Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.310.935)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Ragetti
Gillette
Murtogg
*jolien*
leuke avontuurfilm, met leuke acteurs. Gelukkig komt er een vervolg. 5 sterretjes
mr_noname
Leuke film, goede acteurs, Goed verhaal, 5 * Sterren voor deze top film!
Op naar deel 2
Newbie
er komen al 2 vervolgfilmen uit ! Misschien iets te veel van het goede
ll_Sparrow
Waaah....mijn favo film. Ehm...niet helemaal maar wow wat was ik gek van deze film. Heb hem weet niet hoevaak gezien, en dat heb ik niet vaak met films. Geweldige humor! Johnny Depp is echt geweldig...!! Hoop dat deel 2 niet tegenvalt...dat is meestal zo met sequels, maarja...Johnny Depp maakt er vast wel weer wat leuks van. 5*
Tanja83
Top Film, waarvoor Depp natuurlijk een gouden beeldje voor had moeten krijgen.
lisanne
Whaaa deze film is echt SUPER gaaf is echt m'n lievelings film:P Met johnny depp dies echt heel komisch in deze film:P:D
Flipman
Oké, oké, ik vond de film dus niet echt goed, ik vond 'm véééééééél te voorspelbaar en te Hollywood en daarom maar 'n twee waard, maar dat Depp voor deze film 'n Oscar had moeten krijgen??
Hmm, daar ben ik 't dan wel weer mee eens, want Depp speelde echt geweldig
!
Ik heb nu dus twee redenen waarom ik 't vervolg wil zien: Johnny Depp en Naomie Harris
!
Captain Pervert
Van 4 naar 5 steren. Een ongelooflijke grappige, geestige avonturenfilm met een superleuke rol van Johnny Depp. Topvermaak.
Tanja83
Te voorspelbaar = te Hollywood?
Of bedoel je iets anders?
Ik vond hem ook voorspelbaar. Je kijkt hem dan af zovan: ja ja, ik weet toch wel wat er gebeurt... maar toch heb ik me geen moment verveeld.
Flipman
Geen moment verveeld is teveel gezegd. Ik vond Depp echt geweldig en op de momenten dat hij in de film zat verveelde je je inderdaad niet.
Maar 'n Hollywoodfilm hoeft niet voorspelbaar te zijn, kijk maar naar Minority Report, daar zat tenminste nog 'n verhaal in!
Het verhal van deze film komt overeen met "The Mummy" van Stephen Sommers. Ook zo'n Typische Hollywoodfilm, inderdaad, maar die vond ik dan wel stukken beter.
En ik verveelde me booral aan het einde. Dat "Eind Goed, Al Goed" gebeuren. Want, ook al kijk ik de films niet om het geweld, de enige mensen die dood gingen waren niet belangrijk voor het verhal, op Barbossa na Bovendien ergerde ik me enorm aan die vader van Elizabeth, die aan het einde naar buiten kwam en de "Stoute Jongens" in hun wang kneep!! Hoe kinderachtig wil je 't hebben?!
Na enige overweging geef ik hem voor Johnny Depp en de
Visuele Effecten toch maar 'n Halve Punt hoger.
Maar ik blijf erbij dat deze film alles behalve 'n Top-250 Notering waardig is!Dat films als "Sleepy Hollow" en "Minority Report" er niet in staan en deze wel vind ik echt belachelijk!
Maar goed, discussies over de Top-250 Notering horen hier niet thuis, dus ik hou erover op.
GuirY Rose
Wow, was leuk
grappig einde, met dat geschiet en net zo ingewikkeld dat mn broertje het niet in 1x snapte

fb40
Leuke film. Echt een aanrader en heb me dus geen moment verveeld. 4 sterren.
stan
Movieposter 2e film:
WhiteKitten
Movieposter 2e film:
Goh, ik dacht dat deel twee "Treasure of the Lost Abyss" ging heten:S
WhiteKitten
Oh sorry, ik heb net gelezen dat ze de titel veranderd hadden *schaam schaam*
the_watcher
Heerlijke film. Hier mogen ze er zo honderd meer van maken. Ik ben gelijk maar weer The Curse of Monkey Island gaan spelen.
Pieter Montana
Welcome to the caribbean,luve!
Beter dan ROTK,beter dan Mystic River beter dan Lost in Translation,vind ik dit zonder twijfel de beste film van 2003.A Pirate's life for me!!!De grote kaskraker van de zomer.Een dure disneyfilm van Gore Verbinski en de Producer Jerry Bruckheimer die na hun uitstapje in Disney World nadachten over de attractie "Pirates of the caribbean".Al de exotische locaties,het leuk verhaaltje,de bloedmooie Keira knightley,de klasbak Geoffrey Rush,de prachtige kastelen,de zeeslagen,de special effects.Dat maakt al deze film TOP.
Maar wat het er nog een heel groot schepje zeewater bovenop doet is de werkelijk FANTASTISCHE rol van Johnny Depp in de rol van Jack Sparrow(Captain Jack Sparrow, if you please sir.)Die Bandana rond zijn hoofd,de mascara,de glinstering in zijn ogen als Barbossa weer eens een zwaard rakelings langs zijn hoofd zwiert,dat grappige loopje,die talloze grappige uitspraken,die gebaren>>>Gewoonweg MEESTERLIJK
.Hierover kan ik echt niet genoeg zeggen.Johnny neemt de film helemaal voor zich!Alleen al voor zijn acteerprestatie zou je de film een 10 geven.
Toch zijn er ook een paar minpunten in dit wild zee-ritje.Die 100000 tienermeisjes mogen zeggen wat ze willen maar Orlando Bloom kan mij nooit echt boeien.Zijn prestatie als Will Turner is echt belabberd.Hetzelfde voor zijn prestatie in de LOTR trilogie.En die man zou volgens geruchten de jonge Bond gaan spelen
Ik heb geen zin om een Bond-film te kijken terwijl weer honderden meisjes zitten te gillen als hij weer even in beeld komt
POTC is ook op bepaalde momenten een beetje TE kinderachtig.Soms lijkt alles wat TE makkelijk te gaan.Toch kijk ik volop met spanning uit naar het 2de deel van POTC(Death Man's Chest)Alleen nog maar om Depp nog een keer Savvyte laten zeggen is al een reden genoeg om te gaan!!!
4.5*>>>Waarvan het grootste deel van de punten naar Depp gaan
Nubis
Tja, ik hou helemaal niet van piratenfilms enzo, maar ik heb zo gelachen om Jack Sparrow! Johnny Depp speelt gewoon geweldig als een halfdronken idiote piraat. Het slechte eraan vond ik de skeletten onder water enzo, daar knap ik echt op af.
Toch maar een 4, maar misschien wordt t wel een 3,5.
Knarf Kenobi
Een spannende Bruckheimer film, die weet hoe hij ze moet maken! Blablabla, wat een hoop onzin!! Het blijft een Disney film! Vanwege al die ophemeling 2,5*. Anders 3*. Leuke film, maar verwacht geen enge spannende film. Was eerder lachwekkend.
Julie
een superdeluxe film. goed acteerwerk en de perfecte humor. kan niet wachten tot de 2de en de 3de uitkomen 4.5*
mikoz
allemaal erg leuk mooi gefilmd mooie decords veel spectacel ...
maar echt een goede film ?
vind van niet
BraCom
Leuke Film
Ik vond die scenes met die skeletten helemaal niks!
Dat is voor mij de reden er maar *** sterren voor te geven.
argus
...Ik vond die scenes met die skeletten helemaal niks!
...
dutchtuga
Welcome to the caribbean,luve!
beter dan Lost in Translation
haha NOOIT
feanaro surion
allemaal erg leuk mooi gefilmd mooie decords veel spectacel ...
Heel grappig, geweldig geacteerd door Johny Depp.
maar echt een goede film ?
Vind van wel.
Pieter Montana
Ik vond Lost In Translation wel mooi en goed geacteerd, maar ik snap niet wat anderen er nu zo TOP aan vinden?
Jennifer
Superfilm, geweldige rol van Johnny Depp als Jack Sparrow. Heerlijke actiefilm. Zeker geen horrorfilm, maar zo is hij denk ik ook nooit bedoeld. Het blijft tenslotte disney.
Ik wacht met smart op het vervolg. Zolang Johnny Depp erin zit moet het wel goed worden.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited