• 9.383.844 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.310.935)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van My_Movies

My_Movies

Een pluspunt in 2003. Het leek zo'n uitgestorven genre en boem, daar komt Jerry Bruckheimer met een geweldige film. Het verhaal is echt geweldig en goed in elkaar gezet. Hier en daar zitten wat foutjes, maar die moet je zelf maar zien te vinden, want zó erg storen ze niet.

De gevechtscènes zijn goed gemaakt en erg leuk om te zien. Erg mooi en zeker niet buiten de lijnen van normaliteit. Goed gemaakt, vooral de bemanning van The Black Pearl. De kostuums, het decor...niets op aan te merken.

Johnny Depp is echt geweldig! Wat een glansrol heeft hij en wat begeleid hij onze enige echte fotomodel Orlando Bloom door deze film. Orlando kan namelijk niets goed doen bij mij, op uitzondering van LOTR. Keira was ook een echte verrassing en deed het echt goed in haar eerste echte grote rol (sorry hoor, maar Bend It Like Beckham en Love Actually...). Geoffrey Rush was ook nieuw voor mij, maar hij bleek al een ouwe rot in het vak.

Beter dan beter....Een 5

Onzin verwijderd.

toffe film, vooral hoe Depp die piraat 'Captain Jack Sparrow' speelt

avatar van Vera

Vera

Ik zou niet meer weten of ik bij deze film al een bericht heb achter gelaten, maar ik vind het een geweldige film en de acteer prestaties van Johnny Depp zijn perfect en het verhaal is mooi en toch spannend.

3.5 **

avatar van luuk1988

luuk1988

het begin van de film vond ik heel mooi zijn strakke acties en zijn humor zijn erg leuk, maar het 2e deel van de film vind ik duidelijk minder worden.

The One Ring

Simpelweg geweldig. Dit is puur vermaak in zijn simpelste vorm. Jack Sparrow is misschien wel mijn favoriete filmpersonage aller tijden. Vooral dat begin op die zinkende boot. Geniaal! Van mij krijgt hij vijf welverdiende sterrren.

avatar van $ilver

$ilver

Prachtige film, net gekeken! Zeer goed verhaal!

Jack Sparrow speelt hierin idd een prachtige rol!

En wat een humor heeft die film, gheghe

Geef hem 4,0 sterren!

avatar van AncientRites

AncientRites

Jack Sparrow staat bij mij zeker in mijn karakter top 10, naast tony montana, ace ventura en consoorten, ****

avatar van Marki_san

Marki_san

Erg leuk, vooral Johny Depp alias Jack Sparrow!

hij speelt het zo geloofwaardig dat het lijkt alsof Jack een echt bestaande persoon is . het verhaal is trouwens erg Disney - achtig

avatar van Flipman

Flipman

Zitten leuke dingen in, maar de film si eigenlijk zeer voorspelbaar. Een echte Hollywoodproductie, dus weet je wat je kunt verwachten.

Misschien moet ik inderdaad eens ophouden met dat Hollywood-gezeur, maar de invloed van de filmbonzen is in films als deze zo merkbaar!

Verder wel heel leuke personages en komische situatie's, maar ik wil er toch niet meer dan een 3 voor geven.

The One Ring

Ik vraag me in dit geval eigenlijk af of hij wel leuk zo zijn geweest als het geen hollywoodproductie was.

avatar van sunny

sunny

Dit is echt een mooie film. Vooral Johnny Depp en Orlando Bloom. ik kan alleen maar zeggen. die film moet je zien. groetjes sunny.

avatar van Flipman

Flipman

Ja, maar ik zou het ook leuk hebben gevonden als het meer een horroravontuur was in plaats van een komisch avontuur.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Nee, juist het komische aspect maakt deze film zo verschrikkelijk leuk, de film neemt zichzelf ook niet altijd even serieus en dat is wat het leuke is.

avatar van Zenny

Zenny

Zalige film! Geweldige acteerprestatie van Johnny Depp. Zeer komisch en ook de muziek is prachtig wat bij deze film ook zeer belangrijk is. Deze film zal altijd één van mijn favorieten blijven!! *****

Zenny schreef:

Deze film zal altijd één van mijn favorieten blijven!! *****

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat een matige en teleurstellende film. Waar komt dat succes vandaan?? Zo'n film heb je in 10000 verschillende vormen en maten. Cliché na cliché. Alleen de moeite waard voor de aankleding en Depp, die eigenlijk beter verdient.

Leuk voor de kinders op n zondagmiddag.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Oja en alweer n ontzettend slechte rol van Bloom. Na het zien van Troy ben ik tot de conclusie gekomen dat het een zeer gelimiteerde acteur is en n beetje meeprofiteert van het succes van de LOTR serie.

Toffe film, Jack Sparrow met zijn vage opmerkingen zoals:
Me? Im dishonest, and a dishonest man you can allways trust to be dishonest. Honestly
Hij is voor volwassenen en voor kinderen een aanrader
4.5 *

avatar van tv1984

tv1984

Ik heb hem gisteren nog eens gezien. Is echt wel een goede film geen moeilijk verhaal alles is makkelijk te volgen en ik geef hem alleen al voor de mooie keira knightley een 5. Voor de rest van de film een 4 dus laat ons zeggen in totaal een 4,5.

avatar van IcU

IcU

Nieuws over de sequels...

het eerste vervolg die in de zomer van 2006 uitkomt, zal luiden: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest.

over het plot:

"This time around, Johnny returns as Captain Jack Sparrow and is caught in yet another tangled web of supernatural intrigue. It turns out, Captain Jack owes a blood debt to the legendary Davey Jones, ruler of the ocean depths and captain of the ghostly Flying Dutchman. If Jack can't figure a crafty way out of this one, he'll be cursed to an afterlife of eternal servitude and damnation. And as if that weren't enough, Captain Jack's problems throw a huge wrench into the wedding plans of the blissful Will Turner and Elizabeth Swann, who quickly find themselves thrust into Jack's misadventures."

aldus Dick Cook van Walt Disney

het derde deel verschijnt in de zomer van 2007.

avatar van Lotteke

Lotteke

Verheug me al op het 2de deel, alleen al om Johnny weer als jack sparrow te zien, hilarisch gewoon!!! Ruim 2 uur kijken naar een stonde dronken idioot!

Vind deel 1 echt zeer vermakelijk en goed geacteerd, lekker verhaal en verveel me er geen seconde bij, toppie film gewoon voor mij, tuurlijk, het is geen hoogstaand oscar niveau, maar moet dat dan...als ik dat wil, kijk ik wel weer een andere film.

beetje jammer alleen denk ik dat er ookal een deel 3 gepland wordt, lijkt mij beter te stoppen na deel 2, anders gaat de lol (die er nu echt nog wel is) er wel vanaf.

avatar van clairest

clairest

Leuke Walt Disney, heel mooi gemaakt, heel geschikt voor de wat oudere 'kinderen' zoals ik zelf, maar ook voor mijn zoon van 13. Heb zeer genoten. Johnny Depp en Geoffrey Rush zetten prachtige figuren neer. Het einde van de film is helaas slapjes.

avatar van luuk1988

luuk1988

het eerste deel van de film vind ik veel belovend daarna vind ik dat de film wat in zakt 3 *

avatar van LindaLicious

LindaLicious

Wow, zo'n leuke film!!

Grappig en toch spannend tegelijk.

Ik heb nu al zin om het 2e deel te zien.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Volgens Imdb gaat Stellan Skarsgård Bootstraps Turner vertolken in Pirates 2.

avatar van frodette

frodette

Ik verlang tegen het tweede deel

The One Ring

Ik weet zonet nog niet of ze deel 1 kunnen evenaren. Het zal in ieder geval niet makkelijk worden. Een groot gemis is in ieder geval al Geoffrey Rush, die in deel 1 zo'n goede schurk speelde.
Hoe kan Bootstraps nou in deel 2 zitten als hij dood is? Als blijkt dat hij niet echt dood iskan de vloek in deel 1 nooit opgeheven zijn. Het enige voordeel daarvan is dat Geoffrey Rush dan toch weer terug kan komen.

avatar van IcU

IcU

The One Ring schreef:

Inderdaad, of er komt een flashback in de sequel

avatar van davidov

davidov

Volgens mij is hij niet dood...

hij was al vervloekt, en toen hadden ze hem overboord gegooid met iets zwaars aan zn been zodat hij vast op de bodem zou zitten...., nou de vloek is opgeheven is hij OF al los gekomen en leeft hij ergens, OF hij kwam tot leven op de bodem en verdronk daar

Dat ze will turners bloed nodig hadden kwam dus omdat ze bootstrap niet konden vinden, dus gingen ze op zoek naar familie leden