• 9.373.686 stemmen

Met onder meer: Jason Segel, Amy Adams en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels, Spaans en Mandarijn

Releasedatum: 8 februari 2012

Plot The Muppets

"Get ready for Muppet domination."

Walter is een lieve, lichtjes naïeve twintiger die de kamergenoot en beste vriend is van Gary (Jason Segel). Ze zijn allebei fan van The Muppets, al is dat voor Walter een beetje vreemd omdat hij zelf een pop is. Toch is het zijn grootste droom om ooit eens een keertje zijn bekende soortgenoten te ontmoeten. Wanneer de twee vrienden ontdekken dat het Muppet Theater in gevaar is, trekken ze eropuit om Kermit, Miss Piggy en alle anderen weer bij elkaar te brengen om een geweldige show op poten te zetten.

Tex Richman

CDE Executive

Kermit / Beaker / Statler / Rizzo / Link / Newsman (stemrol)

Walter (stemrol)

Miss Piggy / Fozzie / Animal / Sam Eagle / Marvin Suggs (stemrol)

Gonzo / Honeydew / Zoot / Beauregard / Waldorf (stemrol)

Swedish Chef / Rowlf / Teeth / Pepe / Bobo / Muppet Gary (stemrol)

Scooter / Janice / Miss Poogy / Wayne (stemrol)

avatar van PEN15

PEN15

Ik hoop écht dat de Muppets het publiek nog één keer goed kunnen laten schaterlachen met een nieuwe speelfilm. Dave Goelz en een paar van de oude stemmen gaan richting de zeventig. Frank Oz ook trouwens, spijtig genoeg ontbreekt zijn vertrouwde stem hier.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

kos schreef:

jammer dat in de Muppetfilms de leukste er meestal niet in zitten zoals bijvoorbeeld Pigs in Space en natuurlijk de Swedish Chef .

De Swedish chef staat er wel tussen op de filmposter! Net als beaker .

Beeker .

avatar van nightfly1982

nightfly1982

disneystore schreef:

Hoe kan hier al op gestemd zijn? Hij komt toch pas over een dikke 2 maand uit?

dat vraag ik mij ook dikwijls af...

avatar van Jurado

Jurado

nightfly1982 schreef:

dat vraag ik mij ook dikwijls af...

...... er bestaat al een paar jaar zoiets als illegale verspreiding van films ed.

Nog nooit van gehoord?

avatar van carlak

carlak

echt heel erg leuk met al die verwijzingen en de cameo's van grote sterren. heerlijke film

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb nooit veel met de Muppets gehad, maar toch wou ik graag de film zien. Vandaag dan ook gezien. En het was best aardig.

Ik ben niet zo'n fan van de liedjes, het verhaal is kinderlijk maar toch zijn er genoeg knipogen naar volwassenen. Leuk ook om Zach Galifidinges en Jack Black te zien. Beter dan Amy, ik stoorde me nogal aan haar en aan haar personage. Ik vind het sowieso geen leuke actrice, dan is het sowieso al niet zo prettig kijken. Jason Segel is ook altijd vrij wisselend, maar hier kon ik hem goed verdragen. Waarschijnlijk ook omdat hij zo lief is met/voor zijn 'broertje' Walter.

De andere bekende sterren deden me niet veel, Selena Gomez,Whoopi en Rico (Modern Family), maar zij hadden dan ook niet echt een interessante rol, meer opvulling door bekende gezichten te laten zien.

Hoewel Miss Piggy me meer dan eens herinnerde aan 'Snooki' van Jersey Shore, heb ik me best vermaakt. Al wil ik wel nog even kwijt dat ik € 9,50 voor een ticket belachelijk duur vind! (Pathé)

avatar van ibendb

ibendb

Elineloves schreef:

Dit is hier in België al lang zo. Vind ik ook duur. Prijzen stegen in 3 maand tijd van €6,50 naar €9,50.

avatar van wwelover

wwelover

Ik heb nooit echt veel met de Muppets gehad, alleen met hun versie van Christmas Carol. Maar Jason Segel heb ik hoog zitten en ik ben al enkele jaren verliefd op Amy Adams. Die twee zijn ook erg goed. Het verhaal is ook heel leuk, en ik kreeg meerdere malen kippenvel, ook doordat de liedjes gewoon erg sterk zijn met name 'Man or Muppet'. De Muppets zelf zijn ook erg leuk en de vele cameo's zijn bijzonder geestig. Vooral grappig dat David Grohl van Foo Fighters er bij zat. Absoluut een must see!

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Ik heb met een big smile zitten kijken. Al kakt de film in het midden even in, vind ik de hoeveelheid liedjes niet altijd tof, en missen bepaalde muppets een beetje spotlight ( gonzo vooral ); de vele cameo's, perfect opgezette verhaal ( nostalgie als rode draad is geniaal ) en de hele feel het een fantastische film.

avatar van The Oceanic Six

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik had best wel verwachtingen maar uiteindelijk voldoet de film niet helemaal. Allereerst is het (simpele) plotje wel erg magertjes uitgewerkt met duffe momenten en teveel verspreiding van de grappen. Dat komt vooral door de personages van Jason Segel, Amy Adams en Walter die met hun suffe gedoe in de weg zitten van wat wel werkt, de Muppets zelf. Daarvan blijven de meeste namelijk wel erg op de achtergrond en dat is jammer want zij zijn van oudsher wel hilarisch. Verder vond ik de cameo's ook niet veel toevoegen, met name tegen het einde aan leek het wel of ze er gewoon zoveel mogelijk bekende gezichten in wilden proppen ongeacht of dat ze daadwerkelijk iets toevoegden of niet.

avatar van bijdick

bijdick

Gisteren de film in de bios gezien, was vol verwachting, het duurde even voordat ik er in zat. De film komt in het begin nogal oudbollig over, wist niet dat het een soort musical was... echt Amerikaans... die danspasjes... beetje "west side story"achtig... maar gelukkig komt er op 1/4e van de film er meer humor is naar mate er meer Muppets in mee gaan spelen... erg herkenbaar allemaal voor de Muppet fan... Plot is wat voorspelbaar maar de humor maakt een hoop goed ik heb er van genoten !

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zonde dat in het overgrote deel van de bioscopen de film alleen word vertoond met Nederlands ingesproken stemmen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Met The Muppers komt er eindelijk een einde aan de erbarmelijke serie nostalgische concepten van vroeger die bruut verkracht worden om ze maar hip en modern te krijgen. The Muppets hoeven helemaal niet opgepimpt te worden, want ze zijn al goed genoeg! In deze film zien we The Muppets zoals ze altijd zijn geweest, maar door ze in onze moderne tijd te plaatsen krijgt het toch weer iets fris en eigentijds mee. De menselijke figuren- in de films vaak een zwakke plek- worden hier zelf bijna een soort muppets in hoe karikaturaal en eendimensionaal ze worden geportretteerd. Het werkt buitengewoon geestig. The Muppets zijn terug van booit weggeweest!

avatar van m1701

m1701

Film was wel aardig. Op voorhand dacht ik dat dit een verschrikkelijke film zou zijn,

maar film is me goed bevallen.

Het begin was aardig, daarna vond ik het wat tegenvallen, maar zodra die muppets weer hun "Show" gaan doen vond ik het geweldig! Jeugdsentiment

ps. helaas wel in het nederlands moeten kijken (pathe arnhem) maar daarin is Kermit natuurlijk wel leuk

avatar van tonpeet

tonpeet

Erg leuk begin. Zakte daarna wat af. Er moet natuurlijk een verhaal opgebouwd worden. Het einde was weer ouderwets goed. Blijft leuk, hoewel het nu wel uitgemolken is. De Engelse versie geniet mijn voorkeur, maar het Nederlands is natuurlijk mijn moedertaal en is ook erg goed verstaanbaar en lachwekkend wat vertaalde Engelse humor betreft. Kortom een dikke 4, maar net geen 4,5.

avatar van channed

channed

Een echte feel-good film, verhaal is wat zwakjes/voorspelbaar, maar de Muppets zijn gewoon erg vermakelijk. Amy Adams vond ik niet zo goed, erg gemaakt acteren. De kids vonden het leuk en daar gaat het om

avatar van Djoeke

Djoeke

Ok, de verhaallijn is niet bepaald sterk, maar de liedjes (door Brett van Flight of the Conchords geschreven!) en de personages maken veel goed. Persoonlijk vind ik Amy Adams altijd erg leuk en Jason Siegel speelt erg sympathiek. De 'slechterik' Tex had voor mij niet gehoeven, die scènes vond ik vrij zwak, behalve zijn rapnummer dan. Het rapnummer was voor mij echt één van de hoogtepunten.

Leuke bijrol van Jack Black trouwens, de cameo's van de andere 'sterren' hadden voor mij niet gehoeven.

avatar van Dominootje

Dominootje

Net terug van de amerikaanse versie..

Jeetje, wat was het begin saai! Gelukkig werd het na de pauze wat levendiger en beter!

Mede dankzij Jack Black (en laat me toevoegen dat ik hem meestal negeer in films!)

Kende de muppets niet, nu eigenlijk nog niet echt!

Leuke variaties en spelingen in de liedjes!

Vooral gekeken vanwege Amy Adams, helaas is ze wat minder in het zingen zeker vergeleken met Jason, goh, hij kan best zingen!

Amy acteert idd té, maar dat is juist zo leuk!

Emily Blunt > jeej! haha, had haar liever als tv-vrouw gezien

avatar van Metalfist

Metalfist

I went to this bad sea food place the other day. It was so bad, the catch of the day was salmon-ella!

Tegenwoordig kost een cinematicket precies stukken van mensen dus ik heb me voorgenomen om eens alleen maar naar films te gaan kijken die ik echt graag in de cinema wil kijken. The Muppets is dat nu niet noodzakelijk maar via het roddelboekje Story hier in België kon je voor 2 euro een ticket krijgen dus zaten we gisteravond in een volle zaal, de Story zal nog nooit zo goed verkocht. Geen idee wat ik hier van moest verwachten en eerlijk gezegd: de eerste 10 minuten vreesde ik voor het ergste.

Want wat voor een geforceerd vrolijk gedoe was me dit! Gary die continu in melige liedjes uitbarst en dat past werkelijk langs geen kanten. Het voelt allemaal erg gemaakt aan en even leek het een lange zit te worden. Althans, dat was zo tot de Muppets zelf op de proppen komen. De liedjes worden een stuk beter (Kermit's nummer wanneer hij in zijn huis zit en alle schilderijen passeert is zelfs kippenvel opwekkend) maar vooral de humor lijkt een hoger niveau te bereiken. Er zitten een aantal leuke verwijzingen in naar de vorige films van de poppen en de film lijkt dan ook te overvloeien met nostalgie. Hiermee wordt deze Muppets anno 2012 een erg aangename rit en is vooral de opgevoerde show één groot feest van herkenning. Het verhaal op zich stelt vrij weinig voor (de toevoeging van Walter is wel een leuk idee en fungeert als goede kapstok om het verhaal aan op te hangen) maar het doet wat het moet doen. De vele muzikale intermezzo's voelen af en toe als overkill, voornamelijk langs de kant van Gary & Mary. Het sterke Man or Muppet is daar wel een uitzondering op net zoals de nummers van de Muppets zelf. De Muppets in combinatie met de echte personen werkt trouwens ook uitstekend.

Ik heb, tot mijn grote spijt, vroeger nooit iets van de serie van The Muppets gezien dus veel nostalgie zit er voor mij niet bij maar ik heb wel recentelijk een aantal van hun oudere films kunnen oppikken. Daar maakte ik kennis met geweldige figuren zoals Animal of de Swedish Chef. Het deed me dan ook enorm veel deugd dat alle grote namen toch eens een paar keer in beeld verschijnen. Vooral Animal is weer lekker goed op dreef maar sowieso is dit een feest van herkenning geworden op de achtergrond. Vreemd eigenlijk dat Frank Oz zijn medewerking hier niet aan wou geven maar gelukkig blijkt die niet onmisbaar te zijn. Er doen hier ook een groot aantal echte acteurs in mee waarvan Jason Segel wel de grootste is. Ik ben niet zo'n enorm grote How I Met Your Mother fan maar daar is Segel wel delijk in maar hier is hij wel erg slecht. Hetzelfde geldt voor Amy Adams die ontzettend gemaakt overkomt. Gelukkig maken de bijrollen enorm veel goed. Dave Grohl die zich bij de Moopets aansluit, Neil Patrick Harris maar vooral de cameo van Jim Parsons is fantastisch. Ontzettend onverwacht (er waren ook geen geruchten dat hij hier in meedeed) en geweldige cameo. Voor de rest passeren er nog veel gezichten om alle soorten volk te trekken zoals Selena Gomez, Zach Galifianakis, Ken Jeong en de ene cameo is meer geslaagd dan de andere.

Fijn om The Muppets eindelijk eens op groot scherm te kunnen zien en de poppen zelf stelen de show. Alleen Stadler & Waldorf stellen een tikkeltje teleur maar over het algemeen is dit een aangename zit geworden. Segel en Adams passen niet in de film maar vanwege de vele geweldige bijrollen wordt dit negatieve effect weggewerkt.

Ik had nog nooit een film van de muppets gezien, maar de trailer vond ik wel erg leuk, dus ben ik toch naar de bioscoop gegaan. Het was een leuk verhaal en ook goed geacteerd, maar ik had eigenlijk wel iets meer humor verwacht. Er zitten wel een aantal goede grappen in, maar het hadden er van mij nog wel iets meer mogen zijn.

avatar van Waku

Waku

Melig, oubollig,flauw en heel kneuterig en mierzoet.

En toch leuk om weer naar te kijken hoe de Muppets het doen in een nieuw tijdperk.

Best wel grappig al is het alleen maar uit pure nostalgie.

De zweedse kok en de drummer blijven mijn favourite typetjes...

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Echt een familiefilm!De zaal was gevult mety zowat alle leeftijden.

Het liedje in het begin maakt me al meteen vrolijk!Alles is goed Walter gaat mee naar L.A.,zijn grote droom die uitkomt maar dan blijkt het terug te gaan als blijkt dat de muppet studio's niets meer is dan een oud vervallen gebouw en dan...de reactie van Walter....normaal gezien zou ik met zo'n stukken in films niet lachen maar hier is het anders.
En dat aan het huis van kermit,Het is schrikdraad,nee....
Het lied wat kermit zingt is al meteen wat anders dan het lied in het begin waar iik vrolijk van werd en zin kreeg om te dansen,van dit kreeg ik kippenvel maar dan wel positief!Ook had ik dat gevoel met het liedje man or mupppet,maar over het algemeen waren alle liedje vrolijk.Ook word Fuck You van Cee Lo Green word gecovert met gekakeld door de kippen
Ook doen er veel leuke bijrollen in mee Jack Black was echt geweldig ookal speelde hij zichzelf,ook kwamen o.a. Selena Gomez Jim Parsons,Emily Blunt... er even in voor.

Echt een geweldige film voor jong en oud

avatar van Mondragon

Mondragon

Had hier erg naar uitgekeken, vooral omdat ik vroeger echt fan was van de Muppets show in de jaren 70 en 80. Maar deze film sloeg nergens op, slechte liedjes (en veel te veel) , een aantal B-acteurs die moeten opdraven zoals Jack Black en geen sketches die de Muppets zo geweldig maakten (zoals Pigs in Space, Swedish Chef etc).

En dat Parijs in alle films tegenwoordig is ook afgezaagd ! Zag in een week 4 films die allemaal in Parijs afspeelden.

avatar van stinissen

Ik ben geen fan van animatie of poppenfilms maar door de hype van de Muppets heb ik hem toch gezien maar sorry dit is echt vreselijk dit was werkelijk een grote marteling...

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik had hier zo mijn twijfels over voordat de goede recensies verschenen, maar ik ben toch erg blij dat ik The Muppets ben gaan zien. Ik vreesde vooraf voor zoiets als The Smurfs: een verkrachting die voor modernisering moet doorgaan; iets wat achteraf ook vaak over die Smurvenfilm beweerd wordt, al kan ik me er niet toe zetten om hem zelf te gaan zien. The Muppets hadden met gemak een zelfde update kunnen krijgen, maar deze nieuwste productie is zo overduidelijk met liefde voor de bekende poppen gemaakt dat ik er met gemak voor viel, ondanks dat ik nooit in het bijzonder een liefhebber van de Muppets ben geweest. De film is dan ook niet alleen een nieuw avontuur van de Muppets, maar ook vooral een ode aan Kermit en consorten, waarbij het zowaar een running gag is dat ze uit de tijd zijn (een grap waar ik erg om moest lachen was toen dat jochie voor hij de Muppetshow in ging aan Kermit vroeg of hij een Ninja Turtle was en Kermit wanhopig "Yes" riep om hem maar binnen te krijgen; zijn de Ninja Turtles overigens nog zo bekend?).

Eigenlijk werkt het allemaal: de overdreven vrolijke toon, de musicalnummers, de vele (vaak miniscule) cameo's, het eerbetoon, het voorspelbare plot en natuurlijk de karakters van de Muppets zelf. De meeste van hen moeten zich beperken tot één scène of zelfs één grap, wat soms jammer is, maar het is in ieder geval leuk om ze allemaal voorbij te zien komen (zelf had ik graag wat meer Stadler en Waldorf willen zien). Wat dat betreft is het wat jammer dat er nog een subplot in zit rond Jason Segel en Amy Adams. Ze doen het niet op zich niet verkeerd en zo gigantisch veel tijd wordt er niet aan hun besteed, maar we komen uiteindelijk toch voor The Muppets en niet voor de relatieproblemen van twee mensen. Dan werken acteurs die meer in dienst staan van het Muppetplot, zoals Chris Cooper of Jack Black, toch beter. Maar dit is minimale kritiek op gewoon een geslaagde feel-goodfilm. Ook fijn: waar ik bij The Muppets in het verleden het aantal geslaagde grappen niet vond opwegen tegen het aantal niet geslaagde grappen is dat hier eens duidelijk andersom. Zelfs het in dit soort films verplicht gebruiken van moderne liedjes werkt hier prima, omdat "Fuck You!" en "Smells Like Teen Spirit" hier echt de Muppetgeest krijgen.

Verwacht verder geen wonderen van deze film, daarvoor is het teveel gemaakt volgens een formule. Maar formulefilms komen toch zelden leuker als deze.

avatar van MissyNador

MissyNador

Nog nooit weggelopen bij een film, vandaag bij 'the muppets' moest de eerste keer zijn. Vreselijke film!

avatar van Jesper187

Jesper187

Stukken beter dan de typische kinderfilm, maar net voldoende om mij 103 minuten lang te vermaken. In het "stoffen poppen-genre" prefereer ik toch eerder Meet the Feebles* of Fur TV... Maar goed, zoals ik al zei, zeker vermakelijk voor een kinderfilm en ook wel weer eens leuk op z'n tijd, zo'n feel good film..

avatar van GGG

GGG

Had, als echte muppetfan, hoge verwachtingen. Die gingen aan diggelen toen bleek dat het een dun verhaaltje bleek te zijn (leek wel the Blues Brothers) en er wel heel veel musical gehalte in zat. Maar naar wat speurwerk bleken de originele mannen Henson en Oz er geen medewerking aan te hebben verleend. Was wel te merken aan de weinige grappen en grollen en liefdevol sentiment waarvoor de muppets bekend waren. Begrijpelijk dat de heren niet meer mee wilden werken als ik dit resultaat zie. Jammer Muppets had hoge verwachtingen maar daar bleef het bij... Please try again met beter verhaal en betere acteurs. Echt namen van weleer net als vroeger.