• 9.384.367 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.310.935)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van desteven007

desteven007

Goede Actie / Avontuuren film.

Goede cast, goed verhaal, soms grappig.

avatar van Ruubster

Ruubster

Geweldige film.

En de rol van Jack Sparow is echt super geacteerd. Verder mooie special effects en decors. Weer als zo vaak was dit eerste deel het beste in een reeks van 3. Echt een film voor een zaterdagavond waar je lekkr ontspannen onderuitgezakt naar kunt en moet kijken.

avatar van Jabba

Jabba

Deze film heb ik een keer gekregen met mijn verjaardag. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Had eerst verwacht dat het een "kinder/famileifilm" (disney) zou zijn.

Maar ik was aangenaam verrast. Ik kreeg hetzelfde soort gevoel toen ik voor de eerste keer "Indiana Jones and the Temple of Doom" in de bioscoop zag. Een heerlijke avonturenfilm, die je gewoon over je heen moet laten komen.

avatar van sofripa

sofripa

Meer, meer! 4,5*

avatar van sydjeh

sydjeh

SUPER film! Humor, avontuur, romantiek, alles zit erin!

Buitengewoon! Een keer een veel ander verhaa, dat maakt vooral de film zo speciaal! Orlando Bloom en Johnny Depp samen in 1 film dat zegt al genoeg!

avatar van 5hinyGold

5hinyGold

Ongelooflijk grappig, Johnny Depp is zonder twijfel geniaal. Verreweg ook de beste film van de drie films, PotC is gewoon origineel en blijft een topper.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Depp geeft de film echt wat het nodig heeft, hij is een geweldige acteur en dat laat hij hier maar eens zien! Maar ook de bijfiguren zoals Will, Elizabeth, Elizabeth's haar vader (een beetje een lafaard ), Pintel (poppeh), Ragetti & natuurlijk Barbossa waren geweldig. Wat mij betreft een geweldige cast! Maar ook goeie muziek! etc. etc.

avatar van TJZ

TJZ

Ik kan deze film nog wel 20x kijken, hij blijft geweldig! Heerlijke rollen neergezet door de acteurs en ook nog eens een heel vermakelijk verhaal. Ik hoop stiekem op een deel 4 dat zich kan meten aan dit 1ste deel.

avatar van xellesia1

xellesia1

ik vind het een leuke film en er zit ook humor in !!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

TJZ schreef:

Ik ook, pas weer gezien en het blijft top entertainment! Vervelen doet het nergens! Een vierde deel (dat dus sowieso zonder Knightley wordt) zal zich nooit kunnen meten aan deel 1. Deel 2 was een super opvolger, maar deel 3 was 3x niets.

avatar van maerk

maerk

Wat je zegt Angrod_Pallanén . 1 is de onovertroffen topper en 2 was een zeer waardige opvolger. Echt heel jammer dat het 3e deel gemaakt is. Ondanks de goede bedoelingen om deel 3 spectactulairder te maken dan de andere twee is het echt een flutfilm geworden. Verbinski werd volgens mij ook onder een grote druk gezet.

avatar van serpico

serpico

Ja nou, ik vond deel 1 heerlijk, 2 vreselijk, en 3 fantastisch. Een 4 lijkt me niks. Weinig kans dat ze het uitzonderlijk hoge slapstick-niveau van deel 3 zullen weten te behouden.

Dan zet ik liever 1 nog een keertje op

avatar van thaliosss

thaliosss

GEWELDIG!

echt een super avonturenfilm. johnny depp is ook super in deze film en natuurlijk keira knightley!

ik heb zo genoten van deze film. ik vind hem ook origineel. het laatste deel vond ik wel het minst. De eerste en de tweede waren voor mij het leukst.

avatar van Ilhem_

Ilhem_

Deze film is & blijft ook leuk.

avatar van lil j

lil j

echt een mega goeie film

Vooral de rol die Johnny Depp neerzet van Jack Sparrow is geniaal en maakt de film nog leuker om naar te kijken

Verdiend zeer zeker een dikke 5!!!

avatar van Ste*

Ste*

• 2076 berichten

3* voor Johnny Depp, 0,5 voor de rest.

avatar van stevenvanwoo

stevenvanwoo

Blijft een geweldige film!!, je vermaakt je van het begin tot het eind, de muziek is geweldig, en Jack Sparrow is te grappig!!

Al met al een dikke 5*

avatar van lotjeoef

lotjeoef

heb m laatst voor de 100ste keer gezien of zo.....hij blijft de bom!

avatar van DVD-T

DVD-T

Vermakelijke avonturen film waar het plezier van af druipt,gelukkig dat we na deze film niet helemaal doodgegooid zijn met piraten-films want veel beter en leuker dan dit was het toch niet geworden.

Pirates was misschien wel de verassing van 2003 voor mij,eindelijk weer eens een leuke piratenfilm.Eigenlijk bevat het alle elementen die zo'n film moet hebben,veel piraten,een vloek,een schat,veel gevechten,een mooie dame en natuurlijk leuke humor.

Depp verrast vriend en vijand met zijn vertolking als "captain" Jack Sparrow, maar zijn oscar nominatie vond ik voor deze film niet echt nodig.

Deze film is het voorbeeld van topvermaak gewoon een lekker makkelijk te volgen verhaal,een beetje jammer dat ze dit niet in de 2 opvolgende films hebben weten vast te houden.Daarmee maakt The Curse of the Black Pearl zich voor mij de beste uit de trilogie

4* voor dit mooi stukje entertainment.

avatar van Dutchmovielover

Dutchmovielover

Zeer goede film!

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

dit weekend heb ik me de box met de 3 films van Pirates aangeschaft voor slecht 29,99 euro (in Dreamland). Overal kostte hij meer dan 40 euro tot soms zelfs 50 euro... Dus toen ik dat zag, MOEST ik hem gewoon meenemen! =)

avatar van serpico

serpico

kimberlyVD schreef:

Zo goedkoop vind ik dat anders niet. Deel 1 kun je voor 5 euro wel krijgen, deel 2 kun je overslaan en deel 3 moet je er dan nog even bijkopen

avatar van Kim008

Kim008

Een paar weekjes geleden voor de eerste keer gezien, voelde me echt een cultuurbarbaar !

Maar ik vond hem toch best leuk, alhoewel ik niet echt van dit filmgenre hou..

3,5 * !

avatar van fiene10

fiene10

Ik heb deze film al een paar keer gezien en iedere keer blijft het mij bekoren! Echt topklasse!

5*!!!

avatar van Adrenal

Adrenal

Schandalig dat deze film een hoger cijfer krijgt dan bijvoorbeeld klassiekers als Citizen Kane of Lawrence of Arabia, dit is toch wel iets té licht voor mij...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Vermakelijke trendsetter voor de blockbuster van nu. Doet alles goed qua sfeer en humor.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Weer herzien en mijn stem blijft hetzelfde. Een zeer goede combinatie van humor en spanning die goed in balans blijft.

avatar van Theunissen

Dit soort films zijn helaas niet mijn soort films (vind het meer iets voor kinderen), ik kon er ook niet om lachen. De film kon mij totaal niet boeien en ik was dan ook blij dan na ruim 2,5 uur ik uit mijn lijden werd verlost. Johnny Depp vind ik normaal een prima acteur maar in deze film kon hij me niet overtuigen (ik vond hem juist irritant). De beelden zien er wel zeer indrukwekkend uit en de special effects zijn ook uitstekend helaas kon het verhaal me niet boeien.

avatar van Jonkman

Jonkman

Prima film, de beste van de 3. Mooie special effects, goede omgevingen en kostuums en natuurlijk een erg goede Johnny Depp.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Je vergeet de muziek Jonkmam.