• 9.378.596 stemmen

Gesproken taal: Engels, Spaans en Russisch

Releasedatum: 29 juli 2010

Plot Predators

"The hunt is on."

Royce (Adrien Brody) is een huursoldaat die met tegenzin een groep elite krijgers leidt, die zijn samengebracht op een vreemde planeet. Met uitzondering van een onteerde arts, bestaat deze groep uit koelbloedige moordenaars, zoals huursoldaten, gangsters en veroordeelden. Gaandeweg realiseren ze zich dat ze op deze planeet zijn verzameld met een duidelijke reden: ze dienen zelf als prooi…

Ajax&Litmanen1 schreef:

Wat is daar goed aan? Gewoon dom om 1 van de weinige interessante personages al na 20 minuten te killen. Niks mis mee als zon naam sterft in een film, maar doe het dan een kwartier voor tijd.

Wat is er zo interessant aan het personage? Omdat het Trejo is? Volgens mij is Blain in het eerste deel ook een interessant personage maar is ook als één van de eerste aan de beurt.

avatar van the new guy

the new guy

Wat een tegenvaller. Had toch uitgekeken naar deze film. Goede acteurs, leuk idee.

Maar Brody is echt totaal verkeerd gecast. Als hij stoer praat voel je dat het een trucje is. Hij heeft de uitstraling van een mietje, niet van een Arnold. Morpheus vond ik wel heel heftig.

Maar 1.5 omdat elke vorm van spanning ontbrak, daar draait het toch om.

avatar van fam3000

fam3000

ik had toch heel wat verwacht ,maar na 45min was ik klaar met kijken.kon er niet bij blijven zeer zwak

fam3000 schreef:

Dan niet stemmen graag

avatar van Koert

Koert

Viel me alles mee dit "vervolg". Anders dan in Predator 2 of de Alien vs. Predator films wordt hier voor een vergelijkbare setting als in Predator gekozen. De film zit vol met nog meer vergelijkbare aspecten. Aan de ene kant wel erg makkelijk gekozen, aan de andere kant lekker vertrouwd. Het geluid van de predator bijvoorbeeld blijft onbetaalbaar. Predators is naast een feest van herkenning gelukkig ook nog gewoon vermakelijk. Grootste gemis blijft wat mij betreft gewoon Arnold. Adrien Brody speelt een soortgelijke rol, een grotere miscast was dus bijna niet mogelijk. Vooral toen hij dezelfde lines als Arnold begon uit te kramen viel hij flink door de mand. Toch was dat ook wel weer grappig; een mooi eerbetoon.

avatar van cdman19800

cdman19800

Deze kon beter, maar was verre van slecht hoor.

avatar van jedymaster

jedymaster

Mooi gegeven en niet slecht uitgewerkt, de film was beter dan ik had verwacht.

Bottleneck

Meevallertje.. te danken aan een sterk eerste uur met de juiste ingrediënten: een mistige jungle, twee brute guns en bijna dezelfde Predator-muziek zoals dat snelle trommelachtige gedoe. Brody bevalt me ook wel, al komt dat vooral vanwege z'n gelijkenis met Bear Grylls op survival in Cambodja, geeft een vertrouwd beeld.

Gelukkig zijn de Predators hetzelfde gebleven, net als de first person view (althans de eerste keer, daarna ziet het wat moderner uit, ook mooi). Geen Arnie en cheesy oneliners maar op dat vlak kun je ook nooit tippen aan Predator. I ain't got time to bleed.. kansloos om te overtreffen, dus het weglaten van een komische noot vind ik een goede zet.

Overigens lag het originele script al een jaar of twintig klaar.. weet niet in hoeverre dat intact is gehouden want er zitten nogal wat missers in. De 'twist' aan het einde (waarom..?) is debiel en het getreuzel in het ruimteschip met Fishburn haalt de vaart er compleet uit. De Jurassic-honden en de onderlinge strijd tussen de Predator-soorten zijn een poging tot vernieuwing die iets beter uit de verf komt maar ook weer niet mindblowing.

Liever had ik gezien dat alles in dienst stond van een achtervolgingsrace tussen Predator en mens en dat die zich in een rechte lijn opbouwt tot aan de climax. Juist dan hou je de spanning hoog zou je denken. Ook van de gore had ik meer verwacht... was me grotendeels te braaf, alsof de Predators beschaafder zijn geworden.

De cast valt me verder best mee trouwens; lekker simpele (stereo)typecasting waarbij ik alleen de dokter en de gedetineerde (met z'n ongepaste stoere one liners) echt zwaar mislukt vind. De Rus, Trejo, de Afrikaan, de Japanner: prima, duidelijk ook dat die laatste gebaseerd is op Billy (best een leuk hoogteshot van het gevecht in het veld). Nogal rare kleding alleen..

Afgezien van een matige tweede helft en het eindgevecht vind ik het dus nog niet eens zo zwak als gedacht. Alles afwegende 3*, met het 'heilige' Predator als landmark had Predators véél slechter kunnen zijn.

avatar van Starscream

Starscream

Bottleneck schreef:

Meevallertje.. te danken aan een sterk eerste uur met de juiste ingrediënten: een mistige jungle, twee brute guns en bijna dezelfde Predator-muziek zoals dat snelle trommelachtige .

Volgens mij was het ook de zelfde muziek als uit deel 1 ?

Ik vond dit toch eigenlijk wel een hele leuke film.en heb hier tog met veel plezier naar gekeken wat me goed deed was idd de muziek. en dat ze aanhaalde wat er in 1987 gebeurde met het team van Dutch.

avatar van gratis

gratis

paul83 schreef:

Beetje overdreven vind je niet!? Jij snapt het niet helemaal ook. Het gevecht met de Yakuza was een ode aan het eerste deel (Billy). De predator in deel 1 gooit ook zijn wapens weg bij het gevecht bij Arnold om het eerlijk te houden.

Sowieso mensen die een 0,5 geven aan films moeten wel heel goed kunnen beargumenteren waarom het niet meer verdient. Er zijn zoveel slechtere films dan deze. En imo is deze gewoon goed.

Ik vind dit gewoon één van de slechte films, dat kan toch? Ik heb echt al heel wat films gezien, maar op gebied van acteren en goede dialogen ontbrak alles bij deze film. De hoofdrolspeler was continue aan het uitleggen wat er in de film gebeurde. Alsof hij dat allemaal zo maar even kon weten. De mensen die er gedropt werden waren criminelen, maar zo kwamen ze niet over (dus slecht acteerwerk). De regiseur had de kijker naar mijn idee wel wat meer ruimte mogen geven zijn eigen fantasie te gebruiken. Daarbij vind "ik" nog steed dat het onoverwinnelijke karakter van de versie van 1987 teniet wordt gedaan. De predators worden in deze film gewoon niet goed neergezet. Deze film vind ik gewoon echt niet meer waard dan een halve ster.

Hopelijk goed genoeg beargumenteerd voor je.

Starscream schreef:

Volgens mij was het ook de zelfde muziek als uit deel 1 ?

Ja klopt wel (grotendeels) dezelfde muziek/ edit

De aftiteling was ook wel weer tof natuurlijk

gratis schreef:

Hopelijk goed genoeg beargumenteerd voor je.

Voor acteerwerk en goede dialogen hoef je het eerste deel ook niet te zien. Ik neem aan dat je wel een soort verwachtingspatroon hebt voor het zien van een film!? Het enige waar ik nog een beetje in kan komen is dat het onoverwinnelijke van de originele predator een beetje teniet wordt gedaan, maar ga niet lullen over acteerwerk.

avatar van The Oceanic Six

Deel 1 zat vol met memorabele dialogen en quotes hoor.

De mannen in deel 1 waren stoer en gaaf. En hier...sja...

Ajax&Litmanen1 schreef:

Deel 1 zat vol met memorabele dialogen en quotes hoor.

De mannen in deel 1 waren stoer en gaaf. En hier...sja...

One-liners bedoel je. Memorabele dialogen zijn mij even ontgaan. Maar ook jij ging dus Predators kijken voor de briljante dialogen en goed uitgewerkte personages. Prima....Ik kijk Schindlers List ook voor de actie en dikke wapens......

En dan mannen uit deel 1 zijn niet te overtreffen. Dat probeert deze film ook helemaal niet.

avatar van The Oceanic Six

Ik hoopte dat Predators een eerbetoon zou zijn aan deel 1. Dus met een stoere cast, coole oneliner en echte spanning. Niet dit soort lomp schieten zonder enige vorm van spanning en creativiteit.

Bottleneck

Het eerbetoon vond ik overall goed uitpakken: waterval, ruggenmerg, muziek! (in hoeveel remakes/reboots maak je dat mee..), jungle, Japanner/Billy, de machinegun en dan vergeet ik vast nog wat.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ja maar een goede oude wijn is gewoon niet te evenaren met wijn uit pak, hoeveel ingrediënten dan ook overeenkomen.

Bottleneck

Nee dat doet het ook niet, maar het had ook wijn uit een plastic bekertje kunnen zijn, ik had echt slechter verwacht maar als ik eerlijk ben heb ik best genoten van het junglesfeertje. Zonde dat het niet was gebleven Predator-Man gevecht.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Nee, maar die gast uit That 70's Show bijvoorbeeld, dat kan gewoon echt niet hoor. Ergerlijk dat er zo'n nerdje zo'n rol speelt. Had zo'n gast in Predator 1 gezeten had ik daar ook niet zoveel sterren voor gegeven en was het ook zeker geen klassieker geworden voor mij. Die keiharde elite-groep kun je gewoon niet vergeten. Je gaat altijd vergelijken, is niks aan te doen.

Bottleneck

Verrek dat was Eric had ik niet eens door. Nee dat kon echt niet, vooral die twist niet, ook die gevangene was waardeloos. Die anderen vond ik prima, halen het inderdaad ook nog (lang) niet bij Predator maar het zijn geen mietekoppen, daar kon ik me wel overheen zetten.

avatar van Bélon

Bélon

Ach best vermakelijk zo'n B-film op groot budget. Wordt nooit écht spannend (hoofdrolspeler was niet echt serieus te nemen, ik bedoel hij had z'n tegenstanders makkelijk met z'n neus kunnen doden). Lekker cliché en voorspelbaar met 'n paar twists, dankzij budget en vrij aardige SFX goed voor een na-kroegse kijkbeurt. Hoger dan een 3 kom ik niet want er gingen niet genoeg mensen/wezens op een leuke cq. originele manier dood. Verder geen onsympathieke film, had wel net iets meer humor in mogen zitten maar de hoofdrolspeler maakte veel goed, hij is de gok waard

avatar van Robr6

Robr6

Erg tegenvallende film.

Met Brody als actieheld slaan ze volledig de plank mis.

De film wordt nergens spannend en er zit nul verhaal in.

Ben blij dat ik er geen geld aan heb uitgegeven voor de bios.

Meer dan 2* heb ik er dan ook niet voor over.

avatar van Elineloves

Elineloves

'' Does this look like a team orientated group of individuals to you? ''

Eh, nee? Over een zooitje ongeregeld gesproken... Maar in tegenstelling tot wat ik in dit topic las, vond ik Brody juist wel meevallen. Hij weet de film nog enigzins naar een hoger niveau te tillen, ondanks dat je in het begin even moet wennen aan hem als koelbloedige actieheld. Topher Grace daarentegen vond ik een gevalletje: '' beetje jammer ''. Die man is al lastig los te weken van het beeld hoe het grote publiek hem kent, maar hier speelt hij wéér een soortgelijke rol. Altijd een beetje het 5e wiel aan de wagen. Ach, hij heeft geluk dat het een ordinaire schietfilm is en dat er niet bijster veel diepgang in schuilgaat.

Verder is het allemaal vrij Amerikaans. Het overleden, de jacht, de strijd.. Weinig vernieuwends onder de zon natuurlijk. Wat niet wegneemt dat de film af en toe haar spannende momenten kent. Personages komen en gaan, het is allemaal vrij flitsend en snel gemonteerd waardoor het af en toe een tikkeltje verwarrend werkt, het groene bloed en de slachtpartijen vliegen je om de oren.. Ach, wat kun je nou meer verwachten van een zoveelste deel?

avatar van extremezz

extremezz

De film viel best mee,Adrien Brody krikt de film ook wat op

avatar van ken1976

ken1976

Aardige actiefilm maar brengt niets nieuws in de Predator-reeks...aktie en specialeffects zijn wel oke! De cast viel reuze mee...

Kortom 2,5 sterren omdat de spanning echt ver te zoeken is!!

avatar van Starscream

Starscream

Bottleneck schreef:

Helemaal mee eens

avatar van gratis

gratis

paul83 schreef:

Paultje toch... Je neemt het allemaal wel erg serieus. Ik heb blijkbaar andere verwachtingen van een film dan jij. Ik ben blij dat jij je wel hebt vermaakt met deze simpele film. Ik kijk in ieder geval niet uit naar Predators 2.

avatar van Eeeeeek

Eeeeeek

Ik vond de sfeer toch wel een beejte Predator I, toch werd de echte spanning van deel I niet gehaald. Er is uiteraard minder misterie. Aardig camerawerk en special effects. Science-Ficton Thriller met een voldoende climax.

Je moet ook het het gerne houden. 4 sterren van mij, maar ja ik ben een liefhebber.

avatar van Cobusss

Cobusss

Na de laatste Aliens vs Predators viel deze me niet tegen.
Had erger verwacht na de meeste reakties hier.
Ik werd op een gegeven moment alleen dat monotone gelul van Brody een beetje zat.
Het begin vond ik wel aardig bedacht, leuk die ontdekking dat ze op een vreemde planeet zaten.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het begin was inderdaad vrij sterk en een tikkeltje mysterieus. Helaas gaven ze daarna wel erg veel weg. Teveel eigenlijk. Dat deed de spanning niet goed.