• 9.380.120 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.309.891)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

veron35 schreef:

Ik heb geen idee waarom, maar ik heb deze 2 jaar geleden gezien en ik vond er niks aan. Ik vind deze film echt overgewardeerd.

Een kleine 1*

Brrr, jij geeft keiveel films 5, 4 of 4, 5* en deze dan 1* . Wel een beetje triestig, sorry moest het zeggen. En het zijn dan vooral toch actiefilms en in Pirates ontbreekt (voor mij zeker) toch geen actie...

veron35 schreef:

Een kleine 1*

Jij geeft deze film een 1 Ö ?

Weet je , ik wil het gewoon maar zeggen , hoor

Het is helemaal NIET kwaad bedoeld ,

maar deze film is gewoon gigantisch Ö

& dan vooral omdat Johnny Depp er in speelt =')

Maarja , als jij deze film maar niks vindt ...

Mag ik trouwens eens vragen waarom ?

Dagdag x

avatar van Ikkùhn

Ikkùhn

Berumooi, vermakelijk en toch wel gjistige film.

Behoort zekr tot mijn favorieten

Een dikke 5*

avatar van fasca

fasca

Geweldige film Net voor de 3e keer gezien 5.0

avatar van veron35

veron35

I.Love.Choclat schreef:

Jij geeft deze film een 1 Ö ?

Weet je , ik wil het gewoon maar zeggen , hoor

Het is helemaal NIET kwaad bedoeld ,

maar deze film is gewoon gigantisch Ö

& dan vooral omdat Johnny Depp er in speelt =')

Maarja , als jij deze film maar niks vindt ...

Mag ik trouwens eens vragen waarom ?

Dagdag x

Mag je best vragen maar ik weet niet waarom. Hij kon mij op een of andere manier niet boeien. En movie*freak ik ben deel 2 gaan kijken omdat hij zo veel goede recenties kreeg. Daarom wilde ik hem wel zien. En nummervlinder de films die ik onthoud zijn de goede films en maar een paar slechte daarom geef ik zo veel *.

avatar van donemans

donemans

wat een kutfilm

donemans schreef:

wat een kutfilm

Waarom als ik vragen mag? Je hebt alles wat je nodig hebt: piraten, rum en Johnny!

nummervlinder schreef:

dat vind ik ook hoor ,

maar niet iedereen vind dat leeuk

JOHNNY DEPP(L) schreef:

dat vind ik ook hoor ,

maar niet iedereen vind dat leeuk

Ja!!! POTCrules! Johnnyrules! Ja, wat ik niet echt begrijp, ik bedoel POTC is het van het, als je begrijpt wat ik bedoel...

avatar van Flooorx

Flooorx

Deze film heeft gewoon iets in zich zitten waardoor het zó mooi is, dat ik hem wel 18x heb gezien

Flooorx schreef:

en die "IETS" in deze film heeft een naam : Captain Jack Sparrow .

hij is inderdaad heel geweldig

avatar van cocolamar

cocolamar

3*, vond de special effects behoorlijk tegenvallen, er zaten echt een paar zichtbare fouten in, de montage kwam wat rommelig afgewerkt op me over. Verder was het wel goed geproduceerd maar het is gewoon niet mijn genre. Al kan ik me door andere films in dit genre wel overreden om evengoed hoger te beoordelen, nu helaas niet...

cocolamar schreef:

haha,

hier moet ik even op reageren,

voor degene die deze film nog een keer weer gaan kijken,

let dan goed op die scene dat ze vechten op die boot ,

(volgens mij the black pearl) dan vechten de soldaten van port royal tegen de piraten.

als je goed oplet zie je ergens een soldaat alleen vechten,

let dan goed op die scene dat ze vechten op die boot ,

als je goed oplet zie je ergens een soldaat alleen vechten,

hij doet net of hij tegen iemand vecht

dat vond ik best wel een beetje slecht

ja dat is mij ook opgevallen .

tijdens een van de laatste scene moet je maar eens goed opletten.

ik vind vooral de eerste scene waar we jack sparrow voor het eerst zien het beste.

vooral met de muziek van "the madaillon calls".

-jack_sparrow-

"keep a wheater eye on the horizon ".

ik hoop echt dat er nog meer dan 3 pirates of the caribbaen films komen

-jack_sparrow- schreef:

ja dat is mij ook opgevallen .

tijdens een van de laatste scene moet je maar eens goed opletten.

vooral met de muziek van "the madaillon calls".

ja,

echt prachtige muziek

-jack_sparrow-

en " barbossa is hungry " is ook niet slecht .

dat spelen ze tijdens die achtervolgen tss de black pearl en de interceptor.

"One last shot" is ook niet slecht . dit spelen helemaal op het laatst , net voor "He's a pirate"

-jack_sparrow- schreef:

en " barbossa is hungry " is ook niet slecht .

dat spelen ze tijdens die achtervolgen tss de black pearl en de interceptor.

ja klopt,

die hebben wij ook gespeeld met muziek,

kwam one last shot voor he's a pirate

echt mooi

-jack_sparrow-

en "Will and elizabeth " is ook goed .

tijdens de zwaardgevecht scene tussen will en jack .

echt heel knap gefilmd.

avatar van Gollem

Gollem

-jack_sparrow- schreef:

"keep a wheater eye on the horizon ".

ik hoop echt dat er nog meer dan 3 pirates of the caribbaen films komen

Ik hoop dat we na deel 3 genoeg gezien hebben van Capt. Jack Sparrow, ook al speelt Depp zijn rol geweldig. Reden: meestal worden de films naarmate er meerdere delen van uitkomen, met de film slechter. Deel 1 was een hartstikke leuke film, deel 2 was ietsje minder en deel 3 zal waarschijnlijk ook best aardig worden, maar op een gegeven moment is de koek op! Ik ben bang dat als er na deel 3 nóg meer POTC-films uitkomen, er een hele hoop mensen teleurgesteld zullen worden. Je kunt dit niveau ook niet blijven vasthouden, lijkt me. Bovendien neem ik aan dat Mr. Depp ook nog wel iets anders wil spelen dan piraatje. Nee, een trilogie over Capt. Jack is nog net leuk, maar laten ze het daar maar bij houden.

avatar van anne J

anne J

Mee eens met "Gollem"

Ik wist trouwens niet dat pirates muziek zo ingewikkeld was. Ik was vanmiddag bij mijn vriendin en ze ging voor mij 'Fog Bound' op haar viool spelen ( ik mocht eerst niet weten wat ze ging doen, en na een paar noten wist ik het ). Ze deed het goed, op een paar foutjes na, maar ze oefent pas net. Ik heb zelf piano gespeelt (en nu alleen bij muziek nog keyboard), dus ik kan noten lezen, en het is best pittig om potc te kunnen spelen. Viool lijkt me ook moeilijk dan piano. Maarja, zij vindt dan weer piano moeilijker natuurlijk.

anne J schreef:

Mee eens met "Gollem"

fog bound is mooi

al die stukken zijn mooi,

we hebben het met ons orkest gespeeld

-jack_sparrow-

-This is either madness... or brilliance.

- It's remarkable how often those two traits coincide.

deze staat nog altijd op nummer 2 bij mij .

op nr 1 staat Dead mans chest.

ik hoop dat at world's end nog beter word.

savvy ?

avatar van tim1771

tim1771

deze film vond ik beter dan den tweede film

avatar van sangha

sangha

ik weet niet of iemand het al gezegd heeft maar die geniale eindzin van jack (and now, bring me that horizon) heeft johnny zelf bedacht

avatar van movie*freak

movie*freak

Leuke weetje

sangha schreef:

inderdaad en in dead man's chest de zin die will zegt wanneer hij wordt gevangen door de kanibalen :

" I can do this all day , you know ! "

heeft orlando bloom ook zelf verzonnen .

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Lord Flashheart schreef:

Iedereen mag vinden wat hij of zij wil, maar ik complimenteer je toch met het inzicht wat je op jouw leeftijd al hebt. Toen ik zo oud was (klinkt verschrikkelijk, ik weet het ) was ik echt nog niet verder qua filmsmaak dan een gemiddelde James Bond-film of een Schwarzenegger.

Ben ik het niet mee eens. Een Schwarzenegger-film als de terminator is naar mijn mening zeer goed (James Bonds zijn ook erg goed -afgezien van een aantal recenteren) En iemand die deze film leuk vind hoeft niet automatisch een jonger iemand te zijn (soms wel, van die meisjes die meneer depp leuk vinden). Ik vond het een zeer vermakelijke film met een leuk verhaal. En een film die je vermaakt, die geef ik hoge cijfers, en niet de film die zeer goed acteerwerk heeft maar eigenlijk dodelijk saai is om te bekijken.

Het valt me trouwens op dat jij een Schwarzenegger film in je top10 hebt staan die door vele als matig wordt gewaardeerd.

avatar van anne J

anne J

tukkerstein schreef:

James Bonds = all right inderdaad.

tukkerstein schreef:

Verbetering: meisjes die denken dat ze meneer Depp leuk vinden omdat ze hem alleen maar als Jack Sparrow hebben gezien (of misschien nog in 1 andere film hoogstens). Niet zomaar zeggen alle meisjes, want er zijn meisjes die toevallig wel bijna alle films hebben gezien (en een hekel hebben aan meisjes die zeggen: "WAJOW Jack Sparrow is zo cool man.") en Depp waarderen om acteerkunsten, niet om looks.

avatar van Miezz

Miezz

Hej, wisten jullie dat Johnny Depp en Orlando Bloom ook zelf bedacht hebben hoe ze moeten poepen??

Wat een MULTI-talenten hè!!