• 9.379.407 stemmen

Fast Five (2011)

Actie / Drama | 130 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: The Fast and the Furious 5 / Fast & Furious 5 / Fast & Furious 5: Rio Heist

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Spaans, Portugees en Italiaans

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Fast Five

"Get the fifth gear."

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

Yeah.

Wat een heerlijk nieuw deel van de F&F- franchise. Topvermaak. De film gaat verder waar Fast and Furious eindigde en doet dat goed. Brian, Dom en Mia aangevuld met acteurs uit alle voorgaande delen is helemaal top. Ook The Rock als FBI-agent is aan ontzettend goede aanvulling.

Het echte straatracen wordt inderdaad meer naar de achtergrond gedrukt en de film neigt meer naar een meer standaard actie film met veel autoscene's. Zoals Kr!kke hierboven al zei, is dat geen slechte evolutie.

Verder klopt alles wat je bij een film als deze verwacht. De actie, de muziek, de auto's en de vrouwen.

Heerlijk!

Ik ben klaar voor deel zes. Volgend bericht bevestigd dat die komt.

Nieuwe richting voor Fast & Furious franchise - FilmTotaal filmnieuws

avatar van yassinova

yassinova

prachtige film.

avatar van Timmy757

Timmy757

Toffe actiefilm! Niks meer niks minder .

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Onwijs stoere vijfde deel dat zelfs de eerste film overtreft.

Met Rio is en een prachtige locatie gekozen en er zijn veel snelle auto's, mooie vrouwen en spectaculaire stunts met als hoogtepunt de inbraak uit politiebureau dat eindigd op een brug

Verder ook meer humor (Tyrese, twee latino's) en emotionele momenten (Mia zwanger, dood van Vince, ketting van Dominic, agente dat weduwe is) dan de voorgaande delen.

AGE-411

Kijk naar zijn score op moviemeter! Zo erg zal die film dan wel niet wezen?

En zo liet ik me vangen om hem toch gaan kijken. En het mag gezegd zijn: het is een verspilling van geld en tijd. Ik raad dan ook iedereen die dit leest aan om deze film NIET te bekijken.

Er moest iets aan de film zijn dat hem beter maakt dan ik me kon voorstellen. Maar eerlijk gezegd, ik heb het niet gevonden. De score op deze site is dan ook onbegrijpelijk.

Het begin van de film zet direct de tendens. Een bus rijdt frontaal in op een auto ... en de bus gaat een aantal keer over kop, terwijl de auto - en de bestuurder - schijnbaar in orde zijn. Zo slecht dat het om te lachen is

Don't try this at home zou ik zo zeggen.

En al snel begint de eigenlijk film. Ook hier zo ik bij werkelijk alles wat gebeurt zeggen: Don’t try this at home. De actie is zo verschrikkelijk nep en onwaarschijnlijk. Ook hier overheerste dus de emotie " ". Een aantal spontane “My god”-kreetjes moesten de andere bioscoopgangers er maar bij nemen. En dat werd niet veel beter naarmate de film vorderde.

De actiescène’s zien er over het algemeen zeer slecht uit. Ze zijn verschrikkelijk onrealistisch en lijken nergens op. Bij dat gorillagevecht waar alle cliché’s aanwezig waren (doorheen muren gaan, een spiegel die toevallig aan de muur hangt, …) scheelde het niet veel of ik moest schaterlachen.

Iets wat me ook direct op viel na de eerste actiescène is dat de film totaal niet klopt op geografisch vlak. Maar dat zal wel weer een detail zijn zeker?

De voornaamst acteurs in de film lijken weggelopen te zijn uit zo'n Amerikaanse show waar men gorilla-mensen als beesten in een ring tegen mekaar laat vechten. En om het politiek volledig correct te maken hebben ze nog wat negers, latino's, vrouwen en één aziaat van de straat geplukt. En voila: we hebben de cast.

Een zak met geknipte teennagels heeft nog meer uitstraling.

Dialogen zijn van het niveau 3de leerjaar. Het script is dan wellicht ook geschreven door het 8-jarig zoontje van de regisseur.

De verhaallijn is ook niets waard. Nergens wordt het echt spannend, en alles is nogal behoorlijk standaard. Niets speciaal aan.

En als laatste hebben we nog het semi-intellectueel gedoe. Computergedoe en technologieën die nergens op slaan en vermoedelijk zelf niet bestaan (toch zeker niet voor particulieren verkrijgbaar). Kan in een film steeds de meest onverklaarbare rotzooi verklaren.

Heb je als schrijfer van een script ergens een probleem? Zit je ergens vast? Geen probleem! Verzin gewoon dat de computer het wel kan! Geniaal toch?

En ik ben wel wat minpuntjes vergeten. Het nadeel is dat je in de bioscoop moeilijk alles kan noteren op een blaadje papier.

Waarom dan niet het absolute minimum? De film is op bepaalde momenten mooi geschoten. De achtervolgingsscène in de farfalla’s bijvoorbeeld.

1,0* Met veel kans op verlaging als het nog wat meer bezinkt, want eigenlijk is deze film niets waard.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Er is niks van de straat geplukt, alle acteurs komen uit voorgaande delen. Opzich is hier niks mis mee.

Waar ik zelf meer mee zat is het einde, Letty lijkt opeens weer te leven?

AGE-411

Ze lijken van straat geplukt. Hoe ze er uit zien, en hun manier van acteren (die totaal ongeloofwaardig is).

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

dat heet zelfspot, kijk naar the Rock en Tyrese die plezier er in hebben.

avatar van eppo349

eppo349

Goed gemaakte gerne-film. Grootste fout die je kunt maken, is een film als dit serieus te nemen. Over de top, onrealistische, ongeloofwaardige, door gorila's geacteerde, semi-intellectuele, kinderachtige, etc. actie-film. Soms vind ik dat juist machtig mooi.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

AGE-411 schreef:

Heel verhaal van AGE-411

Je hebt op vrijwel alle punten gelijk. Klopt. Totaal niet realistisch. Tegen het belachelijke aan. Sommige dingen zijn onmogelijk.

Wat een...

topfilm! Deze film geeft ontzettend veel vermaak. Juist, ook deze blik: Maar dat is voor mij geen reden om de film laag te beoordelen. In tegendeel. Wanneer is een film goed? Een decenniaoude discussie die vast ook op Moviemeter geregeld gevoerd zal worden. Ik zal 'm dus proberen hier niet weer aan te zwengelen, maar wat ik wil zeggen is duidelijk. Deze film entertaint. Pure entertaining. Heerlijk. De beste film van alle vijf qua vermaak.

Wat boeit het mij dan nog als het allemaal niet kan. Wat boeit het mij dat die dialogen eigenlijk tergend slecht zijn. Ik vermaak me toch? De film geeft me een super gevoel, is dat wat een film moet doen? Naar zo'n film ga je met een bepaalde voorverwachting. Net als ik naar Black Swan ga met een totaal andere voorverwachting. En beide films kan ik dan moeiteloos een 4.5 geven, terwijl Black Swan volgens vele zelfbenoemde filmkenners wellicht hoger aangeslagen wordt. Maar beide films geven wat je van ze verwacht. Ze maken je verwachtingen waar en geven je daardoor een meer dan tevreden gevoel.

Je verhaal klopt AGE. Daarom een 4.5!

avatar van Arbiter

Arbiter

Mooie film

Boven mijn verwachtingen. Ik twijfelde tussen deze en Potc 4 geen spijt dat ik deze heb gekozen.

Van vele mensen heb ik gehoord dat deze film vet was dus ik ging hem zien. Vette soundtracks, de ongeloofwaardigheid boeide me niet. Goede combinatie met acteurs btw... Leuke popcornfilm waarbij je niet na hoeft te denken, dat is ook weer wat anders

schram101

Volgens mij snapt AGE de bedoelig van de film niet helemaal. Waarschijnlijk verwachtte hij een realistisch tranentrekkend drama over geloof, hoop en liefde..

Jammer..

Jammer..

Ik heb geen probleem met actiefilms. Maar zo platsvloers hoef ik ze niet.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

@AGE-411

Je kraakt de film af op punten die iedereen wel ziet. Natuurlijk is het verhaal ongeloofwaardig, doen de acteurs overdreven macho-achtig en zijn actiestunts regelmatig ongeloofwaardig. Maar heel veel mensen, waaronder ik, kunnen daar gewoon doorheen kijken. Het is juist de bedoeling dat er niet te veel aandacht wordt besteed aan het geloofwaardig maken van het verhaal (denk ik), want dan gaat er kostbare speeltijd verloren waarin ook een paar auto's over de kop kunnen vliegen. De actiescènes zijn absoluut spectaculair en duren lekker lang, en ze zijn ook nog eens origineel (kluis...). Als er iets is waar ik een hekel aan heb zijn actiefilms met veel te veel overdreven emotioneel gedoe. Helaas heeft deze film daar ook een beetje een handje van (was die zwangere vriendin en dat gedoe eromheen nu echt nodig?), daarom houd ik het op 3,5*.

avatar van supadragon8

supadragon8

Wtf vind men mis met hun acteren? Ik vind het een topfilm, ga het niet zo kritisch en diep bekijken gewoon lkkr genieten

avatar van geminy

geminy

In tijden niet zo genoten van een aktiefilm, vette film zeg! Klopt, natuurlijk het is grotendeels onrealistisch. Dat is het leuke van "film", anders kijken we wel naar een docu ; -)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gisteren in de bios gezien en ik moet toch zeggen dat ik dit nu toch wel de beste deel van de reeks vind.

Ook deel 5 speeld zich nog af voor de gebeurtenissen van Tokyo(?) en direct na de gebeurtenissen van deel 4. En hierin gaan nu echt alle remmen (letterlijk en figuurlijk) los. Dominic in het begin op een spectaculaire manier door zijn team vrijgelaten. Dominic is alweer prachtig neergezet door Vin Diesel, die nog op zijn 43ste een stoere hunk blijft. Ook Paul Walker heeft weer zo zijn grappige bijrol en Mia was ook weer goed. Na die ontsnapping vluchten ze naar Rio de Janeiro, wat ik echt wel een perfect gekozen locatie vond. Ze denken daar veilig te zitten, maar dan krijgen ze Luke Hobbs achter hun aan. Nu mogen we dus in deze film kennismaken met 2 spierbundels want Hobbs word keurig neergezet door The Rock.

En deel 5 gooit dus zoals gezegt de remmen los. Niet alleen krijgen we weer uiterst spectaculaire races te zien, nee. Naast dat worden we ook regelmatig getrakteerd op spectaculaire actiescenes en vliegen de kogels nog wel eens om je oren ipv het uitlaatgas. Want Rio is natuurlijk ook de stad van de Favella-bendes, corruptie en bende oorlogen. Ook de vechtscenes zijn weer goed, en ook waneer The Rock en Diesel het tegen mekaar opnemen. Dus als je een race als actieliefhebber bent heb je met Fast Five niks te klagen.

En natuurlijk mogen de humor en de memorabele momenten ook niet vergeten worden, namelijk: die toiletgrap, en het stelen van die kluis.

Maarja, het is weer zoals het is. Commerciele film, met weer vette auto's, lekkere chicks, en nu ook veel guns. Fast Five was wat mij betreft zeer geslaagd en zoals gezegt de beste uit de reeks.

avatar van GGG

GGG

Wat een geweldige film! Echt zitten genieten. En blijven zitten want na de ondertiteling komt er nog een tipje van de sluier voor het 6de deel...

avatar van Malvlex

Malvlex

Testa-Rossa schreef:

Waar ik zelf meer mee zat is het einde, Letty lijkt opeens weer te leven?

Reactie op de spoiler: hoort deze film perse achter deel 4? Waarom niet achter deel 2? 3 even buiten beschouwing latend.

Ik moet zeggen, ik heb me gisteren SUPER vermaakt! Prima film. Is weer terug op niveau na 3.
Niveau in dit geval het vermaak-gehalte.

tukkerstein schreef:

Daar is niks mis mee (sommige Bonds zijn zeer vermakelijk ondanks totaal gebrek aan realiteit) maar je moet de film dan niet brengen als serieus zijnde. De eerst Fastfilm was nog prima. Lekker racen, meer niet. Maar nu proberen ze de personages diepte mee te geven, emoties toe te dienen. Met mensen als Diesel gaat dat al lastig, met zo een dom verhaal en met over-the-top actie helemaal. Dat wringt. Enerzijds ongelooflijk dom, anderzijds een serieuze smoel op te zetten.

tukkerstein schreef:

Vooral dat laatste sleog nergens op. En buiten dat dit eens een film was zonder hypermontage (God dank!) was het geen briljant geschoten cinema. Nergens had ik een wauw factor. Een shot in een café waar je op de achtergrond een kluis aan ziet komen zwaaien die door dat grandcafé dwarrelt is niet origineel en zo kan ik wel doorgaan. Nergens eens een bijzonder shot of iets origineels. Kijk dan liever X2, die eerste scène in het Wite Huis, waarin montage en actie met elkaar worden verweven. Dat is een goede en originele actiescène.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Hoe kun je deze film nou een half geven MJK87? Je kunt de film niet leuk vinden, maar dit is een actie film en actie zit er volop in! En het zit er allemaal gelikt uit! Dus daar zou het minimaal een 2 of 3 voor moeten krijgen lijkt mij.....

mjk87 schreef:

maar je moet de film dan niet brengen als serieus zijnde

.......

Dennissssss schreef:

Echt niet.

Waaruit maak je op dat de film serieus over wilt komen?

De manier waarop de cast is samen gesteld, en de manier waarop ze acteren. Ze komen allemaal veel te serieus over.

AGE-411 schreef:

De manier waarop de cast is samen gesteld....

Haha.

Tja, als jij dat echt vind, terwijl er jongens als Tyrese Gibson, The Rock, Ludacris en Vin Diesel in de film spelen dan kunnen we beter ophouden

Waaruit maak je op dat de film serieus over wilt komen?

Ten eerste uit het script, dat er karakteruitdieping plaats vindt dat totaal onnodig is in dit geval. Wat maakt het uit wat Diesel heeft meegemaakt in z'n jeugd, waarom moet er iemand zwanger zijn, dat soort dingetjes. Heb je niet nodig. Ik geloof dat in 21 Bondfilms slechts in Goldeneye (met gelukkig een betere acteur en beter script) en Quantum of Solace (een film dat in de verste verte niet meer leek op een bond) ik iets heb gemerkt van enige uitdieping van het personage Bond. De rest wordt met een redelijke knipoog bedacht.

En dan zijn er de acteurs die tot de minder goede behoren. De koppen die Diesel en Walker trekken, dat schaapachtig gegrinnik van Diesel als hij weer kijkt naar zijn zus en zijn zwager-in-spé. Overacteren doen ze niet (zoals Depp precies in de juiste mate doet in de Pirates films).

Dus dat is het: ten eerste script, ten tweede acteurs die heel serieus proberen te acteren en dat ook door de regie lijkt te worden gevraagd.

Dennissssss schreef:

Dat kan heel eenvoudig. Ik ging er heen met het idee: nou, laat maar zien. Ik kende enkel Fast 1, wat op z'n minst nog vermakelijk te noemen was. En dan vanaf de eerste scène dacht ik, nee, gaat hem niet worden. Dan vervolgens het verhaal, de acteurs, de humor die ik geen humor vond, de typische cast (al is dat, zo meen ik, uit de vorige films, maar toch), ongeloofwaardige actiescènes. Ik begon me vragen te stellen, als waar ineens als die lui met hun geweren vandaan kwamen na de sprong in het water vanaf de trein. En dat ging de hele film door.

Ja, dan maar 0,5, geeft exact het beeld dat ik kreeg van deze film. Kon er werkelijk helemaal niets mee. Slechts script, acteurs, geen bijzondere regie, en vooral saai en niet opwindend. Wat ik, laat ik dat zeggen, wel jammer vind.

En ja, misschien kijk ik te cynisch, maar een film die ik meestal 3 sterren geef zal dat wegspoelen en me verder 2 uur lang onbezorgd vermaken.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Echt onbegrijpelijk wat je typt. Ik vond dit 1 van de beste (vetste) films die ik ooit gezien heb!

AGE-411

Geef mij dan maar iets met minder vetten.

avatar van Agrippa

Agrippa

Ongeacht wat je van de film vind minder dan een 2.0 a 2.5 kun je hem onmogelijk geven. Ga even alle films uit de Flop 100 kijken en zet ze af tegen deze film. De beste film uit die lijst krijgt al een 1.9 Nou die zijn toch echt allemaal zoooooooo veel slechter dan deze film om te huilen zo slecht.

Wat ga je die dan nog geven als score als je voor een film als deze al een 1 of 0.5 geeft.....Dat je hem niet goed vindt oke, maar doe niet alsof het flop 100 materiaal is. Dan moet je toch echt maar eens een echt slechte film gaan kijken zoals 2001: A Space Travesty....

mjk87 (moderator films)

Dus een 5,0 kan per definitie dan ook niet. Daar hoor ik je niet over. Want je hebt een 3,8 nodig voor de top 250, voor de nummer 1 een kleine 4,45, en top 250 materiaal is het ook zeker niet lijkt me. Dat zo stellen is kolder van de grootste orde.

En ja, ik ben de films afgegaan. Heb er enkele gezien,e en heb hetzelfde idee erbij als bij deze. Niet meer dan 0,5. Een mening is nog altijd subjectief, en wordt (vooral) ook bepaald door je gevoel. Dat was bij deze tegen het vriespunt. Verveelde me stierlijk, en zag ook geen andere positieve punten. Geen humor, geen mooie shots, et cetera, dan is 0,5 niet ongerechtvaardigd. Net zomin als dat iemand er tamelijk wild van wordt en de volle vijf sterren geeft.