Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 13 juli 2011
Bekijk via HBO Max
Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
"It all ends."
Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Harry Potter and the Deathly Hallows (BoekMeter)
- Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Bellatrix Lestrange
Aberforth Dumbledore
Neville Longbottom
Dee Al
Goede film. De HP-films zijn voor mij zo goed omdat ze zo dicht in de buurt komen van de sfeer die de boeken oproepen. Ook dit deel is buitengewoon goed gefilmd. Toch zijn er wel een aantal zwakke puntjes.
Allereerst zwakke puntjes uit het verhaal (dat ligt dus meer aan het boek, dan de film)
Het stukje dat Ron opeens in de geheime kamer kan
Wat is dat voor onzin?
In de tweede film wordt het nog gezegd: sisselspraak is een zeldzaam talent. Maar Ron kan het zomaar even nabootsen omdat hij Harry ooit in zijn slaap heeft horen praten? Best een leuk grapje dat van 'Harry praat in zijn slaap' maar daardoor zie ik die slappe scène nog niet door de vingers. Het besmeurd voor mij een beetje het mysterie van het tweede boek en de tweede film, om te weten dat jan en alleman die Harry ooit in zijn slaap heeft horen praten zomaar de geheime kamer binnenkan. Waarom gaan ze op Zweinstein dan niet gelijk schoolreisjes organiseren naar de geheime kamer? Wat mij betreft hadden zowel JK Rowling als de regisseur het nooit zover moeten laten komen, dat Harry het benodigde zwaard van Griffoendor kwijtraakt. Dan was die belachelijke Geheime Kamer- oplossing ook niet nodig geweest.
Na de dood van Voldemort had ik nog wel iets meer film gewild. Nu was het meer van: Voldemort is dood en nu zo snel mogelijk naar het einde toe. Het kwam op mij afgeraffeld over en dat moet niet bij zo'n goede serie.
Ik denk dat ik niet de enige ben die vind dat het einde gewoon belachelijk is (ik heb het dan over het 19 jaar later stukje). Ik bedoel, met al de buitengewone special effects laten ze het lijken alsof er een echte draak door Londen heen vliegt, heel knap. Maar als ze de personages 19 jaar ouder moeten maken komen ze nergens anders op dan het haar even anders te kammen en een paar mensen wat dikkerder te maken?
Echt heel slecht gedaan en helemaal niet overtuigend. Als je dat stukje, dat niet veel meer is dan een epiloog, dat toch wilt verfilmen, doe het dan ook goed. Nu werd deze geweldige serie met een zwakke scène afgesloten. Heel jammer. Wel leuk dat de muziek van de eerste twee delen op het laatst nog even terugkeert.
Dat zijn wat zwakke punten, maar voor de rest was de film uitstekend. Ondanks mijn kritiek, was het toch wel een waardige finale van de HP saga. Jammer dat ie nu afgelopen is: dat is toch weer een must see-bioscoop film minder.
Metalfist
I never wanted any of you to die for me
De nieuwe Harry Potter was altijd wel iets om naar uit te kijken. De latere delen ben ik terug in de cinema beginnen kijken en daar ging deze natuurlijk geen uitzondering op zijn. De keuze om hem nu pas op het grote scherm te zien was bewust want ik zit liever wat in een rustige zaal en mijn broer was nog volop bezig met alle films eens een keer gezien te hebben om zo de laatste met ons mee te kunnen pikken. Gisteren was het dan eindelijk zo ver: in een redelijk volle zaal en zonder een vervelende 3D bril zaten we klaar om nog eens voor een laatste keer ondergedompeld te worden in de wondere wereld van Harry Potter.7
De boeken had ik allemaal al meerdere keren gelezen dus qua verhaal was er geen verrassing te bespeuren maar toch was ik hier ontzettend benieuwd naar geworden. Voornamelijk omdat deel 5, 6 en 7 van de boeken mijn favoriete delen zijn doordat het hier allemaal veel duisterder en volwassener wordt dan de kinderboeken (en films) die de eerste delen zijn. Het tweede deel van The Deathly Hallows is hier dan ook een uitstekend voorbeeld van want de magische, vrolijke toversfeer van vroeger is nergens meer te bekennen. Het is allemaal veel grauwer en grimmiger geworden en daar ben ik eerlijk gezegd wel blij om want dit maakt de films veel interessanter. In dit opzicht is The Deathly Hallows 7.2 natuurlijk een perfecte afsluiter want waar Yates met het eerste deel een mooie climax opbouwde, breekt hier werkelijk alle hel los. Niet moeilijk ook want door de keuze te maken om de film in twee te splitsen kan er praktisch vanaf het begin aan de climax gewerkt worden. Uiteindelijk mondt het allemaal uit in één grote oorlog en het wordt heerlijk episch in beeld gebracht. Visueel is dit dan ook een film geworden om je duimen en vingers van af te likken.
Hoewel ik de boeken vroeger meerdere keren heb gelezen, probeerde ik altijd de films afzonderlijk te beleven. Ik probeerde me zo min mogelijk te storen aan veranderingen met het idee dat alles wel op zijn plooi zou vallen in het laatste deel. Yates levert hier dan ook uitstekend werk om een verhaallijn waar vier verschillende regisseurs hun ding mee hebben gedaan tot een mooi geheel te brengen. Van de grote verhaallijn is gelukkig nooit al teveel afgeweken waardoor de prachtige climax met Sneep perfect tot zijn recht komt. Rickman was trouwens één van de weinigen buiten Rowling zelf die meer wist over het verleden van Sneep doordat Rowling vond dat hij dat nodig had om het personage echt tot recht te kunnen brengen. Wel, het heeft zeker en vast geloond want het wordt allemaal echt prachtig in beeld gebracht. Maar eigenlijk zit heel de film echt bomvol met mooie scènes en wordt de sfeer van de boeken echt uitstekend benaderd. Zelfs de fameuze epiloog komt hier een stuk beter tot zijn recht dan toen ik de eerste keer het boek las. Toen had ik echt het gevoel dat het allemaal er wat met de haren was bijgetrokken (je krijgt ook opeens zoveel verwijzingen naar andere personages) maar dit past werkelijk perfect. Yates wist in de voorgaande delen altijd al een mooie dosis te brengen tussen de elementen die de Harry Potter reeks maken tot wat het is geworden en slabakt daar nu vast en zeker niet in. Voornamelijk doordat hij hier eigenlijk helemaal kan los gaan doordat de belangrijke lijnen toch al in de voorgaande films zijn vastgelegd, hij moet er alleen maar voor zorgen om het tot een goed einde te brengen en dat lukt hem met vlag en wimpel. Het wordt dan ook allemaal erg ontroerend en tegelijkertijd zo heerlijk episch gebracht dat het een erg genietbaar schouwspel is. Ik ben er trouwens wel niet slechtgezind om dat ze heel het stuk met de jeugd van Perkamentus en zijn relatie met Grindelwald er niet hebben ingestoken. Het is een enorm boeiend stuk maar het zou hier misplaats zijn geweest. Of ze moesten de film nog een stuk langer maken maar vermits zo zoveel commentaar hebben gekregen dat het tovenaarstrio zo lang in de bossen zit in deel 1 van The Deathly Hallows lijkt dit me de beste keus.
Onvoorstelbaar eigenlijk hoe hard de drie hoofdrollen zijn gegroeid sinds de eerste Harry Potter film. Rupert Grint en Emma Watson maakten al een paar films geleden wat sprongen maar Daniel Radcliffe heeft hun dan toch uiteindelijk ingehaald. Het jongetje uit de vroegere films is nu compleet verdwenen en waar Radcliffe daarvoor de minste van het trio was, is er nu geen onderscheid meer te maken. Radcliffe speelt ontzettend overtuigend en in combinatie met Grint en Watson spat de chemie er weer eens voor de zoveelste keer vanaf. Ofwel moet er iemand een enorm goed oog in hebben gehad ofwel is er heel veel chance mee gemoeid maar ik had nooit gedacht dat de drie kindjes uit de eerste film zich gingen ontpoppen tot zo'n uitstekende acteurs. In de eerdere films leken ze precies een heel blik vol steengoede Britse acteurs te hebben opengetrokken om het niveau van het trio wat omhoog te krikken en het is dan ook erg fijn om te zien dat deze film praktisch een reünie (de scène waar Sirius, James, Lily en Remus tevoorschijn komen!) is geworden van al die grote namen. Toch zijn er een aantal die er echt met kop en schouder boven uitsteken en één daarvan is toch zonder twijfel Alan Rickman die de rol van Sneep op zich neemt. Rickman is zo geniaal in het vertolken dat het lijkt alsof je niet naar een acteur zit te kijken. Het altijd emotieloze gezicht, de breakdown wanneer hij Lily vindt en natuurlijk het 'You have your mother's eyes' wanneer hij sterft. Prachtige scène en uitmuntend neergezet door Rickman. Ook Ralph Fiennes zet hier misschien wel één van de ultieme bad-guys neer en doet dat met verve. Maar eigenlijk zitten hier zoveel uitstekende acteurs in dat het allemaal teveel wordt om op te noemen.
Toch wel een einde van een tijdperk en ik had het niet gedacht maar ik heb hetzelfde gevoel als toen de boeken uitkwamen, het gevoel dat het jammer is dat er niets nieuws van Harry Potter is om naar uit te kijken. In elk opzicht is de film geslaagd want het is een visueel spektakel geworden, qua verhaal een perfecte afsluiter en op gebied van de cast zit iedereen op een erg hoog niveau. Toch jammer dat het gedaan is.
Dikke 4.5*
Vinokourov
Hehe, het einde van de Harry Potter-reeks. Het laatste deel vind ik het best, ook al heb ik niet zoveel met de franchise. Nog eenmaal is het sfeervolle Hogwarts het toneel voor Harry en zijn kornuiten en daar speelt zich een behoorlijk spektakel af. Zo hoort een finale te zijn
blauwe pikachu
Hogwarts will always be there to welcome you home
Ik heb enkele maanden terug nog de wereldpremière op tv gevolgd. Ik kreeg de tranen in mijn ogen wanneer Rowling haar gevleugelde woorden sprak en ben haar dankbaar voor haar fantastische wereld van Harry Potter! Al heb ik de films wel altijd los gezien van de boeken.
Anyway, ik heb em in juli voor het eerst gezien en was eigenlijk niet zo enthousiast als ik dacht dat ik zou zijn. Een paar dagen geleden zag ik hem een 2e keer en nog steeds had ik het gevoel dat er iets ontbrak. Alleen weet ik niet wat juist.
De scènes in Goudgrijp en de draak zien er fantastisch uit. Helena Carter leeft zich volledig uit als Hermelien en dat was leuk om aan te zien. Nog een hoogtepunt vond ik de bescherming van het kasteel. Echt bij momenten machtig om te zien hoe de soldaten en de spreuken Hogwarts beschermden. Een slimme zet ook (maar toch een beetje out of the blue) hoe plots 'Leaving Hogwarts' (alleszinds dat een uit de 1e ffilm) doorheen de cinemazaal galmde. En natuurlijk heb je nog Alan Rickman's performance. Sneep is een geweldig personage en ik denk niet dat hij beter zou kunnen vertolkt worden, dan Alan. Hij was dé perfecte Sneep. Die scène waar hij Lily vasthoudt.
Alleen vond ik wel dat hij soms teveel make-up ophad.
Ik hoorde dat de producers ernaar streefden The Battle of Helm's Deep te overtreffen, maar sorry, dan weet je op voorhand dat je gaat uitgelachen worden.
Misplaatste arrogantie noem ik dat dan ;D
Ook Neville's speech en heel het geheime Kamer gebeuren.. was awkward. Ik had het veel leuker gevonden als Harry zag wanneer Ron en Hermione kusten Hij zag het ook allang aankomen, maar dan wist hij het ook echt. In het boek was zijn reactie ronduit geweldig!
Over de kus zelf: kon toch wel beter.. het was een loodzware opdracht voor Emma en Rupert om te voldoen aan de torenhoge verwachtingen, maar ik vind het bijzonder jammer dat die tussen Hermelien en Harry zoveel beter was. (Muggenzifterij, ik weet het, maar romantiek is ook belangrijk!)
Uiteindelijk was ik meer dan tevreden over de film, tot en met het stuk uit de Hersenpan. Eenmaal Harry zich overgeeft gaat het bergaf. 7 films lang wordt er gewerkt naar die climax, en dan krijgen we een gevecht dat zich niet eens afspeelt voor het publiek? Geen juichende mensen? Het is jammer, maar die anticlimax zorgt voor een wrange nasmaak, hoe mooi het geen wat vooraf ging ook was.
De 19 jaar later epilogue heb ik op zich niet zoveel problemen mee, het was ook cheesy in het boek, zodus. Ik vond het vooral raar en tegelijkertijd mooi om Harry zijn zoon te zien troosten.
Ik heb genoten van de Harry Potter reeks en ga het toch wel missen, die traditie om met kerst naar een nieuwe film te gaan kijken... Maar aan alle liedjes komt een einde, en het was mooi.
3;5*
otherfool
De eerste 2 a 3 delen van de Harry Potter serie met genoegen bekeken (leuk avonturenverhaaltje voor de jongeren onder ons) maar daarna is het allemaal minder geworden; langdradig en nog erger: bijna niet te volgen. Alsof ik na 3 jaar nog weet wat een Horcrox of Dementor is.
Goed, nu is er dan een 8e (!) film uit rond de bebrilde tovenaarsleerling en volgens de beloftes zou dit dan de laatste moeten zijn, laten we het maar hopen dan. Het eerste uur is het weer ouderwets mumbo-jumbo voor mij (alsof ik nog weet wie Tom Riddle is, of dat spokenvrouwtje, of wie Harry's vriendin is...) maar gelukkig is het tweede uur gewoon ouderwets good vs evil met (speciaal voor mij?) een welkome flashback zodat ik weer enigszins wist waar ik naar aan het kijken was.
Wel aardig verder, en niet half zo vervelend als sommige eerdere delen, misschien ook wel omdat deze film eindelijk eens een staart had waardoor we de uiteindelijk toch wel teleurstellende franchise nu voorgoed achter ons kunnen laten.
3*.
En dan zit het er allemaal op na acht films.
Een degelijke afsluiter dit in een reeks, die behoorlijk wisselvallig was. Ik had behoorlijk wat moeite met alle namen uit het verleden die weer voorbij kwamen en het eerste gedeelte van deze film was ik daar dan ook vooral mee bezig.
Daarna kon ik me gelukkig meer op de film richten en die is verre van vervelend. Er zit aardig wat actie in en vooral de route die Harry aflegt naar het eindgevecht met Voldemort is best interessant. Daarnaast wordt eindelijk duidelijk wie professor Sneep nu werkelijk is. Dat wordt mooi uitgelegd en vond ik een fijne toevoeging aan deze film.
Verder verveelt deze film geen moment, maar echt heel goed of boeiend wordt het voor mij ook nooit. Ik ben op zich wel blij dat het erop zit. Er zitten een paar aardige delen tussen, waaronder deze, maar in zijn geheel is het zeker geen goede reeks.
Duurde minimaal een half uur voordat ik een beetje in de film zat. Ik snapte er werkelijk geen hol van, kennelijk waren die vorige delen toch iets te lang geleden.
Het is dan ook absoluut geen film die je als losstaand deel moet/kunt beoordelen. Daarvoor is het overduidelijk de afsluiting van een lange reeks. Alle verhaallijntjes moeten dan ook netjes worden afgesloten en de hele film staat daarvoor in het teken.
Ik hou daar wel van, als je zo'n reeks begint moet het in zo'n laatste deel ook lekker episch worden afgesloten.
Ben wel blij dat het er op zit. Dat hele Harry Pottertovernaarsgebeuren is me allemaal veel te kinderachtig om echt in meegevoerd te worden, maar als fan kun je je denk ik moeilijk een betere verfilming wensen dan deze reeks.
blurp194
Mooie film, het is echt een waardige afsluiting van de serie geworden. De effecten zijn vind ik toch weer mooier dan in de eerdere delen, de duistere sfeer was in het vorige deel nog vooral door weinig licht ingevuld, maar nu komt dat veel meer in de hele film door.
De acteurs zijn echt prima bezig - geen wonder, want ze spelen deze rollen al hun halve leven. Jammer wel dat er toch wat weinig plaats is voor de personages, er is maar weinig aandacht voor de karakters in dit deel. Op zich misschien begrijpbaar, omdat het het laatste deel is - maar toch vond ik de boeken daar wat evenwichtiger in, daar zag je ook in het laatste deel nog steeds wel groei in de karakterontwikkeling van de hoofdrolspelers.
Wat dat betreft toch jammer dat de film hier en daar het verhaal van de boeken niet precies volgt. Maar dat zal ook wel nauwelijks te doen zijn.
Zandkuiken
Ik vreesde een beetje voor de afsluiter van deze HP-reeks. Want dit slot kon wel eens overladen zijn met van die vermoeiende, LOTR-achtige megabattles waar je mij als kijker écht geen plezier mee doet. Part 2 is wel een pak "epischer" dan het eerste deel, maar met die langdradige gevechten viel het allemaal nog (redelijk) mee. Weg is wel de rustige opbouw van Part 1, maar ondanks de vele actiescènes had ik niet het gevoel me echt door de film te moeten worstelen.
Visueel is het zoals zo vaak niet slecht maar ook niet veel meer dan aardig. Wel een aantal knappe, sfeervolle, donkere shots, maar over het algemeen niet veel specialer dan andere blockbusters met een gelijkaardig budget. Idem dito voor de score.
Degelijk, maar niet echt geweldig verrassend slot dus van een charmante reeks. Net als alle andere Potters valt ook deze binnen de categorie 3-3,5*. Ikzelf ben geen enorme spektakelfan en dus is dit nu ook niet mijn favoriete deel. 3* dan maar.
Waardig laatste deel, al behoort de film niet tot mijn favorieten uit de reeks. Bepaalde subplots en personages komen er door vrij korte speelduur nogal bekaaid vanaf en de film is niet veel meer dan een reeks climaxen. Visueel wordt er gelukkig flink uitgepakt, met veel grootschalige spektakelscenes en zeer fraaie special effects.
misterwhite
Gisteren de dvd aangeschafd en nog eens opnieuw gekeken. Men mening is niet echt veranderd. De film blijft erg fijn en een waardige afsluiter.
Jammer dat Yates zo de mist is ingegaan met The Order of the Phoenix en The Half-Blood Prince. Ben blij dat hij het laatste boek waardig heeft verfilmd.
Ook natuurlijk jammer dat het allemaal voorbij is, ben hier mee opgegroeid. Vroeger zo'n grote fan van geweest nu geniet ik nog steeds van de boeken en films.
Het einde van een mooie hype
Hier vind u een uitgebreide review.
Chainsaw
En zo ben je weer helemaal bij wat betreft de Harry Potter reeks. Best bijzonder om te zien hoe een serie, dat begon als een best zachtaardig en kleurrijk sprookje met enkele duistere elementen, langzaam maar zeker steeds meer omslaat naar een grimmig verhaal, compleet met soms vrij verrassende visuals en (aardig wat) sterfgevallen. En dat is goed om te zien, zo'n franchise die met zijn doelgroep meegroeit en niet in het kinderlijke blijft hangen. Dit tweede deel van de grote finale was wederom een goed verzorgd werkje, met een treffende sfeer, goed acteerwerk van de grotendeels Britse cast en prima special effects. Vooral erg sterk was de scène met de herinneringen van en het ware verhaal achter Snape, sowieso één van de sterkste personages uit de hele reeks. Knap gedaan. Uiteindelijk vond ik het daadwerkelijke slot, waar meerdere personages, en vooral Watson, er echt nog steeds hetzelfde uitzien nogal onnodig. Desondanks was The Deathy Hallows verder een uitstekende afsluiting van een interessante filmreeks.
3,5 sterren.
brabusRUS
Dat was het dan alweer. Goede afsluiter, maar part 1 was iets beter. Ik ben er niet mee opgegroeid, maar toch vond ik het erg jammer dat de Harry Potter reeks is afgelopen. De film is ontzettend mooi gemaakt. De actie, het mooi gebruik van kleuren, interessante hoofdrollen en de lichte komedie gaven de film een aparte sfeer. Ook het einde is erg mooi. Mooie afsluiting.
Fran
- 1953 berichten
Ik vond het laatste deel wel goed in elkaar zitten. In tegenstelling tot meerdere mensen hierboven vond ik dit gedeelte eigenlijk beter dan deel 1. In deel 1 kwamen er zoveel verhalen, personen en theorieen langs dat ik het op een gegeven moment niet meer kon volgen. De beelden vond ik ook af en toe te donker.
In dit deel gingen ze toch meer over tot actie. En de beelden vond ik heel erg mooi. Een voorbeeld hiervan is de draak in het begin van de film. Schitterend in elkaar gezet. Het verhaal van Snape is me het meest bijgebleven. Wel jammer dat we in dit deel niet zo veel van hem gezien hebben. Ik vind hem altijd erg intrigerend.
Ja, naar mijn gevoel kwam de grimmige en spannende sfeer heel goed uit de verf. Een goede afsluiter !
K. V.
Het eerste wat opviel was natuurlijk de duistere toon, die werd verdergezet uit de vorige delen. Niet alleen de toon, maar de beelden ook. Hier heb 'k me toch een beetje aan gestoord, omdat de film toch redelijk donker was. Misschien nog een geluk dat we de 2D-versie hebben gekozen, want bij de 3D-versie zou het misschien nog erger zijn?
Nu de film zelf was wel goed, maar grote verrassingen zaten er voor mij niet echt in, aangezien je kon verwachten dat er een aantal personages gingen sterven. Af en toe zaten er wel scènes in die verrassend kwamen, bv de kusscène tussen Ron en Hermelien, maar dan eerder qua timing. Ook de scènes met de broer van Perkamentus waren niet zo uitgebreid en mochten misschien wat meer geweest zijn. Misschien lag de focus iets te veel op de actie en iets minder op het verhaal.
Visueel was hij wel weer af (bv toen ze Zwijnstein beschermden met hun spreuken). Voor de rest was het wel leuk dat haast alle personages (wel een heel kleine rol voor Hagrid) terugkeren in deze film.
Het einde was passend bij de reeks en het is al bij al een waardige afsluiter.
Decec
Uitstekend Fantasy film...
Prachtig effect mooi gemaakt...
Uitstekend acteerwerk...
Uitstekend verhaal...
Prachtig mooi HD kwaliteit...
Uitstekend mooi geluid (Dolby Digital)...
Zeer geslaagde totaal 8 films...
tommycool
YESSS! een spetterend einde van een geweldige filmreeks. Deze film heeft de saaiheid van Deadlhy Hallows Part 1 en Halfblood Prince bij elkaar overwonnen. Precies het einde zoals ik had gehoopt, en de film heeft me ook ontroerd.
Prachtige afsluiter waarin Harry Potter het voor de laatste keer opneemt tegen Voldemort. En deze film voelt ook in alles als een (waardige) afsluiter, zowel qua verhaal als op emotioneel vlak. Alles wordt dus ook netjes afgerond. Groots opgezet, spectaculair en meeslepend. Het einde van een toch wel bijzondere reeks films.
Flipman
Blijft en blijft geweldig. Wat ik niet snap is dat deze film niet op nummer 1 in de top 250 staat, persoonlijk vind ik geen enkele film in de lijst beter als deze film. Top verfilming van het boek, blijft elke minuut boeien, na hem zoveel keer gezien te hebben.
Persoonlijk vind ik de Yates verfilmingen allemaal te snel van de hak op de tak gaan om ze echt goed te kunnen waarderen. Zo ook deze. Visueel erg interessant maar het plot vliegt van hot naar her, ook al heb ik het boek gelezen.
De films worden in tweeën gesplitst om 'alles te kunnen vertellen' maar alsnog wordt, mijns inziens, bij de belangrijke momenten nauwelijks stilgestaan, ook niet wanneer daar later tijd en ruimte voor is. Oh, dit-en-dat gebeurt. OK. Verder. Respons daarop van de personages is blijkbaar irrelevant.
Toen ik mijn Quidditch match in The Goblet of Fire niet kreeg, begon ik al te vrezen. De angsten dat er werd toegewerkt naar een afgeraffeld slot werden meer en meer bevestigd en bleven helaas ongewijzigd.
Jammer.
moviemafketel
- 19752 berichten
Gisteren dit laatste deel gezien van Harry Potter. Ik vond toch dat ik verplicht was aan mezelf om na deel 1 ook deel 2 van deze film te zien. Daar ik deel 1 helemaal niks vond ben ik blij dat deel 2 dit aardig heeft goedgemaakt. Erg mooie special effects, Ralph Fiennes steelt de show als Voldemort. Harry en zijn vrienden stellen me wederom teleur. Hebben echt niet veel bijgeleerd qua acting-skills in de voorgaande delen. Krijg geen enkele feeling met ze. Het zijn juist de leraren en de overige scholieren die hun rol bijna altijd prima neerzetten.
Dit deel is verder lekker donker en dit wordt ondersteund door een prima soundtrack.
Er is een goed einde aan gebreid (niet zo tergend uitgerekt als in LOTR). Ik bleef nu met een voldaan gevoel achter en vond dit dan ook het beste deel van de hele film. Hoef de hele Harry Potter-reeks nu verder nooit meer te zien. Het is goed zo.
killerfreak
En dan is het eindelijk zover... de ultieme clash tussen Harry Potter en Voldemort. Het spektakel in de film wordt onmiddellijk opgepikt (het voordeel als je een film over 2 delen opsplitst) en laat je niet meer los tot het einde van de film.
Een bevredigend einde dus voor de Harry Potterreeks die beetje kinderachtig begon, maar langzaam begon op te bouwen naar de climax (met de Prisoner van Azkaban als een zeer aangenaam tussendoortje) om dan spetterend te eindigen.
Ook voor deze film dus 4*
roeman
Ook voor deze film dus 4*
Je hebt helemaal gelijk op het einde nadat we moesten lezen dat ze zijn getrouwd en kindjes hebben gekregen was al erg genoeg, maar dat ze dat ook verilmd hebben
. Was in mijn ogen geheel overbodig, zeker na het ijzersterke eindbeeld van de 3 op de voorgrond van een compleet verwoeste school. Maar goed het was dan ook voor vanaf 12 jr en de jeugd wil een happy end, dus kregen ze een happy end
John Milton
Een goede slotfilm van een erg wisselende filmreeks. Maar eerlijk is eerlijk, zelfs als niet- Potterfan moet ik toegeven dat er een aantal sterke scènes in zaten, en dat The Deathly Hallows part 2 er geweldig uitziet.
Ik heb inmiddels alle Potterfilms gezien (al heb ik de vorige na een minuut of 70-80 uitgezet) en geen van de boeken gelezen. Ik keek de films voornamelijk voor de leuke effecten, de verhaallijn is voor mij altijd toch net iets teveel op kinderen gericht geweest (al nam dit enigszins af naarmate de reeks vorderde). Alle dingen die ik echter ook aan de voorgaande films kon waarderen leken hier nog een stukje sterker aanwezig.
Behalve de special effects heb ik heb genoten van de muziek, Het camerawerk en de geweldige sets (al dan niet digitaal). Ook de strijdbaarheid van Hogwarts en 'onze helden' als de aanval losbarst wist toch een een snaar te raken. Een van de memorabele scènes voor mij was een indrukwekkende flashback montage met Snape en Dumbledore en Voldemorts eerste aanval op Harry.
Uiteraard valt er ook nu het een en ander aan te merken, ondanks zijn geringe lengte sleept de film af en toe en ben ik het met Roeman eens dat het einde waarin we Harry, Hermione en Ron als volwassenen met hun eigen kinderen zien onnodig en afbreuk doen aan de film, wat Rowling daar ook mee had willen zeggen. Tevens was het voor mij niet duidelijk dat de Horcrux in Harry opeens weg was, waarna Voldemort dus eindelijk dood kon.. De suggesties van Hemel en Limbo waren ook niet echt aan mij besteed, maar dat zal voor anderen waarschijnlijk geen punt zijn. Het is jammer dat naast het acteergeweld van Ralph Fiennes en Alan Rickman de jongere acteurs nog steeds wat schril afsteken, met name Daniel Radcliffe en Rupert Grint kunnen mij niet echt bekoren. Het is net niet storend, maar goed en geloofwaardig is anders.
Al met al een verassend aangenaam einde van de serie, voor mij de beste uit de reeks, en de enige die ik eventueel nogmaals zou willen kijken.
zzz_dafnuh_zzz
Mooie film, maar ook fijn dat we nu van de HP-hype af zijn.
Ik heb de boeken niet gelezen en daardoor heb ik niet alles in de films meteen kunnen volgen.
Al die vage begrippen, nee fanstasy is gewoon niet zo mijn ding.
coendpl
Ik heb eindelijk een keer alle films gezien achter elkaar.(in een week tijd dan)
Heb de boeken niet gelezen en was eigenlijk nooit nieuwsgierig naar de films, ondanks de hype.
Ik vind juist deel 1&2 magisch, maar naarmate de acteurs ouder werden en de films wat volwassener naar mijn mening werden de films sterker.(op deel 1 van the deathly hallows na)
Maar dit zal wel komen doordat ik de boeken niet heb gelezen.
Verder is dit een waardig einde van de reeks met veel actie en een duidelijk plot waar alles naar voren komt.
Jammer dat Radcliff bout is als acteur, voor de rest een uitstekende serie.
4* voor deze afsluitert.
Sergio Leone
Net goed genoeg.
Waar het eerste deel van het afsluitende tweeluik leeg is, is dit tweede deel behoorlijk vol, iets té vol, naar mijn smaak (ik had van The Deathly Hallows gewoon één film van gemaakt, van een kleine 3 uur). Met deze afsluiter trekt men ook weer de kaart van de blockbuster, met als gevolg idiote oneliners en onbedoeld komische situaties zoals Neville die de slang onthoofdt. Dergelijke scènes doen afbreuk aan het goede niveau dat de film haalt.
Vooral het eerste anderhalf uur is het beste uit de hele reeks. Zweinstein is - godzijdank - de locatie waar alles gebeurt, het eerste duelletje tussen professor Anderling en Sneep is een smakelijk voorproevertje en het beste: het duurt geen uur voor men weet hoe een Gruzelement te vinden/ vernietigen.
De grote finale is dan een beetje ontgoochelend, eigenlijk. Harry "dood", Harry terug, Voldemort gefopt, Voldemort dood, ... Túúrlijk.
Desondanks heeft het wel iets. Hoewel niet echt nodig, is het 19 jaren later-segment een mooie afsluiter en besef ik toch ook weer dat ik het stiekem spijtig vind dat het avontuur afgelopen is.
Zoals het een slot betaamt keert zowat de ganse cast weder om een laatste keer uit te blinken (of daar toch een poging tot te doen...). Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint doen wat men van hen kan verwachten, al blijft die eerste toch het kneusje van de reeks.
Uitschieter van dienst is Alan Rickman, mede doordat Sneep eindelijk de uitdieping krijgt waar ik zo lang op heb moeten wachten. Maggie Smith schopt kont, Michael Gambon is een toffe opa, Bonnie Wright een guilty pleasure, Evanna Lynch zet een leuk typetje neer (al vind ik Jammerende Jenny toch iets amusanter), David Thewlis en Gary Oldman zijn ook leuk ter herkenning en zo kan ik nog wel een regel of 10 doorgaan...
Enige minpunt is Ralph Fiennes, die ik over de hele reeks genomen toch niet echt overtuigend vind als Voldemort. Vooral de manier waarop hij ... zijn toverstok vasthoudt werkt al eens op de lachspieren. De meest beangstigende Voldemort vind ik dan dat CG-gezicht uit The Philosopher's Stone.
Regisseur David Yates gaat logischerwijze verder op zijn elan van de vorige films. Zweinstein als place-to-be geeft de film sowieso een serieuze sfeerinjectie en ook muzikaal behoort dit deel bij het beste van de reeks. Ik weet niet meer hoe het spreekwoord over het heilige huisje precies luidt, maar het opstappen van John Williams - ondanks het leuke en overbekende Zweinsteindeuntje - heeft de reeks geen kwaad gedaan.
Harry Potter is een degelijke reeks gebleken, ik moet toegeven dat het z'n charme heeft. Échte uitschieters ben ik echter niet tegengekomen, helaas.
Kleine 3,5
John Barry
Harry Potter And The Deathly Hallows part 2 is een goede afsluiter van de reeks maar het kon beter.
Wat vooral beter kon in de film was de slag om Zweinstein. De aanloop naar de slag is erg goed. Zweinstein krijgt een magisch schild als bescherming en standbeelden komen tot leven en nemen hun posities in om Zweinstein te verdedigen. Maar als de slag eenmaal begint valt het tegen . De eerste scene van de slag is de scene waarin Marcel een burg laat opblazen terwijl hij achterna word gezeten door de dooddoeners. Ik vond deze scene nergens opslaan. Direct daarna krijgen een erg goede scene te zien waarin de dooddoeners en reuzen aanvallen en onder andere door de levende standbeelden worden tegengehouden . Maar deze scene is te snel afgelopen wat erg jammer is. We krijgen veelte weinig van de slag om Zweinstein te zien. Wat we te zien krijgen is erg spectaculair maar het had meer mogen zijn. Ik had nog wat meer willen zien van de standbeelden in actie en nog wat meer toverduels. De spinnen en de dementors komen maar erg kort voor in de film, Ik had ook van hun meer willen zien.
Het eind duel tussen Harry en Voldemort valt tegen. Het is wel spectaculairder dan in het boek. Maar het had echt nog veel spectaculairder gemogen. Dit is toch het duel waarnaar toe is gewerkt en dan vind ik het eind resultaat nog al mager.
Ook mager is het gevecht tussen Molly Wemel en Beatrix van Detta. Dit had naar mijn idee toch echt ook wat beter gekund. Datzelfde geld voor het duel tussen Anderling en Sneep . Dat had ook echt een stuk beter gekund.
Niet alles op het gebied van actie valt tegen . De actie scene in de kamer van hoge nood is erg goed. Evenals de scene in goudgrijp waarin een draak de hoofdrol speelt. Op deze twee actie scènes is niks op aan te merken.
Waar de film deels faalt op het gebied van actie is de film een stuk beter wat besterft het verhaal. Het verhaal word goed uitgewerkt en vooral de verhaallijn van Sneep word mooi afgerond. Het boek vond ik aan het eind wat afgeraffeld. Nadat Voldemort verslagen is , gaan we vrij snel vele jaren de toekomst in met de Epiloog. JK Rowling had wel wat meer aandacht mogen besteden aan haar eind van het boek want het eind lijkt wat afgeraffeld te zijn. En omdat het boek niet alles mooi afrond doet de film dat ook niet. Zonde , als JK Rowling wat meer aandacht aan het einde had besteed waren zowel de film als het boek beter geweest . Want we gaan nu in het boek en in de film nu plots heel snel over naar de epiloog terwijl het verhaal eigenlijk nog niet helemaal goed is afgerond. Die epiloog is ook iets waar ik mijn wenkbrauwen bij frons . Harry die zijn kinderen op perron 9 drie kwart afzet. Ik vond dit nu niet echte het goede eind van de Potter serie
De film heeft dus een zwak einde wat zonde is want verder is de film qua verhaal wel goed. Er was op het gebeid van verhaal tijdens de film nog een ding waar ik mij af en toe aan irriteerden en dan heb ik het over de liefdes scenes . Want geforceerd moet dat ook in deze film ook weer even kort aan de orde komen bijvoorbeeld als Hermelien en Ron in de geheime kamer op een belachelijk moment elkaar plots zoenen. Maar dit liefdes gedoe is maar beperkt tot een paar scènes. Dus afgezien van een paar korte irritaties op dit gebied , valt het best mee met de tijd die er besteed word in de film aan geforceerde liefdesscènes.
In deze film word er erg goed geacteerd. Daniel Radcliffe,
Rupert Grint en Emma Watson acteren best goed maar wie er toch echt ten goede opviel in deze film was Matthew Lewis als Marcel Lubbermans . Marcel was in de eerste film maar een erg onzeker jongetje maar in deze film loopt hij toch mooi Voldemort de les te lezen. Een erg goede acteer prestatie van Matthew Lewis. Ook alle andere acteurs en actrices doen het goed in deze film.
Op het gebied van special effects valt niks op aan te merken en de muziek in deze film is erg goed.
Al met al vind ik Harry Potter And The Deathly Hallows part 2 een goede film maar het had beter gekund. De filmmakers hadden het einde dankzij Rowling niet echt beter kunnen maken maar de filmmakers hadden wel veel meer van de slag om Zweinstein kunnen laten zien en het gevecht tussen Harry en Voldemort had toch beter gekund. Deze film mist de magische sfeer die de eerste Potter films wel hadden. Deze film is vrij donker. Ik vind de Potter films die wat minder donkerder maar wel magischer zijn beter . Maar ondanks dat deze film tot de donkere categorie Potter films behoort vind ik dit een vermakelijke film.
3 sterren voor deze film.
Laatste deel, weer een trapje omlaag.
Komt vooral door het nogal flauwe verloop.De epische showdown is nergens episch, het Harry is dood moment overtuigt niet en de scene daarna is té melig. Flauwe speeches en wat povere moraaltjes doen eerder afbreuk aan de aanloop naar de finale battle.
Het is wel duidelijk dat de populariteit van het hele Potter gebeuren doorheen de reeks voor een hoger budget gezorgd heeft. Bepaalde scenes zijn best te pruimen en over de gehele reeks gezien wordt er een aardige kluif aan plot neergezet. De middenste delen deden misschien wat filler-achtig aan, maar het is in ieder geval geen hoofdfilm met 6 sequels geworden. Al ligt dat natuurlijk ook aan het boek (neem ik maar aan).
Eén opvallend moment, wanneer Potter het stokje de dieperik in keilt met z'n twee companen naast zich. Daar valt het écht goed op hoezeer de acteurs zelf met de films meegegroeid zijn. Niet eens zozeer de personages, maar de mensen die ze spelen. De personages in deze film blijven aardig plat, veel (echte) emotie valt er dan ook niet te herkennen in deze hele reeks (aan valse geen gebrek).
Ergens wel blij dat dit het laatste deel is, hoewel de kwaliteit redelijk consistent bleef zijn er te weinig uitschieters en blijft het allemaal iets te melig om echt leuk te zijn.
schrans
De vorige keer dat ik deze film zag was het mij blijkbaar beter bevallen, maar nu niet dus een halfje eraf.
Zeker als je vanuit het boek vergelijkt merk je toch dat de film erg vlak is. Het boek is erg gelaagd met prachtige beschrijving van de 3 hoofdkarakters en dan is het erg spijtig dat dit achterwege is gelaten in de film (ofwel zijn de acteurs gewoon niet goed genoeg). Ook had ik op het einde liever de preek van Harry Potter tegen Voldemort zien geven zoals die in het boek weergeven is. Nu was het naar mijn mening een flauw actieafkooksel dat op weinig sloeg.
Als laatste is het spijtig dat de subplot over het leven van Perkamentus amper tot niet aan bod komt in deze film.
Wel goed waren naar mijn mening de scene in 'King's Cross station' met Perkamentus en het in de herinneringen van Sneep gaan. Ook de muziek is zeker een meerwaarde.
Over het algemeen vond ik de film wel goed totdat ze op Zweinstein aankomen, dan stuikt hetgeen wat een apotheose zou moeten worden naar mijn mening ineen ten faveure van een zwak actiespektakel.
filmfan0511
Blijft de beste van de serie. Part 1 was een goede inleiding op de actie en hoogtepunten van dit deel. Eindelijk wordt er echt actie ondernomen in de tovenaarswereld en krijgen we onderlinge, spannende confrontaties. Dat is het sterkste aan deze afsluiter, alles komt tot een einde en daardoor is de sfeer heel serieus en duister. Wel jammer dat er enkele leuke dingen uit het boek zijn weggelaten, maar verder is alles wel goed verfilmd. De actie in deze film is geweldig. Prachtige special effects. Minpunt is dat de oorlog redelijk afgeraffeld aanvoelt, had wel wat meer aandacht aan besteed mogen worden. Wat er getoond wordt is wel geweldig. De acteerprestaties zijn niet minder dan geweldig. Iedereen doet het in deze afsluiter heel goed en iedereen mag ook nog eens een laatste keertje opdraven.
Vooral sterk is de sfeer en de muziek. Combinatie van beiden is gewoon geweldig.
Verder valt er niet veel meer te vertellen. Niet alle verhaallijnen worden even goed afgesloten, maar de meeste toch wel. Misschien wel 1 van de sterkste scenes uit de hele serie zijn de herinneringen van Snape. Geeft enorm veel diepgang aan zijn personage. Het einde had waarschijnlijk iedereen wel zien aankomen, maar wordt goed uitgewerkt en het 'tweede' einde is leuk en origineel en vormt dan ook echt de afsluiting.
De serie heeft zijn betere en mindere delen, maar deze was zeker de beste, nauw gevolgd door the prisoner of Azkaban.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Daniel Radcliffe deelt schokkende anekdote: 'Ik was doodsbang voor hem'

Emma Watson over 'incest-scène' in 'Harry Potter'-film: 'Meest afschuwelijke dat ik ooit heb moeten doen'

'Harry Potter and the Philosopher's Stone' bereikt na 19 jaar grote mijlpaal

The Lord of the Rings: The Return of the King