• 9.384.462 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.311.262)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

JohnWilliams

Kwam er vandaag achter dat ik nog op deze moest stemmen! Zo'n goeie film! Gek eigenlijk dat je die dan vergeet, Geoffrey Rush speelt samen met Depp het beste naar mijn mening.

avatar van garlic senior

garlic senior

Erg goede film, Johhny Depp op zijn best en natuurlijk de leuke humor die erin zit draagt ook zijn steentje bij. Ook het verhaal is stukken beter dan latere vervolgfilms.

JohnWilliams

Het verhaal staat hier als een paal.

De muziek is goed, de effecten gewoon eigenlijk alles, wel moet ik zeggen dat ik de andere 2 misschien wel spectaculairder vond dan deze maar de basis ligt toch echt bij deze film.

Ik vind deze film de kroon op Johnny Depp's werk!

JohnWilliams

Ben ook benieuwd naar zijn volgende film: Sweeny Todd.

avatar van Flipman

Flipman

Die is tenminste van een goeie regisseur!

JohnWilliams

Dat klopt inderdaad, Tim Burton is erg goed.

avatar van davy jones

davy jones

Op één na de beste pirates film. Goe verhaal,goede muziek,goede special effect en natuurlijk de fantastische johney depp als piraat jack sparrow en natuurlijk de lekkerste vrouw van de wereld keira knightley als elizabeth

avatar van markel66

markel66

Top effecten en een goed verhaal.

davy jones schreef:

Inderdaad niet de allerbeste, ik vind de 2e ook het beste...

avatar van elainelover

elainelover

ik vind de laatste het beste

avatar van tommykonijn

tommykonijn

JohnWilliams schreef:

Dat klopt inderdaad, Tim Burton is erg goed.

Ik zag eerder zijn regiseurwerk in :

Batman.

Batman Returns.

Sjakie en de Chocoladefabriek.

En ik moet zeggen dat ik het een Goede Regiseur vind.

tommykonijn schreef:

Ik zag eerder zijn regiseurwerk in :

Batman.

Batman Returns.

Sjakie en de Chocoladefabriek.

En ik moet zeggen dat ik het een Goede Regiseur vind.

Dat zijn ook hele goeie, maar ook Corpse Bride, The Nightmare before Christmas, Sleepy Hollow & Edward Scissorshands mogen er wezen!

avatar van chemdennis

chemdennis

In één woord: GEWELDIG!!!

avatar van martinovitch

martinovitch

Super film

5 *

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Silvos schreef:

Je kunt deze film leuk of minder leuk vinden, maar duidelijk mag wezen dat hij natuurlijk geen 0,5 of een 1,0 verdiend.

Da's onzin, dat kan iedereen zelf bepalen. Films als Pulp Fiction en Jaws heb ik ook 0,5-1* gegeven, puur omdat ik het rotfilms vond.

Overigens vind ik het ook een erg leuke film, jammer dat het derde deel is gemaakt, wat een slechte film was dat.

avatar van mandylamers

mandylamers

Wat een geweldige film! Vooral het acteerwerk van Johnny Depp en Geoffrey Rush! Ik kan er geen genoeg van krijgen!

JohnWilliams

Depp is erg goed en hij blijft mij inderdaad weer verassen in de Pirates Triolgy, kan niet wachten tot dat hij uitkomt. Misschien weer leuke extra's zoals bij deel II?

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Geweldige 1e deel van de triologie Pirates of the Carribean. Van deze deel blijft het me het meest bij. Van de trilogie kan je gewoon geen genoegen van krijgen. Verder is Johnny Depp natuurlijk de uitblinker in zijn rol als Captain Jack Sparrow. Orlando Bloom en Keira Knightley doen het verder ook goed in deze film.

Helemaal mee eens dat deze film in top 250 staat!

avatar van sklaverdijk

sklaverdijk

Nog nooit zijn piraten zo mooi en met zo veel humor in beeld gebracht

sklaverdijk schreef:

Nog nooit zijn piraten zo mooi en met zo veel humor in beeld gebracht

De humor was inderdaad aanwezig, voor Depp & Rush zijn geweldig net als in de andere films...tenminste voor Rush dan niet in deel II waar hij maar 1 zin zegt.

redelijke film, veels te overschat als je het mij vraagt.

wel duidelijk de beste van de 3 want na deel 3 moet is bijna huilen.

zo'n slecht verhaal met veels teveel onzingrappen.

maarja terug naar deze film, het verhaal zat vrij goed in elkaar en daarom toch 3 sterren.

alleen die skelletten hadden van mij niet gehoeven

avatar van tommykonijn

tommykonijn

JohnWilliams schreef:

Oh ja ....

Edward Scissorhands heb ik ook gezien die is ook van Johnny Depp.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Moeilijk om te beoordelen deze film, uiteindelijk 4 sterren gegeven, het is geen typische piratenfilm zoals 40 à 50 jaar geleden met Burt Lancaster of Errol Flyn.

tommykonijn schreef:

Oh ja ....

Edward Scissorhands heb ik ook gezien die is ook van Johnny Depp.

Hij heeft in hele goeie films gespeeld, maar wel altijd de wat aparte rolletjes. Zo was deze rol ook geschikt voor hem! Maar ik verheug me ook op Sweeny Todd!

avatar van Amazing

Amazing

Waar velen dachten dat de Piratenmarkt verzadigd was sloeg Pirates keihard toe en werd een enorm succes. Geweldig hoe Johnny de rol van Captain Jack invult. Personages zijn echt supergoed bedacht.

avatar van Yis

Yis

Leuke film! Veel humor en erg leuke/knappe hoofdrolspelers!

avatar van haagje2002

haagje2002

Johnny depp zet een meesterlijke rol neer in deze film en als je van dit soort fantasie avonturen films houd mag je deze niet missen. de special effecten en de humor in deze film is groots. 3.5

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Ik hou niet echt van fantasie-films, maar ik kon deze film best smaken.

Juiste afwisseling tussen actie, humor terwijl ook het verhaal best wel deftig is (al is het natuurlijk niet realistisch).

Als ik daarbij ook nog de supercast optel met Johnny Depp (keigoed acteur), Keira (die er best mag wezen) en Orlando Bloom die ook wel weet wat acteren is, kom ik toch zeker aan 4 sterren.

avatar van timburton

timburton

Wow. :-o

P1 staat in de Top 250!

Tsjee, dat had ik nou echt niet verwacht.