• 9.380.479 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.248)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

avatar van papaEd

papaEd

Een zeer verrassend einde vond dit toch één van de mooiste delen.

sierrra schreef:

Toch blijf ik het dan ongeloofwaardig vinden dat niemand in de gaten heeft dat Harry niet echt dood is.

Het is eerder ongeloofwaardig dat Voldemort niet zelf kijkt of Harry dood is, maar dit laat doen door de moeder van Draco..

Thorongil schreef:
Wat me ook stoort is dat die Doodsdoeners al vanaf de 6e film doorheen de lucht kunnen vliegen (ze vernielen een brug in de film), maar als de brug naar Zweinstein instort kunnen ze niet meer fladderen en vallen ze dood in de diepte... En soms moeten tovenaars de spreuk zeggen en soms is dat niet nodig om tovervloeken naar elkaar te sturen. Keiveel inconsistentie doorheen de films.

Dat van die spreuken is simpel te verklaren, en had je alleen kunnen weten als je de boeken hebt gelezen (met name deel 6). In deel 6 krijg je te zien dat het ook mogelijk is om spreuken uit te voeren zonder die daadwerkelijk hardop te roepen (dit wordt verteld tijdens een les op zwijnstein). Zodat je de tegenstander kunt verrassen.

avatar van Jediron

Jediron

Er zullen vast wel wat minpuntjes te bedenken zijn, maar ik vind er geen goed genoeg om mij van een dikke 5 sterren af te houden.

Simpelweg omdat dit een pareltje is, veel beter zal en kan het nooit gemaakt worden. Net als de gehele Potter reeks. Heb de meeste al meerdere malen gezien en zal ze zeker vaker gaan zien; het gaat nooit vervelen. Echte klassiekers!

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Thorongil schreef:

Het waren dan ook geen dooddoeners maar "snatchers" die in de diepte vielen. De mogelijkheid om rond te zweven is enkel weggelegd voor Voldemort en zijn echte trouwe volgelingen, =>dit is 1 van de redenen waarom ook snape dit heel goed beheerst...<=

Dat van de spreuken is inderdaad in de boeken verklaard.

DonPeliculón

Of je minpuntjes meerekent bij een 5 sterren-beoordeling hangt natuurlijk ook af van de manier waarop je beoordeelt. Volgens mijn manier betekenen 5 sterren een cijfer van 9.5 tot 10, dus een film met enkele kleine minpuntjes kan alsnog de volle mik krijgen.

Verder is hierboven goed uitgelegd over het in de afgrond vallen van de Snatchers en over de Nonverbal Spells.

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

RaouL#1 schreef:

Heb ik gemist, dan is mijn vraag waarom sterft hij niet?

Harry was de echte meester van de "Elder wand", daar voldemort de toverstok tegen Harry gebruikt kon hij niet sterven, een toverstaf veraad z'n eigen meester niet... "The wand choses the wizard mister potter!"

avatar van pokefreak

pokefreak

systemofadown.be schreef:

Het is niet alleen vanwege die reden, maar ook omdat zijn moeder, toen Harry nog een baby was, zichzelf uit liefde had opgeofferd om Harry te beschermen. Door deze opoffering kreeg Harry een oeroude bescherming op hem, die er voor zorgt dat hij door Voldemort niet gedood kan worden. En dat is ook de reden waarom Perkamentus wilde dat Voldemort Harry zou doden, omdat hij wist dat het geen nut zou hebben op Harry.

pokefreak schreef:

Als Harry nog steeds die bescherming van zijn moeder zou hebben, waarom werd Voldemort dan niet zo goed als vernietigd zoals de eerste keer?

sierrra schreef:

Omdat als jullie wat beter hadden opgelet deze "bescherming" tot aan zijn 17e verjaardag actief bleef. Aangezien Harry 17 is in deze 2 einddelen heeft Harry die bescherming niet meer, omdat Harry volgens de toverwet meerder jarig is geworden.

m1chel schreef:

Voldermort heeft die oerspreuk van Lilly kunnen doorbreken in het 4de deel, omdat hij Harry's bloed gebruikte om terug te komen. Maar omdat Voldermort en Harry dezelfde toverstok hadden kreeg je telkens te zien dat hun spreuken botsten. Dat hij uiteindelijk de Elder Wand gebruikt ligt meer aan het feit, dat hij gewoon niet goed is geïnformeerd hoe die Elder Wand nou precies werkt en wie de huidige eigenaar is.

m1chel schreef:

Heb ik dan gemist. Waar werd dit in de film dan besproken? Heb de boeken niet gelezen.

• 1948 berichten

@ Sierrra: In deel 1 word al vrij snel duidelijk gemaakt dat de "oerspreuk" tot zijn 17e zou werken. Word in de boeken idd beter uitgelegt.

@ Seifer: ik snap niet wat er zo moeilijk aan is, het is toch vrij duidelijk over de elderwand? Het word toch duidelijk uitgelegt dat the elderwand zijn meester niet kan doden? Je ziet toch duidelijk in deel 6 dat Harry de elderwand van Draco veroverd door hem te ontwapenen? Ja het kan aan mij liggen maar 1+1 blijft 2, kind kan de was doen. Heel duidelijk allemaal hoor.

• 1948 berichten

@ Seifer weer: ik val je niet aan maar sta je bij in je verhaal even voor de duidelijkheid.

m1chel schreef:

Harry verslaat/ontwapent Draco pas in deel 7.1. Tevens verovert hij niet letterlijk de Elder Wand, maar omdat hij Draco in dat gevecht verslaat/ontwapent wordt Harry wel de ware meester van de Elder Wand.

m1chel schreef:

Het ging mij niet echt om de elder wand, ik weet dat die van Harry was. Het ging mij meer om die beschermingsspreuk van Lilly Potter, die al na deel 4 niet meer werkte.

Ja sorry deel 7.1 bedoelde ik.... Was een beetje in de war denk ik

avatar van Thorongil

Thorongil

Seifer schreef:

Heb de boeken vroeger in mijn middelbare schooljaren gelezen, vooral de eerste 4 regelmatig herlezen. Maar het is al van begin 2008 geleden dat ik een Harry Potter boek heb opengeslaan. Ik was het dus al vergeten, maar alleszins wordt het in de films niet uitgelegd.

Thorongil schreef:

Hebben de boeken vroeger in mijn middelbare schooljaren gelezen, vooral de eerste 4 regelmatig herlezen. Maar het is al van begin 2008 geleden dat ik een Harry Potter boek heb opengeslaan. Ik was het dus al vergeten, maar alleszins wordt het in de films niet uitgelegd.

Er wordt vrij veel in de films niet uitgelegd, wat ook niet raar is gezien de dikte van de boeken, vooral Goblet of Fire en verder zijn aardige pillen. Maar in de meeste gevallen vind ik het niet storend moet ik zeggen, en in het voorbeeld van de Nonverbal Spells ook niet.

avatar van Markpsv15

Markpsv15

Pff ik had al moeite om de film te begrijpen. Laat staan dat ik die boeken begrijp en die zijn veel te dik en heb een hekel aan lezen. De film was mooi. Heb vandaag de laatste 2 films zitte kijken en gister weer 2 versies daarvoor. Uitmuntende films voor alle delen 5 sterren.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend Fantasy film...

Prachtig effect mooi gemaakt...

Uitstekend acteerwerk...

Uitstekend verhaal...

Prachtig mooi HD kwaliteit...

Uitstekend mooi geluid (Dolby Digital)...

Zeer geslaagde totaal 8 films...

avatar van JustMarc

JustMarc

Markpsv15 schreef:

Ja heel erg moeilijk...... wel raar dat kinderen van af een jaar of 10 de film wel begrijpen

Markpsv15 schreef:

De boeken zijn juist beter te begrijpen vind ik, omdat het complexe verhaal daarin uitgebreider en beter wordt verteld. Maar zeker als je de boeken kent zijn de films prima te begrijpen naar mijn mening.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Lame dat bijna alles via toeval of geluk gebeurt..

avatar van host

host

Zonde dat heel veel dingen uit de boeken veranderd zijn of compleet weggelaten. En niet alleen details, maar ook essentiële onderdelen van de plot en de relatie tussen Harry Potter en Voldemort. Is het toeval dat J. K. Rowling alleen als executive producer wordt genoemd? Ik kan me neit voorstellen dat ze deze wijzigingen in het script heeft goedgekeurd...

Voor mij ligt de nadruk wel erg op de actie (CGI) en de effecten, het verhaal schiet te kort.

host schreef:

Ik ben nieuwsgierig welke onderdelen dit dan zijn. (ben niet bekend met de boeken)

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

sierrra schreef:

Ik weet dat ik het belachelijk vond dat Harry tegen Voldemort in gevecht ging in de buitenlucht. Het gevecht was binnen!!

Het slechte van deze film is dat de chaos en de gevechten niet tot hun recht komen en wanneer wij is een keer een gevecht zien zoals die met Molly vs. Bellatrix duurt deze nog geeneens 1 minuut terwijl deze battle in het boek minstens 6 blz. duurde.

avatar van nakada

nakada

Maar dat zijn toch geen essentiele onderdelen van het plot ?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

nakada schreef:
Maar dat zijn toch geen essentiele onderdelen van het plot ?

Nee, in deze film hebben ze zich wel een beetje aan het boek gehouden
Het plot bleef onbeschadigd, enige wat ik me nu snel kan bedenken is dat Kwast in het boek niet dood ging maar Korzel...

avatar van disneystore

disneystore

Dat sommige belangrijke duel scénes niet worden getoond vind ik ook redelijk irritant. Er zouden ongeveer 5 minuten minder Harry en Voldemort mogen en deze 5 minuten meer focussen op andere karakters hun gevechten.