Genre: Horror / Mystery
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen en Joel Edgerton
Gesproken taal: Engels, Noors en Deens
Releasedatum: 17 november 2011
Plot The Thing
"It's Not Human. Yet."
In een onderzoekskamp op Antarctica leidt de ontdekking van een buitenaards schip tot een confrontatie tussen de studente Kate Lloyd en de wetenschapper Dr. Sander Halvorson. Terwijl Dr. Halvorson zich blijft richten op zijn onderzoek gaat Kate samen met de helikopterpiloot Sam Carter op zoek naar de buitenaardse levensvorm.
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (MusicMeter)
Lars
Olav
Peder
Montorsi
Dat eerste team uit het origineel was toch Zweeds? Heb jij ooit een oude en lelijke Zweed gezien?
Het was een Noors team.
narva77 (crew films)
Niets geks aan. De typetjes die ze vrijwel altijd(!) spelen zijn echt frustrerend
Zogenaamd grappig, véél te opvallend en door de combinatie van beide zijn het personages die je graag dood ziet gaan, heeft verder met niets anders te maken
En dat is dus het ding met de The Thing, daar is het niet zo'n geforceerd hip personage zoals dat tegenwoordig vaak moet.
En ja, tegenwoordig moet er i.i.g. een Afro-Amerikaan in een film zitten. Ik moest zelf gelijk denken aan de film "Not Another Teen Movie", waarin één zwart personage zit, de zogenaamde "Token Black Guy"....
Same difference.
Ik ken zat lelijke Noren en weinig knappe wetenschappers.
jarno1975 (moderator series)
Ziet er toch best aardig uit, al was het maar voor het geweldige muziekje op het eind....
JigSaw_Doll
Een commercial regisseur.... Heeft hij ook toevallig videoclips op zijn naam staan...? (Nightmare on Elm Street-remake)
Bwa, Ridley Scott en David Fincher deden ook eerst wat reclame spots.
Maarja, de NOES remake was wel inderdaad shit...
Maar ze lijken niks schaamteloos uit de vorige film te halen. (aan de bootleg trailer te zien)
sinterklaas
Wil je net een recensie plaatsen bij The Thing. Kom je inene een toekomstige remake tegen.
Nouja, ik heb er opzich niet zo heel veel op tegen. Zolang er maar goed in word geacteerd en niet zo zoetsappig zoals de meeste Amerikaanse blondjes doen, vind ik het best.
Ook nog door een Nederlandse regiseur. (Verbaaste me nog dat ie uit Nederland komt, aangezien ik al een tal van Nederlandse namen ben tegengekomen dat gewoon Amerikanen zijn)
JigSaw_Doll
Het is geen remake, maar een prequel.
Het is allemaal zeer raar, het begon met het origineel in de jaren 50, daarna in de jaren 80 de remake van Carpenter (dat zich nogal voordeed als een vervolg). en nu heb je dan deze prequel, deze is meer een remake van de ori-originele uit de jaren 50
Tristan Scelso
Ik kan niet wachten op deze film. Ik hoop echt dat het in dezelfde sfeer blijft.
Ik heb de trailer niet kunnen zien omdat die al verwijderd was van die site...
Q Jones
Elke keer als ik op dit Topic kijk begin ik weer te huilen ik hoop zo dat dit geen kut film wordt.
Ch3wb4cc4h
Zoiets zouden ze niet mógen verkrachten.
fappie
- 2005 stemmen
Gisteren nog het origineel gezien. Deze kan gewoon niet beter worden. Ik snap dit niet
Nee, dat is het wrange. Het origineel uit 1982 is nog steeds the king op gebied van sfeer, spanning en zelfs effecten. Geen enkele reden buiten goedkoop cashen dat deze film een remake nodig heeft.
SinEater
Eerst zien en dan maar een oordeel vellen. Van wat ik van de trailer kon zien ziet het er leuk uit. Het boek 'Who goes there' waarin dit verhaal zijn oorsprong kent, de film uit de 50s en carpenter versie waren allemaal geweldig. Zelfs het spel vond ik erg leuk.
Ik hoop gewoon dat ze met deze film een waardige prequel neer zetten en dat het niet 'the thing' reputatie naar beneden haalt.
Film Fan
Ben benieuwd of het het origineel kan overtreffen! Zeker de oudjes onder ons zullen toch met een schuin oog blijven kijken naar The Thing uit '82.
mikey
mrwhite
ten eerste speelt een vrouw al de hoofdrol !!! in het origineel spelen er geen vrouwen!!!
dat was één van de sterkere punten van the thing uit '82
maar goed we zullen zien.
dat was één van de sterkere punten van the thing uit '82
maar goed we zullen zien.
gij zijt gewoon een dikke seksist, "Alien" nog niet gezien?
mrwhite
gij zijt gewoon een dikke seksist, "Alien" nog niet gezien?
ja natuurlijk maar ik wilde dat gewoon eens aanhalen. want dat is toch wel een veelbesproken punt uit de film van '82.
Nastaroth
Als de film net zo verrassend en origineel is als zijn reclames dan wil ik hem best kijken hoor
Film Fan
Het verhaal kan volgens mij nooit meer een verrassing worden. Wat mij betreft gaat het om de effecten en het acteren.
Threeohthree
Ben het eigenlijk wel eens met mrwhite, het sterke aan de film uit 82'
was dat er inderdaad geen vrouwen in voorkomen. Zo krijg je (als man) geen sentimenteel zwak voor de personages. Kom op, niemand wil dat een lekker wijf dood gaat...
Film Fan
Misschien wordt ze wel met een bult op haar rug en een pukkel op haar neus geschminkt.

The Thing

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

The Thief of Bagdad
Avontuur / Fantasy, 1940

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Komedie / Misdaad, 1988
gebaseerd op boekparanoiaresearch station alien life-formprequelantarcticablizzardduringcreditsstingerbody horror