- Home
Met onder meer: Jason Segel, Amy Adams en Chris Cooper
Gesproken taal: Engels, Spaans en Mandarijn
Releasedatum: 8 februari 2012
Plot The Muppets
"Get ready for Muppet domination."
Walter is een lieve, lichtjes naïeve twintiger die de kamergenoot en beste vriend is van Gary (Jason Segel). Ze zijn allebei fan van The Muppets, al is dat voor Walter een beetje vreemd omdat hij zelf een pop is. Toch is het zijn grootste droom om ooit eens een keertje zijn bekende soortgenoten te ontmoeten. Wanneer de twee vrienden ontdekken dat het Muppet Theater in gevaar is, trekken ze eropuit om Kermit, Miss Piggy en alle anderen weer bij elkaar te brengen om een geweldige show op poten te zetten.
Gary
Mary
Tex Richman
CDE Executive
Kermit / Beaker / Statler / Rizzo / Link / Newsman (stemrol)
Walter (stemrol)
Miss Piggy / Fozzie / Animal / Sam Eagle / Marvin Suggs (stemrol)
Gonzo / Honeydew / Zoot / Beauregard / Waldorf (stemrol)
Swedish Chef / Rowlf / Teeth / Pepe / Bobo / Muppet Gary (stemrol)
Scooter / Janice / Miss Poogy / Wayne (stemrol)
dutchtuga
Aandoenlijke Muppet-film, wat vooral te danken is aan de leuke toevoeging van Walter. Verder kon ik ook het zelfbewuste karakter van de film wel waarderen. Zaken als een '80's montage' zijn niet nieuw, maar worden hier prima uitgevoerd. Tegen het einde wordt de film wel weer te zoet en duurt het slot veel te lang. Maar ach, de Muppets staan ook hier weer garant voor entertainment en daar draait het om bij deze films.
Edit: wat heeft die Mary lelijke kuiten zeg. Erg opvallend tijdens die dans-scène.
Elineloves
Ik heb nooit veel met de Muppets gehad, maar toch wou ik graag de film zien. Vandaag dan ook gezien. En het was best aardig.
Ik ben niet zo'n fan van de liedjes, het verhaal is kinderlijk maar toch zijn er genoeg knipogen naar volwassenen. Leuk ook om Zach Galifidinges en Jack Black te zien. Beter dan Amy, ik stoorde me nogal aan haar en aan haar personage. Ik vind het sowieso geen leuke actrice, dan is het sowieso al niet zo prettig kijken. Jason Segel is ook altijd vrij wisselend, maar hier kon ik hem goed verdragen. Waarschijnlijk ook omdat hij zo lief is met/voor zijn 'broertje' Walter.
De andere bekende sterren deden me niet veel, Selena Gomez,Whoopi en Rico (Modern Family), maar zij hadden dan ook niet echt een interessante rol, meer opvulling door bekende gezichten te laten zien.
Hoewel Miss Piggy me meer dan eens herinnerde aan 'Snooki' van Jersey Shore, heb ik me best vermaakt. Al wil ik wel nog even kwijt dat ik € 9,50 voor een ticket belachelijk duur vind! (Pathé)
wwelover
Ik heb nooit echt veel met de Muppets gehad, alleen met hun versie van Christmas Carol. Maar Jason Segel heb ik hoog zitten en ik ben al enkele jaren verliefd op Amy Adams. Die twee zijn ook erg goed. Het verhaal is ook heel leuk, en ik kreeg meerdere malen kippenvel, ook doordat de liedjes gewoon erg sterk zijn met name 'Man or Muppet'. De Muppets zelf zijn ook erg leuk en de vele cameo's zijn bijzonder geestig. Vooral grappig dat David Grohl van Foo Fighters er bij zat. Absoluut een must see!
Donkerwoud
Met The Muppers komt er eindelijk een einde aan de erbarmelijke serie nostalgische concepten van vroeger die bruut verkracht worden om ze maar hip en modern te krijgen. The Muppets hoeven helemaal niet opgepimpt te worden, want ze zijn al goed genoeg! In deze film zien we The Muppets zoals ze altijd zijn geweest, maar door ze in onze moderne tijd te plaatsen krijgt het toch weer iets fris en eigentijds mee. De menselijke figuren- in de films vaak een zwakke plek- worden hier zelf bijna een soort muppets in hoe karikaturaal en eendimensionaal ze worden geportretteerd. Het werkt buitengewoon geestig. The Muppets zijn terug van booit weggeweest!
Metalfist
I went to this bad sea food place the other day. It was so bad, the catch of the day was salmon-ella!
Tegenwoordig kost een cinematicket precies stukken van mensen dus ik heb me voorgenomen om eens alleen maar naar films te gaan kijken die ik echt graag in de cinema wil kijken. The Muppets is dat nu niet noodzakelijk maar via het roddelboekje Story hier in België kon je voor 2 euro een ticket krijgen dus zaten we gisteravond in een volle zaal, de Story zal nog nooit zo goed verkocht. Geen idee wat ik hier van moest verwachten en eerlijk gezegd: de eerste 10 minuten vreesde ik voor het ergste.
Want wat voor een geforceerd vrolijk gedoe was me dit! Gary die continu in melige liedjes uitbarst en dat past werkelijk langs geen kanten. Het voelt allemaal erg gemaakt aan en even leek het een lange zit te worden. Althans, dat was zo tot de Muppets zelf op de proppen komen. De liedjes worden een stuk beter (Kermit's nummer wanneer hij in zijn huis zit en alle schilderijen passeert is zelfs kippenvel opwekkend) maar vooral de humor lijkt een hoger niveau te bereiken. Er zitten een aantal leuke verwijzingen in naar de vorige films van de poppen en de film lijkt dan ook te overvloeien met nostalgie. Hiermee wordt deze Muppets anno 2012 een erg aangename rit en is vooral de opgevoerde show één groot feest van herkenning. Het verhaal op zich stelt vrij weinig voor (de toevoeging van Walter is wel een leuk idee en fungeert als goede kapstok om het verhaal aan op te hangen) maar het doet wat het moet doen. De vele muzikale intermezzo's voelen af en toe als overkill, voornamelijk langs de kant van Gary & Mary. Het sterke Man or Muppet is daar wel een uitzondering op net zoals de nummers van de Muppets zelf. De Muppets in combinatie met de echte personen werkt trouwens ook uitstekend.
Ik heb, tot mijn grote spijt, vroeger nooit iets van de serie van The Muppets gezien dus veel nostalgie zit er voor mij niet bij maar ik heb wel recentelijk een aantal van hun oudere films kunnen oppikken. Daar maakte ik kennis met geweldige figuren zoals Animal of de Swedish Chef. Het deed me dan ook enorm veel deugd dat alle grote namen toch eens een paar keer in beeld verschijnen. Vooral Animal is weer lekker goed op dreef maar sowieso is dit een feest van herkenning geworden op de achtergrond. Vreemd eigenlijk dat Frank Oz zijn medewerking hier niet aan wou geven maar gelukkig blijkt die niet onmisbaar te zijn. Er doen hier ook een groot aantal echte acteurs in mee waarvan Jason Segel wel de grootste is. Ik ben niet zo'n enorm grote How I Met Your Mother fan maar daar is Segel wel delijk in maar hier is hij wel erg slecht. Hetzelfde geldt voor Amy Adams die ontzettend gemaakt overkomt. Gelukkig maken de bijrollen enorm veel goed. Dave Grohl die zich bij de Moopets aansluit, Neil Patrick Harris maar vooral de cameo van Jim Parsons is fantastisch. Ontzettend onverwacht (er waren ook geen geruchten dat hij hier in meedeed) en geweldige cameo. Voor de rest passeren er nog veel gezichten om alle soorten volk te trekken zoals Selena Gomez, Zach Galifianakis, Ken Jeong en de ene cameo is meer geslaagd dan de andere.
Fijn om The Muppets eindelijk eens op groot scherm te kunnen zien en de poppen zelf stelen de show. Alleen Stadler & Waldorf stellen een tikkeltje teleur maar over het algemeen is dit een aangename zit geworden. Segel en Adams passen niet in de film maar vanwege de vele geweldige bijrollen wordt dit negatieve effect weggewerkt.
The One Ring
Ik had hier zo mijn twijfels over voordat de goede recensies verschenen, maar ik ben toch erg blij dat ik The Muppets ben gaan zien. Ik vreesde vooraf voor zoiets als The Smurfs: een verkrachting die voor modernisering moet doorgaan; iets wat achteraf ook vaak over die Smurvenfilm beweerd wordt, al kan ik me er niet toe zetten om hem zelf te gaan zien. The Muppets hadden met gemak een zelfde update kunnen krijgen, maar deze nieuwste productie is zo overduidelijk met liefde voor de bekende poppen gemaakt dat ik er met gemak voor viel, ondanks dat ik nooit in het bijzonder een liefhebber van de Muppets ben geweest. De film is dan ook niet alleen een nieuw avontuur van de Muppets, maar ook vooral een ode aan Kermit en consorten, waarbij het zowaar een running gag is dat ze uit de tijd zijn (een grap waar ik erg om moest lachen was toen dat jochie voor hij de Muppetshow in ging aan Kermit vroeg of hij een Ninja Turtle was en Kermit wanhopig "Yes" riep om hem maar binnen te krijgen; zijn de Ninja Turtles overigens nog zo bekend?).
Eigenlijk werkt het allemaal: de overdreven vrolijke toon, de musicalnummers, de vele (vaak miniscule) cameo's, het eerbetoon, het voorspelbare plot en natuurlijk de karakters van de Muppets zelf. De meeste van hen moeten zich beperken tot één scène of zelfs één grap, wat soms jammer is, maar het is in ieder geval leuk om ze allemaal voorbij te zien komen (zelf had ik graag wat meer Stadler en Waldorf willen zien). Wat dat betreft is het wat jammer dat er nog een subplot in zit rond Jason Segel en Amy Adams. Ze doen het niet op zich niet verkeerd en zo gigantisch veel tijd wordt er niet aan hun besteed, maar we komen uiteindelijk toch voor The Muppets en niet voor de relatieproblemen van twee mensen. Dan werken acteurs die meer in dienst staan van het Muppetplot, zoals Chris Cooper of Jack Black, toch beter. Maar dit is minimale kritiek op gewoon een geslaagde feel-goodfilm. Ook fijn: waar ik bij The Muppets in het verleden het aantal geslaagde grappen niet vond opwegen tegen het aantal niet geslaagde grappen is dat hier eens duidelijk andersom. Zelfs het in dit soort films verplicht gebruiken van moderne liedjes werkt hier prima, omdat "Fuck You!" en "Smells Like Teen Spirit" hier echt de Muppetgeest krijgen.
Verwacht verder geen wonderen van deze film, daarvoor is het teveel gemaakt volgens een formule. Maar formulefilms komen toch zelden leuker als deze.
Keane1983
Lekkere feel-good-movie,
Het verhaal is lekker simpel en heeft een hoog musical gehalte. En ik moet zeggen, ik hou er wel van in dit gerne.
Leuk om alle muppets weer eens te zien in hun "normale" hoedanigheid. Ook het stuk waarin ze de show deden opvoeren was weer pure jeugdsentiment.
Na "the wizzard" en "back to manhatan" ...en nog vele andere, vond ik het prettig dat ze eens terug in de "real world" werden gezet.
Persoonlijk vind ik dat ze er goed aan hebben gedaan om de " nieuwere" acteurs in te zetten, ik bedoel ik zat echt niet op Julie Andrews te wachten...al vind ik Jack Black ook niet een hele erge goede keuze!!!
De liedjes klinken lekker aanstekelijk en vrolijk. Ook het gebruik van moderne liedjes (het kippennummer) is erg geslaagd.
Vind het overigens erg fijn dat ze gewoon de muppets hebben gebruikt en geen verder poespas van SFX hebben toegepast (zoals hiervoor ook al het voorbeeld van the Smurfs werd aangegeven).
Wel een minpuntje, als ze een "show" willen maken, hadden ze ook de "scetches" erin moeten doen. Nu waren de side-plots te veel aanbod. Hiermee doel ik op Gary en zijn vriendin en the badguy die het poppentheater in bezit wil hebben.
Al met al een film voor alle leeftijden mits je open staat voor een poppenfilm met een erg hoog musical en voorspelbaarheids gehalte. Voor de echte muppet-fan kan ik me echter wel voorstellen dat de film een beetje tegen kan vallen als je ervanuit was gegaan dat ze een "oude" show weer terug deden opvoeren.
Van mij een 3,5*
K. V.
Deze samen met m'n 4 jarige neefje bekeken en we vonden het een leuke film. Een simpel verhaal, maar het kijkt vlot weg. De cast deed het niet slecht en er was ook plaats voor enkele grote cameo's (Jack Black) en kleine (Whoopi, Selina Gomez, Zach Galifianakis, ...).
Ook bevat de film redelijk wat nieuwe muziek, maar ook enkele klassiekers hebben ze in een muppetsjasje gezet (Fuck You!, Smells Like Teen Spirit).
'k vond dat de poppen er goed uitzagen. Zo wandelden ze redelijk realistisch en hadden ze ook geen stokjes meer die de armpjes deden bewegen.
Tja, 'k heb het me niet beklaagd, misschien mocht het verhaal iets origineler geweest zijn, maar voor de rest een leuke film.
namingway24
Dit was een leuke Muppet-ilm.
Lekker terug naar de basis: leuke grappen en af en toe een emotioneel momentje. Waar de vorige films een idioot plot hadden is hier alles lekker zwart-wit: de Muppets zijn aardig en leuk, en de bad guy is ook lekker gemeen. Verder een paar leuke en minder leuke liedjes en een paar dansnummers; klassiek Muppet-vermaak.
Het leukste waren de leuke verwijzingen naar vorige Muppet-films en de leuke beeld-en geluidsfragmentjes uit de TV-serie. In het begin van de film zaten ook echt de leukste grappen. (montage, Moopets, Eighties Robot) want daarna ging men een beetje op de emotionele toer. Het belangrijkste van alles was het feit dat de film echt ouderwets aanvoelde, zonder te veel modern gezever.
Elke Muppet krijgt zijn of haar momentje, en de nadruk lag hier echt op de klassieke personages, niet de meer moderne uitvindingen zoals die stomme garnaal. De enige nieuwe toevoeging is Walter, het personage waar de film om draait. Het is geen vervelend figuurtje maar ook niks opmerkelijk.
Jason Segel vond ik niet leuk. Hij was wel een van de redenen dat de nieuwe film überhaupt bestaat, maar ik vond hem maar een stijve hark. Amy Adams was leuk en mooi, maar een beetje overbodig. Alle cameo's waren ook leuk; niet grappig, maar wel leuk om alle gezichten te ontdekken.
Het zal niemand verbazen dat de film leuk afloopt, en het was best indrukwekkend om de klassieke show met de klassieke theme-song en die mensenmassa aan het einde te zien. De Muppets zijn wat mij betreft weer helemaal terug.
movie acteurs
Grappig en leuk. Maar meer ook niet.
Film kent zijn grappige momentjes en charmes. Helaas is het toch wel even inkomen. Het verhaaltje wat betreft dat hele Walter is zeker een leuke toevoeging. Helaas zijn sommige songs niet geweldig en Amy Adams was vreselijk. Wel leuk om wat bekende gezichten te zien als Jim Parsons en Whoopi Goldberg.
3,0.
Ik heb altijd van The Muppetshow gehouden en de films uit de jaren '80. De leuke figuren, de gevarieerde grappen en de charme van het theater dat de poppen in stand hielden. Gaandeweg verlieten enkele poppenspelers de crew of overleden en daardoor werden sommige figuren even opzij gezet of kwamen minder in beeld. De nieuwe lichting kreeg nieuwe figuren en men probeerde krampachtig met nieuwe ideeën The Muppets in leven te houden. De carrière ging in een neerwaardse spiraal...
Met The Muppets was het dus bang afwachten of het weer de zoveelste Muppetklucht zou worden. Muppets from Space was nog op het randje van slecht en de volgende films waren gewoon te vergeten. Maar de humor in deze film werkte en samen met Walter volgde ik met grote ogen de terugkeer van de bekende figuren. Zeer wijselijk heeft men oplossingen gevonden voor de spelers en stemmen zodat de bekende muppets terug centraal stonden. Geen halve oplossingen als Rizzo, Pepe of Clifford. Vanaf het begin tot het einde is dit een grote ode aan The Muppets. Niet alleen de oudere films, maar ook de show zelf. Wie de show en de films kent zal de talloze knipogen wel opmerken. Zowel met kleine scènes, oneliners, verwijzingen als herpakte liedjes. Maar ook verse humor en nieuwe liedjes. Deze film heeft terecht een Oscar voor beste song gewonnen, al had ik dat destijds ook wel zien gebeuren met Rainbow Connection.
Chris Cooper is de enige smet op deze film, gelukkig zijn de Muppets wel geweldig. Opvallend is het betere script en sterke regie tegenover de vorige films. Dit is een pak beter dan de straight to dvd versie van Wizard of Oz met de Muppets. Heel raar dat Frank Oz hier niet aan wilde meewerken, al heeft dat misschien net de frisheid bezorgt aan de bekende figuren. Gelukkig wel andere oude bekende stemmen die je meteen meeslepen in een nostalgische maar toch ook pittig avontuur. Eindelijk kunnen we zeggen dat The Muppets 'back' zijn. Voor mij toch, geen idee wat het jonge publiek (zoals in de film Selena Gomez ook toegeeft) vindt van dit soort entertainment. Nu kijk ik wel uit naar een nieuwe film.
Goedbedoelde maar uiteindelijk wat middelmatige comeback-film voor de Muppets. Grappen, personages, liedjes en plot zijn allemaal aan de vlakke kant. Jammer, want de film begint wel leuk en energiek. Al snel verzandt de boel echter in sentimenteel geneuzel. Hier en daar wel wat leuke momenten, maar te weinig om de boel vlot te trekken.
EVH001
Heb deze film 2 dagen geleden gezien en ik moet zeggen dat ik zeer genoten heb van de film. De film bracht in ieder geval een gevoel van nostalgie. De verhaallijn was ook redelijk vermakelijk maar ik had wel gevoel dat een aantal van de 'feelgood' scenes redelijk geforceerd waren. Ook vind ik dat de nieuwe muppet Walter een bepaald karakter mist en voor mij niet erg memorabel zal zijn. Al met al een leuke en goed geproduceerde film die zeker niet te min doet in de reeks van Muppet films.
4/5
ibendb
It's time to play the music. It's time to light the lights. Its time to meet the Muppets on the Muppet Show tonight!
Ik ben zelf niet echt heel bekend met de Muppets, maar ik heb af en toe wel eens een sketch gezien en die waren erg grappig (denk maar aan Bohemian Rhapsody). Ik vond Miss Piggy altijd maar een vreemde stalkster van Kermit the Frog. En mijn favoriete Muppet is zonder enige twijfel Animal. Hij had een erg leuk stukje: I'm calm... No drums?! Aaaargh! Swedish Chef vond ik ook zeker erg grappig. Wel vond ik het jammer dat hij maar een erg kleine rol heeft in de film. Walter vond ik een erg leuke toevoeging aan de film.
Ik heb deze film vandaag in de bioscoop gezien, maar jammer genoeg speelde hij enkel in het Vlaams en pas om 22:30u in de originele versie. De stemmen kwamen niet altijd zo goed uit. De muziek was veel luider dan de stemmen waardoor je niet alles verstond wat ze zeiden. Ook de stemmen leken in de verste verte niet op de echte stemmen van de Muppets.
Over het acteerwerk mag ik zeker niet klagen, want dit was bij de meesten erg goed.
Het verhaal viel eigenlijk een beetje tegen. Het was eigenlijk er dun en cliché. Maar ik weet dat de Muppets al die clichés eigenlijk parodiëren. Zoals als iemand triest is, gaat het meestal regenen. Hier is dit gewoon een tuinman die zonder reden water op de ruiten sproeit.
De humor in de film viel nu echt mee. Op sommige momenten lag ik bijna plat van het lachen en bij Miss Piggy zat ik af en toe hardop te lachen zonder reden. Het tweede deel zat volgens mij meer met humor. De scènes van The Muppet Telethon gaven mij echt kippenvel omdat ze me zo deden denken aan de sketches.
De liedjes in de film waren erg catchy en feel-good. Na elk liedje had ik de neiging om te klappen, maar ik weet niet waarom. De mooiste liedjes was volgens mij Man or a Muppet en Pictures in My Head. En ik heb mij werkelijk ziek gelachen tijdens de parodie op Fuck You van Cee Lo Green.
De personages waren ook erg leuk. De vele cameo's van bekende sterren waren een verassing. Ik zat zelf met open mond toen ik plots Whoopi Goldberg, Spencer uit The Big Bang Theory, Neil Patrick Harris, Selena Gomez en dat andere joch dat bijna niemand kent de revue zag passeren. Jack Black was ook grappig toen hij werd gekidnapt door die Muppets. Wel nogal vreemd: Black's hoofd tussen Piggy's benen.
De bad guy viel nogal tegen. Hij was in mijn ogen niet erg eng of slecht. Het enige leuke was zijn liedje en Kermits reactie daarop.
Ik heb mij zeker vermaakt met deze Muppets-film. Maar er was iemand in de zaal die foto's (met flits) aan het maken was tijdens de film. Niet van het scherm, maar van de mensen in de zaal. Dit was niet zo aangenaam en dit hield me steeds afgeleid van de film en ik had steeds zo'n lichtbol in m'n ooghoek van de flits.
Deze film krijgt een erg dikke 3,5*.
We built this city. We built this city on Rock 'n Roll.
Linn
Pfff,
Ik keek hier eigenlijk al wel een tijdje naar uit. Maar toen ik hoorde dat Jason Segel ermee gemoeid was zakte dat al een klein beetje, en dat blijkt niet onterecht. Er zijn in het verleden al veel acteurs langsgeweest bij The Muppetshow: Gene Kelly, Julie Andrews enz. en zelfs Jack Black doet het in deze film nog leuk om samen met de overbekende Kermit en zijn vrienden te acteren.
Maar wat Segel hier doet! Ik heb me werkelijk dood geirriteerd, hij past totaal niet in deze film en maakt er een veel te kinderachtig geheel van en hij valt gewoon totaal uit de toon en lijkt alleen maar te dienen als uit de kluiten gewassen beeldvulling, evenals Adams die het er ook allemaal niet leuker op maakt. Mijn punten gaan dan ook naar de Muppets zelf, want Kermit, Animal, Miss Piggy en de rest blijven toch altijd leuk, ook samen met Jack Black.
2,5
Mjah.
Mijn eerste Muppets film. Heb niet zoveel met de Muppets, maar het Muppet gedeelte van deze film heeft mij op momenten toch best positief verrast. Vooral Animal is érg leuk.
Wat compleet degoutant is, is de toevoeging van Segel (onuitstaanbaar) en Adams (vervelend). Ze acteren als twee randdebielen en maken van The Muppets een niet te harden kinderfilm. Sowieso is hun hele verhaaltje ook oervervelend, maar dat geldt ook wel wat voor het Muppetgedeelte.
Dit ding werkt echt niet als film. De Muppets zelf zijn leuk, daar blijft het dan ook bij. De rest is vervelend, irritant en overdreven kinderachtig.
Mijn hemel, de eerste 10 minuten trok ik al bijna niet, de zoetsappigheid werd me echt te veel.
Maar daarna toch wel (bij vlagen dan) aardig, met name Miss Piggy
die helaas veel te weinig gebruikt werd. Zo richting de show en de show zelf werd het toch allemaal wel lollig en had ik zowaar wat heimwee naar die good old Muppets. was toch wel leuk vroeger.
Dat liedje dat een Oscar won is trouwens wel echt vre-se-lijk!
De manah-manah was wel weer heerlijk natuurlijk.
Number23
Ruim een week gewacht met een reactie, weet ook niet waarom. Ben in ieder geval nooit echt fan geweest van The Muppets, vond het wel altijd grappig als ik het zag op TV. Waarschijnlijk ook 1 of 2 van hun vroegere films meegepakt in mijn jeugd, al kan ik me die niet meer herinneren. Maar goed, over deze nieuwste film van de poppetjes. Het verhaal is nogal simpel en voorspelbaar en kabbelt maar voort, maar toch heeft het zeker zijn charme. Tja charme, dat tilt deze film toch naar een hoger plan. Ook een beetje nostalgie, vooral als de show dan eindelijk begint. Kippenvel en ontroering waren niet ingeplande reacties van mijn kant, terwijl mijn 11 jaar jongere zusje naast me ongeroerd bleef. Fozzie, Kermit, Miss Piggy en Animal zijn toch de smaakmakers die het doen. Persoonlijke helden als Swedish Chef, Gonzo, Sam thé Eagle en Waldorf & Statler bleven jammerlijk genoeg teveel op de achtergrond. De real-time acteurs in deze film voegen niet veel toe, al speelt Cooper heerlijk fout. Al met al zeer vermakelijk.
Tot slot HET moment v/d film:
- Camilla en haar mede-kipvriendinnen die 'Fuck You' van Cee-Lo Green kakelen
jstinissen
wat een verschrikkelijke saaie langdradige film
die mij totaal niet wist te boeien
ik vond het allemaal maar erg flauw en totaal niet grappig en dan word er ook nog is in gezongen
nee niet mijn ding een draak van een film
Wheely5
Ik heb echt wel genoten, maar wat jammer dat Disney veel te veel doorgedrongen is. Met de zoetsappigheid had ik meer het idee naar High school musical te kijken dan naar de vertrouwde muppets. Toen ze ook nog even een oud succesnummer opnieuw als finale wilde gebruiken, voelde ik me helemaal wat genept. Deze film is gewoon een remake van It's a Very Merry Muppet Christmas Movie, maar dan met een nieuwe pop en nét ander verhaaltje zodat hij in februari door de beugel kon.
Jammer
Het is jammer dat ze er zo'n kinderachtig zooitje van hebben gemaakt met de wel erg belabberde Segel en Adams, want met de humor zit het wel ouderwets goed en de film weet buiten het plot om weten de Muppets gewoon erg te vermaken.
Triest om te zien dat het thema van de film zich eigenlijk reflecteert naar de echte wereld, er worden teveel concessies gedaan om de film toegankelijk te maken voor iedereen.
Dit resulteert in een flauwe mix van High School Musical, een kinderfilm en de leuke Muppets. Doe mij maar lekker de old school Muppets, zonder kinderachtig gedoe!
Sheldon Cooper
Wat een vreselijk saaaaaaaaaaie film. Mijn kinderen wilden hem in de pauze al smeren. Gelukkig hebben we hem uitgezeten want ik heb na de pauze één keer vreselijk hard moeten lachen. Dat was het moment waarin de broers zich afvroegen of ze een mens of Muppet waren en Jim Parsons (Sheldon Lee Cooper uit The Big Bang Theory) in beeld verscheen als de menselijke Walter. Perfect gecast.
Chainsaw
Niet zo leuk als ik had gehoopt. Je hebt met The Muppets veel geweldige karakters in handen, maar helaas gaat teveel tijd verloren aan die Gary, Mary en Walter. Prima manier om het verhaal mee op te starten, maar ze bleven voor mijn gevoel maar het middelpunt van de film, met de leuke personages als bijfiguren. Want ik kijk toch echt veel liever naar Swedish Chef dan naar een zingende en dansende Jason Segel met een heel scala aan zoetsappige liedjes. Wel leuk om Zach Galifianakis, Jack Black en Chris Cooper voorbij te zien komen. Verder komen er genoeg geestige momenten voorbij en de typerende zelfspot en -kennis is als vanouds heerlijk om te zien, maar toch had het allemaal een heel stuk scherper gemogen.
3 sterren.
- Are you one of the Teenage Mutant Ninja Turtles?
- Yes I am!
Sterke en erg geslaagde comeback film van The Muppets, die vooral een erg mooi eerbetoon aan het verleden is. De toevoeging van moderne sterren geeft het toch ook wel weer een modern tintje die me wel beviel. De afgelopen periode heb ik de oude films eens gekeken, om weer in het gevoel van The Muppets te komen. Daardoor kan ik nu goed oordelen of het een waardig eerbetoon is geworden.
De film begint wat duf met de introductie van Gary, Mary en Walter. Het is jammer dat we door de hele film heen dat relatiegeneuzel tussen Gary en Mary krijgen. Leuk dat Jason Segel The Muppets weer wilde terugbrengen, maar wat een nutteloze rol speelt hij zeg. Ze nemen teveel screentime van de hoofdpersonages in beslag. Walter vond ik wel weer een aardige vondst.
Het gedeelte bij Kermit thuis vond ik erg mooi. Zijn liedje over het verleden vond ik zelfs schitterend, met die schilderijen die tot leven kwamen. Ook leuk dat ze meteen daarna naar de eerste Muppetfilm verwijzen met de autorit! Sowieso wordt het verleden niet vergeten, aangezien een 80's robot zijn bediende is, haha.
De zoektocht naar de uit het oog verloren Muppets beviel me ook wel. Zeker het gedeelte met Fozzie was lachen, als hij zingt terwijl een groep ''Moopets'' de boel aan het imiteren is
Het is allemaal niet zo origineel bedacht, maar het is wel grappig.
Als de groep weer compleet is, wordt het nog leuker. Sowieso leuk om iedereen weer te zien. De repetities (prachtig stuk als ze allemaal We Built This City On Rock And Roll zingen!) zijn leuk, de grote show is nog leuker. Het oude, vertrouwde Muppet gevoel is er helemaal weer als de bekende introsong wordt gezongen. The Muppets zijn toch wel tijdloos, dat moge duidelijk zijn. Het plotje met de rijke schurk is verder niet zo relevant en kan ook makkelijk vergeten worden. De sterren zijn Kermit en co. Allemaal zijn ze er en hebben ze weer een overtuigende rol. Miss Piggy blijft toch ook wel hilarisch zeg!
Wat me ook beviel is een enorme hoeveelheid cameorolletjes van bekende sterren. Jack Black zijn rol is zelfs schitterend! Maar het is ook leuk om Whoopi Goldberg (zat in het verleden ook in een Muppet film), Selena Gomez, Zach Galifianakis en Neil Patrick Harris ( hij is altijd cool! ), Jim Parsons (Sheldon Cooper
) kort te zien. En zelf vond ik het ook leuk om John Krasinski en Rico Rodriguez tegen te komen, ook wel bekend van Modern Family en The Office US, 2 series die ik altijd graag kijk!
The Muppets is een echte familiefilm geworden die daarnaast ook de oude fans blij maakt. Misschien is de humor net wat minder scherp (braver) dan in de oude Muppet films, maar ik vind deze film wel 1 van de leukste delen uit de gehele reeks. Je merkt duidelijk dat het geen simpele $$$ film is geworden. Minpunten zijn de mislukte liedjes die Gary en Mary zingen en het feit dat Statler en Waldorf niet erg grappig waren. Dat had echt scherper gemogen, net als in het verleden! Maar verder is dit gewoon een dikke aanrader.
Ceeda7
Enkele geslaagde moppen maar al bij al een overmelige muppetshow en dat is jammer.
Ben helaas nooit echt fan geweest ( een voor mijn tijd show?) maar telkens als ik een legendarische scene op tv zie moet ik wel lachen. Animal is hilarisch, en steelt de show net als het mee-mee-mo typetje.
Amy Adams is een miscast, wat een boerinnetje is dat. Had liever een leuke frisse Anna Friel, Kate Perry, of Jennifer Morrison of ziets in dien aard gezien.
Vervlogen verlangen.
Deze laatste Muppetfilm valt, alle goede intenties ten spijt, eigenlijk op alle vlakken tegen. Met name het tekort schietende muzikale en komische aspect vallen het meest op. De liedjes zijn simpelweg te flauw en de humor zakt, na een veelbelovend begin, behoorlijk in.
Het verhaaltje is bijzonder clichématig en ook Blacks personage voegt niets toe. Toch herleven oude tijden eventjes wanneer Kermit opnieuw de beroemde TV-show aankondigt. Een willekeurig episode uit die vervlogen tijden zal echter meer plezier opleveren. Deze film doet daar weer naar verlangen.
Redelijk.
Redelijke film, die wel weer doet terugdenken aan de jaren tachtig, toen de Muppets hun hoogtijdagen beleefden.
Jammer alleen dat het verhaaltje zo voorspelbaar is en de menselijke hoofdrolspelers, Segel en Adams, niet veel toevoegen met hun gezang. De Muppets zelf zijn toch stukken leuker. Des te jammer is het dat je typetjes als de Zweedse kok en Waldorf en Stadler eigenlijk nauwelijks ziet. Animal blijft trouwens ook geweldig.
Wel leuk zijn dan weer de cameo's van bekende acteurs zoals Jack Black, Zach Galifianakis en Neil Patrick Harris. Al met al is het niet heel slecht, maar ik zie liever een oude show, want die is beter, scherper en gewoon leuker.
eyes11
geweldig! Ik had er weinig van verwacht voordat ik ging kijken maar vond het fantastisch om alle karakters weer terug te zien van de muppets. Ik denk wel dat je een liefhebber van ze moet zijn geweest om deze film te kunnen waarderen. soms is het wat aan de zoete kant en met name het musical idee met de liedjes tussendoor, daar moest ik even aan wennen. Toch al met al een leuke film voor de echte fan van de Muppets! Jammer van de wat negatieve reacties want deze film verdient zeker meer.
Marlyvk
Ik kijk er eigenlijk nogal van op dat op het moment dat ik dit stukje aan het typen ben de rating voor deze film op MovieMeter op 3 sterren staat. Zelf heb ik een halve ster gegeven, alhoewel 0 sterren beter op zijn plaats zou zijn.
Zelf houd ik wel van het musicalgenre, maar deze film vind ik erg tenenkrommend op het gebied van dans, muziek en acteren. Bij het kijken van de film moest ik blijven denk aan die te zoete en te kleurrijke cupcakes waarvan de glazuur op je tanden inderdaad af zou springen. Het hoort vrolijk, leuk en gezellig te zijn maar het is er zo dik bovenop gelegd dat het tè is geworden. Dat begint eigenlijk al in het begin. De film is gewoon té kleurrijk, de mensen en hun karakters zijn gewoon té kunstmatig en de sfeer is té zoet. Relatief gezien begon de film sterk, maar zakte daarna als een mislukte cupcake in. Iedere film heeft tijd nodig om op gang te komen, maar hier duurde het dermate lang dat ik zelfs halverwege de film gestopt ben met kijken. Als het dan nog op stoom moet komen moet het verhaal wel op het eind in een snelkookpan worden gestopt.
Natuurlijk een film die ook voor kinderen leuk zou kunnen zijn, maar ik denk dat er wat dat betreft voor deze doelgroep bar weinig te beleven is.
Helaas een onvolledige recensie, want ik heb de film niet afgekeken. Maar dat zegt op zich natuurlijk ook al veel.
Redelijke film waarin twee vrienden naar Hollywood gaan om de studio van The Muppets te bezoeken. Een mager twaalf-in-een-dozijn verhaaltje, waarbij de hele show tijdens het laatste gedeelte wat te lang duurt. Het is allemaal wel lekker kleurrijk en vrolijk en ook de liedjes zijn goed te pruimen. Ook de cameo's zijn leuk om te zien.

Muppets Most Wanted

The Muppet Christmas Carol
Muziek / Familie, 1992

Shaun the Sheep Movie
Animatie / Avontuur, 2015
new york citymusicalbased on toypoppenspelhollywoodlos angeles, californiëthe muppetsrobotoil tycoonstudio tour duringcreditsstingerpuppets based on tv seriescomedy