• 9.369.485 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.031.847)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Bellatrix Lestrange

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

m1chel schreef:

Ach kom nou toch, je verwacht toch niet werkelijk diepgang en uitdieping in de Harry Potter films?

Nee. Maar het wel pretenderen en er een heel deel aan verkloten in een reeks is een enorm zwaktebod.

Naomi Watts schreef:

Nee ik snap ook wel wat je bedoeld, ze konden dit boek gewoon niet in 1 film stoppen. Ik vond zelf dat ze het in 3 films hadden moeten stoppen, maar ja dat vind ik en dat hebben ze niet gedaan. Je moet 7.1 en 7.2 gewoon als 1 film zien, dan vind ik zelf dat het allemaal wel mee valt. Je moet deze films alleen niet serieus gaan nemen, wat bepaalde figuren hier wel doen. Gewoon leuke films waarin je lekker kan weg zwijmelen in de magische wereld van Harry Potter, niks meer niks minder.

Jessen0wnt

Maar dat is juist het jammere eraan, Harry Potter heeft zo veel meer te bieden dan enkel popcorn vermaak.

Naomi Watts

Dat ben ik met je eens, zo zie ik HP ook. Al is het dan vrij storend dat ze dan heel veel tijd gaan stoppen in randzaken die helemaal niet relevant zijn. Hierdoor schijnen ze dan ook dingen uit de boeken te halen wat voor het verhaal een toegevoegde waarde kan zijn. Dat stoort me dan gigantisch, al was dat je wel opgevallen . HP is bronmateriaal waar je enorm veel mee kan doen maar er is veel te weinig uitgehaald tot nu toe, ik zeg Reboot gelijk in werking zetten.

Naomi Watts schreef:

Helemaal mee eens, kan er niks anders van maken. En voor Jessen0wnt, Harry Potter is wel degelijk popcorn vermaak, net als Star Wars, Star Trek en ik kan zo wel even doorgaan. Maar het gegeven blijft dat het heerlijk weg kijkt

Jessen0wnt

Dat jij het puur vermaak vind, zegt nog niet dat het het is. HP is globaal eigenlijk een verhaal over goed en kwaad, en symboliseert wellicht wel een historische (wereld)oorlog of een combinatie ervan. Enkel geromantiseerd. Daarnaast kent het boek ook nog eens filosofieën over bv. de dood, vriendschap normen en waarden. Maar dat terzijde, anders blijven we terug vallen bij de boeken.

Jessen0wnt schreef:

Dat snap ik, en misschien is het ook wel zo, maar Star Wars gaat daar ook over. Star Trek gaat nog een stapje verder zelfs, maar dit zijn echt geen filosofische verhalen hoor. Het zijn en blijven kinder/jeugd boeken/films. Niet te min, ik vind ze ook geweldig hoor, en er worden heus wel een paar prima onderwerpen aan gesneden, maar het blijft vermaak, daar kan ik ook niks aan doen. Ik bedoel in Goede Tijden,Slechte Tijden worden er ook bepaalde onderwerpen aangehaald, maar laten we eerlijk wezen, het is niet echt hoog staand. Dat laatste zeg ik alleen maar om mijn punt wat beter uit te leggen.

avatar van Nomak

Nomak

Elineloves schreef:

waarom zou je willen kijken naar een nerderig joch met een bril die met een toverstafje zwaait?

Dit beschrijft eigenlijk exact mijn gevoel nadat ik met veel moeite de eerste twee films heb uitgekeken. Ik kan het voorlopig echt niet opbrengen om verder te gaan met de volgende delen, misschien later nog eens proberen.

Nomak schreef:

Je kan het zo erg niet opbrengen, dat je toch een berichtje achter laat. Als ik een reeks niet gezien heb ga ik ook geen reacties plaatsen. Kijk ze en reageer of kijk ze niet en reageer niet. Ik weet niet wat je probeert uit te lokken, maar dit proberen meer mensen en ik snap niet zo goed waarom. Als je ze gezien heb, ja dan heb je alle recht om te oordelen.

Nomak schreef:

Nomak, zo dacht ik er ook bijna 10 jaar over, maar je moet de films echt een kans geven. De 1e twee films moet je even doorkomen, die zijn veel kinderlijker en vrolijker. Maar de films die daarna komen zijn behoorlijk duister en zitten goed in elkaar.

m1chel schreef:

Je weet dat dit een discussieforum is hé? Van opmerkingen als de jouwe word ik altijd moe. Net of je niet je visie of mening mag geven als je er niet helemaal van houdt.

Jessen0wnt schreef:

Ik krijg het nare gevoel dat je dit in het straatje probeert te duwen van Ingmar Bergman? Niet aan beginnen.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Dus jij gaat alvast oordelen over iets dat je niet gezien heb, dan ga je een film ,die je niet gezien hebt, afzeiken. en dan een reactie dat je moe word van dit soort opmerkingen? Je moet eens weten waar ik moe van word. Dit is gewoon om voor opschudding te zorgen, ik kan me niet anders voorstellen waarom je zoiets plaatst anders. Hij heeft deel 1 en 2 gezien, plaats die reactie dan daar. Ik kan niet discussie voeren als ik niet weet waar ik over praat, maar goed jij wel neem ik aan. En je mag je mening geven wanneer en hoeveel je dat wilt hoor. Maar doe dat wel als dat relevant is.Of zeg ik nu iets heel erg raars?????

Naomi Watts schreef:

Zeker weten, vind ik ook

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nomak schreef:

Heb eigenlijk hetzelfde. Alleen ben ik dan wel iets verder gegaan dan deel 2, maar het is allemaal een beetje door elkaar gegooid in m'n geheugen.

Weet nog wel dat ik de donkerdere kant waar het naartoe ging best te pruimen vond, dus zoals A&L al zegt kan het best lonen om tóch door te zetten.

Naomi Watts schreef:

Wie weet, nog nooit een film van hem gezien , ik geloof echt in een tweede verhaallijn in dit verhaal. Ik probeer het niet te forceren.

m1chel schreef:

Jee, wat een gezeur over niks. Waarom mag iemand met een vooroordeel over deze reeks niet op normale wijze reageren op een user die dit ook had, maar nu niet meer heeft?

Of het een relevante opmerking is of niet, dat is aan anderen. Ik zie het probleem niet.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Nou het is ook geen probleem, alleen een opmerking. Jij word moe van mensen zoals ik, dat mag. En ik word moe van opmerkingen zoals deze. Het is alleen maar een reactie op jou reactie hoor. Je mag leuk vinden wat je wilt.

Jessen0wnt schreef:

Ja dat kan, ik zie het alleen niet. En je mag forceren wat je wilt hoor, dat is juist af en toe de fun van een discussie

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

morgen ga ik het zien! maar een 4,21 na 200 stemmen dat is iets wat verwachtingen schept!

avatar van wwelover

wwelover

Het laatste deel van de veels overhypte reeks. De boeken heb ik nooit gelezen, omdat het me niet echt trok. En bij de films ben ik ook pas in 2009 ingestroomd uit nieuwsgierigheid. En op The Goblet of Fire na ben ik nooit echt onder de indruk geweest. En ook het laatste deel heeft me niet echt kunnen bekoren. Het verhaal was simpel en voorspelbaar, zelfs zonder de boeken te lezen. En ik vond het vooral laf van J.K, Rowling, ervan uitgaande dat het in de boeken ook zo is afgelopen, dat Harry Potter niet komt te overlijden. Dit is gewoon pleasen van het publiek. Maar Harry had hoe cru het ook klinkt gewoon dood moeten zijn. Het is eigenlijk gewoon een staaltje Hollywood style om weer iets te bedenken om de originele verhaallijn te omzeilen en er voor te zorgen dat de held toch niet komt te overlijden.

Wat ik overigens wel erg misselijkmakend vond was het slot van 19 jaar later. Hoe cliché kun je het krijgen. Daarnaast zag niemand er ook daadwerkelijk 19 jaar ouder uit, met name Emma Watson zag er precies hetzelfde uit.

De actie en special effects zijn wel gewoon goed, op het bezemvliegen na maar dat is elk deel wel bijna zo geweest. Het zag er strak uit. En ook de muziek was vaak erg sterk. De cast is gewoon weer zoals ze meestal zijn. Het is voor hen ondertussen een automatisme geworden om deze rol te spelen, en het is geen geheim dat de drie hoofdpersonen geen topacteurs zijn. De bijrollen zoals die van Alan Rickman blijven me het meest bekoren.

Jessen0wnt schreef:

Dat mag hoor, al is het toch niet zo gek dat de meesten er alleen popcorn vermaak in zien? Ik weet hoe het is, ik zie in The Matrix één grote maatschappijkritiek waar ik ook volledig achter sta terwijl het eigenlijk gewoon een SF/Actie franchise is.

Naomi Watts schreef:

And thats the way the cookie crumbles.

avatar van Genre

Genre

Ik heb de film nu al 2 keer gezien en hij is zeer goed. De tweede keer heb ik er wel veel meer van genoten.

avatar van Fortune

Fortune

Huh? Daar zit overduidelijk een filosofische goedachtengang achter. Vooral de Matrix, bij de 2e en 3e gaat het meer om de actie.

avatar van _Nick_

_Nick_

In de nacht van 12 op 13 juli dan eindelijk de allerlaatste Potter gezien. Onze bioscoop bood de mogelijkheid om deze film aansluitend aan part 1 te zien, en dat bleek achteraf een goede keuze. Je moet deze film samen met part 1 gewoon als één geheel zien, om beide delen beter tot hun recht te laten komen. Wat betreft het verhaal is alles wel zo'n beetje gezegd, ik heb alle boeken gelezen en op een paar kleine aanpassingen na bleven beide films zeer trouw aan het boek.

Dan nu de film zelf. In tegenstelling tot het eerste deel zit deze film vol met actie en spanning. Daar waar part 1 nog opbouwde naar de grote climax en daarin zijn rustige momenten kende, wordt de kijker in part 2 vanaf de eerste minuten op het puntje van de stoel gezet. Het hele 3D-gebeuren voegt echter net als bij andere recente films weinig tot niets toe.

Of je nu een liefhebber van de Harry Potter films bent of niet, Deathly Hallows part 2 is de perfecte afsluiter geworden die de serie eer aan doet. Vooral de meesterlijk uitgewerkte verhaallijn van Snape is een absoluut hoogtepunt waarbij men de sfeer uit de boeken perfect weet neer te zetten. Maar ook zonder vergelijking met het boek is het op zichzelf een prachtige film met een mooi einde voor de personages waar we de afgelopen 10 jaar toch wel van zijn gaan houden.

avatar van Riddierid

Riddierid

wat een skeit film... De effecten waren echt goed enzo maar echt na de succesvolle harry potter films had ik wel een beter eind verwacht en de film boeide me op geen enkel moment... ik hou zelf niet zo van harry potter maar ik heb ze wel allemaal gezien en de enige die ik goed vond was harry potter and the deathly dinges 1 dus het deel hiervoor maar verder vond ik alle delen niks aan op 2 en 3 na die waren nog wel redelijk. maja dit is ook niet echt een genre waar ik van hou. uitslag: een 1 (slechste harry potter film van alle 7?)

Er zijn 8 films.

avatar van nakada

nakada

Verdwaald toverspreukje tegen het hoofd gehad ?

Zelfs al hou je niet van het genre, dan kan ik me nog niet voorstellen dat dit de slechtste Harry Potter film is.

avatar van some_solucti

some_solucti

Het is dus afgelopen. De serie die me de helft van de tien jaar dat hij draaide in de ban heeft gehouden is afgelopen. En ik moet zeggen dat het vlammetje uiteindelijk ook is uitgegaan zonder dat ik er ergens ook maar iets bij voelde. Natuurlijk zat dat er aan te komen na het tegenvallende vijfde deel, het tenenkrommende zesde deel en het ronduit saaie 7.1. De grande finale gaat uiteindelijk op een zelfde toon door en bereikt nergens een hoogtepunt. Nooit gedacht dat nou juist het eindgevecht op Hogwarts een van de saaiste momenten uit de hele serie zou opleveren.

Het eerste minpunt is dat je gewoon in de actie valt. Dit was natuurlijk te verwachten na 7.1, maar dit deel heeft een gebrek aan opbouw. De trein begint te rijden en stopt geen moment. Helaas zijn de landschappen waar de trein doorheen dendert niet echt interessant. Natuurlijk is het visueel allemaal prima gedaan, maar ten eerste mist het nog steeds die "magical touch" die deel één tot en met drie wel hadden en ten tweede is het allemaal bijzonder saai in beeld gebracht. Nou was deel 7 als boek nou al niet geweldig, maar als film is het nog minder. Yates lijkt gewoon alle belangrijke momenten aan te willen tikken, zonder ooit de emotionele lading die het boek op sommige plaatsen wel had aan te boren.

En daar is het tweede probleem, het boeide me allemaal gewoon niet zo. Er was nergens een moment dat ik in de film op ging, het was allemaal veel te afstandelijk. Alleen de flashback die erin zat was wel aardig gedaan, de rest was allemaal vrij saai. Het eindgevecht mist een spanningsboog, iets wat grotendeels ook een probleem is door de opsplitsing. Waar in bijvoorbeeld The Battle of Helmsdeep die eerder aangehaald werd de eerste helft van de film opbouw is en de tweede helft actie, is het hier bijna alleen maar actie. Ze weten gewoon geen spanning te creeeren. Ook is het nooit duidelijk hoe belangrijk het nou is en wie er aan het winnen is. De helft van de mensen overlijden off screen, wat dat nou ook niet echt bevordert.

Dan is er nog het dialoog, wat echt verschrikkelijk slecht geschreven is. Ik heb meerdere keren hardop gelachen om de idiote metaforen en speeches die naar voren gehaald werden. Meerdere keren werd er bijvoorbeeld verteld hoe mensen als je dood gaat verder leven in je hart. Het spijt me, maar dat is gewoon kaas van de bovenste plank. Echt hoor, als dat het niveau is waar zo'n serie zich op afspeelt, kan ik het gewoon niet meer serieus nemen. Het epiloog aan het einde van de film draagt hier alleen maar aan bij, tenenkrommend slecht (net als in het boek trouwens) En als het niet cheesy is, is iedereen aan het uitleggen hoe het werkt. Net iets te vaak moeten de personages weer aan elkaar uitleggen wat nou precies het plan is. Het acteerwerk is niet slecht, maar door de slechte dialogen komen de perfomances gewoon totaal niet van de grond.

De meeste personages zijn ondertussen karikaturen van wat ze ooit waren, met Marcel als grootste voorbeeld. Natuurlijk had hij nooit een grote rol, maar hij was wel duidelijk iemand. Hij kwam gewoon als schooljongen over, iets wat de serie altijd goed deed. Hier is hij een combinatie van mislukte comic relief en stoerdoenerij, iets wat niet overtuigend gebracht wordt, mede door die combinatie. Ook het trio stelt niet zoveel meer voor, ze lijken alle drie vooral bezig met het verhaal uit te zitten in plaats van daadwerkelijk ook iets te doen.

Uiteindelijk was het gewoon een dikke, vette tegenvaller. Het was nergens episch, aandoenlijk of zelfs maar in de buurt van emotioneel. Het zat vol clichés(mede de fout door het boek natuurlijk) en was gewoon niet echt serieus te nemen. Er was gewoon een groot gebrek aan ziel in deze film, want hoewel dat woord om de drie minuten genoemd wordt krijgt Yates het nooit voor elkaar om het publiek dan ook daadwerkelijk iets voor de film te geven. Ik weet niet of ik de serie ontgroeid ben, maar ik snap gewoon niet dat dit ooit de filmserie was die ik elke keer meteen in de bioscoop wilde zien. Dankjewel Yates, je hebt het einde mooi verpest.