• 9.381.590 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

Geen reacties?

O jawel hoor.

Het is nu in feite bijna zeker dat John Williams terugkeert dan. Hij wil het zelf, Hooper stapt eruit en wil ook dat Williams terugkeert en de fans willen het. Wat houd Yates dan nog tegen?

Ben er wel blij mee. Hopelijk verzint hij mooie nieuwe thema's... duistere thema's.

@JohnWilliams

Ja zeker.

Ik ben enorm blij met dit nieuws. Niet dat Hooper het slecht deed. Maar hij kon niet tippen aan het magische gevoel van Williams..

J. Williams z'n muziek gaf mij altijd kippenvel. Ik vind het ook ten rechten end dat hij het afmaakt.

Maar is het nou officieel besvestigd dat John het overneemt?

seantogood schreef:

Maar is het nou officieel besvestigd dat John het overneemt?

Nee, nog niet.

Al heeft John Williams wel gezegd dat hij graag de muziek wil maken (hij toont interesse). En als Hooper weg gaat...dan ligt Williams voor de hand. Dus het is nog niet 100 % zeker...

JohnWilliams

Kippenvel heb ik nog nooit gevoeld bij Hooper, wel bij Williams...

*Harry's Wondrous World

*Prologue Book II

*Gilderoy Lockhart

*Buckbeak's Flight

*Misschief Mannaged

Allemaal nummers van Williams die stuk voor stuk geweldig zijn.

JohnWilliams schreef:

Kippenvel heb ik nog nooit gevoeld bij Hooper, wel bij Williams...

*Harry's Wondrous World

*Prologue Book II

*Gilderoy Lockhart

*Buckbeak's Flight

*Misschief Mannaged

Allemaal nummers van Williams die stuk voor stuk geweldig zijn.

Ik ben benieuwd welke oude thema's hij weer zal gebruiken (buiten Hedwig's Theme om). Ik hoop in ieder geval dat zijn score nog mooier word dan Azkaban.

avatar van AHWA

AHWA

AHWA schreef:

Bill Nighy gaat volgens mij Rufus Scrimgeour spelen, de Minister For Magic.

Klopt. Lijkt me wel een goede keuze.

AHWA schreef:

Wel gepast inderdaad.

avatar van AHWA

AHWA

En de zoon van Brendan Gleeson, Mad-Eye Moody, speelt Bill Weasley. Interessant. Zien we hopelijk ook Fleur Delacour weer terug. Geweldig in In Bruges.

Kan niet wachten tot deze twee films. Gelukkig komt de eerste volgend jaar al, dat gaat sneller dan je denkt. Ben benieuwd waar ze de film gaan splitsen. Misschien moet ik het boek nog maar eens lezen.

Clemency Poesy heeft bevestigd terug te keren als Fleur Delacour. Klik op link:

Deathly Hallows Casting Updates: Aunt Muriel Cast, Mafald Hopkirk Recast and Clemence Confirmed! - The Leaky Cauldron - the-leaky-cauldron.org

Ik ben wel benieuwd hoe ze Bill en Fleur gaan (her)introduceren. In de films is het volgens mij tot nu toe nog niet eens bekend geworden dat Ron ook nog een oudere broer heeft die Bill heet. Hopelijk doen ze dat op een goede en logische manier.

21/07/2009

Williams voor Harry Potter and the Deathly Hallows Part Two?

Bron: harrypotterspage.com

Williams keert mogelijk terug naar de toverwereld.

David Heyman, de producent van tot nu toe alle Harry Potter films, heeft gesproken met niemand minder dan John Williams. Heyman vertelde tijdens een Q&A sessie in een Apple Store dat Williams, als zijn werkschema dat toelaat, zal terugkeren voor Harry Potter and the Deathly Hallows Part Two.In een recent interview liet Williams al weten dat hij graag zou terugkeren, om het verhaal muzikaal af te ronden.

David Heyman

'Ik ben een grote fan van John Williams. Hij heeft drie scores voor de Harry Potter-serie gemaakt, en ik vind hem fantastisch. Hij heeft de thema's geschreven die de gehele serie door zijn te horen. We hebben gesproken met John Williams en het zal van zijn schema afhangen. Als het lukt om de schema's op elkaar af te stellen, dan zeggen wij ja.'

Vorige week liet Nicholas Hooper, componist van Harry Potter and the Order of the Phoenix en het recente Harry Potter and the Half-Blood Prince, weten dat hij geen score meer zal schrijven voor de immens populaire filmreeks. Hij zou meer tijd met zijn gezin willen doorbrengen. De rest nog de vraag, wie gaat Harry Potter and the Deathly Hallows Part One van muziek voorzien?

JohnWilliams

Yep, dit was al degelijk bekend, maar please John keer terug!

JohnWilliams

Gevechtscene van 30 minuten lijkt me iets te veel van het goede of niet?

• 2041 berichten

Daar bedoelt Heyman ook de herinnering van Snape en het stuk in het Verboden Bos mee. Dus dat zal wel meevallen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ben erg blij dat Williams terugkeert! Hooper heeft het zeker niet onverdienstelijk gemaakt, maar de machtige en magische stukken behoren allen tot Williams. Het lijkt er op dat ze met de laatste twee films het juist willen doen.

Zijn er verder nog nieuwtjes over de films?

Ik las op wiki dat Emma Thompson niet terugkeert? Nu kan ik geen grote rol voor Zwamdrift herinneren in het laatste deel, maar dat kan aan mijn herinnering liggen. Komt Zwamdrift überhaupt voor in het laatste deel? Zo ja, kan Thompson (zeker met de toevoeging van haar zus aan de cast) geen 10 dagen vrij maken om die scenes te spelen?

seantogood

Ik verwacht in deze film wel een spektakel van Actie. Vooral ook omdat het de laatste deel moet zijn.

avatar van Aragorn

Aragorn

Zwamdrift kwam heel eventjes voor bij The Batlle of Hogwarts (ze smeet glazen bollen naar de dooddoeners). Eerlijk, ze zouden haar beter achterwege laten.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

JohnWilliams schreef:

Gevechtscene van 30 minuten lijkt me iets te veel van het goede of niet?

In PotC 3 is het mij anders heel goed bevallen;), maar dat is wat anders. Ik verwacht iig wel veel meer actie dan de laatste film. Ik heb het boek niet gelezen dus ik heb geen flauw idee hoe het gaat lopen.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

de eerste laatste film eindigt waarschijnlijk als het trio word opgepakt door bloedhonden (kan nog veranderen)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aragorn schreef:

Bedankt! Maar idd, als dat haar enige rol was dan zal ze niet echt gemist worden, maar een kleine cameo zou nooit verkeerd zijn!

avatar van serpico

serpico

In de boekenreeks heeft Zwamdrift een grote rol in deel 6. Daar verklapt ze dat Snape de voorspelling uit deel 5 heeft doorgespeeld aan Voldemort en daarmee Harry's ouders vermoord heeft en daarom voor de rest van zijn leven een gebroken man is omdat Lily Evans de liefde van zijn leven was.

Niet gebruikt in de films ...

wat ik verwacht:

-goed verhaal

-veel actie

-grappige momenten

-prachtige speciale effecten

-goed acteerwerk

-een grote cola en een grote zak m&m's

JohnWilliams

Ik verwacht, jouw rijtje hierboven...

Maar ook mooie muziek.

darthconner

ah ja, dat ben ik nog vergeten.

@Darthconner

Helemaal met je eens:

Maar dit verwacht ik ook:

-Veelbelovende Camerawerk/Cinematografie

-Goed script

-Mooie Animaties

Weet iemand wanneer er een Eerste Trailer zal uitkomen..(VEEL TE VROEG denk ik maar...?

darthconner

voor de trailer zal je nog wel even mogen wachten, jammer genoeg.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik denk dat het eerste deel eindigt wanneer Ron en Harry het eerst gevonden door hun gruzelement vernietigen. Het was een mooi einde en er gebeuren daarna nog veel ste veel dingen. Ik zie Ron niet in deel 1 weg gaan en in deel 2 terugkomen. Ik hoop dat ze veel tijd besteden aan elk gruzelement, het eindgevecht moet spectaculer gaan ookal vond ik het in het boek best snel voorbij gaan (het was 1 spreuk, en boem.) Groudgrijp, met de duizende bekers en vlammen, en de draak. Het moet erin komen anders is te zonde! Ik wil actie =)

avatar van IcU

IcU

Ik heb de afgelopen 2 weken in mijn vakantie het boe gelezen (Ik moet nog 2 hoofdstukken, dus veel van dit topic ga ik nu nog niet lezen) en het is veelbelovend film voer. Hoewel ik wel denk dat Rowling het boek geschreven heeft met in haar achterhoofd de wetenschap dat het verfilmt wordt. Dit omdat ik merk dat het daar een beetje naar geschreven werd. Ik moet wel zeggen dat ik vanaf het hoofdstuk 'het verhaal van de Prins' ik het verhaal een beetje af vind zwakken. De 'twist' vind ik een beetje zwakjes, maar ja, ik moet nog 2 hoofdstukken dus wie weet...

Jessen0wnt schreef:

Ik denk het moment dat voldemort die stuk uit het graf van Perkamentus jat. Cliff Hanger van groot formaat, lijkt mij.