Predators (2010)
Releasedatum: 29 juli 2010
Bekijk via Disney+
Plot Predators
"The hunt is on."
Royce (Adrien Brody) is een huursoldaat die met tegenzin een groep elite krijgers leidt, die zijn samengebracht op een vreemde planeet. Met uitzondering van een onteerde arts, bestaat deze groep uit koelbloedige moordenaars, zoals huursoldaten, gangsters en veroordeelden. Gaandeweg realiseren ze zich dat ze op deze planeet zijn verzameld met een duidelijke reden: ze dienen zelf als prooi…
Royce
Hanzo
Mombasa
Berserker Predator / Falconer Predator
B-200
Echt zo'n actiefilm van deze tijd vergeleken met de klassieker van '87. Waardeloos dus. Natuurlijk moet er ook een wijf in het team, en ze hebben nog ergens een neger op de kop getikt. De makers willen natuurlijk geen rascisten zijn.
psycholamp
- 1960 berichten
Dat wilden ze dan in 1987 ook niet zijn. Zit ook een "wijf" in het team (weliswaar gedwongen, maar toch) en zelfs twee (met Predator erbij, zelfs drie) "negers".
JacoBaco
Maar als de Predator een neger in vermomming is (wat hij inderdaad ook is) dan is dat ergens ook wel weer een vorm van rascisme.
psycholamp
- 1960 berichten
Ja, die discussie is al een keer geweest. Predator jaagt in een jungle en heeft dreadlocks. Toentertijd waren er mensen die dit een vorm van racisme vonden. De Predatordiscussie, dus.
Ik vind het eerder racistisch om in predator iets racistisch te zien.
B-200
In de '87 predator waren die negers nog toegevoegde waarde. Ach ja, in deze is alles waardeloos. Daar veranderd een minigun dan weinig aan.
VincentL
Predators
Het tot dusver laatste deel van de serie. Waar de serie hoogte- en dieptepunten kent had ik gehoopt om af te sluiten met een knaller. Het plot belooft al veel goeds. Eens iets anders dan we tot dusver gezien hebben. Wie weet weet Predators wel wat origineels te bieden.
Om even positief te beginnen: de vaart zit er goed in aan het begin van de film. De uitverkorenen hoeven niet een uur op onderzoek uit te gaan voor ze weten wat ze opjaagt. Ze hebben het vrij snel door dus kan de actie snel beginnen. Toch laat die actie lang op zich wachten, is in zeer marginale hoeveelheden aanwezig, en ziet er belabberd uit. De schandalige poging om de personages diepgang te geven had verwijderd mogen worden. Dit had nooit toegevoegd mogen worden. Het einde is open, dus we hebben nog best kans dat er een vervolg ontstaat...
Over het acteerwerk ben ik de gehele serie - op deel 1 na - eigenlijk al niet zo erg te spreken. Helaas hier ook niet. Topher Grace spant de kroon. Zijn volta aan het einde van de film is misschien wel de meest traantrekkende scène uit de hele reeks. Daarnaast spelen ook Adrien Brody en Alice Braga onder maat.
Danny Trejo weet nog wel vermakelijk te zijn. Jammer dat hij zo snel dood gaat.
Voor een film uit 2010 is de film cinematografisch ook een schande. De predators hebben er de gehele reeks nog nooit zo slecht uitgezien. Iets te goedkope CGI gebruikt ben ik bang. Tevens is de sfeer in de film niet aanwezig. Angst of spanning ontbreekt geheel, wat de film vaak saai doet aanvoelen; sterker nog: soms zelfs saai is.
Predators had een leuk nieuw concept, en is zeer mager uitgewerkt. Jammer.
gatygun
Toch duidelijk een stuk beter dan deel 2, een goed deel in zijn algemeen. Goede acteurs ook.
jOERI
Ik vond alles redelijk voorspelbaar. Enkel toen de dokter een psychopaat blijkt te zijn zag ik niet echt aankomen.
In het begin van de film stierven de mannen om de tien minuten, maar toen de film op een einde kwam hebben ze gezien dat de groep nog te groot was en elimineerden ze aan de lopende band. Jammer!
Leuk om eens gezien te hebben, maar daar stopt het bij.
johnhendrikos
HUH?????????? is de predator een neger in vermomming?
johnhendrikos
OH vanwege de dreadlocks, pffffffff wat een kul zeg. LIjkt beetje op zwarte pieten gezuer.
JacoBaco
Slaat allemaal nergens op. Alleen de acteur die destijds (Predator 1) in het pak zat, is een neger. Dus vandaar die flauwe grap van mij... Je ziet de acteur dacht ik ook nog op het einde als helikopterpiloot.
MJ_DA_MAN
Die Danny Trejo is trouwens wel lelijk zeg. Maar goed, hij is een Mexicaan, dus wat wil je.
Confusie
Je wellicht eveneens kunnen zeggen dat de echte negert vele duizenden jaren geleden vanuit een andere planeet is gekomen.
Wat verklaart waarom de blanke even tijd nodig had om aan het idee te wennen. Wat dus resulteerde in rare grapjes als de Zwarte Piet, de negertzoen, en echte pure choco uit zuid Somalië.
Mis ik de ironie of wordt er nu echt een link gelegd tussen Predator en racisme? Al even van de pot gerukt als het Zwartepieten verhaal in Nederland. Ik denk niet dat de figuren in de film op elkaar schieten vanwege hun kapsel of huidskleur. Predator zelf schiet trouwens zelf alleen maar op mensen met een wapen. En de mensen in de films zijn ook niet meteen doetjes die zich op de eerste plaats willen verdedigen (en met een wapen blijven rondlopen...)
VincentL
Ik snap niet dat sommige mensen zichzelf nog serieus kunnen nemen. Als we nu ook al fictieve filmpersonages die van een anderen planeet gaan koppelen aan racisme dan valt mn mond open. Is de Terminator dan ook een stereotypering van alle blanken? Ik vind E.T. en Alien beledigend tegenover de hagedissen. Geven de Wookies een negatief beeld van de apensoort? Het feit dat de Predator een rasta heeft en dat het toevallig een donkere man in dat pak zit heeft totaal niets met racisme te maken.
JacoBaco
Volgens mij is 99% het er wel over eens dat de Predator niets met racisme te maken heeft. MJ_DA_MAN komt zeer cynisch/ironisch over, dus hij doet alsof hij het wel racistisch vindt. Dus ik zie eigenlijk niemand echt bezwaar maken tegen de Predator.
Ik kan me dat gezeur van de game Resident Evil 5 ook nog wel herinneren. Speelt een deel zich 1x in Afrika af waarin je besmette negers moet doodschieten, is het meteen racisme! Ik heb hier gewoon geen woorden voor zo erg! Oja, ik moet natuurlijk zeggen: Besmette Afrikanen..
Nou, Jar Jar Binks heeft anders aardig wat losgemaakt in de VS, en die 2 robots in Transformers waren ook niet bepaald fris.
JacoBaco
Het huidige Amerikaanse ras in de VS zijn ze over het algemeen naïef en hypocriet.. Of ben ik nu racistisch? Wanneer je in een film te maken krijgt met een stereotype, dan wordt het direct gelinkt aan racisme. Ik doe bijvoorbeeld aan bodybuilding en wat is het stereotype type van een bodybuilder.. Overdreven gespierd en overdreven dom. Nou en? Vaak is het onschuldig van aard, maar veel mensen willen overal wat achter zoeken en komen ze met verhalen over racisme. Ik noem het gebakken lucht verkopen. Mensen moeten eens leren onderscheid te maken tussen daadwerkelijk racisme en geen racisme.
Maar goed, de dag dat iedereen op vrijwillige basis het met elkaar eens gaat worden, ga ik niet meer meemaken.
johnhendrikos
Prima, ik vind het kul en onzin, dat zwarte piet gezeur overigens ook.
ps is je opmerking over mexicanen niet racistisch soms???
tattoobob
WTF....wat een gezeur zeg...dit heeft helemaal niets met rasistische dingen te maken....
Confusie
Wacht even, dus er zit nog een echte negert in dat pak ook?
Wist ik nog niet eens.
Doet er nog eens een schepje bovenop zeg.
Zo van.
Laat die negert het maar weer doen.
Die hebben toch altijd een veel lagere CAO.
schram101
Laatst grotendeels weer herzien op tv. Toch een halfje erbij. Film haalt het uiteraard niet bij de cheesy film met Schwarzenegger maar zo slecht is het ook weer niet. De cast is aardig, de foute samenstelling (een Chinees, een donkere, een vrouw, een Rus en een blanke held) is uiteraard veel te goed over nagedacht maar is verder alleen bedoeld om ieder zijn momentje te geven voor zijn sterven. (haha) . Visueel is het ook allemaal heel aardig.
Kleine voldoende.
Left4Dead
Prima prentje met een leuke nieuwe invalshoek t.o.v. het origineel. Beeld- en geluid staan er mooi op en de actie is er zeker. Acteerwerk is prima te noemen, leuk vermaak voor 3.5**tjes.
Ook een zeer vermakelijke discussie hierboven m.b.t. racisme, ik heb er van genoten:-)
Kondoro
Raar dat ik hier nog niet op gestemd heb. Heb hem echt een keer gezien. Dan maar zo laten staan voor een herziening binnenkort.
Gijs2
Leuke setting met een waardeloze uitwerking. De zwaardvechtscene sloeg nergens op. De casting is belachelijk. Een mexicaan met een uzi en een japanner met een katana...hoe cliche. De dialogen zijn om te huilen en zelfs adrian brody speelt slecht. Het enige dat goed is, is de muziek en die is letterlijk gekopieerd van deel 1. Cgi is slecht. Snap niet waarom een regiseur hier geen eigen draai aan geeft. Een 2 voor de muziek en voor brody.
Roger Thornhill
zelfs adrian brody speelt slecht. [...] Een 2 voor de muziek en voor brody.
Gijs2
Ja daar zeg je wat en volkomen gelijk. Brody is een zeer goede acteur en doet ook hier zijn best (hij heeft zelfs de sportschool gevonden). Alleen zijn ook zijn dialogen belachelijk en kan ook hij, de film niet redden. Maar 4 sterren?
Roger Thornhill
Moeilijk deze film te verdedigen: hij biedt niets nieuws, de personages zijn stuk voor stuk clichématig neergezet en de CGI zijn soms ronduit slecht (die alien dogs of hoe je ze ook wilt noemen...). Toch heb ik er al een paar keer naar gekeken en elke keer vind ik hem toch weer leuk: misschien straalt het plezier van de regisseur erop af, misschien is het de energieke manier waarop de cliché's worden ingevuld, misschien is het de grappige manier waarop het "tien kleine negertjes"-gegeven wordt uitgewerkt, misschien is het de herinnering aan de veel betere oerfilm die door deze film levend wordt gehouden, en misschien is het ook de pret om een lekker vette en ongecompliceerde B-film. Echt goed kan ik hem absoluut niet noemen, maar ik beleef er gewoon elke keer weer heel veel plezier aan (en de twist op het einde met die sympathieke dokter –trouwens wèl erg goed neergezet door Topher Grace– vind ik nog altijd geweldig). "I want off this planet!"

Predator: Killer of Killers
2025