Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 27 april 2011
Bekijk via Disney+
Plot Thor
"Courage is immortal."
De machtige, maar arrogante krijger Thor (Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Thors vader Odin (Hopkins) verbant Thor naar de Aarde en hier wordt hij gedwongen tussen de normale bevolking te leven. Hij wordt verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Portman). Terwijl zij een relatie ontwikkelen op Aarde beseft Thor wat het vergt om een echte held te zijn wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.
- Trailer (YouTube)
King Laufey
Heimdall
Volstagg
Curly1985
Ik vond het een erg slap filmpje die op geen enkel vlak indruk op mij wist te maken.
Enkel gekeken omdat ik nu ready to go ben voor The Avengers
SENGOK
Indrukwekkende scenes op Asgard + Jotenheim + Bifrost, die er imposant uitzien.
schram101
Ik had al zo'n vermoeden na het zien van de trailer, maar The Avengers schepte hoop. Thor was wel degelijk cool en dat moest hij in zijn eigen film toch ook wel zijn? Het antwoord is ja én nee. De al vaker genoemde openingsscene's op Asgard en Jotenheim zijn erg sterk, zowel visueel als qua actie, maar zodra de Noorse dondergod voet op aarde zet begint hij van zijn voetstuk af te vallen. De eerst zo coole held veranderd al gauw in een watje. Het blijft ons nog net bespaard dat we hem eitjes zien koken met een roze schortje voor, maar veel scheelt het niet.
Ook visueel wordt het vanaf daar minder. Die robot, The Destroyer volgens mij, is weinig imponerend, alleen al qua het ontwerp (wat een absurd lelijk design) gaat het nergens over en dreigend is hij eigenlijk ook niet, ondanks dat hij wel het een en ander naar de klote schiet.
Het eindgevecht weet de film helaas ook niet echt de impuls te geven die het nodig had, waardoor we Thor niet hoger kunnen beoordelen dan een minimale voldoende. Hopelijk weet het tweede deel meer te boeien.
ibendb
Thor is een leuke superheld.
De film is niet bepaald origineel, maar werd wel leuk gebracht. De personages werden goed gespeeld. Nathalie Portman had ik niet direct verwacht in een film als deze. Dat was wel een leuke verrassing. Ook Anthony Hopkins en Idris Elba speelden best goed. Maar diegene die de show echt stalen, waren Thor en Loki. 3,5*
Askikker
Dacht aanvankelijk van; wat wordt dit weer voor achterlijke kinderfilm, maar dat trok gelukkig bij.
Het eerste en het laatste halfuur vond ik niet geweldig, het uur er tussen dan wel weer.
De scenes op Midgard vond ik dus gewoon veel interessanter (grappiger) dan die op Asgard.
Vooral van de gevechten op Asgard werd ik n beetje moe.
Dat er een loopje wordt genomen met de Noordse mythologie vind ik op zich geen probleem, maar ik miste wel een verklaring voor de timelapsen tussen Asgard en Midgard.
Aan Chris Hensworth moest ik wel ff wennen, maar hij ontpopte zich al snel tot een stoere uitvoering van Brad Pit.
Anthony Hopkins had dan weer niet bepaald zn geniaalste rol.
f2sputnik
Uitstekend actie/avontuurfilm...
Prachtig effect...
Werkelijk heb ik 3D gezien, zo prachtig...
Uitstekend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Anthony Hopkins...
Perfect achtergrond muziek (DTS)...
Prachtig mooi HD kwaliteit...
Zal nog een herhaling kijken met gewoon blu-ray (geen 3D)...
Het is echter moeite waard...
Ik sluit me hier volledig bij aan, gaat zeker m'n collectie in. 4 sterren
En ik sluit me hier ook bij aan...
kalehein
Thor...
Had er nog helemaal niet bij stil gestaan maar zag hem in de trailer voor the Avengers voorbij komen en dacht "wat moet hij daar nu tussen?" Blijkt hij dus een lid te zijn van the Avengers...
Goed nu trekt dat hele superhelden gedoe me niet zo heel erg en al helemaal niet het "Fok Amerikuuhh Yeaahh" maar als stand-alone film was hij goed te pruimen.
SF's zijn van een uitstekend niveau maar het verhaal wordt op de een of andere manier niet geheel uitgewerkt. Het lijkt een beetje een afgeraffelde film die op een bepaalde datum "af" moest!
AC1
Anthony Hopkins had dan weer niet bepaald zn geniaalste rol.
Ik begrijp je bewoording niet zo goed. Het is een kleine rol maar Hopkins is hier toch als een vis in het water.
Elineloves
Ook ik wilde deze film zien nadat ik 'The Avengers' had gekeken, waar ik Thor erg leuk vond.
Het eerste half uur had ik hier al spijt van. Bleek dat het toch even doorbijten was. Ik zie Anthony niet graag in dit soort rollen, denk dat ik daar ook erg tegenaan liep. Het is een veelzijdig man en hij doet het zeker niet onverdienstelijk, maar nee. Werkt toch niet helemaal voor mij. Wat ik wél weer leuk vond was dat mijn 'crush' van The Avengers hier dus ook in meespeelde: Loki! (Tom Hiddleston). Ik vond hem zó leuk in The Avengers, bij de eerste blik op hem in Thor kreeg ik dan ook een big smile op mijn gezicht.
Eenmaal op aarde vond ik het met sprongen vooruit gaan. Ik zat toen, eindelijk, volledig in de film. Ook hier was een kleine verrassing voor mij: Kat Dennings!
I like like her a lot lot! Cast is sowieso wel in orde.
Qua actie zat het wel snor, het visuele aspect mocht er zeker ook zijn en het standaardverhaaltje was niet ergerlijk. De romance tussen Portman en Hemsworth vond ik maar zo-zo. Kwam helaas niet echt over op me, maar het is natuurlijk wel verplichte kost in een film als deze. Muziek was dan wel weer opvallend, kwam de sfeer zeker ten goede.
Aardig!
danielveld
En weer een 13 in een dozijn actiefilm. Niets bijzonders, maar blijft toch leuk om te kijken.
Goeie film waarin de koning zijn zoon Thor verbant naar een andere planeet. Een superheldenfilm met een goed verhaal met een mythologische basis. Een film over twee verschillende werelden, waarbij de ene een lange introductie krijgt en de andere bijna niet. Eigenlijk had de film dus best nog wat langer mogen duren.
baasbas17
vond hem zwaar tegenvallen. thor voert weinig uit en het eindgevecht boeide mij al helemaal niet. onpersoonlijke robot die er niet uitzag. film moest volgens mij gewoon gemaakt worden omdat hij anders maar raar zou staan bij de avengers
Glacius
onpersoonlijke robot die er niet uitzag
The Destroyer Armor, of onpersoonlijke robot
, is echter wel rechtstreeks afkomstig uit de Thor comics.
baasbas17
The Destroyer Armor, of onpersoonlijke robot
, is echter wel rechtstreeks afkomstig uit de Thor comics.
ah, ik had die strips nooit gelezen, maar speciaal daarvoor, halve punt erbij!
Chainsaw
Het is wel duidelijk waarom The Avengers, Iron Man en Iron Man 3 wel werken en een film als Thor hier en daar jammerlijk faalt; het neemt zichzelf veel te serieus. De beste momenten in Thor zijn dan ook de scènes met een verdwaalde Thor op Aarde, die een beetje de weg kwijt lijkt te zijn. Gewoon geestige en best aardig getimede lol, zonder al teveel poespas. Dit in combinatie met een paar geestige interacties met een Stellan Skarsgård of Clark Gregg maakt de film amusant. Helaas doet de film daar veel te weinig mee en focust zich meer op een hoop gedoe, oninteressante subplotjes en matig uitgewerkte karakters.
Vond sowieso de momenten op Asgard maar zo zo, vond dat ze het met al die verhaallijnen alles maar onnodig moeilijk maakte. En ook de karakters die daar rondlopen worden nauwelijks uitgewerkt. Plaatsvervangende schaamte als ik denk aan Tadanobu Asano, dat is nog eens verspilling van talent. De segmenten op Aarde zijn allemaal ietsjes beter, hoewel die hele romance met Portman er ook maar met de haren wordt bijgesleept. En komt nauwelijks uit de verf. Gelukkig heeft Hemsworth wel charisma en komt soms best komisch uit de hoek, maar dat had ik meer willen zien. Nu worden zulke momenten die Iron Man of The Avengers zo leuk maken vervangen voor zoet drama in slowmotion met veel te dik aangezette muziek eronder. En dat is jammer.
2,5 sterren.
0Sandor0
Ik vind hem vrij goed.
Zoveel clichés dat het grappig wordt
Valt niet te vergelijken met de andere superheldenfilms...zowel positief als negatief.
black swallow
de film viel mij erg mee,
ik sloeg hem steeds over omdat ik dacht dat ie heel flauw en voorspelbaar zou zijn,
dat was ie ook,
maar het viel mee in de mate waarin
Parisa
Waarschijnlijk alleen leuk als je de rest van alle epische-mythologische films nog niet hebt gezien. Dit is er gewoon weer zo een, met genoeg cliches. Een blockbuster met onvoldoende echte inhoud.
En wat was de functie van de witte buizen/gangen rondom de hamer? Zag dat er wel cool uit ofzo?
KKOPPI
Originele characters, goed verzonnen scenario's, maar toch wel hier en daar de onmisbare cliché's. Special effects zijn matig, verder prima actiefilm.
schrans
Een vrij matige superheldenfilm vond ik dit. Het verhaal was wel erg magertjes en het meeste was dan nog eens zo cliché dat je het van ver zag aankomen wat er ging gebeuren. De personages waren ook helemaal niet uitgediept en de acteurs speelden ofwel hun rol erg slecht of konden gewoonweg niet beter dan dit schabouwelijke niveau. Die romance tussen Portman en Hemsworth voelde ook al zo fake aan. Geef mij dan maar een lekker donker verhaal zoals in de recente Batmantrilogie.
Wat wel positief was waren de special effects en de actiescènes die mooi geregisseerd waren. Uiteindelijk heeft dit alles er wel nog voor gezorgd dat de film vrij snel voorbij was waardoor ik me dan toch niet mateloos geërgerd heb blijkbaar, daarom nog net een voldoende.
Edit:
Even iets grappigs wel gevonden toen ik wat meer info opzocht:
Heimdall wordt de witte god genoemd, omdat zijn huid blanker is dan die van enige andere god.
En net daarvoor gebruiken ze dan een zwarte acteur.
Bakema NL
Edit:
Even iets grappigs wel gevonden toen ik wat meer info opzocht:
En net daarvoor gebruiken ze dan een zwarte acteur.
Misschien was de film mede-gefinancierd door pownet.....de neger omdat het moet!
Mja, doen ze wel vaker.....Kingpin in Daredevil bijvoorbeeld was ook zo'n voorbeeld. En natuurlijk Nick Fury in Avengers.....Samuel L. Jackson is natuurlijk de coolste neger ooit, maar toch, ik had liever bronmateriaal Fury gezien, gewoon het detail.....alleen dan geen Hasselhoff natuurlijk
. Maar ja, Fury is ook van kleur voorzien in Ultimate Avengers, dus het wordt wat door elkaar gehusseld. Het doet afbreuk aan het bronmateriaal zonder dat het verder voor het verhaal echt wat uitmaakt....vooruit dan maar.
teigertje
- 2079 stemmen
Spectaculaire film met mooie special effecten.
De moeite waard.
Knisper
Ik heb me beter vermaakt dan sommige andere gebruikers. Ik ben het er wel mee eens, dat het verhaal nogal onzinnig is en vooral dat sommige acteurs wat verdwaald lijken. De 'flow' is echter wel goed en de speelduur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Gewoon een voldoende dus, al is dat ook zeker geen aanrader.
J.Ch.
Thor wilde ik graag zien omdat ik zowel van superheldenfilms als van mythologische verhalen houd. De combinatie werkt helaas niet altijd fantastisch, maar toch wil ik het elke keer weer proberen. Ik vind het gelukkig niet zo'n probleem als een oorspronkelijk verhaal (of dat nu de mythe of de strip is) iets veranderd wordt voor een film, dus ik heb niet al te hoog gespannen verwachtingen vooraf.
Ik heb genoten van Thor. Het verhaal is wel zo ongeveer wat ik ervan verwacht had, niet zo bloedserieus als bijvoorbeeld Captain America (gelukkig, want die is in mijn ogen behoorlijk mislukt) maar toch wat serieuzer dan Iron Man. Het mythologische sfeertje vind ik heel genietbaar en de 'cultuurschok' van de god op aarde levert aardige momenten op. Af en toe was ik wat in de war over dat blauwe kubusgeval, maar dat komt denk ik vooral omdat ik me tegelijkertijd probeerde te herinneren wat daarmee ook al weer aan de hand was bij Captain America en The Avengers. Misschien moet ik ze toch maar eens op volgorde kijken.
Ik weet niet of je Chris Hemsworth een acteerkanon kunt noemen, maar hij ziet er in ieder geval uit als een god. En hij stoort verder ook niet. Natalie Portman had wel een aardige rol als sociaal wat onhandige wetenschapper, alleen vond ik de romance tussen haar en Thor niet helemaal fantastisch uitgewerkt. Ook over de andere acteurs heb ik weinig te klagen, vooral Tom Hiddleston zie ik graag.
De actie was vermakelijk en Asgaard en Jutenheim zagen er schitterend uit. De muziek viel me op een positieve manier op. Verder eigenlijk weinig over te klagen. Kom maar op met deel 2...
sinterklaas
Wel weer een leuk superheldenfilmpje. Nu moest stripheld Thor ook maar eens op het witte doek verschijnen (volgende week deel 2)
Het was wat suspense betreft weer baanbrekend. De fantasiewereld van Thor is ook mooi gebouwd en wanneer Thor op aarde komt mogen we van het echte werk genieten. Het was allemaal wel weer 13 in een dozijn en ook weer helemaal zoals je kan verwachten van een standaard 12+ superheldenfilm, maargoed, leuk voor een wegkijk moment. Chris Hemsworth deed goed zijn rol als de beruchte superheld en de bijrollen van Nathalie Portman, Skarsgard en Hopkins als Thor's vader in de andere werkelijkheid waren ook prima. Ook is de nodige humor weer aanwezig.
Leuk niemendalletje.
Bakema NL
Gelukkig kunt u in deze roerige tijden aangaande uw geblakerde hulpjes nog een filmpje kijken Sint.....chapeau!!!
ipman-99
"For the first time in my life, I have no idea what I'm supposed to do..." ...
" !!!
Fantastische Marvel film (heropfrissing)
!!! Heerlijke Marvel actiefilm die zich ontpopt
tot een leuke entertainde heldenfilm met een mythologisch verhaal.
Veel spektakel zoals het hoort bij dit soort genre-films !
Chris Hemsworth geeft een geweldige performance af als de man met de hamer genaamd 'Thor' !
Natalie Portman is zoals gewoonlijk keigoed ...
!
Prima entertainment ditmaal in het genre van de Marvel-films !!!
supersnoop
Ik heb deze puur gekeken omdat ik de avengers gezien heb en deel 2 van thor uit is.
Had wel meer verwacht van deze film aangezien het van marvel is en deze ook egt top films maken.
Maar met deze film thor ben ik niet egt onder de indruk aangezien je gaat vergelijken met films zoals
Man of steel
Spiderman
Wolverine
Avengers
En noem het maar op mja dit zijn wel de films die je gezien moet hebben voor 2015 THE AVENGERSSS 2

Thor: Love and Thunder
2022

Thor: Ragnarok
2017

Thor: The Dark World
2013

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012

Avengers: Infinity War
Actie / Fantasy, 2018
new mexicobanishment superheldgebaseerd op stripverlossingbrother against brothernorse mythologypost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)worlds collidegod of thunder fantasyiron skytroubled endinghospital violencesuper fighter from skymarvel comics universe