• 9.379.105 stemmen

Resident Evil: Apocalypse (2004)

Actie / Horror | 94 minuten

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alexander Witt

Met onder meer: Milla Jovovich, Sienna Guillory en Oded Fehr

Releasedatum: 13 januari 2005

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Resident Evil: Apocalypse

"You're all going to die."

Nadat Alice op het nippertje kon ontsnappen uit het ondergrondse Umbrella laboratorium The Hive, werd ze opgepakt. Nu ontwaakt ze in een ziekenhuis en slaagt erin te ontsnappen. Ze bevindt zich in het verwoeste Raccoon City, waar ze het samen met een groepje overlevenden, waaronder agente Jill Valentine en huurling Carlos Olivera, moet opnemen tegen het gruwelijke kwaad dat daar rondzwerft. Dit keer zijn zombies niet het enige, want er zwerft nog iets veel gruwelijkers door de straten van Raccoon City: de Nemesis, een vreselijk monster dat alles op z'n weg wil vernietigen.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

BillieBob schreef:

....

verder is het "bagger" acteren met opzet, voor de sfeer, lekker losjes

Onzin! Slecht acteren voor de sfeer. Omdat er in de filmpjeS van de spellen ook zo slecht wordt geacteerd?

ik ben fan van de spellen en de 2 films hebben me zeer geamuseerd, het zijn geen hoogstandjes maar dat moet je ook niet verwachten!

Ik ben fan van de spellen en ik ben van mening dat de films tegen alle wetten van de Resident Evil games in gaan. Ik mis de beklemmende sfeer uit Resident evil 1. Vooral het eerste spel is echt gemaakt in de sfeer van Romero`s zombie trilogy en de film is gewoon een heel ander verhaal (figuurlijk).

[/quote]

ik heb me vermaakt en ik vind hem erg geslaagd, diepgang haal je maar uit de spellen ofzo, wie wil er nou diepgang in een zombie film :/

Ik wil diepgang in een zombie film. Hint; George A. Romero

avatar van joeri15

joeri15

de film gaat zo snel dat je nauwelijks het verhaal kan volgen... veel verhaal zit er trouwens ook niet in... maar ik vind dat ze hier een veel uitgebreidere film van hadden moeten/kunnen maken... Deze film had veel meer verhaal kunnen hebben!! En dan maken ze zo'n snelle film die in 90 minuten al klaar is... wel toffe beelden op zich... maar deze film had stukken beter gekund. De gevechten gaan ook zo snel dat je het nauwelijks bij kan houden... tenminste...die indruk had ik ervan.... !!

heb de film zelf, vond deel 1 beter maar die was ook niet om over naar huis te schrijven.

avatar van Van Helsing

Van Helsing

Ik vond deze film enorm tegenvallen ! 1e is veel beter niet alleen om het verhaal maar de sfeer bij deel 1 is ook veel beter !!!

avatar van Vinco

Vinco

Echt een super film,de sfeer blijft zo appart en zo lekker!

Dit deel vond ik beter dan deel 1!

Hopen op een 3e deel want de sfeer die je voelt bij deze films is heerlijk!

Naomi Watts

Enigste pluspunt is dat Sienna Guillory sprekend lijkt op Jill Valentine.

Disk

Ze hebben de geweldige spellen reeks nu al genoeg verkracht met deze slechte films.

Ik heb hoofdpijn als ik aan een 3de deel denk.

avatar van SSeagal

SSeagal

Naast Silent hill zijn ook de Resident Evil games altijd een favouriet geweest van mij. Ik vind het zo jammer, had stilletjes gehoopt dat ze toen uit deel 1 heel wat uit het spel zouden halen, maar helaas nauwelijks herkenning, de actie viel tegen, en de zombies komen pas halverwege. Dan dit vervolg, ze lijken alles recht te willen trekken, veel schieten, actie, en een gala aan heerlijke game verwijzingen waarvan Nemesis natuurlijk de leukste en coolste is. Dan heb ik ook gelijk de pluspunten gehad, want mijn god wat een drama dat camerawerk, weinig scene's zijn te volgen en dan ook nog eens in het donker, het acteren is net zo slecht als in de filmpjes van de games, zowaar nog slechter, en de scene's zijn vaak ook veel te donker. Nee, helaas is deze het ook weer niet. Toch nog vermaakt vanwege de herkenning met Res 2 en 3. Voor dit en Nemesis nog net **1/2.

avatar van BS

BS

ik heb de spellen niet gespeeld, dus daar kan ik niks uit halen.
Vond het eerste deel best goed (3,5 ster) en deze film is daar het gevolg van.
De actie komt net als golven van de zee en steeds iets heftiger.Tussendoor wordt het verhaal verteld.
De vooruitgang van de vorige film is meer technoligisch als zitten er wel een paar nadeeltjes in.Vooral het gebrek aan rustige close-ups van de zombies was een gebrek.
Maar dat mag de pret niet drukken, de film zit in zijn geheel best goed in elkaar,er zit een verhaal in, lekker ruige actie en hij is rederlijk spannend.
Ik vind het niet jammer dat ...
het einde zo open is ( best mooi eind eigenlijk ) maar ik kan nog niets zien van een eventueel vervolg.Hoop toch wel dat dat ervan komt.
alles bij mekaar geef ik hem hetzelfde als zijn voorganger -> 3,5 ster !

avatar van johanm3

johanm3

De eerste Resident Evil vond ik best vermakelijk. Er zaten leuke stukjes in ( lasers, honden )

Daarintegen vond ik dit deel nergens over gaan. Ze hadden dit hele deel eigenlijk ook in 20 minuten kunnen stoppen en dan de rest van de tijd over gehouden om er een leuke film van proberen te maken.

Toch heb ik in de bios best lol gehad van deze film. Al is het alleen al om serieus bedoelde belachelijk one-liners..

avatar van themovies

themovies

het verhaal van deze film is natuurlijk zo stereotype als wat. Maar toch was het een film om lekker van te genieten. De aktie was vlot en echt saai was de film ook niet. Alleen het einde.....ja dat vraagt natuurlijk om een deel 3.

snap niet dat deze zoveel sterren krijgt.Het eerste deel was zo slecht , zat eigenlijk geen verhaal in.vreselijk saai gewoon.

avatar van edwinb82

edwinb82

Qua actie is het een leuke film. Misschien een beetje overdreven.

Het verhaal is ook niet echt super.

Deze film krijgt van mij 2,5

SUPER GOED. had deel 2 veel minder verwacht dan deel 1 maar dat was niet zo! 5*

avatar van pjotr

pjotr

En dan wil ik wel eens weten wat er zo goed is aan dit trieste produkt...

Patrickvanschaik schreef:

SUPER GOED. had deel 2 veel minder verwacht dan deel 1 maar dat was niet zo! 5*

JEZUS MAN!!! Dit kan je toch nooit 5 sterren geven.

Vind je deze film dan better dan bv pulp fiction en the Godfather?

Is deze film voor jou dan zo een klasieker die je voor de rest van je leven gaat onthouden? Denk je dat mensen 50 jaar later nog remakes van dit gaan maken! Dat deze film de standaart wordt en het lat zo hoog heeft gezet dat geen andere klasieker ook maar ermee vergelijkt kan worden.

Maar oke, ieder een eigen mening. die van mij is 1 ster. 1 ster voor de nummer 1.

• 2096 stemmen

Ik hou niet echt van die maffiafilms. ben echt weg van dit soort films. en ik weet ook zeker als deze in de winkel is dat ik em dan ook gelijk koop. maar dat is mij mening. godfather vind ik een van de slechtefilms die ik ook gezien heb. heb deel 2 en 3 nog geneens gezien maar dat zal er ook niet van komen.

Disk

Oke no offence, maar het gaat niet om het genre.

Als je deze film vergelijkt met andere films in dit genre, dan heeft dit gewoon geen kans maat. Kijk maar naar Gladiator, The Matrix of Troy, Die zijn gewoon veel beter.

• 2096 stemmen

troy staat ook in mij top 3, heb er echt zo van genote. heb em in de bios gezien. maar vaak dat je zo film in de bios ziet ga je em ook beter beoordelen. troy staat niet in jou top 10, wat heb jij em gegeven? kwa cijfer of ster

Naomi Watts

Ik zie de gelijkenis niet tussen RE: Apocalypse en die 3 films.

Actie

Naomi Watts

Volgens mij zei je zelf dat het niet om het genre ging.

Disk

Met actie beboel ik de gebeurtenissen, spectakel.

Niet het Genre.

En ik heb Troy een 3.5 gegeven

Dat is niet bijzonder hoog, maar ik vind dat een 3.5 genoeg is voor een goede film.

zo oordeel ik

3 goed

3.5 heel goed

4 heel erg goed

4.5 superieur

5 klassieker, iets dat je bijna nooit tegenkomt.

avatar van Hagele

3.5/4 Goed

4.5/5 Geweldig

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Back 2 the film: Erg vaag in het eerste kwartier. Ik heb Resident Evil ook niet gezien vandaar waarschijnlijk, maar de actie was wel ok. Maar of het nou een goede film was. Chaotisch eerder, en nogal voorspelbaar. Ik keek hem, maar niet met vreugde. Kortom ik vond er niet zo heel veel aan. 2

avatar van goldenboy

goldenboy

wat valt er hierover te zeggen en beetje weg kijk film voor en avond als je niks te doen hebt. vind het overigens wel mooi gemaakt dus wel 2*

avatar van Chr.s

Chr.s

Bij deel 1 heb ik me prima vermaakt, deel 2 heeft mij daarintegen dood verveeld met het slechte acteerwerk, flut verhaaltje en de belabberde aktie scénes.

Kortom; beide films zijn het niet waardig om de naam resident evil te dragen..de games zijn geniaal.

avatar van b_cru

b_cru

Deze game heb ik altijd gespeeld op toen nog mijn playstation. Ik was dus zeer nieuwschierig naar de film. Als je de game hebt gespeeld, is de film ZEER voorspelbaar. Deel 1 was dus een grote terreurstelling.

Deel 2 vond ik daar in tegen een stuk leuker. Ook hier was het grootste deel erg herkenbaar, maar toch vermakelijk. Een film die je moet zien als je van de game houd. Ik geef hm een 3,5

Chr.s schreef:

avatar van Terrorkaple

Terrorkaple

Deze is niet voor iedereen weggelegd, maar voor mij was hij ontzettend vermakelijk. Ik was al een fan van de games en nu ook van de films. Ook dankzij Milla Jovovich ghe ghe!