Genre: Actie / Horror
Met onder meer: Milla Jovovich, Sienna Guillory en Oded Fehr
Releasedatum: 13 januari 2005
Bekijk via Viaplay
Plot Resident Evil: Apocalypse
"You're all going to die."
Nadat Alice op het nippertje kon ontsnappen uit het ondergrondse Umbrella laboratorium The Hive, werd ze opgepakt. Nu ontwaakt ze in een ziekenhuis en slaagt erin te ontsnappen. Ze bevindt zich in het verwoeste Raccoon City, waar ze het samen met een groepje overlevenden, waaronder agente Jill Valentine en huurling Carlos Olivera, moet opnemen tegen het gruwelijke kwaad dat daar rondzwerft. Dit keer zijn zombies niet het enige, want er zwerft nog iets veel gruwelijkers door de straten van Raccoon City: de Nemesis, een vreselijk monster dat alles op z'n weg wil vernietigen.
Alice
L.J.
Terri Morales
Nemesis
pjotr
Maar bij zombies is dat natuurlijk een ander verhaal: check de game of een willekeurige zombiefilm.
Remi
ja da's waar, maar in de film wordt het hun al onmogelijk gemaakt, dus why not
CeCe
Als je van veel vechten, schieten en zombie's houdt, dan is dit "DE" film die je moet zien.
Ik hou zelf niet zo van die zombie's, maar je moet toch iets hebben om mee te vechten en op te schieten en gezien er heel erg veel zombie's zijn wordt er dus ook veel gevochten en geschoten, helemaal goed dus.
Deze film is net zo goed, zo niet nog beter als deel 1 en dat maak je niet veel meer mee.
**** 1/2* als waardering.
pjotr
Dat dacht ik dus effe niet.....
bioscoopzaal
Als je van veel vechten, schieten en zombie's houdt, dan...
Remi
Ik heb die film gezien... Deel 1 is beter... Apocalypse is meer actie en die nemenis is van de game: Resident Evil 3 Nemesis.
pcies etzelfde monster en dat is Matt...
Maar tog een goeie film
darkcity

Idd, zeker mee eens, die 2 zijn wel ff wat beter dan dit prul, vooral de remake is vechten en schieten.
T.O.
Eén van de risico's van een Sneak Preview is natuurlijk dat je nogal eens films krijgt die je absoluut niet wilt zien.
Zo kreeg ik gisteravond Resident Evil: Apocalypse op het scherm. Mager, onduidelijk verhaal; actiescènes die ongelofelijk lang duren en over-the-top zijn, en meer van dat moois.
1,5* omdat ik hem toch relatief makkelijk heb uitgezeten en die Jill Valentine ook wel wat heeft
Naomi Watts
en die Jill Valentine ook wel wat heeft
Gelukkig, tenminste 1 overeenkomst met de videogame.
morpheus
Resident Evil Apocalypse heeft als voorwaarde dat je, je verstand even op nul zet. Deze film is werkelijk 93 minuten aan actie en dat levert soms spectaculaire scenes op. Let wel, het meeste heb je allemaal wel een keer gezien maar voor een keertje 93 minuten lang van hetzelfde is eigelijk best leuk. De sfeer uit het eerste deel voorzover daar sprake van was is geheel weg en het verhaal doet er al helemaal niet toe.
Grofweg komt het dus op het volgende neer:
Zooitje Zombies + reeks hersenloze slechterikken + monster met een minigun en rocketlauncer + Milla Jovovich als allice + nog meer wapens, stunts en explosies = 3 sterren.
***
Remi
Ik heb zelf Resident Evil 3 Nemesis op de psone gespeeld. Daar zie je precies dezelfde personages (Jill etc.)
Zo vond ik de film wel meer op het spel lijken.
Alleen wel orgineel dat Matt (van deel 1) Nemesis is. Dat is wel leuk verzonnen, maar dat Alice net zo snel en sterk is als Nemesis vind ik wel te ver gaan.
Deel 3 komt denk ik ook nog wel
pjotr
Daar zie je precies dezelfde personages (Jill etc.)
Ze zien er hetzelfde uit en heten hetzelfde maar daar houden alle gelijkenissen ook wel op....
Grsbk
is het geen spioler bij remi??
wingman8888
Ik heb Resident Evil gezien op DVD en ik moet zeggen als je van Zombie films houd is dit wel een erg goede heb zelf de DVD versie 5.1 ervan,die ik eventueel ook wel weer weg wil doen
Cya
Frank
Remi
Ik heb em gedownload voor DivX en daarvan een DVD gemaakt...
remorz
Wat een enorme boutfilm dit zeg, bah. Ik wil niet de indruk wekken dat ik mijn mening niet wil onderbouwen, maar ik weet nauwelijks waar ik moet beginnen...1*
Rujar
ik moet zeggen een buitengewoon geinige film.... makers hebben zeker naar dit keer naar de game gekeken. Zelfs scene uit het spel zijn teruggbracht op het wittedoek... Plus punt.
Film opzich niet bijzonder en denk aleen voor de die hard game fan van Resident evil een aanrader.
Ik geef een vette 3....
CloudBolt
Bijzonder amuserende film, zeker omdat ik het spel al heb gespeeld(of zeg liever, de spellen). qua verhaallijnzou ik eigenlijk een -3(min drie) moeten geven, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste in dit soort films. de SFX zijn zoals je tegenwoordig mag verwachten weer tiptop in orde, lekker veel zombies , lieve konijntjes(ja, die beesten in de kerk zijn konijntjes met een flinke dosis T-virus, bekijk de eerste film nog maar eens goed) en de Nemesis uit ik geloof RE 3 is ook goed gelukt.
Al met al een royale 3.5!
JackTorrance
Op dat soort informatie zitten we hier niet zo te wachten.
heee Jordy, welkom in de 21ste eeuw vriend
pjotr
Dat zou juist een reden moeten zijn om de film compléét af te branden....
Bananen Man
Wat een ontzettende baggerfilm. deel 1 was al niet best maaar toen kon michelle rodrigeuz nog een redelijke acteerprestatie neerzetten. De enige keer dat ik Milla Jo-ho-ho-vic iets wat op acteren leek heb zien doen was in Joan of Arc
BillieBob
ach mensen, het is ook een film naar een spel, fantasie ook, dus ga niet zoeken naar realisme.
verder is het "bagger" acteren met opzet, voor de sfeer, lekker losjes
ik ben fan van de spellen en de 2 films hebben me zeer geamuseerd, het zijn geen hoogstandjes maar dat moet je ook niet verwachten!
ik heb me vermaakt en ik vind hem erg geslaagd, diepgang haal je maar uit de spellen ofzo, wie wil er nou diepgang in een zombie film :/
BillieBob
Al met al een royale 3.5!
ehm lickers zijn gemuteerde mensen door teveel t-virus, wordt ergens verteld in re2 (spel) verder wel met je eens
leuk om je spelkarakters eens op het scherm te zien, de rest boeit dan opeens minder, en helemaal met milla die zo vaak half naakt in beeld is ^^
Sonny Black
Best Aardige film... hou wel van over de top horrorfilms. Resident Evil is een van mijn favoriete gamereekses, de film is echter stukken minder dan de remake van Dawn of the Dead
En waar blijft de film van Silent Hill nou? daar zit ik pas echt op te wachten

Resident Evil: Welcome to Raccoon City
2021