• 9.372.314 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van bollepeer

bollepeer

Lui schreef:

Van het begin was al te zien dat Jigsaw hem helemaal niet mocht, en dat Hoffman zelf eigenlijk alle touwtjes in de handen nam. Dit onder andere door de moord op Seth Baxter waarbij Hoffman eigenlijk deed alsof de moord gepleegd werd door Jigsaw, en dat hij zijn slachtoffer, Seth dus, geeneens een kans gaf het 'spel' te winnen. Seth plette zijn handen, waardoor hij vrij zou moeten komen, maar dat gebeurde niet.
Bovendien zei de tape die Hoffman in Saw IV bij de autopsie kreeg dat hij 'niet zonder test weg zou komen'. En in deze film vroeg Amanda hem wat zijn test was, waarop hij zei dat hij geen test nodig had, Jigsaw zag dit. Dit was dus eigenlijk zijn test!

juist. en nu maar hopen dat hoffman niet meer terugkomt in deel 7. wat een buitengewoon slechte acteur zeg. wat heb ik me geergerd aan die man.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Een goede acteur is hij zeker niet nee, maar hij zal zeker weer een grote rol spelen in VII! Ook Jill zal een grotere rol hebben, en Jigsaw zou er minder in zitten.

avatar van Fryce

Fryce

Lekkere SAW film, niets mis mee, alleen een beetje te veel flashbacks na mijn smaak maar verder lekker veel bloed en ranzige scenes

avatar van Thomasmuscle

Thomasmuscle

Ondanks dat de Saw reeks voor veel mensen een beetje "afgezaagd" begint te worden, is dit deel een enorm stuk beter dan zijn voorgangers (op deel 1 na natuurlijk).

Naar mijn mening naast deel 1 de beste uit de reeks, ook vanwege de toch wel politieke middelvinger richting het Amerikaanse zorgsysteem. Een stuk meer gore, diepgang en snijdende spanning. De Saw reeks verveeld mij totaal niet; ik zat wederom op het puntje van m'n stoel...

avatar van Robin Manu

Robin Manu

wat hou ik van deze films zeg echt op!!

ik vindt deel 2 echt helemaal niks ( minste van alle delen ).

de rest echt goed.. maar het mag van mij wel iets ranziger.. meer bloed ( naar mijn idee vindt ik de openingsscenes alleen veel bloed en wat ranzigheid ) niet dat in de film niks meer komt maar, ach moeilijk uit te leggen.

de flaschbacks vindt ik wel echt goed in elkaar zitten en het verhaal is ook zo goed, ik vraag me af als ze al van tevoren ( toen ze deel 1 schreven ) al dachten van in deel 4 gebeurt dit en in deel 6 en 7 dit enz enz. goed hoor!!

van mij mag het wel doorgaan tot deel X..

*****

avatar van berrydrum

berrydrum

bollepeer schreef:

ik vind hem juist de best van al die saws die zijn gemaakt

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Ik vind Hoffman het toch ook wel goed doen eigelijk! (als Killer)

juist omdat je het helemaal niet verwacht van hem.

(maar indd , het is een bagger acteur)

avatar van berrydrum

berrydrum

ja ik snap niet waarom je hem slecht zou vinden ik vond hem echt zeer goed in saw 6

avatar van Neder0001

Neder0001

Wat een gezeur om Hoffman zeg! Ik vond hem juist hartstikke goed in Saw VI. Maar ja, ieder z'n smaak he.

avatar van fasteddy57

fasteddy57

Lijkt net of iedere deel van deze setie beter word en vooral de kwaliteit van beeld en geluid op blue-ray is uitmuttend

avatar van film_criticus

film_criticus

avatar van Grindpad

Grindpad

lijkt me een prima film om over een jaar eens voor 2 euro bij de Freerecord Shop te scoren op een druilerige dag

ps: jawel!

Saw VII (2010) - imdb.com

avatar van Neder0001

Neder0001

5 sterren, wat een geweldige film dit. Gaf hem onlangs een 4,0 nadat ik 'm in de bios had gezien zonder alle eerdere delen te hebben gezien, maar na een SAW marathon van 6 dagen vond ik deze film toch beter dan eerst omdat de dingen nu veel harder aankomen zoals bijv. de brief die Hoffman aan Amanda schreef, dat doet je totaal niets als je de voorgaande delen niet hebt gezien. SAW VI is de weg terug in mijn ogen. Na 3 geweldige SAW films was de 4e wat minder. Misschien ook wel omdat zowel John als Amanda er niet meer zijn en er een compleet nieuw verhaal gestart moet worden. In SAW V zag je al duidelijk een verbetering en SAW VI is weer van hoge klasse. Prima film.

En nu op naar SAW VII! (en meer!)

film_criticus schreef:

kansloze film dit

Jij hebt dan ook niet voor niets een standaardafwijking van bijna 2,0.

avatar van film88888

film88888

Beter dan deel 5, en weeral erg vermakelijk klein uurtje en half Saw plezier !

Brute maar weer leuke moorden, en voor de rest weer het zelfde.

4,0

avatar van Kiros

Kiros

Redelijk dun verhaaltje en een wat suffe twist. Daarentegen waren de traps prima bedacht en voor een deel 6 viel deze film me aardig mee. In ieder geval vermaakte ik me met dit deel een stuk beter dan de vorige.

Nog net 3.5

avatar van Areté hamartia

Areté hamartia

Geen onaardig vervolg op de SAW reeks. Valt echter in het niets in vergelijking met de eerste saw film.

avatar van benq

benq

De hoop dat de kwaliteit van deel 1 ooit nog benaderd wordt heb ik al opgegeven en al rekening gehouden dat het per deel al wat minder ging ook maar deze viel me toch niks tegen. Alles wat je van een Saw film mag verwachten zitten erin en het is nog onderhoudend ook met weer een paar gruwelijke traps die de spanning wat doen stijgen net als het verloop van het verhaal. Maar het verhaal waaiert nog steeds alle kanten uit en origineel is het ook allang niet meer met matig acteerwerk. Maar in het geheel toch onderhoudend.

***

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Is dit deel ooit in de bios te zien geweest (in NL)?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

GinolaEHV schreef:

Is dit deel ooit in de bios te zien geweest (in NL)?

Jazeker, hij draaide in Utrecht (bioscoop catherijne)

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

En was dat toevallig alleen in die bios, of heeft -ie echt landelijk gedraaid?

avatar van starbright boy

Gewoon landelijk.

avatar van rep_robert

Niet gewoon, hij heeft hier niet in de Pathé gedraaid. Wel in de Must-See Euroborg(1 maal per dag en het is ook nog is de rustige bios). Best wel beperkt allemaal en terecht.

avatar van Boeikens

Boeikens

Goed.

Het gaat weer bergop met de SAW-reeks.

Uiteraard geen SAW-1 maar toch weer een vervolg waar én verhaal én gore én spanning in zit.

De opener is al onmiddellijk de moeite waard en verder nog enkele redelijk goede traps. De vele flashbacks trachten duidelijkheid te scheppen in het verhaal maar wil men echt alles begrijpen en kunnen meeleven in het verhaal moet men de vorige delen toch echt gezien hebben.

avatar van Noodless

Noodless

Voor een 6 de film uit de reeks zit het best nog allemaal wel goed.

De film heeft het nadeel dat het allemaal niet zo origineel of spannend meer is. Je weet als kijker wel dat de hoofdpersonages van de Saw-reeks ook dit keer alles mooi bedacht hebben.

Maar globaal gezien zit het verhaal toch nog goed in elkaar. Sommige details ben je als kijker wel vergeten, maar je kunt toch goed volgen.

De flashbacks zie ik hier meer een toegevoegde waarde dan een storend element. Toch weer voldoende spanning en gore, knappe traps en een aannemelijk einde. 7,5/10

avatar van Kilii

Kilii

In tegenstelling tot zijn voorganger, heb ik meer genoten van deze film. Het uiterst gruwelijke spelletje dat de opvolgers van Jigsaw ( ik noem geen namen, geen spoilers ), met de verzekerings-baas spelen vond ik mooi en goed bedacht. Er wordt geheel de film door een leuke/gruwelijke sfeer gecreëerd en dit maakt "Saw" een van de toppers van z'n genre.

avatar van killer13

killer13

veel beter dan zijn voorgangers. op deel 1 na natuurlijk. wansmakelijk, bloederig, spannend! jep ik denk dat het terug helemaal goed gaat komen met de saw-reeks

avatar van ASman

ASman

Een stukje beter dan het vorige deel.

De typische 'Saw'-vibe zit er weer helemaal in, ht verhaal verloopt op een goed tempo en ook het acteerwerk is in orde. Persoonlijk vond ik de spelletjes weer lekker sadistisch en fijn genoeg om mij te entertainen. Het is en blijft een reeks die mij ligt en mits goed uitgevoerd, zal het dan ook bij mij hoge punten scoren : 4*

Binnenkort mag je nog geen sporen van porno op je pc hebben of je moet al gaan bewijzen dat je jouw leven en dat van anderen echt 'waardig' vind.

avatar van puckb96

puckb96

Naar mijn zegge was Saw VI een weer lekker bloederig en ranzig deel in de Saw franchise. Ook in dit deel leer je weer meer bijvoorbeeld dat Amanda medeplichtige was aan het verlies van Jigsaw's kind en dat Jill samenwerkte met Jigsaw.

Jammer dat het nu wat meer gaat over die asociale en arrogante Hoffman. Gelukkig kunnen we nog steeds genieten van Jigsaw.

avatar van Thrillseekah

Thrillseekah

Leuke film weer gezien. Veel uitleg en dat vond ik wel prettig. Heb me zeer goed vermaakt en heb zin VII. Deze mag wat mij betreft wel meer ruiger zijn.

@Asman, p.s. : maar ik vind nu toch dat Jigsaw in zijn motieven om weer een of andere arme stakker aan een apparaatje te hangen toch wel echt begint te overdrijven.

Ben ik het helemaal mee eens, omdat hij veel rookt waardeerde hij zijn leven niet. De redenen worden met de keer wel belachelijker. Dat moeten ze niet doen inderdaad.

avatar van Arabyus

Arabyus

film_criticus schreef:

kansloze film dit

Net zo kansloos als je reactie? Vast niet.