• 9.377.664 stemmen

Resident Evil: Apocalypse (2004)

Actie / Horror | 94 minuten

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alexander Witt

Met onder meer: Milla Jovovich, Sienna Guillory en Oded Fehr

Releasedatum: 13 januari 2005

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Resident Evil: Apocalypse

"You're all going to die."

Nadat Alice op het nippertje kon ontsnappen uit het ondergrondse Umbrella laboratorium The Hive, werd ze opgepakt. Nu ontwaakt ze in een ziekenhuis en slaagt erin te ontsnappen. Ze bevindt zich in het verwoeste Raccoon City, waar ze het samen met een groepje overlevenden, waaronder agente Jill Valentine en huurling Carlos Olivera, moet opnemen tegen het gruwelijke kwaad dat daar rondzwerft. Dit keer zijn zombies niet het enige, want er zwerft nog iets veel gruwelijkers door de straten van Raccoon City: de Nemesis, een vreselijk monster dat alles op z'n weg wil vernietigen.

avatar van bridget

bridget

Ik vind de eerste poster best wel scary...

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik ga ook voor de eerste, al is de vijfde ook best sfeervol.

avatar van Esteban

Esteban

Rujar schreef:

PS wat is er mis met de huidige poster...... ??? Persoonlijk lijkt mij dit toch wel de beste.

Net zoals bij de vorige film is het de beste 'fan creation' dat uitgekozen zal worden als officiele poster, mits de nodige aanpassingen. Het is dus een wedstrijd. De poster die reeds bestaat komt niet uit de wedstrijd, vandaar.

avatar van Halve_ZOL

Halve_ZOL

de 5e

avatar van Macmanus

Macmanus

Trailer

Ben bang dat de heerlijke sfeer van het spelletje weer niet overgebracht word naar het scherm.

avatar van Rujar

Rujar

Nou het is de poster geworden waarop ik heb gestemt (eerste poster)....

Maar ben het er niet mee eens, zijn alle 5 erg lelijk.

avatar van BS

BS

ik heb niks met het spel maar vond de eerste film best goed.De trailer van deze ziet er best aardig uit.Milla Jovovich gaat een beetje de Aliens vs Tombraider kant op zo te zien - niet verkeert dus.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Ja hoor, een sterk regiebeduut van alexander witt en de film is ieder geval beter dan het eerste deel en lijkt ook iets meer op de game.

Redelijk verhaal sterke actie en een echte bad-ass-chick movie.

Ps. nemesis zag er zeer goed uit.

avatar van PoMeLo

PoMeLo

heb em gezien

leuke actiefilm met mooie special effects

avatar van Diesel

Diesel

Alleen die trailer al, bah..

avatar van Elsje

Elsje

Ik weet niet of jullie de websites over RE Apocalypse hebben bezocht, maar als jullie wat meer de tijd hadden genomen om daarin rond te surfen hadden jullie wel geweten dat er meer dan twee van de gamepersonages in de film spelen. Naast Jill en Nemesis zitten ook Nicolas en Carlos erin.

Verder vind ik de originele poster wel aardig, het borduurt immers voort op de eindscene uit deel 1 en het geeft de sfeer van de games ook aardig weer.

Wat betreft de door de fans gecreerde posters, vind ik poster 1 de beste, ziet er creepy en deprimerend uit, dit had ook op de voorkant van de gamehoes kunnen staan. Poster 2 ziet er werkelijk niet uit, een vrouw met een pistool en allerlei kleine fotootjes erin geplaatst, heeft totaal geen onheilspellend of horrorgehalte, het lijkt meer de poster voor een domme actiefilm, het geeft werkelijk niets weer over de film, zeer lelijk en onoverzichtelijk uitgewerkt. Als je bedenkt dat deze bij de beste vijf is geplaatst, ga je je afvragen wat de rest wel niet was. Poster 3 is ook crap, een wazig beeld van Mila's gezicht op een tv scherm, straalt ook totaal niets uit over de inhoud en de sfeer van de film. Poster 4 is ook erg vaag, heeft ook niets met RE te maken, lijkt meer bestemd voor één of andere The Matrix cloon. Poster 5 is op zich niet mis, maar doet te sterk denken aan een Underworldachtige of Van Helsingachtige film, niet geschikt voor Resident Evil dus.

avatar van MWX

MWX

Leuke Film. Maar na Dawn of the dead Schiet deze echt wat te kort. zatten best een paar mooie actie scenes in maar meer dan dat ook zekkers. niet de sfeer van de gammes word niet eens benaderd. verder zijn de acteer presentaties gewoon lekker clean weinig foutjes enzo dus dat is voor mij alweer een klein plus puntje. het mooiste character vond ik toch Nemesis. al met al best een leuke film die je kunt gaan kijken met een stel vrienden een pilsje en een zak ships. maar verwacht echter geen vernieuwende film met een diepgaand verhaal. dit is gewoon leuke actie in een mooi jasje.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Ik vind deze juist gaver, meer spanning meer verhaal, dan dawn Of The Dead

avatar van De GeuS

De GeuS

Best wel vermakelijke onzin. Zoals normaal bij een onverwacht succes is ook dit vervolg stukken groter opgezet dan het origineel. Aardig verhaaltje met soms lekkere actie; 3 sterren....

avatar van Vari Shmari

Vari Shmari

Hard gelachen, leuk gedaan, maar in het plot zitten grotere gaten dan in wat voor *in te vullen beeldspraak* dan ook.

Nu ja, wie had iets anders verwacht.

** voor de twee mooie vrouwen

moviemike

goeie film, voor wat men er van kan verwachten.

darkcity

De film is eigenlijk te belachelijk om serieus beoordeeld te worden, er wordt echt superslecht gespeeld en de personages worden net als in deel 1 niet uitgediept.
Ook de akties waren meer dan ongeloofwaardig en soms dan ook lachwekkend Milla van het gebouw rennend, of Milla vs Nemesis vond ik ook erg lachwekkend
Het verhaal is nog minder dan het 1e deel en als enorme fan van de game denk ik dat het veel meer had kunnen zijn en het verhaal was dus nogal warrig.
Desondanks heb ik wel lol beleeft, lekker zombies schieten blijft leuk en er zat wel de nodige humor in.
Leuk dat er ook meerdere verwijzingen naar het spel in zitten als de 1e sowieso de hele situatie, Nemesis, de kerk en het kerkhof uit Re3, de personages Jill, Carlos, Nicolai en Ashford en Milla's race langs het glas terwijl die heli op haar schiet waarna ze vervolgens haar pistool moet laten vallen en hem in de lucht weer oppakt uit het Re: Code Veronica introfilmpje .
De film had dus jammer genoeg veel meer kunnen zijn en is nogal te belachelijk voor woorden, maar lol kun je wel beleven, ik heb me niet verveeld. vooruit dan maar 3.5 ster voor het fijne vermaak en de leuke verwijzingen die als fan van de games een must zijn.

avatar van De GeuS

De GeuS

Toen ik het begin van je recensie las verwachte ik op het einde hoogstens 1 of 2 sterretjes....

De GeuS schreef:

Idd, als ik tussen de 3 en de 3.5 ster kon geven had ik dat gedaan, dat kan niet dus geef ik toch liever 3.5 dan 3, 3 vind ik dan weer iets te min, maar 3.5 weer iets teveel misschien maar dan ga ik liever voor de 3,5 dus want het heeft toch ook zeker geboeid.

darkcity schreef:

moviemike schreef:

Ja, denk daar maar eens over na !!

avatar van KillaJah

KillaJah

Ik snap niet dat deze film hier zo'n hoog gemiddelde krijgt. Ongeloofwaardige (lachwekkende) aktiescenes, de "evil boss" die met een accent praat (Russisch? Duits?), B-acteurs a volenté en een supercliché verhaaltje. 1* voor de momenten dat we hebben kunnen lachen met de absurditeit.

avatar van markiemark73

markiemark73

KillaJah schreef:

Ik snap niet dat deze film hier zo'n hoog gemiddelde krijgt.

Er zijn nog niet zo veel stemmen daarom.

KillaJah schreef:

Meer hoeft dat soms niet te zijn.;)

avatar van King Maikmen

King Maikmen

Ik vond het wel een aardige film! Dit vervolg vond ik beter dan resident evil 1. De special effects waren goed en er zat veel meer actie in dan in deel 1. Kijk het is geen top film, maar je kan je er wel prima mee vermaken, er zat ook geen saai moment in de film. Het acteer werk was inderdaad een beetje lachwekend, maar wat wil je met zo cast. Kortom een aardige film, als je een avondje nix te doen heb!!

avatar van emanuel

emanuel

Bij mij is het dan weer net andersom ik vond eigenlijk 1 beter gewoon omdat het spijtige aan deze film is dat het zo wat snel snel afgehandeld word.

De montage vond ik ook wel iets te hektisch, waar je in 1 de monsters en zombies beter zag zie je ze hier voorbij flitsen zonder echt iets engs te zien.

Ik moet wel zeggen dat ik dit bekijk gewoon als film op zich en niet omdat ik de games goed ken dus echte liefhebbers van de games zullen er veel raakpunten invinden die ik niet kende.

Wat ik ook raar vond was dat deze film kinderen toegelaten.

avatar van bisse

bisse

Vreselijk slecht onoverzichtelijk camerawerk wordt op de triest mogelijke wijze gemonteerd en dat is niet eens zo erg want het correct oplezen van zinnen is de enige maatstaf wat acteren betreft in deze "film". Verder slaat het verhaal echt helemaal nergens op en zeker iedere toelichting/uitdieping hiervan. o,5 ster....een echt wanproduct dat werkelijk op geen enkele wijze weet te boeien of zelfs te entertainen.

avatar van emanuel

emanuel

Ja bisse dat vond ik dus ook ik vond het ook zo ongeloofelijk onoverzichtelijk dat ik er hoofdpijn van kreeg omdat het zo fel voorbij flitste.

en tja het acteren laten we daar ook maar niks op zeggen he

avatar van pjotr

pjotr

En ik maar denken dat The Punisher het grootste minkukel op filmgebied ging worden dit jaar......maar toen was daar Resident Evil: Apocalypse.....flop van het jaar.

Ik kan me niet één positief detail uit de film herinneren.

Zoals al eerder vermeld is het acteerwerk beroerd, het camerawerk knullig (om de make-up-kosten te drukken zijn de zombies voornamelijk onscherp in beeld) en de montage misselijkmakend slecht (bij de actiescenes hebben ze in ieder geval geen stuntman nodig gehad - die scenes worden wel zo versnipperd getoond dat je eigenlijk geen idee hebt wat er aan de hand is).

Erg trouw aan de game zijn ze ook niet gebleven, oké de Nemesis, Jill Valentine en de Umbrella Corporation zitten er in....

De Nemesis is nu meer het inteelt broertje van de Terminator en Robocop op blokhakken.

Het toppunt is wel het display dat je te zien krijgt als je zogenaamd door de ogen van de Nemesis kijkt: over éénderde van het scherm razen er rijen met enen en nullen voorbij - zo vergeet je als kijker niet hoe geavanceerd deze moordmachine wel niet is....:)

Eén van je hoofdtaken in het spel is het zoeken van munitie aangezien er altijd meer zombies en monsters rondlopen dan dat je kogeltjes hebt.

Gelukkig heeft Jill Valentine daar geen last van: niks doordacht optreden, everybody trigger-happy!

En sinds wanneer is het mogelijk om zombies uit te schakelen door enkel hun nek te breken?

Ik wacht wel weer totdat Resident Evil 4 op de Gamecube verschijnt..

avatar van Remi

Remi

Je schakelt iedereen uit door zijn nek te breken... lijkt mij tenminste...