• 9.379.403 stemmen

Fast Five (2011)

Actie / Drama | 130 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: The Fast and the Furious 5 / Fast & Furious 5 / Fast & Furious 5: Rio Heist

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Spaans, Portugees en Italiaans

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Fast Five

"Get the fifth gear."

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

avatar van dvd-man

dvd-man

Geinig filmpie, doei.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Leuke actie met daartussendoor gatenkaas dialogen, heeft weinig om het lijf en is storend in deze actiefilm.

Thorak

Op de kluis scène na heb ik me toch erg vermaakt met deze film. De aktie is dik in orde en er word echt niet slecht geacteerd. Leuk dat bijna alle personages uit de vorige delen hier terug komen, al was er daardoor wel wat weinig ruimte voor hun allen om echt te schitteren. Dwayne Johnson had van mij best meer screentime mogen krijgen, erg gave rol! Zoals eerder gezegd zijn de streetrace scènes erg karig, hoe die eerste Porsche word gewonnen krijg je zelfs helemaal niet te zien

De humor in deze film is ook wel in orde, niet heel erg veel maar het is dan ook geen komedie.

Door de gepaste hoeveelheid humor en zeker de aktiescenes in de Favela's een goede film. Net geen 4* waard door voornamelijk de kluisscene.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Haha ik vond die kluisscène juist de redding van de film qua actie gebied

de rest (afgezien van de trein) kwam veel te gehaast over.

Thorak

Tja in films mogen ze best wat onmogelijke dingen gebruiken voor het spektakel. Zoals in het begin dat ze met een Muscle car een bus laten omslaan dat kan ik nog hebben, maar de kluisscène tart echt alle fysieke en natuurkundige wetten en gaat daar veel te ver in het onmogelijke. Had ze daar dan minimaal een paar Hummers ofzo voor laten gebruiken, maar dan nog had het te ver gezocht geweest...

Thorak

De scène na de brug leek trouwens wel extreem veel op een van de begin scènes uit xXx en zo was er nog een scène die letterlijk uit die film kwam, maar die ben ik alweer vergeten.

Geen goed teken voor een film die ik gisteren avond heb gezien trouwens...

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Thorak schreef:

En ook de beginscene is eerder gedaan -> Nowhere to run

avatar van goon

goon

gewoon weer een goede actie film met mooie voertuigen!

avatar van the flash

the flash

vond deze meer een heist film dan een race film maar toch nog wel goed door dwane johnson

avatar van Stephanie1991

Stephanie1991

Een tijdje terug in de bioscoop gezien. Goeie actie met een goed verhaal, vooral erg leuk dat alle hoofdrol spelers uit de vorige delen er allemaal in terug komen! 5 points.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘je moet er echt van houden anders kijk je naar een saaie film’

Heerlijk simpel verhaal met hier en daar komische dingen die erg leuk over komen tussen de actie door, de acteurs acteren goed en komen samen voor deze laatste missie. Je merkt wel als je niet van auto’s houd dat dit absoluut saai over komt maar bij mij haalde deze toch een goeie 3,0* met een leuk spetterend verassend eind. Deel 6??

the flash schreef:

Zeker gespijbeld bij de les over leestekens en hoofdletters?

Interpunctie a.u.b.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ik verbaas me over de lage waarderingen.

Deze film heeft toch alles wat je kan wensen in een actie / race film:

Prachtige locaties, mooie vrouwen, stoere mannen, snelle auto's, spectaculaire actie + stunts, veel humor en zelfs emotionele momenten.

Verhaal niet zo bijzonder, maar dat kun je ook niet verwachten van een vijfde deel.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

3.75 vind ik zelf niet echt een lage waardering?

AGE-411

Vind het eigenlijk veel te hoog voor dit soort film.

AGE-411 schreef:

Vind het eigenlijk veel te hoog voor dit soort film.

Je praat als je avatar.....

Maar waarom is het veel te hoog?

avatar van louisvf

louisvf

Al DeNiro schreef:

Ik verbaas me over de lage waarderingen.

Deze film heeft toch alles wat je kan wensen in een actie / race film:

Waardering is toch hoog? Weinig andere actiefilms met zo'n slechte cast, crew, productie, script... en zo'n hoge score...

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

paul83 schreef:

louisvf schreef:

Slechte crew en productie? Ben je nu serieus!?

paul83 schreef:

Je praat als je avatar.....

Maar waarom is het veel te hoog?

Fast Five (2011)

avatar van rep_robert

Ja, maar zo vinden andere films van jou weer te hoog gewaardeerd. Is niet echt een post die iets bijdraagt aan de discussie

bobke90

en er komt een "fast six"

rep_robert schreef:

Ik provoceer graag

avatar van rep_robert

Zit er zelf niet zo heel erg mee, kan je soms leuke discussies mee loswrikken. Alleen dan moet je niet verwijzen naar een recensie van jou hehe. Beetje een dooddoener voor de discussie.

bobke90

Ik snap nu eigenlijk wel niet dat die bus in het begin, hoe die bus daarin slaagt om om te kantelen?

bobke90

Zojuist de vierden bekeken. Ze maken er wel echt een serie van (in vergelijking met de eerste drie). Fast Five begint letterlijk waar Fast & Furious eindigd. En de eerste stappen na de zesde film zijn ook al gemaakt. (laatste beeld van Fast Five verwijst naar Fast Six.)

paul83

Beeld is bij deze bevestigd. Dank u. Kinderachtig met de hoofdletter K.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deel 6 komt in 2013!

En het word opgenomen in Duitsland, Monte Carlo en Rotterdam!

bobke90 schreef:

De eerste stappen NA deel 6??? Dat is dan deel 7... Ze moeten eerst deel 6 nog maken.

De rest van je relaas begrijp ik ook vrij weinig van overigens...

sinterklaas schreef:

Deel 6 komt in 2013!

En het word opgenomen in Duitsland, Monte Carlo en Rotterdam!

Een achtervolging door de koopgoot lijkt me leuk en een paar dikke drifts over het Hofplein!

Gelukkig hebben ze voor Rotterdam gekozen en eens niet voor dat Amsterdam