• 9.372.314 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van The Oceanic Six

Jigsaw is back. Again....

En ik ben er blij mee

Ik geef het meteen toe, ik ben een liefhebber van de Saw reeks. Alleen deel 5 was een prul door de zwakke, flauwe traps en overige bullshit. Ik was ook benieuwd of Saw 6 weer op niveau zou raken.

Gelukkig is Saw 6 inderdaad weer een stuk beter dan deel 5. Helaas zit er wederom zon overdreven zogenaamd diepgaand plot in die andere delen weer aan elkaar wil lijmen. Ik zoek zoiets niet echt in een Saw film. Hou het gewoon bij een simpel plotje en laat Jigsaw en de gruwelijke traps het belangrijkste zijn.

Gelukkig biedt Saw 6 weer een hoop nasty en best goed uitgedachte valstrikken die ik zeker de moeite vond. Waar Saw 5 weinig origineel was met traps met geweren en explosieven, daar is Saw 6 weer lekker bloederig met messen en andere gore zaken.

Uiteindelijk wordt zelfs het plot in deel 6 nog best aardig. Zeker het slot vond ik best oke, maar het meest positieve blijft toch dat men op gebied van traps en het sadistische leed van de slachtoffers weer op aardig niveau zit. Eigenlijk moet je dit soort films niks vinden, want ze zijn best ziek. Die makers moeten toch redelijk psychotisch zijn, willen ze elk jaar met nieuwe traps komen

Van mij mogen ze best nog wel doorgaan. Op naar deel 7!

avatar van Lui

Lui (crew films)

Inderdaad een stuk beter en bloederiger dan deel 5, al ben ik benieuwd wat ze gaan verzinnen voor de komende delen....

avatar van Guines

Guines

Oh boy, deel 6 alweer..

avatar van m1701

m1701

wel aardig maar had iets meer horror verwacht

Dit viel me een beetje tegen.

1 ding dat je zeker moet doen voordat je deel 6 gaat kijken is, deel 5 kijken! want er waren best veel dingen die daar op terugvielen en deel 5 had ik dus NIET gezien, dus soms lastig.

Vond het verhaal ook wel een beetje vergezocht.

Maar opzich een aardige film

Deel 1 & 2 blijven toch de allerbeste!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Eigenlijk is dit toch een afsluiting op deel 4 en 5?

7, 8 en 9 horen dan als het ware ook weer bij elkaar.

Ik heb me laten vertellen dat het zo inelkaar zit.

avatar van m1701

m1701

JacoBaco schreef:

Eigenlijk is dit toch een afsluiting op deel 4 en 5?

7, 8 en 9 horen dan als het ware ook weer bij elkaar.

Ik heb me laten vertellen dat het zo inelkaar zit.

vandaar dat ie soms moeilijk te volgen was.

Want deel 4 had ik ook niet gezien (die begon te eng )

dus vanaf nu alle delen weer volgen....

avatar van Anjin

Anjin

gewoon weer een vette film

geweldig

avatar van dutchtuga

dutchtuga

The Oceanic Six schreef:

Huh? Saw 5 opent en eindigt met een trap waarin scherpe voorwerpen worden gebruikt. Persoonlijk vind ik die ook nog eens de meest nare traps uit de hele Saw reeks.

avatar van The Oceanic Six

dutchtuga schreef:

Huh? Saw 5 opent en eindigt met een trap waarin scherpe voorwerpen wordt gebruikt. Persoonlijk vind ik die ook nog eens de meest nare traps uit de hele Saw reeks.

Verder werd er 1 opgeblazen door explosieven en kwamen er ook geweren e.d. in voor zonder boeiende kills. Zulke zaken zoek ik in actiefilms, niet in horror-thrillers.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Je bericht deed vermoeden dat er geen messen in Saw 5 voorkwamen. Die komen er wel degelijk in voor, en hoe!

dutchtuga schreef:

Spoiler voor Saw 5!

Saw 5 eindigt als bad cop ontsnapt in een capsule, terwijl good cop wordt verbrijzeld tussen twee muren. Er is dus weer een open einde, waar Saw VI op voort kan borduren.

Bottleneck

Ik denk dat Dutchtuga doelt op de laatste 'groepskill' tegen het einde aan? Vind persoonlijk de traps in V ook een van de beter, in ieder geval beter dan de meeste van VI.

Maximilian

Meen je dat? De mensen in Saw V waren meer bezig met elkaar om te leggen dan proberen te overleven. Traps waren ook nauwelijks origineel.

Vond de eindscene van Saw III met de man aan het mechanische kruis een van de ergste

Ja die is ook lekker

maar die in V zijn toch ook niet zachtzinnig (zal maar geen spoilers zetten).

avatar van Rascal

Rascal

Na het tegenvallende 4e en 5e deel, kon ik het toch niet laten om deel 6 te gaan bekijken. Niet verwacht, maar ik zat ouderwets toch wel ff op 't puntje van mijn stoel (wat ik ook had met deel 1&3) Dit zou dan toch echt het laatste deel moeten zijn lijkt me.

For this one, 3,5*

avatar van Gerlin

Gerlin

Wat zijn de traps? Buiten het carrousel om dan?

avatar van Movie-Chick

jumpstylemovie schreef:

31 December? Saw komt toch altijd rond Haloween uit. En als een aantal stemmen

Klopt! In Amerika.

ik vond saw 6 niet veel aan

het kan zoals in heel veel films in de verste verte niet in de buurt komen van het eerste deel , laat staan overtreffen

ik zou ook graag willen weten hoe jigsaw dat allemaal voor elkaar krijgt om dat allemaal op te bouwen , wat die laat zien in die films

als iemand door jigsaw om zeep wordt geholpen , dan doet jigsaw dat met behulp van enorme machine,s en ander aparatuur

soms echt een hele grote kamer vol machine,s

doet jij dat allemaal alleen opbouwen? daar zie je nooit wat van hoe hij dat in elkaar zet

ik vond saw 6 niet veel aan

soms echt een hele grote kamer vol machine,s

Dan heb je niet goed opgelet; in Saw V wordt namelijk getoond hoe Jigsaw zijn ideeën tot uitvoering kan brengen. Daarbij komt dat het gewoon niet interessant genoeg is om élk deel te tonen hoe elk martelwerktuig wordt opgebouwd; het is namelijk geen doe-het-zelf video.

anoniempje28

ze laten in die films maar kleine dingen die die hij zelf maakt , maar hele grote machine,s en kranen die daar staan , dat laten ze allemaal niet

het zou de geloofwaardigeid van de film wel verhogen , als dat ook duidelijk werd

avatar van bollepeer

bollepeer

ik ben het eens met maximillian, wat maakt het uit hoé die machines er komen, het gaat erom wát ermee gebeurt.

Bottleneck

Misschien zien we in Saw VII hoe een jongere Jigsaw een studie werktuigbouwkunde volgt, wat leegstaande loodsen op de kop tikt en een paar apparaten in elkaar knutselt.

anoniempje28

iedereen z,n eigen mening , ik vind dat gewoon wel belangrijk , als ze dat eens lieten zien

anoniempje28 schreef:

Maar waarom zou het volgens jou de geloofwaardigheid verhogen? Ik zou het, denk ik, juist minder geloofwaardig vinden als ze scenes vullen waarin 'n 70-jarige kankerpatiënt hele martelgebouwen construeert. En zoals ik al eerder zei, in Saw II, III en V komt naarvoren dat hij hulp kreeg; eerst van het meisje in deel II en III en daarna van de rechercheur in deel V.

anoniempje28

dat is het hem juist , nu wekt de regisseur van de film het idee dat jigsaw dat allemaal alleen doet , terwijl hij ook nog eens ernstig ziek is , dat kan natuurlijk nooit

ze hadden bevoorbeeld in de film kunnen bedenken dat jigsaw niet alleen werkt , maar dat hij handlangers heeft , en dat jigsaw zelf als het ware de leider is van een soort sekte , en dat er dus een grote groep mensen voor hem werken

dan zou het in mijn ogen een stuk geloofwaardiger over komen

avatar van bollepeer

bollepeer

dan zou het in mijn ogen een stuk geloofwaardiger over komen

maar als je goed hebt opgelet weet je dat hoffman al vanaf bijna het begin heeft geholpen, en dan kan het wel.

anoniempje28

1 man extra , dus dan kan dat wel allemaal ,, yeahh dream on .....

Lezen is ook een vak.

Jigsaw heeft tot nu toe twee handlangers gehad waarvan wij het bestaan weten, het meisje en de rechercheur

Daarnaast had ik niet echt het idee dat Jigsaw en het meisje een baan hadden of een andere tijdverslindende bezigheid, dus tijd voor het maken van al die martelzooi was er genoeg.