Genre: Horror / Mystery
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen en Joel Edgerton
Gesproken taal: Engels, Noors en Deens
Releasedatum: 17 november 2011
Plot The Thing
"It's Not Human. Yet."
In een onderzoekskamp op Antarctica leidt de ontdekking van een buitenaards schip tot een confrontatie tussen de studente Kate Lloyd en de wetenschapper Dr. Sander Halvorson. Terwijl Dr. Halvorson zich blijft richten op zijn onderzoek gaat Kate samen met de helikopterpiloot Sam Carter op zoek naar de buitenaardse levensvorm.
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (MusicMeter)
Lars
Olav
Peder
spooky2012
Toen ik 'The Thing' van John Carpenter zag in 1982 in de bioscoop, het was een topfilm.
Ik hoopte op een vervolg, maar ik dacht, een vervolg is niet mogelijk.
Deze film speelt zich af, voor de film van John Carpenter.
De speciale effecten vond ik te eentonig bij de nieuwe film, ondanks dat het met de nieuwste cgi gedaan is, doe mij dan maar die ouderwetse poppen waar John Carpenter het mee deed.
Maar op zich, het is geen slechte film, het is een waardig vervolg, of beter gezegt, de voorgeschiedenis van "The thing" van Carpenter.
Een remake van "the thing from another world" van 1951, dat is ongeveer wat deze film is..
Inderdaad, ik snap niet waarom deze film ook "the thing" heet, het is geen remake, maar de voorgeschiedenis.
Had het dan genoemd, "Things happens before things happens ofzo"
Aan het eind van deze film, loopt ie helemaal mooi over naar John Carpenters "The thing" inclusief de muziek, die hond rent weg, en die oude analoge syntheziser muziek is pcies zelfde als "the thing" van John Carpenter.
Na deze film, meteen die van John Carpenter kijken, waar deze film stopt... gaat die van Carpenter verder.
In ieder geval, mensen die "The thing" van John carpenter goed vonden, zullen niet echt teleurgesteld worden.
Glacius
Bekrompen meningen hier dat mensen echt denken dat dit enkel een prequel is omdat het toevallig aansluit op de '82 versie. Lees A&L's mening maar voor een toelichting. Jammer dat mensen kortzichtig zijn en niet verder kijken dan hun neus lang is. Gelukkig is de film keihard geflopt. Dit soort films heb je nodig om de geldwolven in de studio's te doen laten beseffen dat remaken niet altijd een garantie voor geld is.
Ik heb de meningen gelezen. Zoals je zelf al zegt, een mening. Een subjectieve visie. Je mag het van mij een remake vinden. Ik heb me vermaakt en beschouw het als een prequel
ibendb
Een aangenaam spannende Horror.
The Thing is een luchtig horrorfilmpje. Niet te veel nadenken en gewoon kijken. Dan is deze film wel wat. Mary Elizabeth Winstead, bekend van Final Destination 3 e.a, speelt hier een nogal oninteressant personage. Ze irriteerde me een beetje.
De Sfx zijn niet de beste. Ze vallen wat tegen. Ik had véél meer verwacht van deze Prequel (of remake). Een krappe 3*.
aSMoDeuS
En het wordt ook nog is keer op keer verkeerd gespeld

En je dacht vervolgens: "Ik doe mee!"
Ook raar trouwens als dit wel een pure prequel zou zijn dat ze de film precies hetzelfde noemen, had de film dan: The Thing: The Beginning of zo genoemd. Allemaal tekenen dat dit gewoon een remake is.
Een titel zegt niet per se wat over de precieze inhoud.
En bekrompen? Wat een onzin. Feitelijk speelt de film zich af vóór The Thing uit de jaren '80. Qua verhaal is het bijna een kopie er van. Het is dus in ieder geval een prequel. Dat het een remake is, valt ook goed te beargumenteren.
Kunnen beide partijen niet (een beetje) gelijk hebben? Of ben je zelf daar te bekrompen voor?
Ik heb dus al telkens gezegd, het is een remake met prequel elementen. Dacht dat je de discussie had gelezen
Maar de intenties van de makers zijn overduidelijk en daarom kan ik het dus niet enkel een prequel noemen, daarvoor vind ik de film ook te respectloos.
En het wordt ook nog is keer op keer verkeerd gespeld
Dat is Tarantino zijn schuld
Rickmans
Leuke film... Beetje hetzelfde verhaal, maar met wat betere special effects. Het origineel uit '82 krijgt natuurlijk een dikke 10, maar deze was zeer vermakelijk. Goed voor van Heijningen.
paul83
Word serieus Inglorious Bastards een remake genoemd?
Het is geen 1 op 1 remake, maar het concept is exact hetzelfde. Of moet ik er even een paar youtube filmpjes voor je opzoeken? De film van Tarantino is gebaseerd op de oude film met een andere verhaallijn.
Drrrrkkk
Het origineel vind ik echt geweldig... heerlijke sinistere sfeer en doordat het op Antactica is ook beklemmend. Eerlijk gezegd hield ik m'n hart een beetje vast dat deze remake een ware vernaggeling zou zijn. Maar oh wat een heerlijke verrassing! Veel sfeer, mooie dosering van de actie, leuke verwijzingen naar het origineel en natuurlijk special effects op 2011-niveau. Kan niet anders zeggen dan: two tumbs up for Van Heijningen. Lekkere film om de Dolby Surround set eens open te trekken... schrikken zal je!
Naomi Watts
Alleen de titel is geadopteerd. Voor de rest zijn de raakvlakken 0,0. Ja, heb beide films gezien.
Thorak
Tja Evil Dead 2 is ook een remake van The Evil Dead en toch ook weer niet...
Maar zoals hier over The Thing word beredeneerd kun je Aliens ook wel een remake van Alien noemen...
Naomi Watts
Inderdaad. Gewoon een prequel, dat het heel veel lijkt op haar voorganger is niet zo gek. Daar hebben wel meer sequels/prequels last van
Fast Eddy
Nu pas de kans gekregen om eens te herkijken.
Stomweg de film afgezet na het verschijnen van de eerste letters.
Blijkbaar kwam de eindscene idd nog achter ...
Nu zet je weer het verhaal over de mannen er neer terwijl je het al weet nu. Dus geen gemiste kans.
Thorak
Hahaha mijn eerste reaktie (vrij uitbundig te merken aan de mensen voor me in de bios) was ook echt zo van "Jezus wat een zaad einde!!" Toen na de eerste 'letters' de scène gewoon nog verder ging kwam ik toch nog met een beetje een beschaamde "Oh..." er achter aan.
paul83
Nu mijn "fout"; tijdens de aftiteling gebeurd wat, maar gebeurd er ook nog wat als de aftiteling is afgelopen? Na de scene met de helicopter achtervolging heb ik hem namelijk uitgezet
Tja Evil Dead 2 is ook een remake van The Evil Dead en toch ook weer niet...
Haha wat een flauwekul zeg. Wel eens Alien en Aliens gekeken? Films verschillen als dag en nacht van elkaar qua plot en uitvoering (alleen al 1 alien tegen duizenden aliens).
The Evil Dead is ook anders. Beide delen verschillen qua plot, al zitten ze qua setting bij elkaar in de buurt.
Maar hoe duidelijk moet het zien dat heel deze remake van The Thing exact zo verloopt als het origineel, op de slotfase van de film na?
Verder zal het me worst wezen of iemand het een remake of prequel vind, maar vreemd is het wel.
Thorak
Het plot van The Evil Dead en Evil Dead 2 verschillen juist helemaal niet, het enige verschil is de afloop van de films. Beide films hebben dan ook nog eens de hoofdpersoon als overeenkomst en zelfs door dezelfde acteur gespeeld...
Alleen bij Evil Dead 2 is bewust gekozen voor een semi-remake.
The Thing 2011 zou ook een volledige remake gaan worden, maar er werd toch besloten om er een prequel van te maken en aangezien het verhaal ook hetzelfde zou moeten zijn alleen bij de Noren in plaats van de Amerikanen vind ik het ook gewoon goed gelukt.
De hele setting kunnen ze moeilijk veranderen aangezien die in 1982 al voorkwam en daar kunnen ze moeilijk iets anders van maken. Ook konden ze het 'monster' natuurlijk niet overwinnen.
Ik zou niet weten wat ze er anders aan hadden moeten en kunnen maken...
paul83
Leg nou eens uit wat er allemaal hetzelfde is? Natuurlijk zijn er overeenkomsten (zelfde plek, zelfde soort mensen en een soortgelijke test). En for the record: hij verloopt niet exact hetzelfde!
Je zou beide films eens moeten bekijken, gewoon achter elkaar. Dan merk je het wel. Praktisch alles is hetzelfde, behalve de laatste momenten. Hele intro, opbouw, middenstuk en deel van het slot is hetzelfde. Als je dat niet ziet dan heb je de andere versie al te lang niet meer gezien dus.
Alleen bij Evil Dead 2 is bewust gekozen voor een semi-remake.
Zelfde als hier dus. Ik vond die tweede Evil Dead ook maar niks.
Ik zou niet weten wat ze er anders aan hadden moeten en kunnen maken...
Ze hadden de film ook gewoon niet hoeven te maken..
brujeria
nee, maar dat hebben ze nu eenmaal wel gedaan.
en velen genieten daar toch echt van, hoe naar de puristen dat ook vinden.
En velen ook niet, maar dat heb je bij elke film
De cijfers zijn echter wel hard voor de makers.
Production Budget: $38 million
Total Lifetime Grosses
Domestic: $16,928,670 89.3%
+ Foreign: $2,027,674 10.7%
= Worldwide: $18,956,344
Een verlies van 20 miljoen Dollar tot nu toe. Gaat niet meer goedkomen voor deze remake. Missie gefaald!
nee, maar dat hebben ze nu eenmaal wel gedaan.
en velen genieten daar toch echt van, hoe naar de puristen dat ook vinden.
Als jij de film leuk vind, prima hoor. Ik misgun niemand een leuke film, maar laat de mensen die dit een kutfilm vinden dan ook hun zegje doen. Iedereen tevreden.
m1chel
- 1948 berichten
Ik vond het origineel al een kutfilm ,maar ik zag de trailer en liet me verleiden om deze remake toch te kijken. Net als bij het origineel vond ik de film in het begin erg goed. Mysterieus, spannend, kortom het beloofde veel goeds. Maar toen vlogen ze weg met die helikopter en toen kwam de eerste transformatie, mijn god zeg... Dat was echt slecht gedaan. De computeranimatie spat van je scherm af, en dat bedoel ik niet in de positieve zin van het woord. Het verhaal vond ik wederom, net als het origineel, zwak en zeer voorspelbaar.2* van mij. 0.5 voor het verhaal, 0.5 voor de CGI en 1* voor het begin, wat eigenlijk het beste was van de gehele film.
MrLee
Haalt het bij lange na niet bij het origineel maar zeker vermakend als je van het genre houdt. Vond het een aangename verassing dat het einde naadloos aansluit op het origineel uit 82.. CGI had beter gekund maar is zeker niet slecht.
N23
Mij kan je ook niet beoordelen op mijn voorgangers.
dutchtuga
Een remake beoordelen op zijn voorganger is logisch maar niet eerlijk voor de film zelf..
Natuurlijk wel. Film wil er een slaatje uit slaan, dus het is meer dan eerlijk.

The Thing

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

The Thief of Bagdad
Avontuur / Fantasy, 1940

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Komedie / Misdaad, 1988
gebaseerd op boekparanoiaresearch station alien life-formprequelantarcticablizzardduringcreditsstingerbody horror