• 9.380.511 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.309.949)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van Jack_Sparrow

Jack_Sparrow

Ja dat is jouw mening ik vind Captain Jack helemaal geweldig maar dat is mijn mening

Theatertje

Ja, zoveel was me nu ook wel duidelijk Maar ik ben blij dat we zo van mening kunnen verschillen Vreemd dat Johnny Depp mij zo irriteert, terwijl tegelijk de meerderheid van de wereld dol is op zijn personage.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

32x

sorry hoor maar hoe kan je dat volhouden na de 30ste keer

als ik een film meer dan 10x zie begin die al te vervelen bij mij

omdat ik al dan precies weet wat er gaat gebeuren dan gaat de lol ervan af

zo 4 keer is genoeg voor mij

en hoezo vind je jack sparrow irritant ??

komt het door zijn gezicht of door de dronken rol van hem ???

Theatertje

Nee, alvast niet door zijn gezicht, door EDWARD SCISSORHANDS was ik haast verliefd op hem geworden. Het is door de dronken rol van hem in POTC. Dat ligt me heus niet.

avatar van ILDIB

ILDIB

Hij had de oscar moeten winnen dat jaar, zo geweldige goede prestatie van depp in deel 1.

Film zelf is oke, geen superfilm maar wel bijzonder vermakelijk..

avatar van Jack_Sparrow

Jack_Sparrow

Minority_Check schreef:

32x

sorry hoor maar hoe kan je dat volhouden na de 30ste keer

Gewoon niet genoeg van de film krijgen. Ik kan hem letterlijk helemaal meepraten maar ik blijf hem goed vinden.

JD had idd een Oscar moeten winnen voor de Rol van Captain Jack Sparrow. Ik vond hem al een goede acteur maar door PotC een nog betere

Theatertje schreef:

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Je hebt dus een zeldzame smaak nja das knap kut voor je

ik vond hem ook door de dronken piraat jack ) het charmantst.

avatar van Aloys/Bono/Axl

Aloys/Bono/Axl

Ik wil At World's End gaan beoordelen maar dan eerst maar even de andere 2 delen.

Deze vind ik wel 4.5* waard, één van de beste Blockbusters ooit gemaakt.

Je hebt dus een zeldzame smaak nja das knap kut voor je

Mja, geef mij maar die stille, verlegen jongen met de scharen

avatar van superbieb

superbieb

Dit is de beste film van alle 3 de delen! de andere twee delen zijn een stuk minder!

JohnStacks

Doe mij maar Privates Of The Caribean met Jenna Jameson!!

Wat kan er in godsnaam mooi zijn aan Piraten op een boot

Typisch amerika weer komen met harry potter achtige films briljant hoor de titel van dit film verklaart weer hoe on-origineel amerka is geworden.

Je ziet alleen afgelopen jaren stripverhalen verfilmd worden niet eens zelf verzonnen verhalen Hollywood zuigt !!! Ga maar van de Aziaten weer wat jatten !!

Quentin Tarantino is als enige origineel met Death Proof

Babel is ee goede film maar alsnog zulke films als deze is een verwoesting ik leef mee met ECHTE FILMLIEFHEBBERS misschien hebben ze wel kinderen en die zijn betrokken bij dit gedoe achjah snik snik

dusjah ze kunnen nog altijd japanse/chinese klassiekers re-maken achjah ...long life america !!!

Quentin Tarantino is als enige origineel met Death Proof

ik vond het vervelend dat ik drie keer je stukje moest lezen voordat ik je begreep. Typ eens fatsoenlijk man.....

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Overigens bestaat Private of the carribean niet,

het is gewoon Pirates.

Tenslotte is Pirates niet eens gebaseerd op comic of boek...

en Babel is niet eens van de US dacht ik.

Kaffeefiltjer schreef:

Overigens bestaat Private of the carribean niet,

het is gewoon Pirates.

Tenslotte is Pirates niet eens gebaseerd op comic of boek...

en Babel is niet eens van de US dacht ik.

Privates of the Caribbean bestaat wél, het is een soft-pornofilm.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Goede film met prima acteerwerk van Johney Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley en Geoffrey Rush. Ik vind vooral het verhaal en de grappen leuk. Hij is zeker wel 4.0* waard

brookie schreef:

De waarheid is hard meneertje ken niks terugzeggen want de waarheid is hard...

avatar van Depplovertje

Depplovertje

Deel 1 vind ik toch nog de beste! Er zit een goed verhaal in en de acteurs zijn top! [ vooral Johnny natuurlijk! ] Deze vind ik zeker te weten veel beter dan 2 en 3.

5*!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Depplovertje schreef:

Daarom dat deel 3 op 1 en je top-10 staat

avatar van Aragorn

Aragorn

Quentin Tarantino is als enige origineel met Death Proof

ja dat is jouw mening eh. ikzelf vind ook dat de laatste jaren veel stripverhalen worden verfilmd en sommigen hadden beter niet uitgekomen ook. maar dat heeft niets met deze film te maken. hoelang was het al geleden dat we nog eens een piratenfilm zagen? ik kan de tijd niet zeggen zelfs , maar wel al een hele tijd.

en het wil niet zeggen als je deze film of films graag ziet dat je geen filmliefhebber bent, integendeel.

avatar van SSeagal

SSeagal

Ben dan eindelijk begonnen aan deze films. Vrijdagavond dit deel gezien, de eerste dus. (duh!) Ik moet zeggen dat ik eerst zoiets had van, die films trekken mij niet, maar hoorde er zoveel over, ik wou ze nu wel eens zien. En het resultaat? De film trok mij wel degelijk, heel erg zelfs. Heerlijke avonturenfilm met goede actie, verbluffende special effects en een ijzersterke Depp als Jack Sparrow. Daar aan toegevoegd een flinke dosis humor en je hebt een topper erbij! **** voor deze Black maar toch hele mooie Pearl.

avatar van anne J

anne J

Ja, film 1 en 2 zijn leuk. Maar ik zou maar niet film 3 gaan kijken , een verotte aardappel film, lol

avatar van Kevin13

Kevin13

grappige film, met sterke acteerprestaties waaronder Johnny Depp en Geoffrey Rush, vond het acteren van Orlando Bloom en Keira Knightley heel wat minder.

de speciale effects waren heel goed, de humor was super, vooral bij jack sparrow, en natuurlijk het verhaal vond ik top

avatar van Dailey

Dailey

OM het zo te zeggen echt een rot film

Slecht verhaal

jack sparrow meent grappig te zijn is hij niet nooit geweest

Ziet er zeer nep uit

rot muziek

in zo'n stukje als je goed kijkt zie je dat jack sparrow een pruik op heeft

echt een zeer slecht film daarom een 1.0

Persoonlijke aanval verwijderd.

JohnStacks schreef:

De waarheid is hard meneertje ken niks terugzeggen want de waarheid is hard...

Ik ben het verder opzich met je eens hoor..... alleen vind ik dat je normaal moet typen

avatar van GertB

GertB

Helemaal mijn smaak die film, prachtig !

Goeie humor, mooie scenes, ...

4.5 Ster

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Een weergaloos avontuur met de op één na machtigste soort krijger sop deze aardkloot. Natuurlijk zou Ninjas of the Caribbean deze film helemaal met de grond gelijk gemaakt hebben, maar daar gaat het hier even niet om.

Na de twee vervolgdelen doen veel mensen alsof het vooral Johnny Depp is die de hele franchise interessant maakt. Ik ben het daar mee eens als je het alleen over Dead Man's Chest hebt, hoewel ik Sparrow daar meer een laffe eikel vond dan in het origineel. At World's End moet ik nog zien, helaas. Hoe dan ook, ik moet zeggen dat ik het met deze stelling niet eens ben. Ja, Jack Sparrow is een van de hoofdattracties in deze op een pretpark attractie gebasseerde film (god, wat ben ik toch weer flauw), maar PotC heeft nog veel meer te bieden. De gehele piratencast (vooral die van de Black Pearl) doen allemaal met veel succes hun best om de kijker te amuseren met hun overdreven piratengedrag. Geoffrey Rush schittert (en in de tweede film door afwezigheid) als Cpatain Barbossa, een rol die hem op het lijf geschreven is. hij heeft er duidelijk lol in, maar laat dat niet in de weg staan van een performance die gelijk staat aan die van Johnny Depp. Barbossa mag niet onderschat worden als personage dat veel toevoegt aan de sfeer en het verhaal, dat werd ook pijnlijk duidelijk in Dead Man's Chest.

De special effects zijn nog steeds prachtig om te zien, het spookschip en de spookpiraten zien er bijna angstaanjagend uit. ik vind ook dat de special effects veel effectiever worden gebruikt om de sfeer te creëren dan in Dead Man's Chest. ik weet dat ik The Curse of the Black Pearl heel erg veel zit te vergelijken met dead Man's Chest, maar dat is vooral om nog maar eens te benadrukken hoeveel beter The Curse of the Black Pearl is. Zowel qua verhaal, als in beeld en geluid (die vette muziek!).

Dan moet ik het tenslotte nog wel even hebben over Johnny Depp, want hoewel hij de film zeker niet in zijn eentje draagt, was de film een stuk minder geweest zonder Capatin Jack. hij speelt de rol op onnavolgbare wijze, misschien alleen te overtreffen door Keith Richards op wie de maniertjes van Jack zijn gebasseerd. Hulde aan Johnny Depp.

Een 4.5, AAARRRRR!!!!

avatar van Kevin13

Kevin13

Een simpel verhaaltje, een piraat die zijn schip terug wil!

Maar hoe het gemaakt werd was wat anders

Deze film is gewoon supergoed, de eerste keer dat we Jack Sparrow zagen, dat vergeet je gewoon nooit!

Johnny Depp acteerde perfect, net zoals Jack Davenport, zijn humor was perfect, en natuurlijk Tortuga. Supergrappig

Keira Knightley en Orlando Bloom acteerden net zoals de 2 vervolgen, heel slecht.

de special effects waren minder dan de 2de en 3de! Maar wat kwam er nu voor van special effects, niet veel

In de 2de en 3de komt er om de 5 min. is iets voor dat gemaakt werd door de computer, dus dat brengt de punten wat omlaag!

3.5