Prey (2022)
Genre: Sciencefiction / Horror
Alternatieve titels: Predator 5 / Skull / Skulls
Geregisseerd door: Dan Trachtenberg
Met onder meer: Amber Midthunder, Dane DiLiegro en Stefany Mathias
IMDb beoordeling: 7,1 (234.679)
Gesproken taal: Engels, Slowaaks en Frans
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Prey
"They hunt to live. It lives to hunt."
300 jaar terug leeft in de Noord-Amerikaanse wildernis Naru, een vrouwelijke krijger, die haar vechtkwaliteiten aan haar stam met haar broer voorop wil bewijzen. Die kans krijgt ze wanneer er een gevaarlijke buitenaardse dreiging verschijnt die genadeloos aan het moorden slaat en nauwelijks te stoppen is. Deze Predator en Naru gaan de strijd met elkaar aan en halen alles uit de kast om elkaar te verslaan.
Naru
Raphael
Big Beard
Waxed Mustache
REBEL Boy
Effe serieus. Een Alien met super hightech wapens tegen een Dame met prehistorische wapens.
Vanaf het begin wist je al. Dit is kansloos.
De Alien moest zijn best doen om niet te winnen, anders was de film vroegtijdig afgelopen.
Omdat de samenleving vraag voor meer stoere vrouwen in film. Wil niet zeggen dat we de geloofwaardigheid van een film om zeep moeten helpen zodat we "stoere/Slimme" vrouwen erin moeten forceren.
Een film Balanceren heet dat.
De makers van Prey hadden moeten weten. Dat een goed getrainde special forces team al kansloos was tegen een Predator.
En nu komen ze met een slimme meisje met een bijl. Tegen predators (getrainde jager) Ja hoor daar trappen we in.
Zet gelijk een slimme 10 jarige meisje als tegenstander. We gaan toch die kant op met deze geforceerde hoofdrol speelsters. Kijk wat ze hebben gedaan met Terminator Dark Fate. Effe met Arnold en oma Sarah Connor picknicken, bij praten en een biertje drinken. Terwijl je wordt achtervolgd door een Terminator 3000+
Het leek even op Goede tijden slechte tijden met actie.
Maar het verhaal zelf vond ik ok. Maar halverwege wist je gewoon, daar gaan we weer. She Hulk in de maak
IH88
Vanaf het begin wist je al. Dit is kansloos.
Een film Balanceren heet dat.
Het leek even op Goede tijden slechte tijden met actie.
Volgens mij wint Arnie in de originele Predator film het ook niet op kracht, maar juist door zijn slimheid en sluwheid te gebruiken. Net zoals het personage hier in Prey. Dus dan maakt het niet zoveel uit of het een vrouw of een man is.
REBEL Boy
Begrijp wat ik zeg.
Een Special Force team wint van een Super Tech Predator, was al ongeloofwaardig. Dus nu maken ze het nog erger, door een indiaan met bijl te laten winnen.
Voorbeeld.
Film 1: Usain Bolt sprint tegen de snelste vrouw en zij wint.
Film 2: Usain Bolt sprint nu tegen een amateurtje en amateurtje wint ook.
Maak het nog erger.
Film 3: Usain Bolt sprint tegen een invalide en de invalide wint.
De nieuwe generatie (Disney ) films dat moet kunnen in 2023+
Een blinde schiet beter als een scherpschutter.
jacobine_rodijk
Dit zijn uitstekende analogieën, bedankt dat je hiervoor speciaal een account wou aanmaken.
Boneka
What's in a name. Rebel boy
Boneka
Het zal de filmprijzen niet pakken. Weinig origineel en zeker ook niet spannend. Ook het verhaal is maar vlakjes. Maar visueel en sound zijn verbluffend mooi. Qua uitstraling zit ie op het niveau The revenant. Daarom is het best wel jammer dat het een vervolg is van alle andere Preys. Een opzich staande film zonder dat sf monster zou de film veel beter scoren. Maar op een o.a. manier heb ik toch nog van deze film genoten.
Film 3,0/3,5
Beeld 4k - 5,0
Geluid 5,0
DevilsAngel
Vanavond voor de 2e keer gezien. Oorspronkelijk had ik de film een 3,5 gegeven maar naar de 2e keer kijken geef ik het toch een half sterretje erbij. Weinig films weten mij na een 2e keer nog echt te boeien. Deze dus wel. Goed geacteerd, mooi verfilmd in een bloedmooie omgeving. De hond Sarii heeft ook wel mijn hartje gestolen (lijkt ook erg op 1 van mijn honden;))
K. V.
Dit was nog een vermakelijke film. Een strak tempo die zeker niet verveelde. Het verhaal was oké en de film zag er goed uit. Een minpuntje was toch wel de kolonisten die gebrekkig Frans spraken. Prima entertainment.
Basto
Ik had hier best wat positieve geluiden over gehoord en het was een van de redenen op een maandje Disney+ aan te zetten.
De setting vond ik op zich wel origineel, maar daar hield het verder wel een beetje mee op. De film komt tergend langzaam op gang en waar we in deel 1 in het begin een half dorp plat knallen en we in het tweede deel worden getrakteerd op een over the top shoot-out in LA, moeten we hier doen met 1 konijntje dat het leven laat.
Wat ook opvalt is dat de warmte vision er in 35 vooral op achteruit is gegaan. Wat zag dat er suf uit. En ook de cgi was erg telleurstellend. Die beer liep totaal ongeloofwaardig en ook de bloedspetters deden denken aan een videogame.
Wat me verder nog op iel is sat de beeldkwaliteit van Disney ook niet best is. Vooral in de donkere scenes is er te weinig contrast. De apps van Prime en Netflix zijn beter.
Maar goed, toch nog 3* voor het sfeertje enhet blijft natuurlijk een fijne jager. Maar ben m waarschijnlijk alweer vergeten als over een maand mijn abonnement weer stopt.
Chefkes
teigertje
Na deze opnieuw gezien te hebben.
Is deze film met ook de classic legendarische Predator film uit 1987 voor mij de aller beste film uit de Predator franchise samen met Predator met Arnold Schwarzenegger en deze film, doet hier geen moment voor onder.
Een sensationele en uitmuntende film.
Met Amber Midthunder als de onverschrokken Commanche Indiaanse krijger Naru die zij werkelijk meesterlijk neerzet, wat heeft deze jonge dame, een geweldig charisma in deze film.
Met een uitstekende acterende cast.
Deze film in de oude Indianen tijd, is zo geweldig sfeervol, waarbij de omgeving in de Wildernis zo ontzettend mooi is, door subliem camera werk.
Ook de film muziek is fantastisch in deze film.
En de special effecten, zijn schitterend gemaakt.
Ook de Predator is in deze film, geweldig vertolkt.
Een razend spannende en uitmuntende film.
Deze film verdient zoveel meer credits.
De 5* sterren blijven staan.
The Predator
Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022
Riget II
Horror / Mystery, 1997
jageralien life-formprequelbuitenaards wezenindiaanbeeronthoofdingsevered headhondsevered foot bear attackcomanchehuman vs alienindigenous peoplessevered armdog hero1700s alien anthologygreat plains
Realtimes | Publishing Network
Social media