• 9.376.493 stemmen

Met onder meer: Jason Segel, Amy Adams en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels, Spaans en Mandarijn

Releasedatum: 8 februari 2012

Plot The Muppets

"Get ready for Muppet domination."

Walter is een lieve, lichtjes naïeve twintiger die de kamergenoot en beste vriend is van Gary (Jason Segel). Ze zijn allebei fan van The Muppets, al is dat voor Walter een beetje vreemd omdat hij zelf een pop is. Toch is het zijn grootste droom om ooit eens een keertje zijn bekende soortgenoten te ontmoeten. Wanneer de twee vrienden ontdekken dat het Muppet Theater in gevaar is, trekken ze eropuit om Kermit, Miss Piggy en alle anderen weer bij elkaar te brengen om een geweldige show op poten te zetten.

Tex Richman

CDE Executive

Kermit / Beaker / Statler / Rizzo / Link / Newsman (stemrol)

Walter (stemrol)

Miss Piggy / Fozzie / Animal / Sam Eagle / Marvin Suggs (stemrol)

Gonzo / Honeydew / Zoot / Beauregard / Waldorf (stemrol)

Swedish Chef / Rowlf / Teeth / Pepe / Bobo / Muppet Gary (stemrol)

Scooter / Janice / Miss Poogy / Wayne (stemrol)

avatar van smeetsm

smeetsm

aan begonne,maar dit trek ik niet..

Wat een vreselijk saaaaaaaaaaie film. Mijn kinderen wilden hem in de pauze al smeren. Gelukkig hebben we hem uitgezeten want ik heb na de pauze één keer vreselijk hard moeten lachen. Dat was het moment waarin de broers zich afvroegen of ze een mens of Muppet waren en Jim Parsons (Sheldon Lee Cooper uit The Big Bang Theory) in beeld verscheen als de menselijke Walter. Perfect gecast.

avatar van thefan

thefan

Ik heb hier eigenlijk maar 1 woord voor: verschrikkelijk!

Alle nostalgie achter the muppets wordt met deze film in 1 keer te niet gedaan. Wat een zoetsappigheid! Het glazuur kwam van mijn tanden af. Humor 0, ik heb niet een keer gelachen.

En die Jasons Segel.... waarom?

Nee er is niets, zelfs kermit niet, die deze film heeft kunnen redden. Hier had veel meer ingezeten als het een beetje fatsoenlijk was uitgewerkt. En ja, ik snap dat deze film voornamelijk voor kinderen gemaakt is, maar anno 2012 kun je dit soort films zelfs kinderen niet meer voorschotelen.

Een 2 voor de moeite!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet zo leuk als ik had gehoopt. Je hebt met The Muppets veel geweldige karakters in handen, maar helaas gaat teveel tijd verloren aan die Gary, Mary en Walter. Prima manier om het verhaal mee op te starten, maar ze bleven voor mijn gevoel maar het middelpunt van de film, met de leuke personages als bijfiguren. Want ik kijk toch echt veel liever naar Swedish Chef dan naar een zingende en dansende Jason Segel met een heel scala aan zoetsappige liedjes. Wel leuk om Zach Galifianakis, Jack Black en Chris Cooper voorbij te zien komen. Verder komen er genoeg geestige momenten voorbij en de typerende zelfspot en -kennis is als vanouds heerlijk om te zien, maar toch had het allemaal een heel stuk scherper gemogen.

3 sterren.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

ongeveer 4 keer het beeldscherm ondergekotst van de zoetsappige setting. De karakters die juist de muppets zoveel humore gaven worden zelden of nooit gebruikt. Jason Segel heeft hiermee zijn carriere volledig om zepep geholpen. Die neem ik nooit meer serieus in zn volgende films... Koude douche.. je verwacht de humor van de jaren 80 en 90, maar je krijgt een saai humorloosverhaal.. Lekker laten staan deze.!

avatar van The_Game

The_Game

Vermakelijk, alleen wel wat zoet. En ach dan ga je toch gewoon naar Amy Adams kijken.

Al met al leuker dan verwacht.

avatar van bassie200

bassie200

Idd, de zoetsappige walchelijke momenten, werden afgewisseld met toch ook wel weer hele grappige momenten.

Je moet deze dus eigenlijk gewoon 1x kijken en daarna heel snel weggooien.

avatar van The Oceanic Six

- Are you one of the Teenage Mutant Ninja Turtles?

- Yes I am!

Sterke en erg geslaagde comeback film van The Muppets, die vooral een erg mooi eerbetoon aan het verleden is. De toevoeging van moderne sterren geeft het toch ook wel weer een modern tintje die me wel beviel. De afgelopen periode heb ik de oude films eens gekeken, om weer in het gevoel van The Muppets te komen. Daardoor kan ik nu goed oordelen of het een waardig eerbetoon is geworden.

De film begint wat duf met de introductie van Gary, Mary en Walter. Het is jammer dat we door de hele film heen dat relatiegeneuzel tussen Gary en Mary krijgen. Leuk dat Jason Segel The Muppets weer wilde terugbrengen, maar wat een nutteloze rol speelt hij zeg. Ze nemen teveel screentime van de hoofdpersonages in beslag. Walter vond ik wel weer een aardige vondst.

Het gedeelte bij Kermit thuis vond ik erg mooi. Zijn liedje over het verleden vond ik zelfs schitterend, met die schilderijen die tot leven kwamen. Ook leuk dat ze meteen daarna naar de eerste Muppetfilm verwijzen met de autorit! Sowieso wordt het verleden niet vergeten, aangezien een 80's robot zijn bediende is, haha.

De zoektocht naar de uit het oog verloren Muppets beviel me ook wel. Zeker het gedeelte met Fozzie was lachen, als hij zingt terwijl een groep ''Moopets'' de boel aan het imiteren is Het is allemaal niet zo origineel bedacht, maar het is wel grappig.

Als de groep weer compleet is, wordt het nog leuker. Sowieso leuk om iedereen weer te zien. De repetities (prachtig stuk als ze allemaal We Built This City On Rock And Roll zingen!) zijn leuk, de grote show is nog leuker. Het oude, vertrouwde Muppet gevoel is er helemaal weer als de bekende introsong wordt gezongen. The Muppets zijn toch wel tijdloos, dat moge duidelijk zijn. Het plotje met de rijke schurk is verder niet zo relevant en kan ook makkelijk vergeten worden. De sterren zijn Kermit en co. Allemaal zijn ze er en hebben ze weer een overtuigende rol. Miss Piggy blijft toch ook wel hilarisch zeg!

Wat me ook beviel is een enorme hoeveelheid cameorolletjes van bekende sterren. Jack Black zijn rol is zelfs schitterend! Maar het is ook leuk om Whoopi Goldberg (zat in het verleden ook in een Muppet film), Selena Gomez, Zach Galifianakis en Neil Patrick Harris ( hij is altijd cool! ), Jim Parsons (Sheldon Cooper ) kort te zien. En zelf vond ik het ook leuk om John Krasinski en Rico Rodriguez tegen te komen, ook wel bekend van Modern Family en The Office US, 2 series die ik altijd graag kijk!

The Muppets is een echte familiefilm geworden die daarnaast ook de oude fans blij maakt. Misschien is de humor net wat minder scherp (braver) dan in de oude Muppet films, maar ik vind deze film wel 1 van de leukste delen uit de gehele reeks. Je merkt duidelijk dat het geen simpele $$$ film is geworden. Minpunten zijn de mislukte liedjes die Gary en Mary zingen en het feit dat Statler en Waldorf niet erg grappig waren. Dat had echt scherper gemogen, net als in het verleden! Maar verder is dit gewoon een dikke aanrader.

avatar van erik1677

erik1677

The muppets movie uit 1979 en de andere Muppetfilms zijnstukken beter dan deze.

Net zoals hier boven al word gezegdt is dit wel heel zoetsappig.

En de muppets zijn in deze film maar bijfiguren eigenlijk.

Vond trouwens Mary van Gary wel een ongelofelijk lekker ding.

Compleet ongeloofwaardig dus dat hij meer tijd in walter wou steken dan in de mooie blonde schone, hahahaha.

Nee, doe mij de ouwe muppet films maar en als die jason Segel al een carriere had, wat hier boven ergens stond, dan komt hij nu echt nergens meer aan de bak, ja misschien bij Samson en gert.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Enkele geslaagde moppen maar al bij al een overmelige muppetshow en dat is jammer.

Ben helaas nooit echt fan geweest ( een voor mijn tijd show?) maar telkens als ik een legendarische scene op tv zie moet ik wel lachen. Animal is hilarisch, en steelt de show net als het mee-mee-mo typetje.

Amy Adams is een miscast, wat een boerinnetje is dat. Had liever een leuke frisse Anna Friel, Kate Perry, of Jennifer Morrison of ziets in dien aard gezien.

avatar van Ne0

Ne0

Sorry dit is echt niet mijn type film. Ik heb hem geprobeerd te kijken, maar het boeide me geen enkele seconden. Heb hem na 20 minuten uitgezet van ellende. Snap niet dat deze film zo verschrikkelijk gehyped is.

avatar van gillie24

gillie24

Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer toch echt niet.

Er zitten wel grappige momenten in, maar mijn inziens te weinig. De muppets zijn leuk, maar Gary en Mary (gespeeld door Segel en Adams) zijn ongelooflijk saai en vervelend en Amy Adams is niet op haar plaats in deze film. Een miscast wil ik het niet noemen, ze is beter als ze meer energie in haar rol kan leggen. Jammer, want in andere films (Enchanted) was ze vertederend leuk. Ze blijft natuurlijk wel een mooie verschijning.

Wel leuk zijn de vele cameo's van bekende acteurs en actrices.

@Erik1677

Amy Adams is toch echt een redhead....

avatar van erik1677

hahahahah Redhead dan, maar wel een bijzonder lekker ding

Ja, dat zeker.

avatar van Mischa

Mischa

Net voor de tweede keer gezien, en vind hem nog steeds top! Voor alle mensen met hun zure reacties op deze film denk ik dat dit een passende repliek is:

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

dit blijft mooi:)

avatar van Zinema

Vervlogen verlangen.

Deze laatste Muppetfilm valt, alle goede intenties ten spijt, eigenlijk op alle vlakken tegen. Met name het tekort schietende muzikale en komische aspect vallen het meest op. De liedjes zijn simpelweg te flauw en de humor zakt, na een veelbelovend begin, behoorlijk in.

Het verhaaltje is bijzonder clichématig en ook Blacks personage voegt niets toe. Toch herleven oude tijden eventjes wanneer Kermit opnieuw de beroemde TV-show aankondigt. Een willekeurig episode uit die vervlogen tijden zal echter meer plezier opleveren. Deze film doet daar weer naar verlangen.

Redelijk.

avatar van dudebag

dudebag

Nostalgische topper!

Zowel jonge als oude fans mogen hartstikke tevreden zijn met The Muppets. Goede afweging van makkelijke grappen voor een jeugdig publiek en een mooi 'heartfelt' en nostalgisch verhaal vormden voor mij een topcombinatie. Een waardige opvolger, of misschien zelfs afsluiter voor een prachtige serie als The Muppet Show.

Één van de betere aspecten van The Muppets was de muzikale toon door de hele film heen. Dik verdiende Oscar voor "Man or Muppet", mooiste scène uit de film.

Iets wat me minder beviel was het af en toe loshangende verhaal. Veel aparte scenario's worden aan elkaar gekoppeld door middel van te simpele overgangen, ook al waren de 'travel by map'-grappen vermakelijk. Maar uiteindelijk komt dit minpunt weer neer op het feit dat het een kinderfilm blijft, so I digress.

The Muppets krijgt van mij vier sterren: een prachtige familiefilm voor alle leeftijden.

avatar van erpunited

erpunited

Ik houd hier niet zo van maar ik vond het wel aardig om naar te kijken. Vond alleen telkens die liedjes tussendoor verschrikkelijk. Dat musicalachtige. Verder vond ik het verhaal wel grappig bedacht en het is voor iedereen. Jong en oud. Leuke film om een keertje te kijken

avatar van handelaar

handelaar

Laat de Muppets zich godsamme alleen bezig houden met The Muppetshow met een leuke gast in hun midden!

avatar van Spetie

Redelijke film, die wel weer doet terugdenken aan de jaren tachtig, toen de Muppets hun hoogtijdagen beleefden.

Jammer alleen dat het verhaaltje zo voorspelbaar is en de menselijke hoofdrolspelers, Segel en Adams, niet veel toevoegen met hun gezang. De Muppets zelf zijn toch stukken leuker. Des te jammer is het dat je typetjes als de Zweedse kok en Waldorf en Stadler eigenlijk nauwelijks ziet. Animal blijft trouwens ook geweldig.

Wel leuk zijn dan weer de cameo's van bekende acteurs zoals Jack Black, Zach Galifianakis en Neil Patrick Harris. Al met al is het niet heel slecht, maar ik zie liever een oude show, want die is beter, scherper en gewoon leuker.

avatar van SunChaser

SunChaser

Vond m saai en onevenwichtig

avatar van eyes11

eyes11

geweldig! Ik had er weinig van verwacht voordat ik ging kijken maar vond het fantastisch om alle karakters weer terug te zien van de muppets. Ik denk wel dat je een liefhebber van ze moet zijn geweest om deze film te kunnen waarderen. soms is het wat aan de zoete kant en met name het musical idee met de liedjes tussendoor, daar moest ik even aan wennen. Toch al met al een leuke film voor de echte fan van de Muppets! Jammer van de wat negatieve reacties want deze film verdient zeker meer.

avatar van kova

kova

kan me goed voorstellen dat je een film als deze echt niets aan vindt,

maar ik als muppet liefhebber heb er zeker van genoten

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wow, hij ging vrij vlot. Voor ik het wist was iedereen weer bij elkaar.

Toch blijft het grappig om ze allemaal weer eens te zien.

Vond de rollen van Jason Segel en Amy Adams uiteindelijk het minst van alles.

avatar van Marlyvk

Marlyvk

Ik kijk er eigenlijk nogal van op dat op het moment dat ik dit stukje aan het typen ben de rating voor deze film op MovieMeter op 3 sterren staat. Zelf heb ik een halve ster gegeven, alhoewel 0 sterren beter op zijn plaats zou zijn.

Zelf houd ik wel van het musicalgenre, maar deze film vind ik erg tenenkrommend op het gebied van dans, muziek en acteren. Bij het kijken van de film moest ik blijven denk aan die te zoete en te kleurrijke cupcakes waarvan de glazuur op je tanden inderdaad af zou springen. Het hoort vrolijk, leuk en gezellig te zijn maar het is er zo dik bovenop gelegd dat het tè is geworden. Dat begint eigenlijk al in het begin. De film is gewoon té kleurrijk, de mensen en hun karakters zijn gewoon té kunstmatig en de sfeer is té zoet. Relatief gezien begon de film sterk, maar zakte daarna als een mislukte cupcake in. Iedere film heeft tijd nodig om op gang te komen, maar hier duurde het dermate lang dat ik zelfs halverwege de film gestopt ben met kijken. Als het dan nog op stoom moet komen moet het verhaal wel op het eind in een snelkookpan worden gestopt.

Natuurlijk een film die ook voor kinderen leuk zou kunnen zijn, maar ik denk dat er wat dat betreft voor deze doelgroep bar weinig te beleven is.

Helaas een onvolledige recensie, want ik heb de film niet afgekeken. Maar dat zegt op zich natuurlijk ook al veel.

avatar van Norma

Norma

Vrolijk en kleurrijk, maar wel iets kinderlijker dan ik had gehoopt.

Dat komt voornamelijk door Jason Segel en Amy Adams, die zo hyperenthousiast grijnzen de hele tijd dat je er plaatsvervangend kramp van in je kaken krijgt.

De liedjes vond ik wel een leuke toevoeging en de muppets zelf zijn uiteraard geweldig. Jammer alleen dat ze meer lijken te figureren rond de sores van Gary en co dan dat ze écht de hoofdrol spelen waardoor het geheel een beetje makkelijk in elkaar gedraaid overkomt.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuk voor kinderen maar ik vind het een beetje tegenvallen. Veel te musical-achtig. En te weinig leuke humor. Toch heb ik nog 1 keer gelachen. Daarom toch nog een kleine 2,5 ster

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Herzien, bijf bij mijn 4*. Muppet-waardig.

avatar van Michelle_Nijntje

Michelle_Nijntje

Ik had nog nooit een film van the muppets gezien, en was toch wel nieuwsgierig geworden. Vond het een beetje tegenvallen. Op oude videobanden van disney zag je nog wel eens een leuk stukje voorbijkomen, en daardoor wilde ik toch graag een keer een muppet film zien. De humor vond ik ver te zoeken. Er zaten een aantal grappige stukjes in maar ik had er meer verwacht. Ook de schuk vond ik een beetje tegenvallen. Het verhaal was daarintegen wel leuk bedacht en ook wel spannend genoeg om toch 3 * te geven.