• 9.378.044 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.033.651)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Bellatrix Lestrange

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

Fortune schreef:

Ja maar zo goed als al die stemmen zijn van HP fanboyz and girls op Boogeyman na misschien.

Die hebben alle films al gezien en kunnen niet wachten op de finale, ik moet nog 6 films inhalen voordat ik hier aan kan beginnen. Heb er dan ook helemaal geen haast mee.

De film zal vast wel in orde zijn maar nergens vernieuwend of hoogstaand qua film of verhaal.

Exactly. En als je dan die cijfers ziet zal je het haast wel gaan denken.

Naomi Watts schreef:

Part 1 zou ik nog willen herzien voordat ik naar deze ga, maar dat deel daarvoor liever niet. Wat een martelgang was dat. Net als de eerste twee delen, en Phoenix was ook niet zo best. Azkaban en Part 1 steken er bovenuit en Goblet hobbelt aardig mee. De rest vond ik toch matige middelmaat.

....................

Vind de production value erg hoog, visueel ook best sterk en de goede delen staan als blockbuster ook als een huis.

Ach, vind de films niet eens zoveel van elkaar verschillen. Ene deel vind je barslecht, dan vind je het weer goed, dan is het weer barslecht, dan is het weer aardig, dan is het weer goed, dan is het weer slecht en daarna is het weer goed. Je lijkt haast wel een vrouw (no offense voor de vrouwen hier) Dus ik vind jou als bron ook niet geheel betrouwbaar

Jessen0wnt

Diepgang komt ook meer voor in de boeken en in de eindeloze interviewen over de karakters. De film geeft hier beeld aan, maar dan moet je het wel kennen. En zo vind ik in part 1 Ron's vernietiging van het gruzelement wel de mooiste, duidelijkste karakterverdieping die er in de reeks te zien is. Harry Potter kent echt wel diepgang, er moet alleen wat moeite voor gedaan worden.

rep_robert schreef:

Pas op het moment dat hij besefte dat de zegevlier niet aan hem toebehoorde ging hij dood. Hij verloor het gevecht niet eens. Hij ging gewoon dood..gruzelementen waren alleen vernietigd en de zegevlier heeft nooit aan hem toebehoord. Ik vind het maar een rare timing die niet helemaal klopt.

Timing klopt gewoon. Je zag ook hoe die straal van harry steeds dichter bij voldemort kwam. Toen liet hij de stok vallen want hij had verloren. Op dat moment is ook hij dood en heeft hij geen ziel meer waarin hij kan terugkomen En als ik me niet vergist, heeft voldemort nooit beseft dat de zegevlier niet van hem was, want hij denkt nog steeds na na het moorden van sneep dat de stok tot hem behoort

rep_robert schreef:

Ach, vind de films niet eens zoveel van elkaar verschillen.

Vind de contrasten juist erg groot.

En al helemaal niet in de waarderingen die jij de films geeft. Dus ik vind jou als bron ook niet geheel betrouwbaar

Des te meer van wel omdat ik behoorlijk neutraal ben. Ik ben geen hater, en ook geen fan. Maar als jij de verschillen niet ziet kan dit nog weleens verrassend zijn ja.

avatar van rep_robert

Ik verwacht een slecht cijfer van jou, past wel in de lijn der verwachtingen

Naomi Watts schreef:

Vind de contrasten juist erg groot.

Het blijven Harry Potter films met dezelfde cast, hetzelfde verhaallijn en dezelfde omgevingen. Enige verschil in de reeks die ik overduidelijk merk zijn de laatste twee delen, die een stuk grauwer zijn en nergens het vrolijke Zweinstein sfeertje(omdat het zich er ook nauwelijks afspeelt) bevatten.

Jessen0wnt

True, en wat ook niet heel goed naar voren kwam in de film is dat Voldemort zichzelf heeft vermoord, aangezien Harry een schild-spreuk deed, en Voldemort's spreuk daardoor terugkeerde naar zichzelf. Wel een mooi symbool dat kwaad zichzelf vernietigd.

avatar van Fortune

Fortune

Had HP al voor de hype gelezen en toen dacht ik al dat dit ooit best wel groot gaat worden. Ik had niet gedacht dat Harry Potter net zo groot als Coca Cola ging worden als het ware.

Heb alleen de eerste 3 boeken gelezen en schijnbaar worden ze juist daarna alleen maar beter en beter en niet zo kinderachtig. Harry Potter diepgaand noemen, daar zet ik mijn vraagtekens bij, dan hebben we een verschillende kijk op diepgaand. Zeg gewoon dat het top entertainment is en dat je bij elke film weer lekker aan de realiteit kunt ontsnappen maar om te zeggen dat je HP kijkt omdat het zo diepgaand is vind ik onzinnig.

Jessen0wnt schreef:

Diepgang komt ook meer voor in de boeken

Daar hebben we met de films weinig aan natuurlijk.

en in de eindeloze interviewen over de karakters.

De film geeft hier beeld aan, maar dan moet je het wel kennen.

Slechte verfilmingen van de boeken dus. Als je het hier van moet hebben .

Sorry hoor. Ga je nou zeggen dat het aan de kijker ligt. De cineast mag ook wel wat moeite doen voor zijn publiek.

Zadel schreef:

Dan is de vraag, waar is hij dan aan dood gegaan? Hij heeft misschien verloren, maar meer ook niet. De straal van HP kwam misschien dichterbij, maar opeens hielden ze beide op en toen verging Voldemort. Voor zover ik weet is Voldemort nergens geraakt door HP.

rep_robert schreef:

Dan heb je wel een erg beperkt inzicht wat betreft cinema. Dat zijn lange na niet al de elementen die een film definiëren. Er komt natuurlijk veel meer dingen kijken dan verhaallijn, omgevingen en cast. Als dat een film al praktisch hetzelfde maakt .

Naomi Watts schreef:

Daar hebben we met de films weinig aan natuurlijk.

Slechte verfilmingen van de boeken dus. Als je het hier van moet hebben .

Ik zeg toch dat het er is, alleen je moet er wel moeite voor doen om het te zien... Het is zo weggelaten voor de mensen die een blockbuster willen zien met enkel spektakel. Mocht je wat diepgang en kwaliteit willen zien, dan moet je wat dieper gaan kijken. Dat is toch algemeen bekend bij films, ik zie hier vaak films de grond in worden geboord als de boodschap er te duidelijk op ligt. Lijkt me geen nieuw verhaal...

Boeken en films zijn niet te vergelijken, het is enkel een extratje wat je als fan de hemel in prijst. Maar het oorspronkelijke enthousiasme wat wordt gecreëerd ligt met alle ziel in Rowling's boeken.

Zadel

Ze laten inderdaad niet zien dat hij geraakt wordt door harry's straal. Maar stoor jij je hier dan zo erg aan? hij heeft gewoon verloren.

Jessen0wnt

Het is waarschijnlijkst het belangrijkste symbool van het hele verhaal. Ja, dat vind ik jammer.

Naomi Watts schreef:

Toch al belangrijke punten lijkt me. Zelf zie ik de verschillen ook niet zo. De special effects worden per deel beter. Qua cinematografie is het allemaal blockbuster materiaal en kan ik niet zeggen dat hier grote verschillen in zitten. Visies van regisseurs komen ook niet goed naar voren, vanwege de druk van o.a. Warner Bros. Humor zit in alle delen verwerkt, alleen in 7.1 niet heel erg. Wel weer in 7.2, dus daarom weet ik al dat jij hem slecht gaat vinden

Ik zie de gigantische verschillen zoals jij ze ziet daarom ook echt niet, behalve in de matige eerste twee delen waar ze nog erg jong zijn.

Zadel schreef:

Ik stoor me er niet heel erg aan, gezien mn beoordeling. Al houden dit soort dingen mij wel van een nog hogere beoordeling af.
Maar het is toch niet raar om me dit af te vragen?

rep_robert schreef:

Ik stoor me er niet heel erg aan, gezien mn beoordeling. Al houden dit soort kleine dingen mij wel van een nog hogere beoordeling af.
Maar het is toch niet raar om me dit af te vragen?

Nee, is niet raar. Ik had het ook liever anders gezien. Had het liefst gezien dat Voldemort gewoon in een lichaam vorm dood op de grond zou blijven liggen. Hij vervaagd altijd of klapt altijd uit elkaar.

rep_robert schreef:

Dan is de vraag, waar is hij dan aan dood gegaan?

Jessen0wnt schreef:

avatar van rep_robert

Je moet even beter spoilertags plaatsen Zadel.

Of dat hij gewoon geraakt wordt, zou me niet zo lastig lijken Dat van die schild spreuk heb ik niet opgemerkt tijdens de film JessenOwnt, jij wel?

Jessen0wnt

Nee, maar volgens het boek gaat het wel zo

Zadel

In de film is dit vrijwel helemaal niet zichtbaar. Komt ook omdat ze de spreuken niet uitspreken. Daardoor weet je niet welke spreuk het is, en dus ook niet of een schild-spreuk is

en spoilertags heb ik geplaats toch?

rep_robert schreef:

Toch al belangrijke punten lijkt me.

Niet om te stellen dat het verschil tussen de films nihil zijn.

Lijkt me toch duidelijk worden dat de rode draad bij veel delen hapert, of negeert worden. Neem de blood prince bvb die echt lachwekkende soapy elementen presenteert wat door moet gaan als character development waar Part 1 juist veel rode draad storyline hanteert. Zo lastig is het verschil niet te zien m.i. En dat is alleen nog maar de storyline.

avatar van rep_robert

Maar dan moet je achteraf ook niet klagen dat de personages plat zijn als je de "soapy" elementen niks vindt. l vind ik dat je hier erg overdrijft. Het blijven jongeren met dito problemen.

Naomi Watts

Je snapt het niet echt. Daar klaag ik niet over. Ik vind het alleen vreemd dat je a) onmogelijk kan zeggen dat ze wel diepgang hebben en b) dat een poging tot uitdieping lachwekkend is als het nergens op lijkt. Alsof dat komt omdat ze jongeren zijn. Genoeg films die tiener personages wel goed uitdiepen. Vlakke personages is prima, maar kom dan niet met zogenaamde uitdieping aan kakken.

avatar van The Oceanic Six

Ik zal deze film pas komende week zien. Niet blij mee

Naomi Watts schreef:

Qua blockbuster niveau zit het meer dan goed met de diepgang. Je moet niet meer verwachten van de hoofdrolspelers dan dat er kan in dit soort blockbusters. Zoals ik zelf al zei zit ik er qua personages ook niet helemaal in. Maar iemand als Harry Potter wordt genoeg uitgediept in de hele reeks.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Qua verhaal uitdieping was dit zelfs het beste deel. De climax cq twist bood daar dan natuurlijk ook alle ruimte toe.

rep_robert schreef:

Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat ze juist meer pretenderen dan dat ze waar maken wat betreft die uitdieping.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Naomi Watts schreef:

Ach kom nou toch, je verwacht toch niet werkelijk diepgang en uitdieping in de Harry Potter films? Daar zijn ze ook helemaal niet voor gemaakt. Ik ben groot fan van de films, maar dat komt meet omdat het lekker wegkijkt. De Donald Duck onder de films, heerlijk toch? En als je daar niet van houd dan kijk je lekker naar wat anders.

avatar van jannekederidder

jannekederidder

Ik vond deze film werkelijk waar een geweldig eind. Part 1 dient als soort van inleiding op Part 2, vandaar dat Part 1 ietwat saai is aangezien er niet veel gebeurt. Part 2 maakt alles weer goed. Ik had niet op een beter eind kunnen hopen. Helaas zijn de films nu afgelopen, maar het eind is goed verfilmd. Ik heb ook wel een traantje mee moeten pikken!