• 9.373.245 stemmen

Met onder meer: Jason Segel, Amy Adams en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels, Spaans en Mandarijn

Releasedatum: 8 februari 2012

Plot The Muppets

"Get ready for Muppet domination."

Walter is een lieve, lichtjes naïeve twintiger die de kamergenoot en beste vriend is van Gary (Jason Segel). Ze zijn allebei fan van The Muppets, al is dat voor Walter een beetje vreemd omdat hij zelf een pop is. Toch is het zijn grootste droom om ooit eens een keertje zijn bekende soortgenoten te ontmoeten. Wanneer de twee vrienden ontdekken dat het Muppet Theater in gevaar is, trekken ze eropuit om Kermit, Miss Piggy en alle anderen weer bij elkaar te brengen om een geweldige show op poten te zetten.

Tex Richman

CDE Executive

Kermit / Beaker / Statler / Rizzo / Link / Newsman (stemrol)

Walter (stemrol)

Miss Piggy / Fozzie / Animal / Sam Eagle / Marvin Suggs (stemrol)

Gonzo / Honeydew / Zoot / Beauregard / Waldorf (stemrol)

Swedish Chef / Rowlf / Teeth / Pepe / Bobo / Muppet Gary (stemrol)

Scooter / Janice / Miss Poogy / Wayne (stemrol)

avatar van james_cameron

Goedbedoelde maar uiteindelijk wat middelmatige comeback-film voor de Muppets. Grappen, personages, liedjes en plot zijn allemaal aan de vlakke kant. Jammer, want de film begint wel leuk en energiek. Al snel verzandt de boel echter in sentimenteel geneuzel. Hier en daar wel wat leuke momenten, maar te weinig om de boel vlot te trekken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Dominootje schreef:

Oh? Daar heb ik zelfs nog nooit van gehoord.. haha!

De Freggles zijn de namaak-muppets, maar ik heb er wel fijne herinneringen naar.

avatar van EVH001

EVH001

Heb deze film 2 dagen geleden gezien en ik moet zeggen dat ik zeer genoten heb van de film. De film bracht in ieder geval een gevoel van nostalgie. De verhaallijn was ook redelijk vermakelijk maar ik had wel gevoel dat een aantal van de 'feelgood' scenes redelijk geforceerd waren. Ook vind ik dat de nieuwe muppet Walter een bepaald karakter mist en voor mij niet erg memorabel zal zijn. Al met al een leuke en goed geproduceerde film die zeker niet te min doet in de reeks van Muppet films.

4/5

avatar van ibendb

ibendb

It's time to play the music. It's time to light the lights. Its time to meet the Muppets on the Muppet Show tonight!

Ik ben zelf niet echt heel bekend met de Muppets, maar ik heb af en toe wel eens een sketch gezien en die waren erg grappig (denk maar aan Bohemian Rhapsody). Ik vond Miss Piggy altijd maar een vreemde stalkster van Kermit the Frog. En mijn favoriete Muppet is zonder enige twijfel Animal. Hij had een erg leuk stukje: I'm calm... No drums?! Aaaargh! Swedish Chef vond ik ook zeker erg grappig. Wel vond ik het jammer dat hij maar een erg kleine rol heeft in de film. Walter vond ik een erg leuke toevoeging aan de film.

Ik heb deze film vandaag in de bioscoop gezien, maar jammer genoeg speelde hij enkel in het Vlaams en pas om 22:30u in de originele versie. De stemmen kwamen niet altijd zo goed uit. De muziek was veel luider dan de stemmen waardoor je niet alles verstond wat ze zeiden. Ook de stemmen leken in de verste verte niet op de echte stemmen van de Muppets.
Over het acteerwerk mag ik zeker niet klagen, want dit was bij de meesten erg goed.

Het verhaal viel eigenlijk een beetje tegen. Het was eigenlijk er dun en cliché. Maar ik weet dat de Muppets al die clichés eigenlijk parodiëren. Zoals als iemand triest is, gaat het meestal regenen. Hier is dit gewoon een tuinman die zonder reden water op de ruiten sproeit.

De humor in de film viel nu echt mee. Op sommige momenten lag ik bijna plat van het lachen en bij Miss Piggy zat ik af en toe hardop te lachen zonder reden. Het tweede deel zat volgens mij meer met humor. De scènes van The Muppet Telethon gaven mij echt kippenvel omdat ze me zo deden denken aan de sketches.

De liedjes in de film waren erg catchy en feel-good. Na elk liedje had ik de neiging om te klappen, maar ik weet niet waarom. De mooiste liedjes was volgens mij Man or a Muppet en Pictures in My Head. En ik heb mij werkelijk ziek gelachen tijdens de parodie op Fuck You van Cee Lo Green.

De personages waren ook erg leuk. De vele cameo's van bekende sterren waren een verassing. Ik zat zelf met open mond toen ik plots Whoopi Goldberg, Spencer uit The Big Bang Theory, Neil Patrick Harris, Selena Gomez en dat andere joch dat bijna niemand kent de revue zag passeren. Jack Black was ook grappig toen hij werd gekidnapt door die Muppets. Wel nogal vreemd: Black's hoofd tussen Piggy's benen.
De bad guy viel nogal tegen. Hij was in mijn ogen niet erg eng of slecht. Het enige leuke was zijn liedje en Kermits reactie daarop.

Ik heb mij zeker vermaakt met deze Muppets-film. Maar er was iemand in de zaal die foto's (met flits) aan het maken was tijdens de film. Niet van het scherm, maar van de mensen in de zaal. Dit was niet zo aangenaam en dit hield me steeds afgeleid van de film en ik had steeds zo'n lichtbol in m'n ooghoek van de flits.
Deze film krijgt een erg dikke 3,5*.

We built this city. We built this city on Rock 'n Roll.

avatar van SunChaser

SunChaser

Viel wat tegen, niet alle grappen werkten, Amy Adams en Jason Segel hingen er mnaar wat bij, verhaal was te vlak, liedjes waren niet goed

avatar van Mischa

Mischa

Hmm, grappig dat mijn 1700ste film hier The Muppets is!

Ik vond het, na een paar matige films, weer echt een ouderwets leuke Muppet-film, waar de oude magie naar boven komt, met de nadruk op vriendschap en durven dromen. En de liedjes niet goed? Ik loop de hele ochtend al 'Life's a Happy Song' te zingen!

Jason Segel had het volgens mij te druk met al zijn werk achter de schermen, want hij komt niet zo lekker uit de verf. Amy Adams vond ik daarentegen ontzettend leuk spelen, en ook alle andere aspecten vond ik prachtig! Er zitten heel veel kleine grapjes in die je mist als je de muppets niet goed kent (Wayne & Wanda bijvoorbeeld, een paar leuke cameo's (Jim Parsons!)

lk ga deze film zeker nog vaak kijken!

avatar van Metalfist

Metalfist

ibendb schreef:

Spencer? Sheldon zul je bedoelen. Dat andere joch dat niemand kent is trouwens Rico Rodriguez die een rol heeft in het populaire Modern Family

avatar van ibendb

ibendb

Oeps, ik haal TBBT en Ciminal Minds door elkaar.

avatar van Thampon

Thampon

too much Musical in mijn ogen, ook zonde dat Beaker en de Chef veel te weinig aan bod kwamen.

avatar van Re73

Re73

Viel me een beetje tegen zeker naarmate de film vorderde. Ik ben dan ook blij dat ik de bioscoopcenten in me zak heb gehouden.

avatar van barcam

barcam

Zeemzoeterig feel good spul met veel irritant gezang maar moet toegeven dat ik er stiekem van genoten heb en toch paar keer heb moeten mee lachen. Verwachte een draak van en film maar viel tot mijn verrassing nog zeer goed mee.

avatar van Linn

Linn

Pfff,

Ik keek hier eigenlijk al wel een tijdje naar uit. Maar toen ik hoorde dat Jason Segel ermee gemoeid was zakte dat al een klein beetje, en dat blijkt niet onterecht. Er zijn in het verleden al veel acteurs langsgeweest bij The Muppetshow: Gene Kelly, Julie Andrews enz. en zelfs Jack Black doet het in deze film nog leuk om samen met de overbekende Kermit en zijn vrienden te acteren.

Maar wat Segel hier doet! Ik heb me werkelijk dood geirriteerd, hij past totaal niet in deze film en maakt er een veel te kinderachtig geheel van en hij valt gewoon totaal uit de toon en lijkt alleen maar te dienen als uit de kluiten gewassen beeldvulling, evenals Adams die het er ook allemaal niet leuker op maakt. Mijn punten gaan dan ook naar de Muppets zelf, want Kermit, Animal, Miss Piggy en de rest blijven toch altijd leuk, ook samen met Jack Black.

2,5

Mjah.

Mijn eerste Muppets film. Heb niet zoveel met de Muppets, maar het Muppet gedeelte van deze film heeft mij op momenten toch best positief verrast. Vooral Animal is érg leuk.

Wat compleet degoutant is, is de toevoeging van Segel (onuitstaanbaar) en Adams (vervelend). Ze acteren als twee randdebielen en maken van The Muppets een niet te harden kinderfilm. Sowieso is hun hele verhaaltje ook oervervelend, maar dat geldt ook wel wat voor het Muppetgedeelte.

Dit ding werkt echt niet als film. De Muppets zelf zijn leuk, daar blijft het dan ook bij. De rest is vervelend, irritant en overdreven kinderachtig.

what is truth

Ja dat heb je he met een familiefilm. De muppets is toch nooit keiharde actie geweest. Deze film maakt gewoon het muppetverhaal weer actueel. Misschien past het voor sommigen niet meer in deze tijdsgeest maar ondanks dat het kinderachtig lijkt is deze muppetfilm meer dan geslaagd. Gewoon zoals de muppets zijn. Poppen met een eigen karaktertje.

Je kunt aan alles zien dat deze film gemaakt is voor kinderen en voor het familiegevoel. Het lijkt me dan ook dat je dan niet als beoordeling kinderachtig kan geven.

Dus als je een oude azijndrinker bent dan zou ik het advies meegeven om deze film niet te kijken. Ben je daarentegen nog jeugdig en houd je van het familiegevoel dan is de film zeker een aanrader en zeker goed gemaakt.

Er zijn familiefilms die met enig respect voor algemene intelligentie gemaakt worden. Dit is eerder het type familiefilm geschikt voor mensen onder de 5 jaar en boven de 80.

what is truth

Een kinderfilm is het met een feelgoodfactor. Er zullen veel ouders samen met hun kinderen deze film met zeer veel plezier hebben bekeken. Jij beoordeelt alsof alles in deze film is mislukt. Alles klopt gewoon in deze film alleen is het mierzoet, soft, en op het kinderachtige af, en dat was de muppets altijd. En er zullen veel volwassenen zijn die deze film ook met plezier zullen bekijken. Daar is dus wat inlevingsvermogen voor nodig.

Dus voor alle leeftijden minus de azijndrinkers.

Ik onderschat melancholie niet, maar dat maakt het nog geen goeie film.

dutchtuga

mierzoet, soft, en op het kinderachtige af, en dat was de muppets altijd

Sinds wanneer?

what is truth

Tja je weet wel wat ik bedoel hoop ik. Ooit wel eens Sesamstraat gezien. Dat is doelgroep. Ouders die hun kinderen dan meenemen naar de bioscoop kijken dan mee.

Uhm, ik heb The Muppets vroeger nooit echt van dichtbij gevolgd (vond het als kind niet zo leuk), maar volgens mij is die doelgroep toch ook voor een iets ouder publiek en niet enkel voor kinderen?

dutchtuga

Oh dus nu is de doelgroep kleuters? Weleens The Muppet Show gezien?

Je weet denk ik niet helemaal waar je het over hebt. Deze film gaat idd op het kinderachtige af (ik had er overigens niet veel moeite mee), maar het is overduidelijk meer die kant op gepusht om een groter publiek aan te kunnen trekken.

what is truth

Ga maar eens Sesamstraat kijken dan zie je vanzelf wel wat ik bedoel. Als jij je daar niet in kan verplaatsen vind ik een beoordeling van alles is mislukt niet echt passen. Dat is bedoelt voor o.a. kinderen die nog tot 10 moeten leren tellen.

what is truth schreef:

Genoeg Sesamstraat gezien en hoewel van dezelfde makers, van een heel andere orde.

what is truth

Nou in ieder geval werd the muppetshow, sesamstraat etc etc allemaal uitgezonden voor kinderbedtijd. Dan mag je zelf de conclusie trekken voor welke doelgroep het was bedoeld. Dat veel volwassenen het ook leuk vonden was natuurlijk ook goed voor de show destijds.

Van Wiki:

The show was known for outrageous physical slapstick, sometimes absurdist comedy, and humorous parodies.

Typisch voor het Sesamstraat publiek, zeker?

Er wordt overigens wel meer voor kinderbedtijd uitgezonden..

avatar van The Oceanic Six

what is truth schreef:

Haha wat een enorm domme reactie zeg. Sesamstraat en the Muppets kan je niet eens vergelijken, buiten het feit dat het poppenseries zijn. Jij vergelijkt zeker ook Donald Duck en South Park?

Ik zit momenteel alle Muppet films te kijken. Verre van kinderachtig en zeker niet op hele jonge kids gericht. Het zijn juist films voor iedereen, ook oudere leeftijden. Scherpe grappen en veel humor dat kinderen nooit zullen snappen.

Onderhond schreef:

Waarom kijk je dan?

Nee misschien verkeerde vergelijking. Maar na het bekijken van de film had ik wel het gevoel dat de film voor kinderen is. En onderschat kinderen niet, die begrijpen best veel.

Maar sesamstraat en de muppets hebben veel met elkaar te maken, zie link hieronder;

nl.wikipedia.org/wiki/Sesamstraat

avatar van Linn

Linn

what is truth schreef:

Dus voor alle leeftijden minus de azijndrinkers.

Nee, niet alles klopt in deze film. Want wij zeggen nergens dat er met the muppets iets mis is. Het klopt gewoon niet dat die Segel er als een debiele hark in ronddanst en dat vinden wij zwaar mislukt, om maar met jouw woorden te spreken. En naar mijn idee waren de muppets absoluut niet mierzoet, soft en kinderachtig. En als je dat wel denkt kijk de oude afleveringen nog maar eens terug. Dan zie je dat deze film gewoon helemaal anders is.

what is truth

Ik kijk er heel goed naar, in muppetshow, sesamstraat worden volwassen dingen in kinderjasje gedaan.

Bijv. hieronder;

www.youtube.com/watch?v=tgbNymZ7vqY

Wel leuk hoor....

www.youtube.com/watch?v=sCmKw-Zqbj0

Bovenstaande youtubelink is uit de best gewaardeerde muppetshow uit 1986. Echt behoorlijk kinderachtig, maar desalnietemin erg leuk. Er vallen geen doden, geen enkel onvertogen woord etc etc. Allemaal opvoedkundig bedoeld en aldus voor kinderen. Ik als volwassene vind dit ook leuk en dat is voor de makers alleen maar mooi meegenomen.