• 9.381.481 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van tommyf

tommyf

Het is hem gelukt, een dementerende george lucas heeft het voor elkaar gekregen om de fantastische star wars toch nog helemaal te verklooien.

na star wars en return of the jedi ging het mis!!

George wilde beertjes als helden en stomme personages als hoofdpersonen hoe kinderlijker hoe beter

het ging even beter met return of the clones maar daarna ging het weer mis.

George zal echt nooit meer een knappe film maken(*let maar op) en kan zich nu beter met thx enzo bezig houden!!

met Indiana Jones ging het nog goed nu is het ewoks, druids, willow is het triest.

hij heeft mazzel met een vriend als Steven Spielberg die kan er soms nog wat van maken!!

feanaro surion

Je weet de namen van de films niet eens, nogal domme post dus.

tommyf schreef:

het ging even beter met return of the clones maar daarna ging het weer mis.

De "beertjes" zaten in ROTJ die je nog goed vondt en het is niet return of the clones maar Attack of the Clones.

tommyf schreef:

het ging even beter met return of the clones maar daarna ging het weer mis.

Na star wars en Return of the Jedi ging het mis ....komt erop neer dat je geen van de Star Wars films goed vind. Al vraag ik me af of je ze wel eens gezien hebt, en niet gewoon iets post om SW af te kraken Die zielige personen heb je namelijk genoeg. En als je Willow e.d. ook niet goed vind, dan denk ik dat jij geen persoon bent die van Fantasy houd. Maar dat is amper meer als een wilde gok. Ik snap alleen niet waar jij Return of The Clones vandaan haalt, als jij dat een iets betere film als de rest vind, dan moet je toch minstens de naam weten, maar ja.

avatar van Chestar X

Chestar X

Ik denk dat als de oude delen er nooit waren geweest, die nieuwe delen ook nie zo zoude worden afgekraakt, want ik vind elk deel helemaal super

avatar van Sonny Black

Sonny Black

heerlijke film, star wars is niet geheel mijn "ding". Maar vond deze film echt heel goed, duurt alleen net te lang na de grote climax, omdat de film alles wil vertellen waartoe de gebeurtenissen van de film leiden. Toch 4* voor dit geweldige meesterwerk.

avatar van bambam1979

bambam1979

Chestar X schreef:

Helemaal mee eens, men gaat vergelijken, terwijl het nu toch heel andere tijden zijn, met nieuwe technieken.

Ik vind de oude films super, maar de nieuwe ook.

Knarf Kenobi

Ik ook, de oude films zijn super, maar de nieuwer zijn op andere gebieden weer super (denk aan de opening van RoTS, die immense space battle, geweldig!). Zo heeft elke film wel weer iets dat mij, in ieder geval, aanspreekt.

avatar van otherfool

otherfool

Nee, geen meevaller, dit laatste deel van Star Wars. Het ellenlange gemier over the dark side had wel wat korter en krachtiger gekund, en Christensen levert een teleurstellende prestatie. Bovendien is het jammer dat Anakin en Obi-Wan zonder problemen hele legers ala Commando afmaken, subtiliteit is ver te zoeken. Voor mij de minste Star Wars.

2,5*.

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Nou ik heb van begin tot eind genoten van deze episode.

De puzzelstukjes vallen in elkaar en sluiten dus naadloos aan op de "oudere" delen.

Goede special effects en prima geluid.

In elke film van star wars zit wel een irriterende factor. Tenminste, dat vond ik.

In de oude delen was dat vele gekrijs van chewie vervelend en al die ewoks. en in de nieuwe reeks jar jar en Christensen.

Maar.....

Gelukkig heb ik ze binnenkort allemaal in mijn collectie.

Knarf Kenobi

Het vele gekrijs van Chewbacca...je kan ook wel zeuren hoor. Maar ik vond het geluid irritant dat die Jedi gewaden maken als ze lopen, dan hoor je dat zo langs elkaar gaan...uiterst irritant:P

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ben ik een van de weinige die de Ewoks en Jar-Jar erg cool vind?

Knarf Kenobi

Hmm...denk het wel. Al vond ik ze niet zo erg als anderen geloof ik.

feanaro surion

Ik vond Jar-Jar leuk toen ik 12 was maar dat ging daarna ook wel over En de Ewoks vind ik nog steeds wel cool

feanaro surion

Vanaf wanneer is hij te koop? Ook vanaf 8 november of 2 dagen later?

J.S.

Vanaf 16 november is hij in de Benelux te koop (In Amerika is ie er al.)

Gizzmann schreef:

Ben ik een van de weinige die de Ewoks en Jar-Jar erg cool vind?

de Ewoks waren OK. toegegeven; een wel erg hoog aaibaarheidsgehalte, maar wel leuk. Jar- Jar is waarschijnlijk het slechtste dat star wars ooit is overkomen.

schopenhauer

iemand moet me echt eens uitleggen waarom SW het niveau van de gemiddelde kinderfilm zou overstijgen:

inhoudsloze dialogen, kinderlijke personages met belachelijke stemmen, onrealistische en saaie gevechtsscenes, moraliserend geleuter en hopen speelgoed en merchandising

J.S.

Het is een boeiend verhaal over keuzes , prachtige muziek, ongeloofelijke spectaculaire scene's...

feanaro surion

Saaie gevechtscenes in Star Wars leg eens uit...

schopenhauer

ze vechten met stomme wapens, ze vechten slecht, de "goeien" winnen altijd, de special effects zijn altijd ofwel "erover" ofwel te slecht.

ik heb zowat 4 SW films overleefd en ik probeer me in te leven in de denkwereld van de miljoenen fans maar ik blijf het van een laag niveau vinden, en ook gewoonweg saai (plus vreselijke acteurs zoals ford, christensen, yoda)

schopenhauer schreef:

de "goeien" winnen altijd,

Veel mensen vinden het concept van zo'n alternatief universum zo intrigerend dat ze daar helemaal in op gaan. Net zoals Lord of the Rings van Tolkien, The Foundation van Asimov, Star Trek, Magic the Gathering etc. Een manier om aan de realiteit te ontsnappen. Loopt altijd uit de hand. Dat zijn van die dingen die vanaf de kindertijd blijven hangen. Net zoals met auto's en treintjes spelen. Daarom is de film Galaxy Quest ook zo leuk.

avatar van davidov

davidov

schopenhauer schreef:

-bij 99%van de hollywood films winnen "de good guys" dus dat argument kan je doorstrepen lijkt mij...
- de good guys winnen niet in deze film 90% van hen is uitgemoord en de bad guys nemen het universum over dus je argument slaat uberhaupt nergens op bij deze film.
- het heet science fiction, dus geen normale zwaarden maar lasers, geen kogels maar (jawel weer lasers), en alles zweeft (geen wielen op auto's etc).

-Maar kraak je dan ook andere SF films af? star trek? 5th element? omdat alles anders is dan hier op ons eigen aarde van de 21e eeuw?

-yoda een acteur? cool...

volgens mij heb je gewoon persoonlijk iets tegen star wars, nou is dat natuurlijk prima, maar kom dan niet met nogal onzinnige argumenten. Ik heb een hekel aan de laatste paar disney tekenfilms, maar ik zeg ook niet "tsss alles is 2d, en de stemmen zijn ingesproken!" Nee ik zeg dat ze hun charme hebben verloren, de humor vaak ver te zoeken is, en dat ze blijkbaar moeite hebben met klassieke verhaaltjes te vinden doordat alles groter en strakker moet zijn dan voorheen.

dus...

davidov schreef:

-yoda een acteur? cool...

het zal vast niet zijn meegevallen om zo'n klein groen mannetje te casten...

avatar van MarkFish

MarkFish

mister blonde schreef:

het zal vast niet hebben meegevallen om zo'n klein groen mannetje te casten...

Gewoon een smurf groen verfen

mister blonde

ik zie het al voor me tijdens de casting. 'mwaj je bent wel groen en klein genoeg, maar je laserzwaard vechttechniek is zwaar onder de maat. je hoort nog van ons.'

schopenhauer

twas maar om aan te geven dat yoda vervelend is, net zoals bij een normale acteur schrijft iemand z'n teksten en spreekt (in zijn geval) iemand ze in,

die omkering van de woordvolgorde om hem buitenaards en wijs te laten klinken is toch kinderachtig

mister blonde

er is natuurlijk wel sprake van voice-acting, maar het leek net of je dacht dat Yoda een dwerg met zware make-up was. verder kan ik volstaan met de opmerking dat Yoda super-cool is.