapt vast wel wat ik bedoel)?
Vind ik wel. Couture's uitstraling valt verder ook te verwaarlozen, waar iemand als Lundgren nog wel tot zijn recht komt en een duidelijke(humoristische) presence heeft, ook al is hij slechts een "figurant". Het feit dat Couture's rol weinig betekenis heeft komt ook omdat hij geen duidelijke kenmerken/eigenschappen heeft die de filmmakers naar voren kunnen laten komen, omdat hij een (relatief) onbekende(lees: geen actieheld) is. Een nutteloze toevoeging dus.
paul83
Justem
Dus The Rock, Diesel en Sheen in de volgende! Terry Crews in een gevecht met The Rock zou een mooi affiche zijn...
Nomak
Randy Couture hoort misschien niet thuis in een film die een ode hoort te zijn aan de jaren '80 actiefilm, maar dat zijn de Expendables films toch niet. Sowieso heeft Vin Diesel ook helemaal niets te zoeken in zo een film, net als Jason Statham & Terry Crews trouwens.
De aanwezigheid van deze heren en het overmatig gebruik van CGI maakt het gewoon een prima actiefilm, laat dat zogezegde jaren '80 gevoel maar achterwege.
Daarnaast is Randy Couture natuurlijk ook onmeetbaar veel indrukwekkender en geloofwaardiger dan Vin Diesel. Die laatste kan enkel wat vuil kijken en grommen met zijn 'stoere' pornostem.
Thorak
Jason Statham had in dit 2e deel ook nou niet zo'n hele grote rol in vergelijk met de rest. Het gevecht in het Russische 'trainings dorp' was hij helemaal niet eens bij! Verder heeft Couture naar mijn idee meer recht op een rol in deze film dan Terry Crews, die heeft niet eens vechtsport beoefend. Maarja Crews was ook al ongeveer de 20e keuze voor de rol...
Couture past zeer goed in het rijtje met veel van de andere acteurs:
-Dolph Lundgren (top niveau Karate)
-Chuck Norris (top niveau Karate)
-Van Damme (top niveau Karate)
-Schwarzenegger (Mr. Universe, meervoudig meen is zelfs)
-Mickey Rourke (ex Pro Bokser)
-Randy Couture (top niveau MMA)
Hij bevind zich toch echt in goed gezelschap!
-Terry Crews (Basketballer)
-Jason Statham (ex fotomodel)
-Sylvester Stallone (ex porno acteur)
-Dwayne 'The Rock' Johnson (show worstelaar)
Toch een heel ander rijtje als je het mij vraagt... Veel van de acteurs zullen best wel een en ander met vechtsport hebben gedaan, maar geen van allen zo lonend als die in het eerste rijtje.
FunkStarr
- 1922 berichten
Bij deze film ben ik het niet vaak met je eens geweest, maar nu vind ik dat je wel iets verstandigs roept! Als Diesel erbij komt haak ik in ieder geval zeker weten af. Maar ik durf wel te zeggen dat Stallone zelf die Diesel er ook helemaal niet bij wil hebben. The Rock daarentegen heb ik ook niets mee, maar van hem zou ik het niet zo'n ramp vinden als hij er wel bij komt. Ik heb gewoon een hekel aan Diesel, al vanaf het eerste moment dat ik die kerel zag.
Nomak
-Dwayne 'The Rock' Johnson (show worstelaar)
Naomi Watts
Als je een hele beperkte definitie van actieheld hebt heb je gelijk. Met de capaciteiten van Couture kan je genoeg kanten mee op. Alleen als je hele makkelijke referenties geeft, en geen subtiliteit dan wordt het lastiger. Wat bij Ex2 ook het geval was.
Qua presence vind ik Couture in Expendables toch nog wel het beste. Geen Silva, Fedor en consorten maar er staat toch iemand. Mij maak je niet wijs dat het leeuwendeel van de actie fans zich niet bezig houden met vechtsporten.
paul83
Dus alleen mensen met een vechtsport achtergrond mogen in de film? Waar gaat dit naartoe? Couture hoort er gewoon niet in thuis, klaar. Die heeft niks te maken gehad met actiefilms.
Deze discussies gaan echt helemaal nergens over man. Dwayne Johnson en Diesel zijn de actiehelden van nu. Dat was de bedoeling van Stallone. Een combinatie van oud en nieuwe helden. Crews hoort er ook niet, maar heeft zichzelf bewezen door enorm veel humor te brengen in deel 1 en 2.
En for the record: Crews was een prof in American Football.
Naomi Watts
Niet alleen, maar lijkt me bij veel wel vereiste. Althans, als je geloofwaardigheid hoog in het vaandel hebt staan. Wat betreft presence hoef je je niet te beperken tot acteurs in ieder geval.
Al is het echt geen of/of geval, een middenweg is prima. Want de jaren 80 actiefilm revival is toch het uitgangspunt, dus lijkt me het oo kwel wenselijk dat iconen van toen ook anwezig zijn.
Montorsi
Wat maakt het in godsnaam uit wat de achtergrond is van die lui, laat staan dat het een vereiste is om hierin mee te doen.
Naomi Watts
Het gaat dan om persoonlijke preferenties.
Kijk maar eens naar de opening met Li, dat krijg je als je een kundig iemand mee laat doen in de actie segmenten
Nomak
Ik zou ook veel liever Cheick Kongo in de plaats van Terry Crews zien. Zou met zijn frans accent perfect zijn als huurling (achtergrond in het vreemdelingenlegioen ofzo).
JohnWilliams
Puur genieten! Dat is waar het bij The Expendables 2 echt over gaat. Een film vol met actiehelden van de jaren 80 en nieuwe actiehelden. Het is heerlijk om al deze legendarische personen op 1 beeld te zien. Het verhaal van deel 1 (kon je dat een verhaal noemen?) valt hierbij in het niets. Dit keer echt een verhaal, heerlijk actie en gewoon puur genieten.
Het is leuk om te zien dat ze meer aandacht besteed hadden aan de bijpersonages. Zo vond ik dat Lundgren en vooral Crews veel beter uit de verf kwamen dan eerst. Li is absoluut geen gemis voor mij. De terugkeer van Arnold was geweldig evenals de opening van onze grote vriend: Chuck Norris. Een film met veel gelach en nostalgie!
Gewoon verstand op 0 zetten en kijken!
Briljant idee
. Chael Sonnen en Josh Koscheck als handlangers van de Bad Guy zie ik ook wel zitten
Je mist het punt een beetje. ik steun ook geen mensen als Vin Diesel o.i.d. Het gaat er ook om of de mensen thuis horen in een film, niet of ze vroeger hebben gevochten of niet. Couture voegt simpelweg 0,0 toe aan de film. Hij heeft geen charisma en hij heeft geen tekst. Dan kan je wel tig van redenen verzinnen waarom hij er wel bij zou horen, maar met zijn rol wordt weinig gedaan en kan je eerlijk gezegd ook weinig doen. Met alle andere mannen die tot de Expendables groep behoren heb je wel het gevoel dat ze er thuis horen, al worden hier niet alle rollen optimaal benut t.o.v. deel een.
Terry Crews vervangen? Zijn jullie gek ofzo?!!
Was in deel een eigenlijk verreweg het leukste, verder een erg karakteristiek persoon die erg leuk uit de hoek kan komen. Helaas ook in dit deel wat minder dan in deel één.
timbo_
Gaat hier om de actiehelden door de jaren heen. Dan heeft Vin Diesel hier natuurlijk veel meer te zoeken dan Couture. Doet verder niets aan zijn MMA kampioenschap af maar voor deze film is hij vele malen minder geschikt dan Diesel.
Maar hoop eigenlijk vooral dat er niet meer te veel nieuwe Expendables bijkomen. Hoor bij de nieuwe namen al veel karakters die weinig of niets toevoegen en in een aantal gevallen zelfs eerder een nadeel zullen zijn.

Expend4bles

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman