• 9.372.224 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van rep_robert

Tsja, ondanks dat hij terecht is gebanned heeft film_criticus wel gelijk. Het moraal in Saw VI ligt zo hoog dat het irritaties opwekt. Die scenes in het verzekeringskantoor kots ik op Goedkope en voorspelbare kutsentimenten van de hoogste orde, hoort hier totaal niet thuis.

Ook mogen ze Costas Mandylor een acteerverbod opleggen, dit is echt 1 van de kanslooste acteurs die ik tijden heb gezien, ik heb hier een houten plank aan de muur hangen dat nog minder stijf is dan deze beste man en zelfs Pinokkio loopt er niet zo houterig bij als deze "acteur".

Snap die 5* dan ook totaal niet

avatar van jesper95

jesper95

Echt een grandioze film dit !! Deze vind ik weer echt een van de betere.

Ik begrijp alleen niet dat sommige mensen zeggen dat er 10 delen komen en andere zeggen weer 8 omdat dat op Wikipedia staat maar daar staat dat erin een intervieuw is gezegd dat er 7 komen !

En ik heb ook iets gevonden op de officiële site van Saw !

Dr Gordon is back !!

Official SAW Store - officialsawstore.com

het staat helemaal bovenin de site !!

erik1677

damn, heb hem hier al een hele tijd liggen, word nu toch eens tijd dat ik hem ga kijken.

Eens ff zoeken tussen die berg dvds

avatar van sabsabsab

sabsabsab

10x beter dan deel 4 en 5

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Tegenvallend.

Legt een stuk meer de nadruk op verhaal en slaat daarmee de plank ook volledig mis. Hordes aan flashbacks die het chaotisch maken, daarbij nog extra chaotisch omdat het al een tijd terug is dat ik de eerdere saw delen heb gezien.

Daarbij ook lichtelijk storend hoe er steeds meer dingen toegevoegd worden aan de verhaallijn. Make up your mind, filmmakers..

En het ergste van allen: daardoor ook veel te weinig gemartel etc. (wat ik juist zo fijn vind aan de Saw films).

Valt weg te kijken, en hou wel van dit soort films en bemachtigd daarmee een krappe voldoende, maar om het nou echt goed te noemen..

avatar van Tarkus

Tarkus

Elke keer wanneer ik een deel van deze reeks heb gezien, vraag ik me telkens weer af, kan het nog bloederiger en gruwelijker ?

Het antwoord: Ja dus.... zelfs nog wansmakelijker... vooral de eindscène uit dit deel is er eentje voor de liefhebbers van ingewanden....

Er zitten een paar mindere delen in deze reek, maar deze vond ik toch weer wat beter geslaagd, ook zit er toch wat meer verhaal in de film, wat bij sommige andere delen soms al eens ontbrak.

En of dit nu het einde is.. ??? Neen hoor, nummer VII staat al op stapel....

avatar van Paull

Paull

DR Gordon komt inderdaar voor in deel 7:

Saw VII (2010) - imdb.com

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een stap vooruit ten opzichte van de vijfde Saw, maar echt terug op het oude niveau is men nog niet met Saw VI. Alle standaard ingrediënten zijn weer aanwezig, van talloze variaties op Charlie Clouser's theme tot alle pogingen om, via flashbacks, alle verhaallijnen van oude delen aan elkaar te knopen. Er wordt weer veel geswitched tussen heden en verleden, allerlei personages uit vorige delen worden er weer bijgetrokken en het plot gaat verder waar het was gebleven nadat de vorige film ophield. Als kijker zal je het echter allemaal worst zijn, de Saw reeks gaat inmiddels toch echt meer om die uiteenlopende traps en gruwelijke kills.

In Saw VI zijn deze spelletjes en kills opnieuw tegenvallend. Ietwat beter en creatiever dan in Saw V, maar Jigsaw's beste werk is het absoluut niet. Het is allemaal vrij vergezocht en vooral de reacties van de personages komen nogal vreemd over. Met als hoogtepunt dat geneuzel in die draaimolen. Karakters en acteerwerk zijn sowieso alles behalve optimaal. Pluspunt zijn een paar aardige momenten met Bell en een paar uitstekende gore- sequenties. Want bloed en ranzigheden zijn hier wel weer volop aanwezig. Uiteraard krijg je daar nog geen goede film mee, maar het vermaakt, en daar gaat het inmiddels om. Ik ben in ieder geval weer bij wat betreft de Saw reeks, op naar dat onvermijdelijke zevende deel. En stiekem toch hopen dat die weer iets meer naar de eerdere delen neigt.

2,5 sterren.

avatar van pierrrke

pierrrke

bwa niet veel slechter dan 4 en 5 maar ene moet toch de laatste plaats hebbe en k vind dat deze dat moet zijn

avatar van Thom1994

Thom1994

Waarom moet een de laatste plaats hebben? Je kan ze toch allemaal evengoed vinden?

avatar van puckb96

puckb96

Ik heb Saw VI net gezien en het enige wat ik kan zeggen is ehm: FANTASTISCH! Nog nooit heb ik een film in de Saw serie zo goed gevonden als deze, samen met Saw III dan. SAW 6 IS GEWOON HET BESTE DEEL!

Ik heb gehoord dat het acteerwerk in Saw 6 zeer slecht was, maar daar snap ik dus geen snars van! Vooral William Easton, de acteur die hem speelde, had echt een gave rol. Dus, ik vond zelf het acteerwerk in deze film niet slecht!

Ook Kevin Gruetert, de nieuwe regisseur van Saw VI, heeft goed zijn best gedaan! Hij heeft echt één van de beste Saw films gemaakt en ik zeg dat hij zeker de Saw filmserie heeft gered van uitmelking!

Ik zeg nu nog een keer: SAW 6 een echt kei gave film in de serie en het was gewoon fantastisch. Dus ik raad ook mensen aan die Saw 4 en 5 niks vonden om deze te gaan kijken. Ik beloof jullie, het is de beste film! I JUST LOVED IT, voor de rest gewoon fantastisch en nu ben ik benieuwd naar het laatste deel Saw VII die in 3D gaat!

Groeten Puck.

avatar van rep_robert

Costas Mandylor is 1 van de slechtste acteurs die ik ooit heb gezien, als je hem overtuigend vindt dan weet ik het ook niet meer. Jeempie...

Overigens is Saw gewoon de beste uit de reeks, daar is het verhaal geen wir war en hoeft de film het niet alleen van de ranzigheid te hebben.

avatar van Lui

Lui (crew films)

rep_robert schreef:

Daar heb je zeker gelijk in, maar hij zijn uitstraling past precies in Saw.

avatar van rep_robert

En wat is die uitstraling dan? Kutacteur in kutfilm? Dan ben ik het wel met je eens ja

rep_robert schreef:

sjonge sjonge word jij nooit eens moe van jezelf, als hij dit nu een goeie film vind dan mag dat toch?

avatar van Lui

Lui (crew films)

Inderdaad een beetje een trieste opmerking, maar met sommige mensen valt gewoon geen redelijke discussie te voeren.

avatar van rep_robert

Ja joh, ik ben heel erg moe van mezelf Die gozer is een hardstikke slechte acteur, snap bij god niet wat jullie er leuk aan vinden?

Hij is stijf, krijgt geen normaal dialoog uit z'n mond en kijkt ook de hele tijd als een stonede aap voor zich uit.

Leg mij dan is uit wat jullie in godsnaam goed vinden aan deze parodie op een acteur?

erik1677

Daar gaat het niet om rep_robert,persoonlijk vind ik het ook geen goeie acteur,maar als iemand anders dat wel vind is dat zn volste recht, ongeacht jouw mening.

avatar van rep_robert

Heb ik dan gezegd dat iemand geen mening kan hebben? Ik vond mijn opmerking eigenlijk wel goed geplaatst. Het is immers een slecht acteur in een slechte film. Als iemand nou een tegenargument gaf waarom het niet zo is..

avatar van bollepeer

bollepeer

rep_robert schreef:

het is géén slechte film, maar wél een slechte kut acteur inderdaad. ik denk dat als kabouter plop er staat, dat die nog meer uitstraling heeft.

avatar van Delphi

Delphi

Heb hem onlangs in het frans gezien Geloof me; dat wilt ge niet! Ik snapte er natuurlyk geen bal van, want er was niet eens ondertiteling. Weet iemand toevallig hoe ge een film in de originele taal kijkt op een digicorder? Want in het frans was hij eerder lachwekkend wat mij niet de bedoeling lijkt van deze film. (: Ik had hier trouwens eerst gelezen dat Costas Mandylor een megaslechte acteur zou moeten zyn en ik snap niet wat er mis mee was, maarja misschien lag het aan de taal. Voor de rest vond ik de film -voor zover ik het frans kon oncijferen- matig tot goed. Ik verschiet me toch telkens kapot met die zwijnhoofden Het is nochtans voorspelbaar wanneer ze gaan komen. Het allerengste moment van de hele saw-reeks was in de eerste film: die pop op die driewieler! haha xD Toen heb ik geschreeuwd, niet normaal! In ieder geval; goed om één keer te kijken, in myn geval nog een tweede keer in het engels. (:

avatar van RideOnAppie

RideOnAppie

pas gekeken met mijn vriendin samen, vonden hem allebei weer geslaagd...

ik weet ook niet wat iedereen over Costas Mandylor (Hoffman) loopt te zeiken, want ik vind dat zijn personage goed past in de film... da's mijn mening dus.

avatar van MrHorror

MrHorror

de saw franchise kent zijn lovers en haters, ikzelf schaar me achter de lovers. dit deel krikt, imo, het niveau weer omhoog na saw 4en saw 5. niet dat die delen zo slecht waren, maar saw 6 is gewoon beter dan deze voorgangers. ik heb gehoord dat saw 7 i 3d wordt uitgebracht en zelfs een andere titel krijgt...?

avatar van Emma'

Emma'

Ik denk dat de hele saw-serie beter was geweest zonder dit deel. 5 vond ik nog wel goed, deze film stond een beetje los van de rest, leek het wel. Alsof het niet bij de reeks hoorde. Maargoed, misschien heeft deel 7 nog wat in petto

avatar van rep_robert

Ergert niemand zich aan alle goedkope sentimentjes/voorspelbaarheid in deze film? Al die scenes in dat verzekeringskantoor is niets anders dan op een goedkope manier sentiment opwekken, iets wat ik tot dusverre nog niet eerder in de Saw reeks had gezien. Wat deze film nog slechter maakt dan de rest.

Zoiets als Saw meets GTST dus

Oh ja, what about al die flashback. Die lopen nota bene wel door t/m deel 1, you've got to be f***ing kidding me? Dat maakt de film nou niet bepaald makkelijker om te kijken, zeker niet in combinatie met al die andere factoren.

Jammer dat de kills eigenlijk te goed zijn voor een prutswerk als dit.

avatar van 7Vlinder7

7Vlinder7

Vond het een matige film... Goeie effecten, alleen verpeste rechercheur Hoffman de film, met z´n slecht acteren... Het allerbeste gedeelte van de film vond ik toch de eerste scéne, waarin die man z´n buik openhaalt en die vrouw haar arm afhakt.... Je moet wel een hele grote fantasie hebben om dat te bedenken... Wie het meeste vlees offert...

avatar van Spookje

Spookje

Goede film met redelijk gore momenten...Ook ik was niet helemaal onder de indruk van rechercheur Hoffman..Wel veel van het zelfde en ook de eindtwist (nou ja) was best wel verrassend te noemen....

avatar van Zola-22

Zola-22

Lekker smerig en erg goed uitgewerkd.

avatar van huey290495

huey290495

Ziekelijke film ! Wie hier naar zie is niet goed wijs ! Nog een half puntje om de uitknop van mijn dvd-speler te drukken

avatar van Diego1994

Diego1994

Deze film heeft me enorm verrast ! Het draait niet zo zeer puur om de gruwelscenes, maar meer om de gevoelens/gedachten van het hoofdpersonage ! Hij beseft dan ook dat hij fouten gemaakt heeft, maar daar is het nu te laat voor. Zeer spannende film met een verrassend slot ; 4 sterren