• 9.383.872 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.310.935)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van hugohei

hugohei

Ook bij herzien een erg leuke, clever gemaakte film, met iedereen op de juiste plaats, en heel veel leuke details en oneliners... wat wil een mens nog meer ?

Bloom lijkt als twee druppels water op een jongere broer van de grote Douglas Fairbanks.

avatar van Aragon

Aragon

Ik vind het een zeer geslaagde film en zeer leuk hoe ze het hebben gemaakt

zeer orgineel

en mooi

de gene die elisabeth speelt in de film is heeft dat zeer goe gedaan en Johny depp is zeer grapig met zijn leuke woordjes

avatar van M.Genius

M.Genius

Een van Johny Depp's beste typetjes die Jack Sparrow

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

Tha Flow schreef:

Vermakelijke film met een grappige Johnny Depp die wat mij betreft een superacteur is. Alleen snap ik niet wat mensen nu zo goed vinden aan Orlando Bloom. Ik vind hem wat mat spelen. Maar verder is de film qua sfeer/humor/verhaal/acteerprestaties dik in orde. 3,5 ster

Ik ben het met hem eens dat Orlando Bloom mat acteert! hij is alleen bekend geworden door zn looks, maar ik heb m nog nooit geweldig zien acteren, ik wil hem wel eens zien janken of heel erg boos zien worden! kijken hoe die dat doet..... zal er waarschijnlijk niet uit zien!

avatar van Menghini

Menghini

Orlando Bloom lijkt me meer een toneelspeler...

of gewoon een fotomodel die zn mond moet houden

avatar van Menghini

Menghini

avatar van adeila

adeila

JOHNNY JOHNNY!!

Zo leuk neergezet van Johnny depp. Ik heb de film inmiddels 6 keer gezien in een jaar, maar zou hem zo weer kijken. Geweldig

avatar van West

West

4,5 **** vooral vanwege Johnny Dep: wat een glansrol!

Verder is het goed gelukt om avontuur, spanning, 'horror' en goed acteren in 1 film bij elkaar te brengen. Bijna niveau Indiana Jones...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Vandaag gezien in mijn klas en vind hem toch wel erg leuk. Verhoogd naar 4.5 sterren.

de film heeft toch gemiddeld een 3.8, waarom staat de film dan niet in de top-250, terwijl er veel slechtere cijvers wel in staan? ik vindt het btw een hele leuke en goede film, en ik zit al met smacht te wachten op het vervolg...:P

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Omdat hij uit de laatste twee jaar komt,(niet nieuwe regel op de site.

Hele leuke film, mooi gemaakt komt ook veel humor in voor. ****

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Kan onderhand vele zinnen meepraten maar hij blijft geweldig. Johnny is helemaal top, echt geweldig. Orlando echter.....maar die discussie hebben we al gehad. Keira is veel belovend, maar moet ik me schamen als dit mijn enige film is met Geoffrey....? (Buiten Finding Nemo, die ik later zag).

djelle

Heerlijke ouderwetse piratenfilm! Het werd tijd dat ze nog eens zo eentje uitbrachten. Avontuurlijk, spectaculair, fantasierijk, gezellig, heldhaftig, mooi geregisseerd, leuke dialogen enz... Topfilm! Enkel Cutthroat Island kan me ietsje meer bekoren. (en Spielbergs' Hook in feite, maar ik kan dit niet vergelijken met een pure piratenfilm als deze) Het blijft hoedanook een supergoeie! 4,5*

Ik vraag me trouwens af waarom er niet meer films gemaakt worden in dit genre... Onpopulair is het zeker niet te noemen denk ik...

avatar van Phoenix

Phoenix

De voorlaatste piratenfilm was een flop van jewelste.

djelle

Oei? En welke was dat dan? Dan nog, in elk genre vind je grote flops, dat weerhoud hen nooit om films in het genre te blijven maken. Piratenfilms hebben ze precies extra schrik voor...

avatar van Snuck

Snuck

Phoenix schreef:

Salma Hayek is gestrikt voor beide vervolgen.

TOPPIE:)

avatar van Phoenix

Phoenix

djelle schreef:

Oei? En welke was dat dan?

Cutthroat Island .

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Echt wel leuke film, leuk verhaal. Niet al te moeilijk en vrolijke acterus. Johnny is geweldig!!

djelle

Ja zeg dat wel! Zelden zo'n unieke rolvertolking gezien.

twg

ik vond dat johny depp zich als een nicht gedraagde in deze film.

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

Hij zou ook vast een neefje hebben gehad.

avatar van De GeuS

De GeuS

ik bedoel dat hij zich als een homo gedraagde in deze film.

Snap je het nu eindelijk U-96?

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

ik bedoel dat hij zich als een homo gedraagde in deze film.

Ja, dat weet ik ook wel. Was eigenlijk een mislukte grap van U-96.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

twg schreef:

ik vond dat johny depp zich als een nicht gedraagde in deze film.

jaja.. dan heb jij denk ik een vertekend beeld van homo's.. Ik vond hem formidabel spelen.. HEERLIJK, totaal niet nichterig.. gewoon bezopen.

avatar van seth gecko

seth gecko

heerlijk ouderwets aanvoelende avonturenfilm.

voor mij persoonlijk samen met t3 de biosverrassing van 2003 (beide films had ik slechte verwachtingen)

het verhaal is simpel maar oerdegelijk en boeiend genoeg.

de decors zijn schitterend,de film ziet er gewoon af uit en johny depp is meesterlijk als sparrow..eigenlijk verdiende hij gewoon die oscar..de uitstraling die hij dat personage weet te geven is subliem en hij heeft zomaar eventjes de beste filmentree van de laatste jaren op zijn conto staan,aankomend op zijn zinkende bootje in port royal.

de film duurt bijna 2uur en half en het is verbluffend hou hoog het tempo ligt..het lijkt alsof na een inleiding van 7 minuten het gaspedaal wordt ingedrukt om maar te stoppen als de credits rollen.

het enige minpuntje wat ik kan aanbrengen is dat de muziekscore ietwat te bombastisch is en orlando bloom toch weer iets te houterig is..toch 4.5 sterren want dit is pure fun

twg

in finding neverland vond ik johny depp wel goed acteren maar hier......

niet mijn stijl .