Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 13 juli 2011
Bekijk via HBO Max
Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
"It all ends."
Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Harry Potter and the Deathly Hallows (BoekMeter)
- Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Bellatrix Lestrange
Aberforth Dumbledore
Neville Longbottom
chevy93
Er zaten wel leuke/sterke momenten in, zoals de terugblik op Sneep en Lily. Maar het is een kwestie van sprokkelen en dat wil ik niet bij een Harry Potter-film. De film moet over de gehele lijn sterk zijn en geen slap GTST/LotR-aftreksel...

Waarom toch? Waarom?
Destijds was ik behoorlijk teleurgesteld in het laatste deel. Ten onrechte zo bleek en dat vind ik best opvallend. Nota bene in de bioscoop zou deze film toch goed tot zijn recht moete komen. Toch geef ik dit laatste deel, als eerste sinds The Chamber of Secrets ‘slechts’ een 3,5*. Want als er één stukje kritiek is dat nog overeind staat, is het wel dat het allemaal afgeraffeld aanvoelt. Daar waar Part 1 rustig opbouwt naar de finale en eindigt met een van de beste cliffhanger in de filmgeschiedenis, is Part 2 een aaneenschakeling van vluchtige actiescènes.
Tot zover de kritiek, want visueel is het einde wederom adembenemend mooi. Van het magische schild om Hogwarts heen tot vuurdraak in de Room of Requirements.
En eerlijk is eerlijk, spannend is het zeker. Ruim 10 jaar lang is er opgebouwd naar dit laatste epische moment en dat voel je. Iedere vezel staat stijf, want er zit geen slap of saai moment in, dat dan weer wel.
Alle lof voor Yates en zijn crew, want hij tilde de Harry Potter-saga absoluut naar een hoger niveau.
rcuppen79
Laatste deel uit één van de meest succesvolle filmreeksen aller tijden! Het laatste boek werd in tweeën gesplitst en dat zal ongetwijfeld meer met commerciële en minder met artistieke redenen te maken hebben. De eerste film was hierdoor vrij saai en bevatte bitter weinig actie. Dat wordt met de tweede film goed gemaakt, maar het nadeel hierbij is dat er ditmaal nauwelijks een verhaal is. Het laatste uur is vrijwel alleen maar actie en dat is een beetje teveel van het goede.
Ik blijf erbij dat het laatste boek makkelijk als één film verfilmd had kunnen worden. Ook de toevoeging van 3D oogt als een goedkope poging om mee te lopen op de 3D-hype die destijds hevig woedde.
tbouwh
Genieten op en top. Kippenvel vanaf het begin, daar een serie die me vanaf het begin geboeid heeft tot een einde komt. De mobilisatie van de troepen in het begin van de film zorgt al voor een gevoel van adrealine, en als het daarna losgaat krijgt de kijker wat de rest van de serie altijd enigszins is uitgebleven: echte strijd. Ik denk ook wel dat uit sommige scenes wat meer gehaald had kunnen worden, maar daar staan een aantal indrukwekkende onthullingen uit het verleden ( dmv 'flashbacks') en prachtige scenes tegenover. Muziek van Desplat is daarbij een fijne, constante factor. Het is duidelijk dat Radcliffe, Watson en Grint gegroeid zijn, en de flashback naar ik meen deel 1 laat goed zien hoe veel jaar er overheen gegaan zijn. Het einde is mooi en bevredigend. Ik heb er dan een portie kijkplezier van 2 uur opzitten die slechts door details besmet wordt.
Voor mij is dit, samen met the Goblet of Fire, de beste HP-film.
Ajacied16
Met de laatste film komt de ontdekkingstocht in de wereld van Harry Potter alweer ten einde. Iets meer dan een maand terug had ik nog nooit een minuut van hem en al zijn avonturen gezien en werd ik daarvoor voor gek verklaard. Ik snap inmiddels een klein beetje waarom. De reeks films is namelijk gewoon echt goed. Maar daarover later nog iets meer, eerst nog een klein verhaaltje over deze film.
Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 gaat verder waar Part 1 eindigde met de geweldige 'cliffhanger' (ja duhh, maar ik wilde de cliffhanger nog even een keertje benoemen). Bij Part 1 schreef ik al dat het mij een verstandige keuze leek om het laatste deel in tweeën te knippen en die mening heb ik nog steeds. Op de manier wordt echt de tijd genomen om het hele verhaal van de afgelopen films duidelijk te maken en alle kleine dingen uit vorige films bij elkaar te voegen. Want tussen het echte slot door zijn er genoeg van dat soort dingen.
De hele film zit erg goed in elkaar. De aanval op Zweinstein vond ik een hele mooie scene die geheel goed in elkaar zat. Zo goed als alle hoofd- en bijrolspelers spelen zeer geloofwaardig en vol inleving. Op die manier voegen ze meer toe dan enkel een verwijzing te zijn naar de vorige films. Het hele verhaal en alle onbekende delen, met name rondom Snape, wordt erg helder en op een goede manier uitgelegd met de flasbacks. Uiteindelijk lijkt de uitleg te leidden naar de 'dood' van Harry, maar ook als kijker die het verhaal nog niet kent voel je dat dit uiteindelijk op de een of andere manier recht zal worden gezet. Dat gebeurd dan uiteindelijk ook en het cliché van goed overwint kwaad is een feit. Echter is dat cliché totaal niet storend en is het eigenlijk een goede afsluiting, een mooie bekroning op al 'het werk' van Harry, Ron en Hermione. Dat het uiteindelijk Neville is die ervoor zorgt dat de slang het niet meer kan navertellen vond ik erg mooi. Hij was het immers die in alle eerdere films de magie maar nooit onder de knie kreeg.
De laatste film is in ieder geval een goed vervolg op Part I en een meer dan waardige afsluiting van een gehele reeks. Visueel zit het zeer sterk in elkaar, het camerawerk is uitstekend, de effecten zijn mooi en het hele verhaal klopt gewoon. Het tweeluik is voor mij samen met deel I de beste van de hele serie. Toch haalt het net niet de maximale score. Ik heb zeer genoten van de film, maar iets in mij houdt een 5* tegen.
De gehele serie is ook voor mij een aardig succes geworden. Eerlijk gezegd had ik dat helemaal niet verwacht, maar het is gegroeid. Deel I was een wonderlijke kennismaking in de gehele wereld, maar echt compleet anders dan deze laatste film. Erg mooi om te zien hoe de drie hoofdpersonen (maar eigenlijk ook andere personages) zijn gegroeid. In hun doen en laten zie je het bij Radcliffe, Watson (haar uiterlijk moet ik toch wederom even benoemen) en Grint, maar ook qua acteerwerk werd het beter. Watson blijft voor mij de beste van de drie, Radcliffe is acceptabel en blijft dat eigenlijk altijd terwijl Grint veranderd van een 3e wiel aan de wagen naar een volwaardig hoofdrolspeler.
Het kinderlijke van de films wordt er op het juiste moment afgeschud en vervolgens wordt een goede balans gevonden met de hoeveelheid duister en dreiging. In deel III lag dat voor mij echt veel te hoog en dan met name op visueel niveau. In de laatste twee films is er continue sprake van een spanning, maar dit wordt niet op een extreem donkere manier in beeld gebracht. Deel V en VI vind ik nog steeds een smet, maar dat komt vooral omdat ze als losstaande films voor mij sowieso niet overeind blijven. Om het verhaal positief af te sluiten: ik raad het iedereen aan om er eens goed voor te gaan zitten en de hele reeks te bekijken. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!
Leland Palmer
Hier had echt meer ingezeten. Ware het niet dat regisseur Yates regelmatig verzaakt om dit tot een echt episch slot te toveren. Zo'n grote beschermende bol over Zweinstein heen ziet er nog groots uit, maar de resurrectie van Harry zelf is echt een enorme flater. Wat slap geregisseerd zeg. Van zoiets moet je in zo'n grote finale één brok bombast maken. Daarnaast is de laatste scene op het station een grote grap. Sowieso Ron en Hermelien? Ik weet niet of die twee in het boek ook een stel werden, maar dat past echt totaal niet.
Maar dat is mijn gevoel. Echter wil ik niet alleen negatief zijn, want ondanks dat Yates een paar keer faalt, zorgt-ie toch weel voor een visueel imponerend geheel wat prima wegkijkt en zo nu en dan een redelijke spanning op weet te bouwen. Ik was blij om Zweinstein weer te zien en momenten zoals de flashback van Sneep + nog een aantal andere zeer fijn gemaakte scenes en de zoektocht naar de Gruzelementen en het feit dat Harry zelf ook 1 is, zorgen voor een toch wel prima afsluiter, ondanks dat er meer had ingezeten.
JR-Style
"Always"
Het laatste deel van de Potter reeks is echt een fantastische finale van een bijzonder vermakelijke serie. Ook wel jammer dat de hele serie hiermee gestopt is.
Dit deel bevat echt ongelooflijk veel actie wat natuurlijk al begint bij de inbraak in Gringotts aan het begin van de film. Helena Bonham Carter speelt hier op een zeer leuke manier Hermione die Polyjuice Potion heeft ingenomen. De hele scène is spannend en vooral dat ze ontsnappen op de rug van die draak is erg goed gedaan.
Daarna krijg je echter nauwelijks tijd om bij te komen want het trio moet zich snel haasten naar Hogwarts om daar de rest van de Horcruxes te vernietigen. Ze komen eerst bij Aberforth Dumbledore (de broer van de befaamde Albus) en ik vond het wel erg jammer dat je hier niet meer te horen kreeg over het hele achtergrondverhaal van Albus en Aberforth in hun jeugd. Dit had makkelijk gekund omdat deze film een relatief korte speeltijd heeft vergeleken met de andere films.
Echter gaan ze dus al vrij snel naar Hogwarts en kan het gevecht beginnen. De scène in de Great Hall met Snape die alle leerlingen optrommelt en McGonagall die Harry beschermd vond ik best tof gedaan, toffer dan hoe het in het boek ging. Daarna begint het voorbereiden op de Battle en dat zit vooral lekker spectaculair in elkaar en in het hele middenstuk gebeurd genoeg (alleen vergeleken met het boek vind ik de dood van Fred slecht uitgewerkt. In het boek vond ik dat echt een zeer triest moment maar hier zag je het eigenlijk niet heel goed. Dood van Snape was wel puik gedaan). Het hele gedeelte met de Prince's Tale was sowieso wel tof, al ergerde ik me wel aan de casting van de jonge kinderen. Meer omdat de jonge Lily bruine ogen heeft (terwijl dat door de hele serie gezegd wordt dat Harry dezelfde kleur ogen heeft als Lily. Dat slaat dan nergens op.) Ook vond ik James totaal niet lijken op hoe hij er uit hoort te zien (geen bril en gewoon bruin haar ipv zwart, terwijl altijd werd gezegd dat Harry zoveel op zijn vader leek). Snape en Sirius waren wel goed gecast en het hele verhaal van Snape werd duidelijk uitgelegd.
Toen moest Harry zichzelf opofferen wat wel erg mooi gedaan was met o.a. the Resurriction Stone en hoe hij daar naar Voldemort toe kwam lopen. Het hele stuk met Dumbledore vond ik ook prima gedaan en legde alles nog eens even goed uit.
Daarna kwam de grote finale en de speech van Neville (geweldige ontwikkeling van dat personage) was wel wat cliché maar wel mooi dat hij tegen Voldemort inging. Toen Harry nog bleek te leven volgde er nog een grote finale met Voldemort die achter hem aan ging, dit vond ik wel wat overdreven want in het boek is het juist maar een heel kort gevecht. Ook vond ik het jammer dat het beslissende gevecht plaats vond op die buitenplaats met niemand erbij, terwijl het tof was dat hij in het boek het in de Great Hall deed met alle mensen eromheen. Ook minder was dat Voldemort in stukjes uit elkaar dwarrelde ipv dat hij gewoon neerviel als een lijk.
Het stukje met 19 jaar later was wel een beetje cheesy, maar wel een mooie afsluiting van de hele reeks. Best grappig hoe ze de jonge personagers ouder er uit hebben laten zien.
In deze film werd ook weer fantastisch geacteerd door Ralph Fiennes die een geweldige Voldemort neerzet (zelfs met humor) en Alan Rickman als Snape is ook fantastisch. Het trio deed het ook wel goed maar niet heel interessant.
Deze film krijgt van mij 4,5*
J.Ch.
Helaas, helaas, hiermee is er dan toch een einde gekomen aan mijn marathon. Ik heb mijn recensie van jaren geleden herlezen, en ik denk dat ik hopeloos in herhaling ga vallen. Het komt nog steeds op hetzelfde neer: mooi, indrukwekkend ook, maar niet episch.
Ik vond deze film te kort, te compact. Na het weldadige tempo van 7.1 trekken hier de ontwikkelingen zich met hoge snelheid aan je voorbij. Dit gaat ten koste van de sfeer en de diepgang, wat ik erg jammer vind. Waar in deel 7.1 de hopeloosheid en radeloosheid erg goed voelbaar werd gemaakt, is 7.2 een haastig spektakel waarin teveel gebeurt om het echt allemaal goed mee te krijgen. Als je de film dan toch in tweeën knipt, waarom dan niet dit tweede deel langer maken? Sommige zaken krijgen in het boek een veel mooiere, volledigere afronding en het is een gemiste kans om in dit deel de zaken met zoveel mogelijk ontploffingen tot een snel eind te brengen.
Gelukkig betekent dit niet dat deze film erg tegenvalt. Een aantal scènes blijft sterk overeind, waaronder de fantastische scène waarin Helena Bonham Carter een mooi staaltje acteerwerk laat zien als Hermelien die Beatrix na probeert te doen. Sneep krijgt gelukkig ook nog de nodige aandacht, en Marcel laat eindelijk zien hoe cool hij eigenlijk is (hetzelfde geldt voor professor Anderling). Verder is Goudgrijp goed voor een aantal mooie momenten. Ook de slag om Zweinstein is niet mis. Her en der sneuvelen er wat geliefde personages, helaas vaak met minder aandacht dan ze verdienen.
Opvallend genoeg zijn mijn favoriete scènes zelden die met Harry. Ik heb hem nooit echt een aansprekende held gevonden; daar kan ik niet alleen de films de schuld van geven. Gelukkig is Ralph Fiennes een waardig tegenstander. De onvermijdelijke confrontatie vond ik iets teveel uitgemolken, eigenlijk. In het boek is er veel meer aandacht voor Harry in het bos en de gevechten die plaatsvinden in de Grote Zaal, maar in de film storten Harry en Voldemort samen naar beneden (volstrekt onnodig) en steken ze, zonder enig publiek, hun toverstokken naar elkaar uit in slow motion. Dat had toch beter gekund. De laatste scène vind ik ook nét niet geslaagd. In een boek kom je met zoiets weg (ook maar net, trouwens, wat mij betreft) maar ik had voor de film liever een ander einde gehad.
Goed, een aantal kritische noten dus, maar toch zou ik The Deathly Hallows – Part II niet een onwaardig einde aan de serie willen noemen. Alleen al omdat hier verhaallijnen worden afgesloten die al sinds het eerste deel lopen, een aantal personages en/of acteurs hier de mogelijkheid hebben om te laten zien hoe ze zijn gegroeid in de loop der jaren, en natuurlijk omdat het spektakel, al zij het wat ongedoseerd, er niet om liegt. Weliswaar niet een episch, maar wel een passend einde - en ondanks mijn op- en aanmerkingen een prima score.
Kondoro
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Voor mij is dit het beste deel van de HP reeks. Wat heb ik genoten van deze film! Geen enkele in kak moment en geen enkel momentje verveeld. Dit had ik wel eens bij de vorige delen omdat je daar volgegooid werd met nuttige en overbodige informatie! Wat kreeg je in dit deel dan? Ja alleen maar, gevechten, actie en tover spreuken naar je toe geslingerd. En wat was het geweldig! Ik heb echt super veel genoten van deze film maar, helaas, dit was het dan. Het einde der eindes van Harry Potter en wat een vette afsluiting! Ook is dit de enigste HP film die ik nog niet gezien heb, dus, totaal nieuw voor mij!
Daniel Radcliffe speelt zijn rolletje weer goed, dit keer ook erg sterk weer. Rupert Grint en Emma Watson deden het ook gewoon goed. Mijn favoriete karakter Hagrid is dit keer niet veel in beeld, maar dat maakt niet uit! Voorgaande film was hij erg aanwezig! Ralph Fiennes als voldermort, geweldig!
Het verhaal is erg goed, dit keer wel wat korter dan voorgaande jaren. Ook deze film is gewoon prima om te zien en zijn concept is ook toppie. Volgens mij is al het actie wat verstopt was in deel 1 hier in gestopt. Leuk! Zeker een goed Harry Potter eind en ook zeer waardig, voor mij dan!
Glennekeeeee
Aangezien VIER (Vlaamse zender) alle HP-films in de zomer heeft uitgezonden heb ik deze allemaal opgenomen en vandaag heb ik het zesde deel ervan teruggezien.
De laatste film van éen van de meest succesvolle reeksen, zowel op financieel als criticus-gebied. Elke film haalde op z'n minst een meer dan aardig niveau met enkele uitschieters waarbij elke film een eigen identiteit had en toch mooi in het geheel paste. Een non stop actie film hadden we in deze reeks nog niet gehad maar Part 2 vult die leemte met gemak, en dit zonder de details voor de personages niet te verliezen.
Dat deze film vooral draait om Voldemort en Potter word al snel duidelijk. De opbouw daarnaar was ook zeer sterk. Al snel word duidelijk dat Zweinstein, waar het allemaal begon, ook het décor van de finale moet zijn. Op zich logisch, aangezien Zweinstein in deze reeks als een symbool voor magie word gezien. Sneep die Perkamentus heeft opgevolgd maar als kijker voel je dat er iets aan de hand is met de man. We krijgen daar later in de film een waardige uitleg over en een mooi afscheid van éen van de meest intrigerende personages van deze wereld. Ook mooi is het begin van deze film, we krijgen ook daar actie met een heerlijke scène in goudgrijp, na een rustpauze bij de broer van Perkamentus die een ander daglicht stelt op het ex-schoolhoofd gaan we al snel naar Zweinstein waar het al niet lang duurt voor Voldemort komt aangestormd. De invasie van diens leger is heerlijk in beeld gebracht met mooie actieve, flitsend bewegende beelden die mooi elk facet van de veldslag laat zien. Het enige wat zelfs tot aan de finale minder uitgewerkt blijft is Potters relatie met Ginny die zichzelf maar moet weten te redden en aan haar lot word overgelaten door haar zogezegde grote liefde, al is dit maar een detail. Op het eerste zicht lijkt daarna het duel Harry - Voldemort maar een tegenvaller en hoewel het op zich wel logisch lijkt waarom dit gebeurd is de wederkeer maar een raar gegeven. Vooral omdat Harry zelf al beseft dat hij terug moet wat me niet logisch lijkt aangezien je dood bent. Maar het gesprek met Perkamentus verbergt veel omdat het zo innemend is en oprecht waardoor dit ruimschoots gecompenseerd word. Wanneer Harry en Voldemort terug elkaar treffen is het zeker een topfinale al is de manier waarop Voldemort sterft eigenlijk geen krachtmeting tov elkaar maar eerder het geluk dat de Zegevlier niet aan Voldemort behoorde waardoor die dus niet gehoorzaamde misschien een beetje een tegenvaller maar op zich wel te verklaren.
De laatste scène was misschien iet of wat overbodig maar wel leuk om te zien.
Het laatste slotstuk is een topper geworden, deze reeks eindigt met een climax die volledig aan de verwachtingen voldoet en de reeks met een goed gevoel kan doen afsluiten.
9,75/10
DE VOLLEDIGE REEKS
Nu ik alle films na elkaar heb bekeken kan ik zeggen dat dit écht een meer dan hoogstaande reeks is geworden waarbij nog geen enkele franchise dit heeft kunnen evenaren door 8 films zo een niveau te kunnen halen (Bond misschien maar zeker niet 8 films na elkaar van dezelfde kwaliteit). We hebben een wereld zien groeien, personages zien groeien, zien uitwerken op een meer dan solide manier en finales gezien die nergens herhalend waren en steeds de film waardig afsloten. Het is meer dan een blockbuster-reeks geworden want daarvoor heeft de film hun personages veel te mooi naar boven laten komen. Daarnaast nog éen van de beste badguys uit de 21e eeuw en een magische wereld waar zo veel valt uit te halen.
Ik ben benieuwd naar de nieuwe reeks die ze aan het opzetten zijn maar het zal toch raar aanvoelen om daar nergens Harry Potter te kunnen weerzien
voor de gehele reeks een 8,5-9
met als uitschieters: Azkaban, Vuurbeker, Part 1 en part 2
jippie2010
Eerste kerstdag, de dag dat de geboorte van Jezus wordt gevierd.
De man die moest sterven, door het kwaad, om het kwaad te overwinnen.
Interessant om op deze dag deze film te zien. *4.0
martijn011
- 2034 berichten
Sterke afsluiter van de reeks en tevens de beste. Ik had het voorrecht, in tegenstelling tot vele anderen die jaren geduld moesten hebben, om alle films binnen een maand te zien. Alhoewel ik zeker niet tot de grootste fans gerekend mag worden, ook niet na ze allemaal gezien te hebben, vind ik het toch jammer dat het afgelopen is.
Ik kan me voorstellen dat de cast enorm moest afkicken na deze film. Het beslaat toch zo'n jaar of tien van je leven en als het dan ineens stopt val je toch in een soort van zwart gat.
Deze film zit boordevol actie en ademt een geweldig dreigende sfeer. Alhoewel ik het soms wat afgeraffeld vond overkomen, vooral het gevecht in Zweinstein, zien de actiescenes er schitterend uit en komen er nog onverwachte zaken op het pad van Potter. Vooral Sneep is een van de meest interessante personages. De clash tussen Harry en Voldemort is gewoon prima gedaan.
Zelfs het einde kon me nog wel bekoren. Het doet je even terugdenken aan deel 1, waar alles begon.
De serie heeft me zeker niet omvergeblazen, maar het heeft me prima weten te vermaken. Ik ga het over een aantal jaren zeker weer eens opzetten. Kijken of ik er dan nog steeds zo insta.
baspls
"Do not pity the dead, Harry. Pity the living and above all, those who live without love."
Na met veel plezier alle Harry Potter films te hebben teruggezien is het nu helaas alweer voorbij.
Harry, Ron en Hermelien zijn nog steeds opzoek naar de overgebleven Gruzelementen. Ondertussen opent Voldemort de aanval op het opstandige Zweinstein...
Emma Watson en Rupert Grint zetten hun rollen weer heer sterk neer en Daniel Radcliffe doet het hier echt zeer goed als de laatste keer Harry Potter. Verder waren Ralph Fiennes en Maggie Smith ook weer erg sterk dit laatste deel. Alan Rickman speelde in dit fenomenaal als Sneep.
Waar het vorige deel veel luchtigheid en een soort 'stilte voor de storm' bevatte is dit deel dan de spectaculaire en dramatische afsluiting van de Harry Potter-reeks. Vrijwel alle personages die je terug wilt zien komen minstens even kort aanbod en de laatste slag om het kasteel is zoals het hoort episch.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is weliswaar de kortste film in de reeks, het beslaat dan ook alleen de laatste hoofdstukken van het boek. Je zou zeggen dat er dan genoeg ruimte zou zijn voor een trager tempo en wat langere scènes. Toch is dat niet het geval, iedere seconde van de film is onmisbaar en als het aan mij licht had hij best nog een halfuur of een uur langer mogen zijn.
Mooi hoe Professor Anderling het voor Harry opnam. De dood van Sneep en diens achtergrondverhaal ontroerde me enorm, misschien komt dat ook omdat Alan Rickman nog niet zo lang geleden is overleden. Die flash-back vond ik echt geweldig, een van de absolute hoogtepunten van de film. Niet alleen komen we meer te weten over de achtergrond van Harry's ouders, Sneep en Perkamentus, maar het zorgt er ook voor dat het verhaal een mooi geheel vormt. Als we Sneep en de huilende baby Harry zien bij de dode ouders kreeg ik echt een brok in mijn keel. Verder was de dood van enkele vertrouwde personages waaronder Remus ook erg verdrietig. Harry's dood en de uiteindelijke confrontatie met Voldemort vond ik ook bijzonder sterk en met de nodige dramatiek.
De cinematografie was wat minder duidelijk aanwezig als in het vorige deel, omdat er meer actie en effecten zijn uiteraard. Toch was ook dit deel weer bijzonder sterk opgenomen. Erg veel CGI en greenscreen. Hoewel niet alle effecten even goed zijn gelukt vond ik de CGI nergens storend en ziet de film er uitstekend uit. Verbaasde me enorm toen ik de achter de schermen-beelden zag, je staat er helemaal niet bij stil als je de film ziet dat het allemaal nep is. Wel moet ik zeggen dat het erg leuk was om te zien wat voor lol de acteurs hadden tijdens de opnames, hartverwarmend hoe ze allemaal ontroert raakte op de laatste dag.
De muziek van Alexandre Desplat in dit laatste deel is bijzonder sterk. Heerlijke dramatische muziek die echt past bij de afsluiting van een legendarische reeks als Harry Potter. Vooral Severus and Lily (gecombineerd met Lily's theme en het schitterende Dumbledore's Farewell van Nicolas Hooper) vond ik een van de hoogtepunten uit de soundtrack. Een heel goede keus om aan het einde gebruik te maken van het hartverwarmende Leaving Hogwarts van John Williams gevolgd door End credits á la Williams. Überhaupt vond ik het einde met de hoofdpersonen en hun kinderen echt geweldig. Dat laatste shot ook met de oudere Harry, Ron en Hermelien. Perfecte afsluiter.
In de bioscoop maakte deze film destijds al een gigantische indruk, en die is minstens even groot nu ik de film heb teruggezien in het Engels. Net als de Star Wars-films heeft Harry Potter een grote invloed gehad op mijn jeugd en heeft het me gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben. De films hebben mijn liefde voor duistere sfeertjes en fantasy aangewakkerd en die is nu sterker dan ooit. Dit laatste deel is waardig aan de fantastische reeks Harry Potter, een betere afsluiter had haast niet gekund.
Nox
Tarkus
Helaas ben ik ook over dit deel niet erg tevreden, net als over part 1 van deze film.
Dit deel heeft wat meer special effects maar net als over het eerste deel ben ik niet opgetogen over het verhaal, dat ik bijzonder saai vind.
Het ganse Harry Potter verhaal had een beter einde verdiend dat dit.
Sorry, maar ik ben niet echt een liefhebber van dit einde, het had allemaal beter gekund en ook een beter einde had op zijn plaats geweest.
Dit Part 2 is iets beter dan Part 1.
Maar blijf bij m'n mening dat het allemaal beter had gekund.
Toch heb ik bij het herbekijken van de ganse serie films me toch wel kunnen vermaken.
Ze zijn alles samen toch wel een mijlpaal in de filmgeschiedenis en stuk voor stuk kaskrakers !!
Fisico
Een Harry Potter-fan zou ik me niet noemen, een expert al helemaal niet, maar ik kan wel zeggen dat ik me vermaakt heb bij de hele reeks. Meer zelfs, ik ben blij verrast met de degelijkheid van de films in de gehele reeks door waarbij de kwaliteit hoog werd gehouden en zelden tot nooit inzakte. Ik bekeek de reeks via de wekelijkse uitzendigen op TV, maar dit laatste deel nam ik mee uit de bib waardoor ik geen weekje meer hoefde te wachten.
In de laatste film - prima keuze overigens om het boek op te splitsen in twee films - is het hek helemaal van de dam. Het spektakel vliegt je letterlijk om de oren en deed me in vele opzichten denken aan LOTR met de massagevechten, draak en queeste. Eén van de sterkste momenten van de film vond ik de flashbacks (via die waterkuip) rond het verhaal van Sneep. Fijn ook om vast te stellen dat Zweinstein terugkeert om deel uit te maken van de finale. Het absolute einde 19 jaar later is wat sentimenteel, maar brengt de magie van het eerste deel terug waarbij het allemaal begon.
Marcel, de vaak onderschatte sul, wordt nog één van de grote helden, mja, beetje cliché wel, maar de loebas verdient het wel. Fiennes en Rickman leven zich enorm uit in het rol en brachten de reeks in zijn geheel tot een hoger niveau. Het blijft me verbazen dat de Potterreeks aan eveneens kinderen blootgesteld wordt. Voor één keer moet ik toch de minimumleeftijd van 12 jaar erkennen, want vooral naar de latere films toe wordt het best grauwer en enger. Laat ons zeggen dat je als kind/tiener mooi kan meegroeien met de ontwikkeling van Harry, Ron, Hermelien en co. Dankzij de reeks nu ook begonnen aan de boeken als voorleesverhaal aan mijn kinderen. Mooi!
Shadowed
Toffe afsluiter.
Net als part 1 van deel 7, is dit meer dan een waardige afsluiter en het beste deel van de reeks voor mij. David Yates begon wat matiger in de reeks, maar bewijst hiermee ultiem de uitdaging best aan te kunnen. Helaas is de Potter reeks ten einde.
In het donkerste en visueel het meest aantrekkelijke deel doen Radcliffe en de rest het meer dan prima. Wel gek dat die Marcel flinterdun is geworden! Ik las dat hij eigenlijk dikker had moeten worden maar dat is dus niet helemaal gelukt.
Waardige afsluiter, visueel mooi toverspektakel en lekker donker. Leuk dat ze hier wat mee realisme in hebben getoond, inplaats van al die finales waar de verloren karakters toch weer tot leven komen.Klasse naar Yates! Geen deel 8 (of 9) meer schrijven of maken. Het is zo goed.
Ummmagummma
Met mijn kids de hele serie bekeken, en vanavond dan de afsluiter.
Alles komt hier bij elkaar, en hoewel je in een film nooit de complexiteit van de boeken kunt overbrengen is dit op zichzelf een prima finale van een filmreeks die beter wordt richting het einde, en dat komt niet zo vaak voor.
De jonge acteurs worden steeds een beetje overtuigender, de grootste lof gaat naar Ralph Fiennes en Alan Rickman, twee van de werkelijk allerbeste acteurs. Fiennes verbeelt de berekenende waanzin van Voldemort en zijn uiteindelijke ondergang op werkelijk eclectische wijze, en de tragiek van Sneep en zijn wrede, dramatische dood was misschien nog wel mooier in beeld gebracht, en uiteraard zoveel subtieler.
De film heeft lekker veel vaart zonder over zijn eigen benen te struikelen, en de SFX en CGI zien er goed uit zonder dat ze het verhaal teveel in de weg gaan zitten zoals tegenwoordig helaas bij het gros der films wel het geval is.
Cinematografisch gezien is de film wat minder dan zijn voorganger die vooral ook qua opbouw interessanter was. Het verhaal kent wat sterke ingrediënten de ontrafeling van Harry als gruizelement en de prachtige apotheose van het meest complexe en verborgen karakter, Severus Sneep
Maar Ik blijf het gevoel houden dat er meer in gezeten had, dat naast alle actie, tovenarij en geweld wat meer uitgesponnen drama mooi voor de balans geweest, ook had wat meer humor geen kwaad gekund, in die mooie balans die de boeken wel hebben. Dan had de film ook best een half uur langer gemogen.
Het einde is me wat teveel flauwe suikerzoete feelgood, bijna twintig jaar later brengen de op zich redelijk goed ouder gegrimeerde stelletjes hun kroost naar het bekende perron. Harry en Ginny, Hermelien en Ron, Draco nog even in beeld en de onzekere jonge Albus Severus.
Maar het voegt weinig tot niets toe. Een ok Sundae ijsje na een geweldig diner in een sterrenstaurant. Het kan wel, en is best te doen met caramel en nootjes, maar het is ook een beetje jammer voor de nasmaak, het had gewoon beter gekund.
IH88
“Do not pity the dead, Harry. Pity the living and above all, those who live without love.”
Geweldig sluitstuk van de Harry Potter franchise. De speelduur is korter dan die van de voorgaande films, en het tempo ligt gelijk hoog. Alle acteurs zitten na acht films perfect in hun rol. Radcliffe, Watson, Rickman, Grint, Fiennes, Bonham Carter etc. Allemaal zijn ze in deze laatste film ijzersterk op dreef.
De film ziet er ook geweldig uit, en de production design en special effects lijken iedere film beter te worden. De strijdt tussen Harry Potter en Voldemort staat in dit laatste deel centraal, en het zorgt voor een spannende en enerverende film waarin genoeg te genieten valt. Alle personages hebben hun moment om te laten zien wat ze waard zijn, en vooral het trio Harry, Ron en Hermione blijft een sympathiek trio waar je makkelijk mee meeleeft. En daar gaat het uiteindelijk om.
clubsport
Het vorige deel besloeg min of meer tweederde van het laatste boek , dit deel bevat dus in weze het minst aantal bladzijden van de reeks .
Daardoor is het gevoel van afraffelen een stuk minder dan de vorige delen en dat is een groot pluspunt .
Desondanks zijn er nog steeds verhaallijnen die veel te gehaast aanvoelen , zoals de scene met goudgrijp die niet heel storend maar toch best wel wat uitgebreider had gekund .
De actiescene met de draak is goed , daarna krijgen we de scene met de broer van Perkamentus die ook weer teveel werd afgeraffeld , de discussie tussen Harry en Desiderius kwam totaal niet uit de verf , de dialoog text uit het boek leek ook opzettelijk veranderd viel me nu op ( iets wat ik al eerder had moeten zien in de vorige delen) .
Daardoor werd de emotionele lading van de scene vrijwel teniet gedaan .
De hersenpan scenes over Sneep waren ook veel te kort en deden ook hier de emotionele waarde tekort , de stenen kom was trouwens al eerder veranderd ( ook zo'n rare move ) .
Dat gold ook in iets mindere mate vond ik voor de scene met perkamentus en Harry op het station .
Algemenene conclusie : Yates is de totaal verkeerde keus geweest om deze reeks over te nemen , hij leek veel meer bezig met de drang om zijn eigen stempel op de films te drukken en voegde soms scenes toe die helemaal niet in de boeken voorkwamen .
Ook de dialogen werden soms veranderd en (niet ten goede ) om het verhaal maar zo snel mogelijk af te raffelen .
Dit laatste deel doet het wat beter dan de vorige delen maar dat zegt niet zoveel , het voelt alleen wat minder gehaast aan omdat het boek al flink ver gevorderd was met het deel ervoor .
mrklm
Harry [Daniel Radcliffe], Ron [Rupert Grint] en Hermione [Emma Watson] willen met hulp van Griphook [Warwick Davis] het domein van Bellatrix Lestrange [Helena Bonham Carter], de moordenaar van Sirius Black, binnentreden om haar Horcrux te vernietigen. Om Ollivander [John Hurt] legt uit dat Harry de 3 Deathly Hallows nodig heeft om Voldemort [Ralph Fiennes] te kunnen verslaan: de Elder Wand, de Cloak of Invisibility en de Resurrection Stone. Deze maken je Master of Death. Iedereen in Hogwart’s School of Magic moet nu kiezen aan wiens kan ze staan alvorens de langverwachte slotconfrontatie tussen Harry en Voldemort. Het was de moeite van het wachten waard. Een waardige afsluiting van één van de populairste en meest succesvolle franchises uit de filmgeschiedenis.
Noodless
Toegegeven dit is wel een waardige afsluiter van een fantasievolle franchise die ik op een zeer lange termijn uiteindelijk nu achter de rug heb. De films rond Harry Potter hebben een gevoel van ups and downs waarbij deze film tot één van de betere kan gerekend worden. In deze film zijn er eindelijk ook heel wat toffe actiemomenten die gekruid zijn met heel wat magie waardoor het verhaal ook boeiender wordt. Het verhaal heeft ook een fijne twist die mooi uit de doeken wordt verteld en waar je vanaf het begin van deze reeks je constant zit af te vragen of de Professor Snape ( Alan Rickman ) aan de kant van de slechten of de goeden staat. Maar er is nog een verrassende twist wie de eigenaar van de krachtige toverstaf is. Het verhaal geeft een verder verloop van het eerste deel en daarna het gegeven van de drie Deathly Hallows die nodig zijn om Voldemort (Ralph Fiennes) te kunnen verslaan : de Elder Wand, de Cloak of Invisibility en de Resurrection Stone. De lang verwachte confrontatie tussen Potter en Voldemort gaat zich dan ontvouwen. 7,5/10
MovieHolic
Ondanks dat dit de beste film uit de hele reeks is, is en blijft het een zoetsappige reeks kinderfilms waarbij het verhaal afgeraffeld, onlogisch en onsamenhangend is.
De CGI was goed, ook met name omdat het alweer 11 jaar oud is.
Hoe dan ook, het is totaal overhyped, ik snap dat mensen die ermee zijn groot geworden of de boeken hebben gelezen hier anders over denken, maar als buitenstaander vind ik het al met al tegenvallen.
Lovelyboy
En de volgende stap in mijn quest om de top 250 te voltooien. In november was het nodige en verplichte van Pixar en Disney aan de beurt, wat de ene keer voldeed en ik de andere keer lichtelijk overhypt vondt, nu was het de beurt aan Harry Potter, iets dat ik door de jaren heen succesvol vermeden heb wegens het vooroordeel dat het een jeugdreeks is, iets waar ik jaren terug al eens een beetje op terug kwam na het zien van één van de latere delen met mijn ex. Niet onaardig was mijn gedachten maar toch ook vooral niet mijn ding, en dat was in het geval van The Deathly Hallows 2 niet anders.
Dat ik überhaupt deze film ging kijken zonder me te verdiepen in de rest van de reeks was al een gotspe als ik het zo vernam, want dan begreep ik dingen niet, iets dat niet van toepassing is op mij want ik heb totaal geen interesse in het genre, afstrepen is wat telt voor mij. Want kort door de bocht gezegd is het toch hocus pocus en fantasie, men vliegt op bezems, tja, daar hoef ik de andere delen niet voor te zien om dat te begrijpen, het zal me werkelijk allemaal. Bovendien, waarom zou ik niet een oordeel kunnen vellen buiten mijn persoonlijke smaak? Lord Of The Rings is in die zin ook 'nonsens' maar kan ik ook beoordelen als zijnde goed, en het moet gezegd dat LOTR genre ontstijgend is. In het geval van Harry is dat niet het geval maar slecht is het allemaal zeker niet.
Wat we zien is wat we kunnen verwachten met de bekende cast en karakters in de vorm Sneep, Valdemort en Harry en the gang. De fantasy druipt van de muren af met tovenaars, trollen, monsters en weet wat meer, er wordt flink op losgetoverd tot vliegende bezems aan toe, en is er genoeg list, bedrog en strijd om wie aan welke kant staat. Het is de ultieme eindstrijd en daarmee de strijd tussen goed en kwaad met het nodige aan 'unresolved issues' uit het verleden. Visueel is het geheel kleurrijk en best wel mooi te noemen, wordt er lang niet slecht geacteerd, is er een behoorlijke cast en is dit zeker niet meer de kinderreeks hoe het begon is. Zo, daar had ik geen voorgeleide van 7 films voor nodig dacht ik.
Heb ik er verder iets mee? Nee totaal niet, maar slecht is het zeker niet en het is de moeite van het kijken wel een keertje waard. Hoe goed dit deel is ten opzichte van de andere delen of zich verhoudt ten opzichte van de boeken laat ik aan de experts over, toch hoeft dit van mij echt niet in de top250 te staan maar daar denkt een ander wellicht anders over. Sterker nog, de meerder spreekt...
Filmreiziger
Het laatste deel is goed, maar stelt een tikje teleur. Part I van het laatste boek vond ik zelf boeiender en spannender. Natuurlijk is er de climax en de finale is echt wel heel goed. Toch had ik iets meer moeite met deze film. Ik begreep niet alles wat er gebeurde. Deels komt dat waarschijnlijk omdat in de film sommige zaken zijn weggelaten of gewoon minder uitgebreid behandeld worden en deels omdat het al weer een aantal weken geleden is dat ik de andere delen zag. Hoe je deze film kunt begrijpen als je jaren geleden de andere delen hebt gezien is me een raadsel. Ik snap ook niet dat mensen plezier kunnen beleven aan deze film zonder de andere delen gezien te hebben. Dat is zo iets als alleen het laatste hoofdstuk van een boek lezen. Verder kun je over deze film dezelfde feedback geven als de andere delen qua camera werk, muziek, acteerprestaties etc. dus dat zal ik niet herhalen. Het is allemaal redelijk consistent.
De serie in het geheel? Aardig. Ik vind het zeker allemaal knap verzonnen en ik vind het leuk om de serie een keer gezien te hebben. CGI is niet zo goed (hier verraad de film haar leeftijd), verder blijft de belangrijkste kritiek dat veel hoofdkarakters slechts redelijk acteren en dat de serie (vooral de eerdere delen) voor volwassenen te kinderachtig is om écht van te kunnen genieten. Ik denk niet dat ik de serie nog een keer opnieuw zal kijken. Het haalt niet het niveau van bijvoorbeeld de Hobbit of LOTR. De serie als totaal geef ik 3 - 3,5 sterren.
boemboem27
alle delen in korte tijd afgekeken.
ook al is de serie bijna 25 jaar geleden begonnen, had deze nog niet gezien.
kan dan ook niet anders als alle delen met 4* waarderen.
prachtig gemaakt, vaak ook best wel spannend, soms humoristisch met name de eerste delen.
voor wie 'm nog niet gezien heeft (maar de kans is klein denk ik
een echte aanrader
teigertje
- 2079 stemmen
Deze laatste Harry Potter film uit de franchise herzien.
Ook deze film is een meesterwerk en zo magisch mooi gemaakt op alle fronten.
Een daverende staande ovatie voor de makers en de cast.
Die ook in deze film weer subliem acteren.
Ook de film muziek is weer fenomenaal.
Harry Potter is èèn van de aller beste Cinema franchises ooit gemaakt.
Weer van genoten deze betoverende film.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Daniel Radcliffe deelt schokkende anekdote: 'Ik was doodsbang voor hem'

Emma Watson over 'incest-scène' in 'Harry Potter'-film: 'Meest afschuwelijke dat ik ooit heb moeten doen'

'Harry Potter and the Philosopher's Stone' bereikt na 19 jaar grote mijlpaal

The Lord of the Rings: The Return of the King