Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Alexander Witt
Met onder meer: Milla Jovovich, Sienna Guillory en Oded Fehr
Releasedatum: 13 januari 2005
Plot Resident Evil: Apocalypse
"You're all going to die."
Nadat Alice op het nippertje kon ontsnappen uit het ondergrondse Umbrella laboratorium The Hive, werd ze opgepakt. Nu ontwaakt ze in een ziekenhuis en slaagt erin te ontsnappen. Ze bevindt zich in het verwoeste Raccoon City, waar ze het samen met een groepje overlevenden, waaronder agente Jill Valentine en huurling Carlos Olivera, moet opnemen tegen het gruwelijke kwaad dat daar rondzwerft. Dit keer zijn zombies niet het enige, want er zwerft nog iets veel gruwelijkers door de straten van Raccoon City: de Nemesis, een vreselijk monster dat alles op z'n weg wil vernietigen.
Alice
L.J.
Terri Morales
Nemesis
Rogier
Ik vind het persoonlijk een klein beetje absurd dat ik als ik de gedownloade versie van resident evil wil gaan kijken en dan effe check of deel 2 ook nog leuk is al gelijk lees dat Alice de enige overlevende is. Dit is absurd en ik heb hier verder ook geen woorden voor. Bedankt kicke gast die dat verhaal heeft verzonnen!!
Rogier
dat had je bij ernest goes to school, free willy 3 en hellraiser 4 anders niet hoor
FILMTIP van de week: EVIL DEAD 1,2 en 3
M. Rodriguez Fan
Ik ga hier zeker heen. Deel 1 staat zeker in mijn top 5. Alleen jammer dat mijn Michelle Rodriguez dood ging in de eerste
Linda
Bedankt dat je het einde van deel 1 even gaat vertellen!
M. Rodriguez Fan
Ik vertel alleen dat mijn favoriet Michelle Rodriguez doodging ik vertel niks nieuws. Want handige darkcity Vertelde dat Milla Jovovich (Alice) alleen overbleef (Had Michelle moeten zijn). Hij verraadt dus heel de film, maar op zich bleef zij niet alleen over. Eric Mabius was ook over, en hij is de nemesis nu. Ik ben benieuwd of ze Nemesis net zo mooi kunnen namaken als "The Licker" (Zie Resident Evil 1).
Jordy
Lees svp de FAQ over spoilers, heb weer je berichtje aangepast. Ondanks dat er bij vervolgen altijd wel wat verteld zal worden over het origineel (in de omschrijving e.d.) is het zo expliciet vermelden van dit soort spoilers nergens voor nodig
M. Rodriguez Fan
Dat weten degene die RE 2 echt willen zien ook wel. Zal wel heel achterlijk zijn niet naar Resident Evil: Ground Zero te gaan Maar wel naar Resident Evil: Nemesis. En Jordy denk eens na als het in de samenvatting staat dat Alice alleen overbleef waarom spoil je me dan? beetje dom vind je niet ?
M. Rodriguez Fan
Ik zeg niet dat ik het bepaal maar vind het wel een beetje tegenstrijdig...
Phooze
Hemdale
Lijkt me wel een leuk verhaal voor het vervolg op Resident Evil.
M. Rodriguez Fan
Kan de titel niet veranderd worden? De titel van de film is al maanden terug veranderd.
bioscoopzaal
"Resident Evil: Apocalypse" ?
Wat een rottitel zeg ... ze hadden die Nemesis beter gehouden ...
darkcity
Dit had je toch ook bij films zoals Alien, in Aliens wordt toch ook beschreven dat Ripley de enige overlevende is van de gebeurtenis uit deel 1.
Mister Orange
Hopelijk maken ze hem niet.
Wat is dat nu weer voor een vreselijk domme opmerking!?!? Je hoeft 'm niet te kijken Padd0.
Phoenix
Zo dom is die niet, want wat mij betreft maken ze deze film ook niet en steken ze die massa's geld die hiervoor worden gebruikt in een betere film.
mister blonde
een vervolg was natuurlijk onvermijdelijk gezien het eerste deel.
die massa's geld worden waarschijnlijk heel goed beloond door het geld dat ze voor deze film gaan vangen. logisch marketing product, deze film.
P.S. : wie noemt zich nou Mister Orange???
SSeagal
Ik hoop dat ze deze niet zo matig maken als de eerste film, vooral als fan van de games valt Resident Evil erg tegen, hopelijk maken ze het vervolg wat beter, ben benieuwd.
moviefreak#1
Vergeet het phoenix, geld uit hollywood gaat alleen naar dit soort films omdat mensen hier naar toe gaan, goede films krijgen geen geld dat maakt ze ook goed
moviefreak#1
Ik heb het over het feit dat dit soort films hele grote budgetten krijgen terwijl betere films (meestal filmhuisfilms) het moeten doen met veel minder. Van het geld dat Milla Jovovih vangt voor deze film, kunnen er 3 hele goede filmhuisfilms gemaakt worden.
SSeagal
aha, maar of goede films geen goede budgetten krijgen lijkt me erg vergezocht,maar goed.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City
2021