Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.310.935)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Ragetti
Gillette
Murtogg
kevin_vs
Jammer dat ze er een vervolg op gaan maken. Film moet uniek blijven!
cempaka
Johnny Depp speelt ontzettend leuk in deze grappige avonturenfilm.
help! wie kan mij dit uitleggen:
op (bijna) het einde pakt jack die medaljon en snijd met zijn zwaard in zijn hand en gooit de bebloedde medaljon naar Will en hij gooit zijn bebloedde en jack's bebloedde medaljon in de kist. de bebloedde van will snap ik, voor de vloek op te hefen, maar waarom moet jack sparrow's bloed er ook bij?....
MaryCorleone
waar wanneer? hoe heet ie
Pirates of the Caribbean 3 (2007) (pre-production)
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)(filming)
help! wie kan mij dit uitleggen:
Bergijp volkome wat je bedoelt, maar Jack is ook vervloekt. Als hij dat niet zou doen zou de vloek worden opgeheven, maar dan zou hij dood gaan. Ik snap ook niet waarom hij dat ongedaan kan maken via zijn bloed, maar dat verhaalt de film niet. Beetje onduidelijke uitleg misschien. Maar zo is het.
waar wanneer? hoe heet ie
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. Hij komt zomer 2006 in de bioscoop en waar????? tja all over the world lijkt me zo.
En de rede waarom hij er niet op staat: als jij een plaatje kan vinden van PotC 2 die NIET nep is mag je hem van mij toevoegen. Ik heb dan de rest al voor je gedaan.
kevin_vs
mag iedereen hier dan zomaar alle films toevoegen of ben jij bevoegd om dat te doen?...
maar plaatjes zijn er nog niet denk ik maar ik zal zoeken:)
Angrod_Pallanén
maar plaatjes zijn er nog niet denk ik maar ik zal zoeken:)
Nee, iedereen is hier bevoegd om films toe te voegen (sterker nog, al mijn pogingen om films toe te voegen zijn mislukt) maar zodra jij een film zoekt en ziet dat deze niet op de site staat dan druk je op film toe voegen en dan vul je de gegevens in, zoekt een plaatje en stuurt die naar de moderators. Als alles goed is word hij toegevoegd is en anders word hij teruggestuurd, dan heb je 48 uur om de film te verbeteren en alsnog op te sturen naar de moderators. Maar jij zit al langer op deze site dan ik, nooit rond gekeken of geprobeerd????
Tip: lees de FAQ's als je alles wil weten wat je op de site kan doen.
erwsc
Jammer dat ze er een vervolg op gaan maken. Film moet uniek blijven!
Dan kijk je het vervolg toch gewoon niet. Dan blijft deze film voor jou uniek!
Aardige film, leuk zondagmiddagvermaak. Niets bijzonders. 3*
Dumann
Deze film viel me erg tegen.
De animatie met de skeletten was nog wel grappig, voor de rest niets bijzonders zoals erwsc al aangeeft.
Hoogstens een 2,5
us_raider
- 2034 berichten
4,5 sterren puur omdat ik het een geweldige film vond terwijl ik eigenlijk totaal niet van piraten-films hou. Desalniettemin toch ervoor gekozen om de film in de bioscoop te bezien...
XxXDEPPFANXxX
Wat is dit een goede film zeg!!!
Johnny Depp heeft het hier weer geweldig gedaan!
Flipman
Deze film was al niet wat ik ervan verwachtte, dus ik denk eigenlijk dat deel twee en drie alleen maar gaan tegenvallen.
XxXDEPPFANXxX
Ik verheug me trouwens ook heel erg op de volgende delen het zou heus wel minder zijn dan de eerste (dat is meestal) maar ik denk toch dat het weer een klapper gaat worden
Ravenstein
Veel te lang en qua verhaal net iets te mager uitgevallen.
The Crimson Pirate blijft na meer dan 50 jaar onovertroffen als ultieme piratenfilm.
mikoz
inderdaad deze film is gewoon te langdradig..
desalniettemin toch wel aardig af en toe
*Sandra*
kep em gister maar weer es gekeken, en het blijft een toppertje
ondanks dat ik zo mijn vraagtekens bij het verhaal heb, maar ik heb wel vaker moeite om het verhaal te begrijpen bij films ..
En wat speelt Johnny Depp goed in deze film! 4*
JoeCabot
Sorry Sandra, maar je gaf hem 5 sterren. Deed je trouwens ook bij crossroads...
PS: dit is de laatste keer dat ik me met zo'n dingen ga moeien...
kantoorpikkie
Leuke, goede film vooral de special effects zijn heel goed in deze film. Keurig gewoon
J.S.
Ben ik het volledig mee eens kantoorpikkie.
erwsc
5 sterren voor deze film? ROFL
HTJBM AJHNTVHKDNAMVDSC DG
Flipman
Naomie Harris (Selina uit "28 Days Later...") zal ook een rol vertolken in het eerste vervolg op deze film. Ga ik 'm toch maar zien, denk ik. 't Vervolg, dus.
Flipman
Selina=Selena. Was blijkbaar in de war met Selina Kyle (de échte Catwoman)
!
A. Pete
Uitstekende FILM! En voor de lief hebbers kan ik alvast mededelen dat er momenteel gefilmd en gewerkt wordt aan deel 2 EN ja dames en heren deel 3!!!! Ze worden tergelijker tijd opgenomen.
Deel 2 zal te zien zijn volgend jaar Zomer (2006)
Deel 3 zal te zien zijn in de zomer van 2007
Jhonny Depp TOP GOZER!! En geweldige acteur!
And Keira Knightley niet te vergeten, wat is dat een ook geweldige vrouw!
A. pete

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited