• 9.108.624 stemmen

Met onder meer: Chris Hemsworth, Natalie Portman en Anthony Hopkins

Releasedatum: 27 april 2011

Plot Thor

"Courage is immortal."

De machtige, maar arrogante krijger Thor (Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Thors vader Odin (Hopkins) verbant Thor naar de Aarde en hier wordt hij gedwongen tussen de normale bevolking te leven. Hij wordt verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Portman). Terwijl zij een relatie ontwikkelen op Aarde beseft Thor wat het vergt om een echte held te zijn wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

avatar van Kondoro

Kondoro

En ik gooi er gelijk een herziening achteraan en ik heb besloten om nu even de twee Thor films opnieuw te gaan bekijken om daarna de nieuwe Thor film te kijken en dan heb ik de trilogie weer gehad en zit ik weer in het verhaal, toch moest ik deze film nog eens herzien en dan kwam het wederom weer mooi uit dat Netflix deze aanbied. Toch moet ik zeggen dat de film me wat beter is bevallen als hoe ik hem herinnerde en ik vond het nog helemaal geen vreselijke zit. Hoewel de Marvel serie natuurlijk wel wat betere films kent vond ik Thor wel achteraan sluiten (al blijft hij Captain America wel iets voor), Thor blijft alsnog één van mijn favoriete helden en dat komt gewoon puur door zijn krachten, en de looks van Hemsworth .

De cast van deze Thor film viel me nog reuze mee. Ik ben natuurlijk een lichtelijke fan van Chris Hemsworth en dat puur omdat zijn blik echt geknipt is voor de rol als Thor. Natalie Portman doet het ook goed als Jane Foster (knappe meid) en ook Kat Dennings deed het geinig. In het algemeen vond ik de acteurs wel leuk, niks om over te klagen en ze zitten je niet in de weg behalve Loki die gespeeld word door Tom Hiddleston en dat vond ik een erg irritant personage evenmin als de acteur die me een beetje op zat te fokken, want echt fijn voor die rol vond ik Tom niet geschikt.

De film kent een verhaal en concept waar niet écht heel veel over te vertellen valt. Thor is de aanstaande koning van Asgard en nadat hij een bepaalde planeet heeft betreden wat zijn vader hem duidelijk verboden had en die verband hem even later naar de planeet aarde samen met Thor’s hamer. Loki zorgt er in de tussentijd voor dat hij koning kan worden en wil graag dood en verderf zaaien. De vrienden van Thor laten dit echter niet toe en ze gaan Thor op halen om vervolgens terug naar Asgard te keren en Loki van de troon te stoten, en dit niet geheel zonder kleer scheuren.

Ja, ik vond de film leuk maar het werd nergens echt interessant of speciaal en dan is de film net zoals ‘Captain America’ voor mij waarop het lijkt dat de film nogal smaakloos door raast waar het concept toch nergens echt super goed of speciaal word.

avatar van DiamondsRealDeal

DiamondsRealDeal

Dat hele gedoe rondom J. F0oster die griet haalt de vaart wel enorm uit de film zeg. Ook Thor wereldje was boring..Niet helemaal om over naar huis te schrijven, maarja, als je AoM Thor/Loki speelt

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Noch Chris Hemsworth noch het personage van Thor noch de half-mythologische-half-fantasy-wereld die hij bewoont spreekt mij bijzonder aan, maar toch is deze film best genietbaar. Dat is vooral te danken aan Tom Hiddleston en de manier waarop hij langzaam maar zeker zijn karakter en zijn plannen ontvouwt, en aan Anthony Hopkins die een aardige spanning op zijn koninklijke rol en op zijn relatie met zijn oudste zoon zet. Voor iemand die later in deze franchise is ingestroomd is het ook leuk om hier geconfronteerd te worden met de voorgeschiedenis en de bloedlijn van Loki, en Natalie Portman is een prima vlam voor Thor, dus ondanks mijn voornoemde onverschilligheid tegen held en setting kloppen de meeste elementen van deze film toch wel aardig. Alleen dat enorme wezen dat Loki naar de aarde stuurt om zijn broer uit te schakelen doet mij teveel aan Gort uit The day the earth stood still denken, zeker met die vuurstroom uit zijn vizier. (O, en wanneer King Laufey tegen Thor zegt : "Run back home, little princess!" moet ik automatisch denken aan wat Drax in de eerste Guardians of the galaxy tegen Gamora brult : "I AM NOT A PRINCESS!!!")

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Soms krijg je prachtige beelden te zien in deze film, vooral de decors zijn adembenemend.

Sommige special effects tijdens de actiebeelden zijn dat dan weer niet, en zien er ook amateuristisch uit.

Het verhaal is degelijk, maar toch heb ik al betere verhalen gekend uit de Marvel-stal.

Kortom: een aardige film, die evenwel toch beter had gekund en me op bepaalde punten wat teleurstelt.

Ik hoop dat de volgende film uit de Marvel-studio's, The Avengers, betere dingen toont.

Nog eens opnieuw bekeken, vond hem nu iets beter dan de eerste maal.

Maar toch zou het nog beter gekund hebben, vooral wat speciale effecten betreft.

Maar de aanleiding voor het opnieuw bekijken was het verschijnen van de derde film uit de reeks, dus benieuwd wat die brengt, na eerst nog deel twee te bekijken.

avatar van Pepino

Pepino

MCU mening #4: Thor

Het personage Thor sprak mij niet meteen aan, dus naar deze Marvel keek ik weinig uit. Gelukkig is het een amusante, makkelijk te volgen popcornfilm.

Ook Thor zélf kan best grappig zijn als arrogante krachtpatser die zich als God probeert aan te passen op aarde. Doe daar nog de broedertwist bij en je hebt anderhalf uur entertainment. Zeker niet fantastisch, maar wel leuk.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Herziening nummer 4 in het kader van mijn traag vorderende Marvel-films-op-'volgorde'-project. In mijn herinnering was hij beter, helaas.

Wat mij deze keer het meest positief opviel is dat de film er schitterend uitziet. Dan heb ik het over hoe Asgard is vormgegeven, de kostuums, de cinematografie, allemaal weinig op aan te merken. Het wordt meteen duidelijk dat Thor een superheld is van een andere orde dan Iron Man en The Hulk. Maar een almachtige superheld is natuurlijk niet heel leuk om naar te kijken, dus krijgen we te zien hoe hij naar aarde verbannen wordt en het zonder zijn fancy hamer moet redden.

Dat is ook meteen wat mij het meest tegenviel. Het idee van de oeroude god die in de moderne tijd terecht komt is an sich grappig en levert ook wel wat leuke momenten op. Probleem is dat de aardse personages en verhaallijnen zo weinig interessant waren. Het hele Shakespeariaanse drama dat zich aan het voltrekken was in Asgard (hoe kan het ook anders met Kenneth Branagh als regisseur) is vele malen interessanter dan wat zich op aarde afspeelt. Dit terwijl de aardse verhaallijn juist zo belangrijk zou moeten zijn voor Thor. 'I've changed' zoals hij het zelf zegt, maar wanneer dan? Toen hij samen met Natalie Portman naar de hemel zat te staren? De chemie tussen Portman en Hemsworth is minimaal. Als je dit vergelijkt met de karakterontwikkeling van Tony Stark en zijn chemie met Pepper Potts in Iron Man dan is Thor toch duidelijk de mindere.

Positief is dat Loki, met veel plezier neergezet door Tom Hiddleston, onberekenbaar blijft (zoals het betaamt) waardoor het plot niet al te voorspelbaar wordt. Niet alleen Loki, maar ook Odin en zelfs Heimdall in een aardige bijrol zijn stuk voor stuk interessanter dan Thor of Jane, wat toch niet de bedoeling kan wezen. Voor de rest zit de film eigenlijk heel degelijk in elkaar. Als de aardse verhaallijn beter uit de verf was gekomen, dan had de film zeker 3.5 of misschien zelfs 4 sterren verdiend. Nu blijft hij op 3 sterren steken.

avatar van N00dles

N00dles

Ja, had van mij allemaal niet gehoeven, al die mythische figuren in esoterische dimensies met hun oersaaie gebral over oorlog en koninkrijken en interdimensionale teleporting. Gaap. Niet alleen is Asgard een aaneenschakeling van kitscherige cgi-omgevingen, de personages zijn allemaal strontvervelend en hun onderlinge conflicten hebben me geen enkel moment geboeid. Hun kostuums zijn lelijk, Thor's hamer lijkt wel een goedkoop, plastic Intertoys-prul en sommige special effects werden in de jaren '80 nog mooier gedaan.
Het moment dat Thor wordt verbannen naar de Aarde en daar wordt aangezien voor psychiatrisch patiënt gaf af en toe nog wat gelegenheid tot grappige scènes, maar ook daar had veel meer in gezeten.

Wel apart dat zo'n sterrencast zich leent voor zo'n kutfilm. Stellan Skarsgard, Anthony Hopkins en Natalie Portman staan gewoon voor lul met zo'n slecht onzinscript. Maar goed, in het kader van het kijken van alle MCU-films was dit een 'moetje'. Je zal maar betaald hebben voor een bioskaartje. Die twee uur van mijn leven krijg ik nooit meer terug, maar ik heb tenminste 12 euro bespaard.

avatar van Ste*

Ste*

• 1977 berichten

Nee dit was niks voor mij. Dat hele Asgard-realm staat voor mij ook veel te ver af van de realiteit om het interessant te vinden, en zag er ook veel te nep uit. Een beetje hetzelfde wat ik ook zo lelijk vind aan Lord of the Rings en zo; alles is van een soort kitscherige CGI.

Ik kan een uitgangspunt als dit ook echt niet serieus nemen. Iets als Iron Man speelt zich nog af in onze wereld en weet veel beter de klik te maken met de realiteit.

De combinatie met onze echte wereld werkt in deze film dan ook totaal niet, helemaal niet als de maten van Thor op een gegeven moment als een stelletje verdwaalde cosplayers voor de deur staan.

Vond ook dat de film best veel laat liggen als het gaat om Thor in onze wereld. Het hoeft geen lachen gieren brullen-klucht te worden, maar het is best onduidelijk en allemaal wat lafjes en zwak uitgewerkt wat hij nu wel en niet van onze wereld begrijpt (oke, dat 'I need a horse' was wel grappig).

Hoop onzin allemaal dus. Het enige is dat Thor toch nog een wat meer aansprekende held is dan bijvoorbeeld een Hulk, met een wat uitgebreidere backstory (hoe stom ik die dan ook vond), maar daar houdt het dan ook verder wel mee op. Ik zie ook echt niet voor me hoe Thor in een zelfde film als Iron Man moet komen te spelen, totaal anders van toon en stijl. Het zal me benieuwen of die Avengersfilms geen vermoeiend rommeltje gaan worden.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

J.Ch. schreef:

Dat vind ik dan ook het leukste aan deze film. De barbaarse god Thor die op aarde de boel een beetje op stelten zet werkt redelijk op de lachspieren. Het hele gebeuren op de door lelijke CGI geschapen planeet Asgard kan mij veel minder boeien. En Natalie Portman als Jane de wetenschapper (?) vind ik ook maar een minderwaarde aan deze film.

Ste* schreef:

Daar ben ik het dus volledig mee eens.

avatar van The Oceanic Six

En zo was ik bij de vierde film uit Phase 1 aangekomen voor een herziening, genaamd Thor. Ik moet bekennen, Phase 1 opnieuw bekijken is nog best een uitdaging. Je mag me een groot Marvel-fan noemen, maar in het begin was het echt nog niet zo pakkend. Ook Thor raakt nog niet de juiste snaar bij me. De film doet veel goed, maar kijkt gewoon niet erg goed weg. Het begin is werkelijk ongelofelijk saai met de beelden op Asgard. Het is een saai ontworpen en veel te donkere fantasywereld waar ze goddank na een half uur weer uit gingen en op de aarde uit kwamen. Het wordt daar gelukkig wel een stuk boeiender, maar nooit echt top.

Ik zat eens te denken waarom een film als deze me weinig deed. Ik denk omdat het zichzelf zo enorm serieus neemt, net als bijvoorbeeld The Incredible Hulk die ook in Phase 1 zit. Dit terwijl Marvel juist in de jaren hierna naast actie en spektakel de films ook vol met humor hebben gevuld. Met leuke oneliners, met grappen, met vermaak. Maar daar is hier niet zo veel van terug te vinden. En dan is het best taaie kost om doorheen te komen. Gelukkig is Chris Hemsworth wel een prima Thor, waardoor alles nog wel kijkbaar blijft. Hij heeft ook zichtbaar tijd nodig om te groeien in zijn rol, maar dit lukt hem steeds beter, des te verder in de film. Jammer dat hij zijn machtige hamer maar zo weinig mag gebruiken. Het had de film goed gedaan als we Thor eens wat meer op volle kracht hadden gezien. Slechts richting het einde krijgen we een voorproefje, de rest wordt voor latere films bewaard. Nu nog een redelijk saaie Captain America film bekijken en dan eindelijk de eerste echte Avengers-kraker. Daar heb ik weer wel echt zin in.

3* blijven staan

avatar van Shadowed

Shadowed

Ondermaatse Marvel.

Tevens ook de laatste Thor-film die ik nog moest zien, en om dan te bedenken dat ik de Thor-films in omgekeerde volgorde heb gezien. Gelukkig begon ik met de beste, want deel 1 en 2 zijn allebei nu zowat de minste Marvel-films die ik heb gezien.

Het helpt er dan ook niet meteen bij dat je een nogal ouderwetse regisseur aanwijst om het klusje te klaren voor een relatief groot en modern project. Branagh is bij lange na niet mijn nummer 1, maar visueel kon hij nog wel eens wat geluid maken. Dat blijkt echter pas in zijn latere projecten naar voren te zijn gekomen.

Visueel is Thor namelijk niet best. De CGI is erg houterig en de omgevingen zijn saai tot leven gebracht. Die ijsplaneet is 1 van de sufste planeten die ik in dit universum heb gezien, net als de schurken, die er niet uitzagen. Asgard ziet er dan wel weer wat levendiger uit, maar ook heel erg geanimeerd.

Hemsworth is een uitermate geschikte keuze voor Thor, maar dit soort rollen doet hij eigenlijk elke keer en Thor is helaas nergens een uitzondering. Het maakt Hemsworth wel iets saaier in zijn rol. Portman en Hopkins worden ook redelijk afgedankt in hun rollen en hebben geen ruimte om echt te kunnen acteren.

De film is eigenlijk in zijn geheel gewoon niet onderhoudend en regelmatig ook niet erg interessant. De sets zijn groots en de actie is zeker aanwezig, maar de film is visueel gewoon ontzettend lelijk. Gelukkig krijgen we nog wel een gave actiescène wanneer die lantaarnpaal de stad in vuur en vlam zet maar voor de rest is er niet veel opwindend materiaal te aanschouwen.

Gelukkig kent de film wel wat goedgeplaatste humor en verliest zichzelf niet in al te serieus gebrabbel. Er wordt goed geacteerd en enkele actiescènes die weinig CGI bevatten zijn best geslaagd. De rest is eigenlijk niet al te best, de CGI is erg lelijk en de film wordt matig tot leven gebracht. Al bij al 1 van de minste films van Marvel, al vind ik deel 2 nog net wat slechter.

avatar van M(O)H

M(O)H

Niet alle Marvel films spreken mij aan en Thor was er eentje van, echter kom ik daar nu van op terug.

De cast is geweldig, Hopkins, porter,Elba en een viking. ( Stevenson).

De film zelf kijkt lekker weg, maar is niet heel bijzonder qua sfeer op de thuisplaneet van Thor.

Voorliefde aan Vikings, verstand op nul films en marvel verklaren mijn redelijk hoge notering.

avatar van Woland

Woland

Na de Disney classics afgestreept te hebben, is het nu tijd om eindelijk eens de films van het Marvel-universum te bekijken. Zo ongeveer de helft van de films heb ik al eens gezien (met wisselend succes), maar niks mis met een herkijk af en toe. Nu dus tijd voor Thor, nummer vier uit de reeks - en ik ben benieuwd wanneer de kwaliteit weer omhoog gaat, want over de eerste vier films gaat het hard de verkeerde kant op. Iron Man was erg leuk, Hulk prima maar niet geweldig, Iron Man 2 was nog wel oke maar niet bijzonder, en Thor is gewoon matig.

De hele mix van Noorse mythologie en het fantasy-aspect dat daarbij komt kijken met het gebruikelijke superhelden-gedoe is al iets waar ik niet zoveel mee kan. En bijvoorbeeld Jotunheim en de ijsreuzen zijn maar oninteressante toevoegingen. Sowieso is het hele plot wat warrig en weinig meeslepend, en ondanks een grote persoonlijke zwakte voor het hoge Noorden en haar cultuur vond ik eigenlijk alle mythologische bijkarakters (misschien met uitzondering van Heimdall) niet zo boeiend. Gelukkig is er een sterke cast met een zeer passende Hemsworth als Thor zelf, en het is altijd leuk om Natalie Portman in actie te zijn al stelt haar rol niet zoveel voor. De cast en nog wat aardige actie leveren nog wel wat puntjes op, maar ik hoop maar dat de komende films beter gaan bevallen. Ik heb in ieder geval goede herinneringen aan Avengers, dus daar richt ik me maar op.

avatar van mrklm

mrklm

Nadat Thor [Chris Hemsworth] uit arrogantie bijna een oorlog ontketend besluit zijn vader [Anthony Hopkins] hem een lesje te leren door hem zijn krachten (en zijn hamer) te ontnemen en hem te verbannen naar Midgard/de Aarde totdat hij bewijst een waardige opvolger te kunnen zijn. Thor komt terecht in een klein woestijnstadje waar hij sterrenkundige Jane Foster [Natalie Portman] en haar collega’s Erik Selvig [Stellan Skarsgård] en Darcy [Kat Dennings] leert kennen. Terwijl hij probeert te wennen aan een voor hem onbekende wereld probeert zijn jaloerse broer Loki [Tom Hiddleston] de macht over te nemen en te voorkomen dat Thor probeer terug te keren. Onderhoudend begin van de Thor-franchise met een perfect gecaste Hemsworth die bovendien een goede chemie heeft met Portman. Een aangename mix van humor en actie met uitstekende special effects. Vervolg: Thor: The Dark World.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Beginnen er ook mensen superhelden moe te worden? Het verkoopt, uiteraard, maar ik zie onderhand de bomen door het bos niet meer tussen alle spin off's en allegiances van deze karakters. Aan Thor ligt dat misschien nog wel het minste, maar echt warm lopen voor weer een karakter doe ik niet echt. Wat was vroeger dan toch gemakkelijk. Je had Superman, Batman, Spiderman en X-Men, lekker simpel. Desondanks toch maar aangeslingerd voor een cijfer en comment, en ach, zo gek is het allemaal niet.

Toch raar te ontdekken dat Hemsworth voor deze rol in weinig bekends of noemenswaardigs gespeeld had. Een goede gok aangezien het succes, de doorbraak en dat hij uiteraard veel in beeld is. Beetje onwennig oogt ie wel, dat weet ik eerst aan de rol, maar nu achteraf kan dat toch wel eens komen omdat Hemsworth nog even in de rol en alle aandacht moest groeien. Verder is Thor naar her vertrouwde recept van de gemiddelde superheldenfilm. Vaak een outcast die zich moet bewijzen, en nieuwe wereld, een beetje liefde, een sluwe vijand en uiteraard veel wapengekletter en vernielingen.

Aangenaam is het tempo, het geheel heeft de nodige humor vooral wanneer Thor zijn grenzen of aarde ontdekt, leuk is Portman maar ook Jaimi Alexander mag genoemd worden, zijn er een aantal grote namen in kleine rollen als Hopkins en Elba, hoewel Elba misschien nog niet heel bekend was, en is het best wel grappig dat wanneer Thor en de professor in de kroeg zitten heel dubbelzinnig Foo Fighters gedraaid wordt met het nummer Walk. Niet alleen is de tekst met learning to walk again erg dubbel, tevens kan nagedacht worden over de clip die een persiflage of kopie is van de film Falling Down. En wie viel eruit de lucht en moet weer opstaan? Juist, Thor.

Is er dan niets slechts aan deze Thor, jawel, de zogenaamde battle met de robot is wel erg snel geklaard. De CGI omtrent Asgard is ook niet altijd even super, Darcy is wel eens wat irritant, maar grootste punt is toch dat Thor niet echt aanspreekt. Het karakter maakt niet echt wat los ofzo en laat tegenspeler Loki dat nu wel doen. Het moet gezegd dat Hiddlestone ook nog niet echt los is, zoals gezien in Ragnarok of later Avenger delen, toch is Loki wel het karakter dat de aandacht trekt en dat is natuurlijk slecht nieuws voor de zogenaamde held.

Desalniettemin is Thor een meer dan redelijke comic verfilming voor een keer. Op naar deel 2 die ik ook nog een keer moet zien.

avatar van Collins

Collins

Thor is een big-budget kunstje van Kenneth Branagh. En is vermaak zonder enige diepgang. De blikvangers zijn de met veel lawaai ongeven CGI effecten. Die zijn goed. Al in het eerste kwart vuurt Branagh het complete bombastische arsenaal af dat bij een blockbuster als deze hoort. Imposant, maar het nadeel is dat de effecten die verderop in de film volgen nog steeds mooi zijn, maar ook iets minder indruk maken.

De gigantische CGI-thuiswereld van Thor met de naam Asgard is een schitterend decor. De wereld wordt gevangen in snelle cameravluchten terwijl stemmige muziek voor het dramatische toefje zorgt. In het algemeen geldt dat de scènes die baden in CGI-licht imposant zijn en erin slagen de aandacht vast te houden. Zodra Thor zich op de planeet aarde bevindt en de effecten een aardser kaliber krijgen of zelfs ontbreken, zakt de aandacht naar een lager peil. De film ziet er gewoon wat leeg en verloren uit zonder een glorieuze CGI-glans.

Het verhaal is erg dun en doorzichtig. De held Thor met zijn magische hamer bivakkeert in een vader-zoon conflict (drama), heeft ruzie met zijn eerzuchtige broer (de antagonist en de reden voor de meeste actiescènes) en is verliefd op Nathalie Portman (romantiek). De film schurkt langs een aantal plotlijntjes zonder zich met enige grondigheid aan één van die lijntjes te conformeren. Gezegd moet worden dat de actiescènes redelijk spannend en prima gechoreografeerd zijn.

Behalve een aardige oneliner hier en daar, stellen de dialogen weinig voor. In Asgard worden de nietszeggende dialogen nog enigszins verheimelijkt door het indrukwekkende decor, dat afleidt van het gesproken woord. Eenmaal op aarde wordt echter heel duidelijk dat de personages elkaar gewoon niet veel te zeggen hebben. De film Thor lijdt onder tekstuele armoede.

Met Thor levert Branagh een film af die eigenlijk alleen visueel indruk maakt, maar niet vervelend is om te aanschouwen.

avatar van Film Pegasus

Thor is niet meteen mijn favoriete Avenger. Hij wordt hier ook echt voorgesteld als een domme wereldvreemde en arrogante god, al draait dat wel bij doorheen de film. Verfilmingen van goden zijn meestal ook niet mooi met een hoop overbelichting bijhorende clichés. De film is nog wel voldoende entertainment, maar het leunt nogal op flauwe humor. Waarschijnlijk een tegengewicht tegenover Iron Man, Hulk en Captain America. Jammer dat er van Asgard ook niet meer gedaan wordt. Het is niet voldoende om een stad met wat meer natuur weer te geven, zeker niet als die voor de helft bestaat uit CGI. Loki doet het op zich nog wel goed, maar ben nooit fan geweest van hem.

Op zich nog wel vermakelijk, maar het mist een ziel en lijkt soms een tussenstap in het grote plan van Kevin Feige, zonder ook een eigen film te willen zijn.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Als ze willen kunnen ze... een goede Marvel in elkaar steken. Hoort zeker tot de top 3 van Marvel films voor mij.

Thor staat ook sterk als film op zich waardoor je het gerust een kijkbeurt kan geven zonder geërgerd te raken door referenties naar andere Marvel films. Thor heeft ook een indrukwekkende casting die heel goed uit de verf komt. Of het nu Hiddleston is als de verraderlijke Loki, Portman als de love intrest of Hopkins (holy shit, Hopkins in een Marvel !) als Odin, er is ditmaal geen enkel personage die gaat irriteren waardoor de film zich op het hoge niveau van Iron Man (4*) en Aquaman (3,5*) nestelt. Echt een goede Marvel, met een leuk verhaal, prima CGI en humor die ook nog goed werkt.

avatar van martijn011

martijn011

• 2012 berichten

De herziening van de Marvel reeks maar weer eens opgepakt en aangekomen bij de vierde film in de reeks, Thor. Dit is de eerste tegenvaller na het zien van drie leuke films (Iron Man, Incredible Hulk en Iron Man 2). De eerste kijkbeurt elf jaar geleden kon me nog wel bekoren, die van vandaag een stuk minder.

Thor is nooit m'n favoriete personage geweest, terwijl de potentie voor een paar topfilms zeer zeker aanwezig is. Het is de enige god in plaats van een traditionele superheld, maar helaas ontbreekt het in deze film aan een aantal dingen. Zo is de CGI ontzettend kitscherig en waren bepaalde scènes gewoon lelijk. Ook is de rol van Loki erg slecht uitgewerkt. Later zien we natuurlijk waartoe hij allemaal in staat is, maar hier had al veel meer uitgehaald kunnen worden. Sterker nog, eigenlijk is het personage van Loki veel interessanter dan Thor. Hiddlestone vertolkt de rol van Loki erg goed en is wat mij betreft de ster van de film.

De film kent verder een aantal aardige scènes, maar memorabel wordt het nergens. Het leukste moment van de film is wanneer Thor een dierenwinkel in loopt op zoek naar een paard. Dat zegt genoeg lijkt me.

2.5*, tegenvaller..

avatar van teigertje

teigertje

Inmiddels een van de iets eerdere Superhelden films.

En nog steeds een sublieme film.

En wat betreft de special effecten is deze film, nog steeds grandioos.

En de sfeer is uitmuntend in deze film.

Ook de film muziek is prachtig.

Wanneer Thor een fantastische rol van Chris Hemsworth en hij de strijd aan gaat met de ijs reuzen en hun leider Laufey een fantastische rol, van Colm Feore een wereld beroemde acteur bekend van zijn hoofdrol in de classic en ijzersterke film Storm of the century van Stephen King ook hier als Laufey speelt hij zeer goed.

Wanneer Thor tegen de beslissing van zijn vader Odin aan gaat.

Wordt hij door zijn vader verbannen, naar de Aarde om tot inzicht te komen.

Blijft een van de betere Superhelden films van Marvel van uitstekende kwaliteit.